Обезкосмявате ли си краката?

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Мнениеот mih » Вто Дек 13, 2005 12:20 am

[quote="bikerider"]

[quote="mih"]
не са много нужни, освен да поддържат разни остарели псевдо-сексуални мъжествени митове, свързани с липса на естетика и хигиена. Превърнали са се в атавизъм, демек - нещо остаряло и в случая животинско.
[/quote]

Те и гейовете това разправят за нормалните мъже, ама дали е вярно? :bulb:
[/quote]

може, щом казваш :dunno:
сигурно си чел доста по въпроса, цитирай малко автори да ни светнеш :bulb:

[color=beige]откога нормалните мъже празнуват рождените си дни като злобеят по форумите?[/color]
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот RaveUnit » Вто Дек 13, 2005 12:23 am

бе тая еволюция нещо що не действа, колко хиляди години вече хората с дрехи ходят и пак са си космати .. е друга ще да е причината май ...
така както сега сме 2005-та точно преди 40 години жените дори по филмите са си косматички под ръчичките, справка - дори ранните клипове на Мадона; в смисъл тази тема е отзвук от една малко по-дълго продължила мода (за сега); пък дали ще остане и дали 640К някога ще са недостатъчни на персоналния компютър само бъдещето ще да покаже
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот mih » Вто Дек 13, 2005 12:27 am

[quote="RaveUnit"]

бе тая еволюция нещо що не действа, колко хиляди години вече хората с дрехи ходят и пак са си космати .. е друга ще да е причината май ...
[/quote]

това е просто една хипотеза, която четох някъде, но ми се стори достоверна.
теории бол... ;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Вто Дек 13, 2005 11:25 am

[quote="mih"]

[quote][i]Originally posted by bikerider[/i]
може, щом казваш :dunno:
сигурно си чел доста по въпроса, цитирай малко автори да ни светнеш :bulb:

[color=beige]откога нормалните мъже празнуват рождените си дни като злобеят по форумите?[/color]
[/quote]

злобеят? :rofl::rofl::rofl::rofl:
нямаш си и представа...
направо се пръскам от злоба... :D:wavey:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Дек 13, 2005 11:45 am

Аз си обезкосмявам само ушите, че много ми свири вятъра и ми плющят кичурите като се спускам. Мислех да си ги връзвам на плитка, ама от тежестта ще провиснат и ще изглеждам като с обеци.:D:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Peacemaker » Сря Мар 01, 2006 4:37 pm

Доколкото знам т.нар.фотоепилация-с лазер е скъпоструваща процедура-от 500лв нагоре,но ефектът не може да се прояви от първия път.Забележими резултати има чак след 3-тата или 4-тата процедура,така че всеки да си прави сметката.Не е ясно и доколко (без)вредно е това за кожата.Но има много жени,които го правят и наистина резултатът е траен.Всички професионални шосейни колоездачи също се епилират по един или друг начин.Наистина,вярно е,че при нараняване опасността от инфекция е много по-малка за обескосмения крак(в раната не влизат косми и не остават в съсирека),но основната причина професионалните състезатели да обескосмяват краката си е друга-стремеж към аеродинамика,т.е.намалено въздушно съпротивление.По този начин завишават постиженията си с няколко секунди или минути за по-дългите разстояния.:thumb:
Vladimir Visotski said:"Нет Вьiхода-есть Вход, но не Тот!"
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 01, 2006 5:59 pm

[quote]...основната причина професионалните състезатели да обескосмяват краката си е друга-стремеж към аеродинамика,т.е.намалено въздушно съпротивление[/quote]

ВЕЛИКА глупост!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Alpina » Сря Мар 01, 2006 6:45 pm

Не е баш велика глупост, само където не със секунди а със стотни. Целта на космената покривка на тялото е задържане на въздуха, което води до по-лоша аеродинамика. Както и използването на костюми със специялно покритие, малко подобно на това на самолетите стелт, не с цел невидими за радар, преди някой да ме е контрирал, а заради по ниското съпротивление на самата материя.
Те плувците си правят специалиен маникют за да спечелят някоя друга стона, какво е смешното и глупавото да си направиш кола маска със същата цел, в друга среда:beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот TOYAGA » Сря Мар 01, 2006 7:48 pm

@ Alpina

В дълбоки води нагазваш драги... :snorkel:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Master of the hill » Чет Мар 02, 2006 11:03 am

абе caspar а ти обезкосмяваш ли си краката:?::evil:
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот caspar » Чет Мар 02, 2006 11:39 pm

[quote="drag the bomb"]

абе caspar а ти обезкосмяваш ли си краката:?::evil:
[/quote]

Като толкова искаш да знаеш. що непрочете кво е писано?!!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Master of the hill » Пет Мар 03, 2006 12:37 am

дабе аз вече го прочетох какво си написал обаче след като ти зададох вапроса:) Извиняваи все пак :I
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот Весо » Пет Мар 03, 2006 12:49 am

Колко си зле Бомб леле
Лесно е да опикаеш стената. Бъди мъж и осери тавана! :
Весо

Мнениеот Peacemaker » Пет Мар 03, 2006 4:46 am

[quote="TOYAGA"]

ВЕЛИКА глупост!
[/quote]

@TOYAGA Ти май никога не си тренирал професионално колоездене и нещата по темата хич не са ти ясни.Иначе обичаш да даваш определения под път и над път.А аз и плуване съм тренирал 4 години и бях в клубен отбор.Плувците също се епилират по причина на аеродинамиката-Забравих да го пиша-Alpina-:thumb:.Така,че преди да пишеш-мисли!;)
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот chrome » Пет Мар 03, 2006 10:59 am

Мааа, тоо сяяя квоо излиза че във водата динамиката пак била АЕРОООО, ХИХИхик, ади на АЕРОшоколадаааа!
Just Be!
chrome

Мнениеот Admin » Пет Мар 03, 2006 11:07 am

Признавам си, нямам почти никаква представа от професионално шосейно колоездене. И аз съм чувал това за аеродинамиката и т.н. и ми е интересно дали е научно обосновано и колко точно може да се спечели по този начин?
Що се отнася до плуването, там не се ли мажат и със специални мазила за по-ниско съпротивление (ако това е точният израз, де)?:dunno:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Peacemaker » Пет Мар 03, 2006 12:10 pm

[quote="chrome"]

Мааа, тоо сяяя квоо излиза че във водата динамиката пак била АЕРОООО, ХИХИхик, ади на АЕРОшоколадаааа!
[/quote]

Да,прав си-във водата не би трябвало да се нарича АЕРОдинамика.Просто по инерция употребих същата дума.Май точният термин е АКВАдинамика.:D
@Admin разлика в резултатите действителмо има.И не са само стотни от секундата,както мисли Alpina.Ако трасето е примерно 200 км и времето е кофти - има силен насрещен вятър през повечето време - разликите могат да са минути.С епилирани крака си като делфин във вода.:thumb:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот Peacemaker » Пет Мар 03, 2006 12:14 pm

За мазила в плуването не зная,но ще питам приятели,които се занимават професионално с плуване.:beer:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот TOYAGA » Пет Мар 03, 2006 1:49 pm

[quote]Ти май никога не си тренирал професионално колоездене... [/quote]

Не, не съм. Но пък съм си взел изпита по динамика на флуидите с отличен, а ти за подобно нещо не си и чувал...

Повтарям за последен път. Обтекаемостта на епилираните долни крайници несъмнено Е по-добра от тази на неепилираните, но при средната скорост на движение на (било то професионален или непрофесионален) шосеен колоездач предимството в това отношение Е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛКО. Със същия успех Peacemaker може да твърди, че преди пробег колоездачът трябва да похапне бобец, за да увеличи скоростта си с реактивна тяга...

Положителният ефект от бръсненето е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛКО, защото съпротивлението на движение на дадено тяло в даден флуид е функция на скоростта на въпросното тяло, на характеристиките на въпросния флуид и на още един куп неща, които нямат отношение към настоящия въпрос. Затова няма никакво значение колко ВРЕМЕ кисне (т.е. движи се с достатъчно ниска за характеристиките на флуида скорост) въпросното тяло (колоездач) във въпросния флуид (приземния слой на атмосферата). При плувците положението е КОРЕННО различно, защото се характеризира с коренно различна комбинация тяло/скорост/флуид.

ГЛАВНАТА причина за епилирането на долните крайници в професионалното колоездене е облекчаването на масажа, а втората по важност - споменатите вече предимства при възстановяване от рани.

Т.е. Peacemaker говори ВЕЛИКИ глупости. Както винаги...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MAN6 » Пет Мар 03, 2006 4:57 pm

хайде да се явиш вместо мен на хидромеханика(аз съм скромен-искам 3)- "че черпим батка" :rofl:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот PtD » Пет Мар 03, 2006 7:32 pm

Когато минете механика на флуидите с всичките му там Навие-Стоксове и стигнете до газодинамика, елате ми се обадете за консултация :evil:

Ако беше въпрос само на въздушно съпротивление - слагаш си един клин до глезените (както правят плувците) и си готов, да? :I
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MAN6 » Пет Мар 03, 2006 8:11 pm

то ние от кога сме ги минали... ехеее... ама кой да внимава в час и да си учи после... :)

мързелът е велика сила, но не е наи-великата :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Alpina » Съб Мар 04, 2006 6:13 pm

[quote="TOYAGA"]

@ Alpina

В дълбоки води нагазваш драги... :snorkel:
[/quote]

:D Случва се :thumb:

А относно бобеца - няма да стане, защото "реакривната" струя не излиза в подходяща посока, а за да това се получи, ще са нужни допълнителни приспособления (предполагам болезнени, или доставящи удоволстевие за други), който да доведат пък до загуби... и т.н. ...... :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Peacemaker » Съб Мар 04, 2006 8:49 pm

[quote="Peacemaker"]

Ти май никога не си тренирал професионално колоездене... [/quote]

[quote="TOYAGA"]

Не, не съм. Но пък съм си взел изпита по динамика на флуидите с отличен, а ти за подобно нещо не си и чувал... [/quote]

@Toyaga,батка,не знам за кого ме вземаш,но освен че съм се занимавал ПРОФЕСИОНАЛНО с различни спортове,съм завършил Английска езикова гимназия с отличен успех и то през годините 1986-1991,когато се учеше сериозно.В 9-ти клас дори бях пълен отличник.Предмети като физика,математика,астрономия,химия и т.н. са моята стихия.Без да се хваля,аз съм многостранно развита личност.Занимавал съм се дори с геометрична оптика и оптични уреди,както и с изучаването на старогръцки език,с изкуство и с много други работи.Така че,драги,да ме плашиш с чучела като "Динамика на флуидите" е просто смешно...:rofl:
[quote]
ГЛАВНАТА причина за епилирането на долните крайници в професионалното колоездене...[/quote]

...и въпреки,че не си тренирал ПРОФЕСИОНАЛНО колоездене говориш за ГЛАВНИ причини в професионалното колоездене...

[quote]
...е облекчаването на масажа...[/quote]

... и ТАКИВА ВЕЛИКИ глупости!Ако главната причина за епилирането на долните крайници беше "облекчаването на масажа"(един доста безсмислен сам по себе си израз),то всички професионални спортисти - футболисти,лекоатлети,щангисти и даже скиори и т.н. щяха да си епилират краката,понеже всички те си правят масаж на краката.И с голи крачета щяха много да си "облекчат масажа"! :rofl:- АААААААААААА - подобна Глупост не бях чел НИКОГАААА! :rofl::rofl::rofl:
Много "СТРАННО" изключение е,че САМО плувците и колоездачите се епилират.Дали наистина разликата в съпротивлението е ТОЛКОВА ПРЕНЕБРЕЖИМА,колкото си мислиш,или дървеното ти философстване влияе на изчисленията ти по "Динамика на флуидите"?А? :eyebrow::evil:
Бъди здрав!
:thumb:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот MAN6 » Съб Мар 04, 2006 9:59 pm

и какво като си завършил с не знам си колко английската !?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Съб Мар 04, 2006 10:06 pm

Още един *** *** отвъд Волгоград...

*******, поздрави с "Rein Raus" от випуск 1988 на 91 НЕГ! :finger:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот baribal » Съб Мар 04, 2006 10:48 pm

Не мога да разбера, какво толкова важно има в това дали си бръснем или не краката. Лично според мен е въпрос на "вкус". Аз лично съм бая косамат и едно евентуално епилиране би ми причинило незабравими неприятни спомени. А що се онася до професионалните спортисти причината да се епилират е именно масажа/ както е казал Тоягата/ облекчаването на МАСАЖА се има предвид облекчаването на самата прочедура/ускорява се и има по голяма ефективност/. Защото ако ръцете на масажиста се вплетат в гъстата козина на спортиста става шит/ тва полседното е простотия/. И до, колкото знам всички про-та дори и биатлонистите се епилират поради тази причина. Ако обърнете внимание даже и Ритнитопчовците по родните стадиони са епилирани повечето. А при тях едисвената Аеродинамика е небходима м/у ушите да минава въздуха по бързо.
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Мнениеот TOYAGA » Съб Мар 04, 2006 11:02 pm

[quote]...облекчаването на МАСАЖА се има предвид облекчаването на самата процедура...[/quote]

:agree: С ангорския чорапогащник просто СКУБЕ. Просто е като възпитаник на английската...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Peacemaker » Нед Мар 05, 2006 12:12 pm

Май някой не ме е разбрал добре.Въобще НЕ отричам,че епилирането на кожата улеснява масажа и.Не съм съгласен,че ТОВА е ГЛАВНАТА причина колоездачите и плувците да го правят.Нека биатлонистите и някои футболисти да го правят по тази причина.Но ако някой спортист,от който и да е спорт,го прави,за да улесни масажа си,това не променя нещата при колоездачите и плувците.Те не се епилират САМО заради масажа,нито това е ГЛАВНАТА причина да го правят.А за успеха си в английската писах в отговор на писаното от Toyaga за успеха му по "Динамика на флуидите".Съветвам някои хора,когато четат-да мислят.:eyebrow:
Admin,благодаря за едита на поста ми.:thumb:
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Мнениеот TOYAGA » Нед Мар 05, 2006 12:22 pm

[quote="Peacemaker"]

Май някой не ме е разбрал добре... blah-blah...
[/quote]

Типично... :D:D:D
Аватар
TOYAGA

ПредишнаСледваща

Назад към Анкети