Sora, смени шпайковете за зимния сезон с флат обувки вземи си широка обувка тип Five Ten FreeRider или
Crank Brothers STAMP - да са с широка платформа при пръстите на краката. С хубави мерино чорапи.
Мисля, си че ще получиш по-добър резултат. Аз лично карам с Файв Тен Фрийрайдър + чорапи ION тези с протекторите

- socks.jpg (33.06 KiB) Прегледано 1988 пъти
И ми се е случвало да карам (60-70km) ~5-6 часа на температура варираща в началото и края от -2 до +3 градуса. Не ми беше особенно студено, не и на краката поне.
Но и в студеното време аз лично сменям карането към повече въртене/катерене с цел да избегна вдигане на висока скорост
(50км/h - Аз честно казано не мисля, че някога съм вдигал такава скорост в планината, може би Желява, но малко вероятно)
Измръзналите крака са ужас, и знам колко е гадно. В екстремни ситуации - спасение може да предложи близък магазин от хранителните вериги...
(найлоновите пликове, които използват за хляб и зеленчуци) слагаш по един такъв върху чорапите и обуваш - 10 мин по-късно ти парят краката дори при -5 градуса.