alexmitev написа:P.S. А и не разбирам какъв точно е смисълът да махна старата верига на 0.5% износване и да сложа "нова" ... пак на 0.5%
Bi11y написа:С какъв инструмент мериш веригата ?
evilzet написа:Чисто нова Ултегра съм я мерил 0.7% , така че може и по-зле
the_rookie написа:диаметъра на ролките е 5/16 от инча тоест около 7.9мм, а ти приемаш за 8 мм!
the_rookie написа:Това с ламаринките направени единствено за да дадеш пари за тях, си е наливане на средства в касичката на гнусните жълтури, но не и измерване!
the_rookie написа:За да я измериш наистина сравнително точно ти трябват неща за които вероятно допускам че не си чувал,затова няма и да ги споменавам.
the_rookie написа:Да кихаш парички и да робуваш на марки!
the_rookie написа:В момента съм на трупчета, веригата е Шиманска HG-X11. Изминал съм около 2 хилки. За съжаление нямах възможност да я измеря като нова за да преценя реално колко се е отпуснала. Сравнена с нова CN HG71 купена скоро за друго колело удължението идва около 0,1 процента което е нереално според мен. Имам и една на Connex среден клас, но още не съм я подкарал! За ръждата Alexi е прав ,а и бързата връзка е удобна. Преди това смених 2, май ултегри бяха (забравих номерацията) около 3000 - 3500 изкара втората, а първата беше с колелото. Обаче има един важен момент при последната(HG-X11)! Правя си тука едни експерименти, смазвам я с една грес и други екстри и карам по 1500 без нищо да правя по нея. Засега резултатите са доста обнадеждаващи, но самия процес на смазването звено по звено е много тегав! Въртят ми се в главата разни идей за "автоматизация" , но не ми остава много "машинно" време за мене си! От едно известно време съм вманиачен на тема "лек ход" и искам да изкарам максимума от всичко, а това не ми се отразява добре на джоба! Уточнявам, колелото ми е "циклокрос", с него ходя до работа като позволява времето и бързината си е от значение!
the_rookie написа:Като промениш модула на зъбите спрямо стъпката на веригата можеш да разтовариш първите зъби и с това да удължиш ресурса при "разтеглената нова верига" , ама в интернет май не пише да се прави
Alexi написа:веригата нищо чудно фабрично да идва на 0.5 ; доста хора смятат ,че веригата е износена на 0.5% ,аз не съм от тях тъй като виждам подобно показание при нови вериги
Variance in roller dimensions can be excused, but a difference in pure elongation when new cannot, and for that, Kerin points to sloppy manufacturing (perhaps isolated to bad batches) as the only answer.
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта