от Rotting » Сря Фев 15, 2006 6:54 pm
batsandro, искрено съжалявам за злополуките ти и още повече за премеждията и отрицателните емоции.
Много се надявам дясното ти коляното да се оправи и само понякога да напомня за себе си.
Сега обаче искам дебело да подчертая, че един кофти лекар (абе да не е един - 100 да са), не означава, че Лекарите в България са кофти "специалисти". И най-малкото защото нямали апаратура.
Всъщност, аз никъде не виждам в темата някой да обижда конкретно българските лекари, освен мухата, която я пусна batsandro, обобщавайки нашето съсловие.
Тука и да запитам: няма ли някой от форума, който да си е патил от "автомонтъори"? Или от една камара други "специалисти" по какво ли не?
А сега де?
А не ви ли прави впечатление как се "взема" нашето (българското) образование? Е*а ти образованието! Хадят същите тези по веднъж в седмицата, колко' да не ги забравят в университета, после кихат за заверки, и накрая бройкат яко за семестриални и държавни. А?
Е същите тези стават всякакви специалисти!
Ама не. За тях в общи линии не се коментира. Единия калпав, другия калпав.
Когато стане въпрос за лекари - айде на камарата, то са вестници, телевизия, форуми, то какво ли не.
Защото за хилядите пациенти, който са ги "оздравили" и чийто живот е спасен НЕ СЕ КОМЕНТИРА.
И съм сигурен, че съшите тези лекари, който не са помогнали в даден/конкретен момент, са помогнали на много други. А понякога е по-добре да не се помогне, отколкото да се навреди.
За да не кажете, че ги/ни превъзхвалям, ще разкажа нещо. Преди 15-тина години по-малкият ми брат се люшкаше на една катерушка. И падна. И си раздроби десния глезен. Същата вечер го гипсираха след "наместване". Сестрата обаче, в коридора ни посъветва да не се върнем за контролен преглед след 2 седмици, както ни е казал "ортопеда", а по-скоро.
При контролата стана ясно, че глезенът не е бил наместен, наложи се едно "изтряскване" с чук, пробиване с настолна бормашина от тези сините, домашните, само че монтирана на един статив, и поставяне на пирон. Абе да фанеш и да го пребиеш оня ми ти "ОРТОПЕД".
И в крайна сметка - лош спомен, въпреки оздравяването.
Та черни овци има навсякъде.
И не само в България!