kvel4ev написа:Здравейте,
Обмислям смяна на байк, в момента съм с шокблейз R7 elite 27.5 от 2018 година и честно казано съм мега доволен, единствената причина поради която желая да го заменя е защото с 29ка ще съм по-бърз и по-лесно ще минавам км.
Стила ми на каране е предимно планински изкачвания и след това пускане по пътеки, велотурове с преспиване и по 2 състезания годишно - Витоша 100 и Лъвско Сърце.
Бюджета ми е 3000-3500лв, като моделите на които съм се спрял са drag shift 7.1 и trek procaliber 9.5, но ще съм благодарен на всякакви съвети и препоръки
Благодаря предаварително,
Sprinter написа:kvel4ev написа:Здравейте,
Обмислям смяна на байк, в момента съм с шокблейз R7 elite 27.5 от 2018 година и честно казано съм мега доволен, единствената причина поради която желая да го заменя е защото с 29ка ще съм по-бърз и по-лесно ще минавам км.
Стила ми на каране е предимно планински изкачвания и след това пускане по пътеки, велотурове с преспиване и по 2 състезания годишно - Витоша 100 и Лъвско Сърце.
Бюджета ми е 3000-3500лв, като моделите на които съм се спрял са drag shift 7.1 и trek procaliber 9.5, но ще съм благодарен на всякакви съвети и препоръки
Благодаря предаварително,
Цитирал си два много различни велосипеда, и като геометрия, и като компоненти и като предназначение.
За дълги преходи, в този бюджет бих гледал нещо с двойно окачване (колега от форума скоро се сдоби с нов Rose, за около 3500) по възможност около 12-13 килограма и ход 120мм.
kvel4ev написа:Благодаря за съвета, може ли да уточниш кое им е чак толкова различното, вчера пробвах драга, струва ми се хибрид между трейл и крос кънтри с малко по вдигнато кормило, трека още не съм го тествал. Тези Rose имат ли представителен магазин в БГ или само онлайн се поръчват, не е ли малко рисково да купиш велосипед за 4к без дори да го видиш наживо ?
trail написа:Декатлонския е 15 килограма. Уж се търсеше 12-13 кг мекица. Което отива на 5-6 000 лева минимум.
trail написа:Виждал съм на го на живо в Декатлон Витоша. Избягах с 200. Даже не пожелах да го пробвам. Всички сглобки хлопаха и скърцаха. Всеки си решава, но толкова евтино и хубаво - има нещо гнило. Мислех тогава да взимам онлайн карбоновия му събрат. Отказах се. Имай в предвид че в Декатлон нямат резервни части и подготвен персонал. Всички ремонти по гаранция ще се случват в чужбина. Ако изобщо ти признаят нещо. Защото ще си хлопа и скърца и така.
kvel4ev написа:Декатлонския наистина изглежда добре на теория, но все още не бих им се доверил за велосипеди...
Чудя се дали да не ъпгрейтна с мекица, единствено ми притеснява фактът, че ще е по-тежко и ще съм по-бавен на изкачванията, но пък със сигурност ще си заслужава при спусканията или по каменисти пътеки... Моделът, в който съм се загледал е пак на трек - fuel 7, мнения за него ?
https://aquamatrix.bg/treil-velosipedi/ ... siped.html
Kkrase написа:Един колега си взе от Декатлон колело за 900лв мтб, което му казах да не взима но той не ме послуша.
задната гума беше на обратно
спирачките опираха дисковете, които като марка са да не казвам какви боклуци
скоростите не бяха грам настроени
сега онзи ден каза, че задната касета се клати, разбил се е храба ли как му се казва, неможе да немери как да го смени
и тва за 100/150 км как се разби тая капла отзаде неми е ясно, хаха и сега колегата постояно разправя как стария му железен скот стои 20 години под асмата и го вали дъжда и като му трябва скача на него и го кара, а тва новото от магазина се побърка да го ремонтира, декатлонско колело след покупка задължително трябва да се прегледа обстойно от механик преди или след покупка
Kkrase написа:Ти имаш пари колега, ти ще се оправиш. Аз се обръщам към обикновените момчета като мен, които карат колела за 500/1000 лв. че като си вземат колело от Декатлон да внимават с монтажа, че после ще ходят 1 седмица по майстори. Все пак за нормалния човек 900 лв. не са малко пари за колело, да не мислиш, че тук в провинцията където повечето караме коли за по 3/4 хиляди, ще дадем толкова и за колело. Ако ще и 200 лв. да е колелото, за мен е немислимо гумите да са на обратно, ти си говори каквото искаш.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта