Асоциация

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 11:03 am

[quote="Avid"]

[quote]Помниш ли какво написа по-горе...

Нормално ситуацията трябва да изглежда така:
- Човек отива в магазина вижда цените и си подбира нещо, за което има пари и не мрънка. След това си го кара с кеф.

- Отива в магазина харесва си нещо, за което не му стигат парите.
а) бачка за да ги изкара и не мрънка. Купува го и си го кара с кеф.
б) нищо не прави и мрънка. Нищо не си купува и мрънка.[/quote]

Както кажеш, ти си шефа!

В) бачка за да ги изкара и не мрънка. Купува го и разбира, че са му треснали яка надценка. Казва айде много ви здраве и повече не копува от там и почва да мрънка.
[/quote]

въпроса с вариант В е: защо продължава да мрънка, вместо да се вземе в ръце? :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 11:05 am

[quote="Tanuco"]

[quote="Newone"]
И--и-и аман от losers!Момчета, ако мислите като губещи, никога няма да сте победители!Ако смятате, че някой друг взима решенията вместо вас, никога няма да контролирате живота си!Родителите ми са общо на 150 години, но и те не мислят толкова ограничено..:})::8D:
[/quote]

Izwinqwai, kato si takyw winner, qwno si po-zapoznat sys situaciqta w BG i konkretno s rodnata ni federaciq.Smqtam che nqkoi drug wzima resheniqta, zashtoto e taka i smqtam che ne moje da se promeni nishto na tozi etap zashtoto syshto e taka!Ako ti si po-zapoznat i smqtash che neshtata mogat i shte se promenqt-ok.NO na tozi etap az NE smqtam che shte se promenqt, kolkoto i da ne ti se iska.
P.S. Bikerider e otgoworil dosta po-kratko i prawilno ot men, no weche napisah otgowora:|):
[/quote]

@Newone:
Има една хубава поговорка: "На гол тумбак чифте пищови". Точно така виждам ситуацията в която сме. Просто нямаме ресурси за да ПРИНУДИМ онези горе да се съобразяват с нас. Иначе както казах и преди, да се надяваме на добрата им воля да смъкнат цените на билетите, да се надяваме търговците да НЕ вземат повече пари ако могат... ако има още наивници нека да се надяват...

Иначе за winners vs. losers: на теория е лесно да си оптимист - дай на практика :D:8D:

Да не говорим, че решенията НАИСТИНА не ги взимаме ние - доказателствата са около теб. Ако ние взимахме решенията, едва ли тази тема щеше изобщо да съществува... Кажи ми, щом ние контролираме живота си, как да смъкна цената на тока? Опитай още две-три такива неща и ще ти мине оптимизма.

А в случай, че само си се бъзикал... няма да коментирам :D:D:8D::8D::8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Сря Фев 11, 2004 12:22 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Tanuco"]

[quote="Newone"]
И--и-и аман от losers!Момчета, ако мислите като губещи, никога няма да сте победители!Ако смятате, че някой друг взима решенията вместо вас, никога няма да контролирате живота си!Родителите ми са общо на 150 години, но и те не мислят толкова ограничено..:})::8D:
[/quote]

Izwinqwai, kato si takyw winner, qwno si po-zapoznat sys situaciqta w BG i konkretno s rodnata ni federaciq.Smqtam che nqkoi drug wzima resheniqta, zashtoto e taka i smqtam che ne moje da se promeni nishto na tozi etap zashtoto syshto e taka!Ako ti si po-zapoznat i smqtash che neshtata mogat i shte se promenqt-ok.NO na tozi etap az NE smqtam che shte se promenqt, kolkoto i da ne ti se iska.
P.S. Bikerider e otgoworil dosta po-kratko i prawilno ot men, no weche napisah otgowora:|):
[/quote]

@Newone:
Има една хубава поговорка: "На гол тумбак чифте пищови". Точно така виждам ситуацията в която сме. Просто нямаме ресурси за да ПРИНУДИМ онези горе да се съобразяват с нас. Иначе както казах и преди, да се надяваме на добрата им воля да смъкнат цените на билетите, да се надяваме търговците да НЕ вземат повече пари ако могат... ако има още наивници нека да се надяват...

Иначе за winners vs. losers: на теория е лесно да си оптимист - дай на практика :D:8D:

Да не говорим, че решенията НАИСТИНА не ги взимаме ние - доказателствата са около теб. Ако ние взимахме решенията, едва ли тази тема щеше изобщо да съществува... Кажи ми, щом ние контролираме живота си, как да смъкна цената на тока? Опитай още две-три такива неща и ще ти мине оптимизма.

[/quote]

@Tanuco
@Bikerider
Аз също съм реалист и знам как стават нещата у нас, за съжаление:(:xx(::xx(:Това, което имах предвид е негативния подход към проблема.Лично мое мнение е, че трябва да се пробва в подобни случаи, дори изгледите за успех да са минимални.Ако предварително се отказваме със сигурност нищо няма да се промени.Т.е. дайте да видим какво би могло да се направи макар и малко и т.н.Оценката ви е абсолютно правилна, но все пак не може да няма нещо, което да може да се постигне по един или друг начин или поне да се подготви база за бъдещо решение на проблема.:8D:
Абе повече оптимизъм и положителна настройка!:D:D:8D:
При мене те работят и на практика/изключвам НЕК,ТЕЦ и Софийски води/:D:D
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 3:08 pm

[quote="Newone"]

[quote="bikerider"]

[quote="Tanuco"]

[quote="Newone"]
[/quote]

[/quote]

@Newone:

[/quote]

@Tanuco
@Bikerider
Аз също съм реалист и знам как стават нещата у нас, за съжаление:(:xx(::xx(:Това, което имах предвид е негативния подход към проблема.Лично мое мнение е, че трябва да се пробва в подобни случаи, дори изгледите за успех да са минимални.Ако предварително се отказваме със сигурност нищо няма да се промени.Т.е. дайте да видим какво би могло да се направи макар и малко и т.н.Оценката ви е абсолютно правилна, но все пак не може да няма нещо, което да може да се постигне по един или друг начин или поне да се подготви база за бъдещо решение на проблема.:8D:
Абе повече оптимизъм и положителна настройка!:D:D:8D:
При мене те работят и на практика/изключвам НЕК,ТЕЦ и Софийски води/:D:D
[/quote]

Мда... "- Ало ВиК ли е? - Не, ние сме НЕК. - Абе и на вас да ви ... майката" :D:D:8D::8D:

Иначе за негативния подход си 100% прав...

Конректно: за цените на лифтовете: НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ - повярвай ми така е... най-многото което може да се направи е група "избрани" (кои ще са те?) хора да получат привилегии от шефовете на лифтовете... ама точно тоя вариант... 45 години стигат...
за NorthShore: face it, Витоша е резерват, има статут на национален парк и няма да стане тая, дори да си носим сами дъските и пироните и да платим за щети върху околната среда (щото нас ще ни глобят за разлика от мутрите които съсипаха природата около Банко, Шилигарника и скоро около Бъндерица). Иначе, дори всичко да е идеално, помисли си за туристите... знаеш отношението им към "ония роботите с каските" - помисли си колко време ще изтраят съоръженията... непрекъснато ли да ги строим или да се заврем в на кучето гъза да строим? горите са на северния склон и там винаги ще има хора които ще пречат, рушат, итн.

нещо да съм изпуснал? :xx(:
Аватар
bikerider

Мнениеот jokata » Сря Фев 11, 2004 3:13 pm

[quote="bikerider"]

зарежи, щеше да стане една... по-добре, че го изтрих...
ако искаш, пиши ми на ICQ-то, да ти обясня какво имах предвид :D:8D:
[/quote]

Горе-долу ми е ясно... нали и аз живея тука. Не съм се родил в дантелени пелени (като оня капут, бившия Конституционен съдия Г. Марков)... :D:D:D
А като проследих и продължението, разбрах още по-добре. За някои неща си прав (другите също де), за други не съвсем. Само ще припомня 10-ти януари 97-ма... Ако всичко в държавата продължава да върви в тая посока (навсякъде пълна рекомунизация :}):), нищо чудно събитията да се повторят. ;)
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Рейтинг: 1700

Мнениеот Newone » Сря Фев 11, 2004 3:42 pm

@Bikerider
Говорех малко по-общо, защото така разбрах насоката на топика-по принцип, а не конкретно за цените на лифта и трасето за Норт Шор.
Въпреки, че и за последните съм умерен оптимист, но не в непосредствено бъдеще.Все пак има много, което може да се направи като лобиране, популяризиране и т.н./хайде да не звуча като партийна програма/:8D::):8D:
Аватар
Newone

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 11, 2004 3:52 pm

Тая история с NS-кокошарниците (no offence!:D) и въобще с Bike-парковете може да се уреди и много бързо. Стига само усмихнатият бат' Стефчо да надуши, че има кинти в тая работа, ще намери за нула време и терен, и кой да събира кинтите, и въобще - примери в тази насока колкото щете... Само не знам доколко сред почитателите на NS-изпълненията у нас има потенциални плащачи за подобно удоволствие...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 4:51 pm

[quote="jokata"]

[quote="bikerider"]

зарежи, щеше да стане една... по-добре, че го изтрих...
ако искаш, пиши ми на ICQ-то, да ти обясня какво имах предвид :D:8D:
[/quote]

Горе-долу ми е ясно... нали и аз живея тука. Не съм се родил в дантелени пелени (като оня капут, бившия Конституционен съдия Г. Марков)... :D:D:D
А като проследих и продължението, разбрах още по-добре. За някои неща си прав (другите също де), за други не съвсем. Само ще припомня 10-ти януари 97-ма... Ако всичко в държавата продължава да върви в тая посока (навсякъде пълна рекомунизация :}):), нищо чудно събитията да се повторят. ;)
[/quote]

аз лично по-голям фарс от януари 1997 не съм виждал... с изключение на "подпалването" на Райхстага, пардон Партийния дом...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2004 5:12 pm

[quote="Newone"]

@Bikerider
Говорех малко по-общо, защото така разбрах насоката на топика-по принцип, а не конкретно за цените на лифта и трасето за Норт Шор.
Въпреки, че и за последните съм умерен оптимист, но не в непосредствено бъдеще.Все пак има много, което може да се направи като лобиране, популяризиране и т.н./хайде да не звуча като партийна програма/:8D::):8D:
[/quote]

да и аз говорех общо, само минах към подробности да си илюстрирам тезата... :D:8D:

иначе популяризирането е може би единствения смислен начин в обозримо бъдеще да се променят нещата...
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Сря Фев 11, 2004 8:02 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Newone"]

@Bikerider
[/quote]

да и аз говорех общо, само минах към подробности да си илюстрирам тезата... :D:8D:

иначе популяризирането е може би единствения смислен начин в обозримо бъдеще да се променят нещата...
[/quote]

Именно/или както казва един мой приятел-"хименно";)/!Чрез популяризиране към лобиране!:D:8D::^:
Аватар
Newone

Мнениеот Alien » Пет Фев 13, 2004 10:10 am

Колкото до високите цени на велопродукти - винаги можем да пратим едно mail -че на support -а на Marzocchi като им кажем, че техните "представители" в България, БАС, вдигат много цените, повече дори от повечето европейски страни. Както те знаят, хората тук, които могат да си позволят вилка за над 100лв не са много и съответно техният продукт не се продава кой знае колко много. От Marzocchi ще си кажат - лелееее тези БАС, елате ми тука, ще дадат 7 дена с 95% намаление на всички техни стоки като компенсация за високите цени на БАС и ще има хепи енд. После обаче се събудих и не знам какво става нататък. :D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 13, 2004 10:34 am

[quote="Alien"]

Колкото до високите цени на велопродукти - винаги можем да пратим едно mail -че на support -а на Marzocchi като им кажем, че техните "представители" в България, БАС, вдигат много цените, повече дори от повечето европейски страни. Както те знаят, хората тук, които могат да си позволят вилка за над 100лв не са много и съответно техният продукт не се продава кой знае колко много. От Marzocchi ще си кажат - лелееее тези БАС, елате ми тука, ще дадат 7 дена с 95% намаление на всички техни стоки като компенсация за високите цени на БАС и ще има хепи енд. После обаче се събудих и не знам какво става нататък. :D
[/quote]

[size=200]ХАХАХАХА...[/size]

По-добре не им пускай, ще останеш мноооого разочарован от евентуалния отговор.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Пет Фев 13, 2004 4:26 pm

[quote="xtr"]

[quote="Alien"]

[/quote]

[size=200]ХАХАХАХА...[/size]

По-добре не им пускай, ще останеш мноооого разочарован от евентуалния отговор.

[/quote]

Именно: [size=200]евентуалния[/size]... :D:D:D:D:D:8D::8D::8D:
Alien, при цялото ми уважение, в момента сънуваш приказка... :D:8D:[:p];)
Най-малкото защото Marzocchi нямат представителство в България - няма и смисъл при този мизерен "пазар" тук.
Аватар
bikerider

Мнениеот Lubo » Съб Фев 14, 2004 2:13 am

Нормално ситуацията трябва да изглежда така:
- Човек отива в магазина вижда цените и си подбира нещо, за което има пари и не мрънка. След това си го кара с кеф.

- Отива в магазина харесва си нещо, за което не му стигат парите.
а) бачка за да ги изкара и не мрънка. Купува го и си го кара с кеф.
б) нищо не прави и мрънка. Нищо не си купува и мрънка.
[/quote]
Kato ne mu stigat parite otivav pri konkurenta s po-niska cena (za sujalenie za sega nqma konkurent na BAS za nqkoi ne6ta) kopuva si go ot tam i ne mrunka :))))
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот C_Mo » Съб Фев 14, 2004 7:23 am

[quote="Lubo"]

Kato ne mu stigat parite otivav pri konkurenta s po-niska cena (za sujalenie za sega nqma konkurent na BAS za nqkoi ne6ta) kopuva si go ot tam i ne mrunka :))))
[/quote]

Конкуренцията е хубаво нещо, стига да я има.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Alien » Съб Фев 14, 2004 10:06 am

xtr, bikerider - естествено, шегувам се :D аз и т'ва съм написал - като се събудих... :D Жалко е това с цените, но още по-жалко е това, че ние абсолютно нищо не можем да направим. Нито можем да се оплачем на някоя организация, нито последната може да направи каквото и да е. Това е.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Newone » Съб Фев 14, 2004 11:59 am

@all
Приятели и колеги,
Не знам, колко от вас се занимават с търговия, но аз с това си вадя хляба от доста време насам.Разберете, че понякога и при най-добро желание, дистрибуторите/за България/ не могат да ви дадат цената, която и те искат, за да имат по-голям оборот=>по-високи печалби!Има ограничения, които се налагат от производителите по техни,какви ли не съображения, при това сериозни, ако сте на тяхно място.С две думи, за да се продават high-end продукти при скромната покупателна способност/слаб пазар/, трябва да се изпълняват условията на производителите:(:xx(:
Това, обаче, не ви пречи да се договаряте с продавачите:^: или да търсите възможности за [b][i]grey import[/i][/b]:8D::8D::D
Аватар
Newone

Мнениеот C_Mo » Съб Фев 14, 2004 3:00 pm

[quote="Newone"]

Това, обаче, не ви пречи да се договаряте с продавачите:^: или да търсите възможности за [b][i]grey import[/i][/b]:8D::8D::D
[/quote]

...или "Gun Grey import" ... за тези, които схващат майтапа има награда...;)
Аватар
C_Mo

Мнениеот Newone » Съб Фев 14, 2004 3:12 pm

[quote="xtr"]

[quote="Newone"]

[/quote]

...или "Gun Grey import" ... за тези, които схващат майтапа има награда...;)
[/quote]

Сметам сванах майтапа!:D
Каква е наградата?Gun grey вилка от любимия модел или отстъпка, за която не съм и мечтал?:D:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот screamBoy » Съб Фев 14, 2004 11:25 pm

по-скоро ще ти импортнат един гън в грей мястото (дето слънце не огрява) :)
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Newone » Нед Фев 15, 2004 1:44 am

[quote="screamBoy"]

по-скоро ще ти импортнат един гън в грей мястото (дето слънце не огрява) :)
[/quote]

Да не би да са ти го правили?И как беше?:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот Black » Нед Фев 15, 2004 10:31 am

mnogo got
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 17, 2004 11:45 am

[quote="Avid"]

xtr - Kакто кажеш;)

Tanuco - не могат ли да се изръчкат тези ОТГОРЕ(големите фирми - BAS &($) Velomania) да направят нещо?
[/quote]

СМЯХ В ЗАЛАТА!!!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 17, 2004 11:47 am

[quote="Newone"]
[/quote]

Ewalata WINNER- You Can Win The Race...
W sluchaq ti si ogranicheniq...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 17, 2004 11:51 am

[quote="bikerider"]
въпроса с вариант В е: защо продължава да мрънка, вместо да се вземе в ръце? :D:8D:
[/quote]

Щото се бара...;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 17, 2004 11:56 am

[quote="TOYAGA"]

Тая история с NS-кокошарниците (no offence!:D) и въобще с Bike-парковете може да се уреди и много бързо. Стига само усмихнатият бат' Стефчо да надуши, че има кинти в тая работа, ще намери за нула време и терен, и кой да събира кинтите, и въобще - примери в тази насока колкото щете... Само не знам доколко сред почитателите на NS-изпълненията у нас има потенциални плащачи за подобно удоволствие...
[/quote]

Е там е работата- хем искаме да ни е уредено, хем ако може да не се плаща, а най=добре и някой ако може да ни спонсорира... накратко- **** ни е майката просто, ограничени сме и това е!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Avid » Пет Фев 20, 2004 11:54 pm

И сега какво?
отново нищо няма да се предприеме...
отново ще чакаме да ни оправят(отзад явно)...
отново ще ни тъпчат(пак отзад)...
Да чакаме Новото Време
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Рейтинг: 1700

Мнениеот C_Mo » Съб Фев 21, 2004 12:34 am

[quote="Avid"]

И сега какво?
отново нищо няма да се предприеме...
отново ще чакаме да ни оправят(отзад явно)...
отново ще ни тъпчат(пак отзад)...
Да чакаме Новото Време
[/quote]

Явно ти се прави нещо...
Вместо да се възмущаваш почни с някои от нещата, които ти се въртят в главата, пък да видим какво ще излезе.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Alien » Съб Фев 21, 2004 11:14 am

[quote]
[url]http://www.bas-bg.com/[/url]

Изградена е зала за МТБ –първото закрито място със дърт джъмпове в непосредствена близост до БАС
[/quote]

Цитат от сайта на БАС. Има ли такова нещо наистина? Къде се намира и става ли за нещо?

[quote]
[url]http://www.bas-bg.com/[/url]

ЦЕЛИ:

[list][*][color=red]Да се ангажира обществеността и държавните институции в търсенето на решение на проблемите на младите хора и ангажирането им със спортна дейност.[/color][*][color=blue]Да се създадат нови и развият съществуващите места за практикуване на екстремни спортове.[/color][*]Да се създаде традиция в организирането на прояви и състезания ангажиращи възможно най-широка публика.[*]Да се организира учебно-тренировъчна дейност за подрастващи.[/list]

[/quote]

Още един. Пожелавам им успех.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 21, 2004 4:21 pm

Дя, вярно е. Има. Аз обаче не мога да "карам" там.. Просто съм некадърен... Намира се на долната улица под БАС... До 21-во училище- помоли Black да те заведе- той учи там...

Т'ва за БАС не мога и няма до го коментирам

Би ли ми превел какво е казал Хитлер... Че не мога да зацепя...
Мерси:)
xund
Аватар
MAN6

ПредишнаСледваща

Назад към Архив