предварително се извинявам ако въпросът е тъп, но не съм много вчас.
Знам, че логичния отговор е да ида в някой сервиз и може би това ще направя, но предпочитам първо да питам тук ако случайно някой се е занимавал, освен това последните няколко пъти като ходих в сервиз се налагаше после да оправям след тях, а и предпочитам да правя това сам ако не е твърде сложно, защото ще ми се налага поне няколко пъти годишно.
Имам един 190 мм шок, който е с дължина 40мм , която ми предоставя 110 мм ход . Искам да имам още малко ход и вариантите са да си взема нов шок 190х45 или да премахна евентуално някакъв спейсър в шока, който ограничава движението му до 40мм, предполагам 190х45 и 190х40 са едн и същ шок с въпросния ограничител, друг е въпросът дали е така и дали ако е така махането може да стане лесно.
Та въпросът ми е някой може ли да ме посъветва как да махна въпросния ограничител ( оцветен в черно на схемата )
Гледах някакви клипчета в тубата, при други шокове е реализирано по друг начин и лесно може да се махне, но не знам дали тук въобще е възможно.
Самият елемент е пласмасова шайба която свободно се движи на шиша, но не се сещам как да я махна, нямам представа дали лесно може да се извади, в тази част точно е заключването и рибаунда и не знам дали е ок да се пипа.
Това е снимка на подобен шок, който е без въпросната шайба .
Ъъъъъ идеи ?