Митинг на Атака, национализъм, патриотизъм

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот baribal » Пон Мар 06, 2006 8:11 pm

Единственото, което мога да кажа /за хората дето още се съмняват за татко Волен(все пак синчето му е най-младия депутат)/ има едно биографично филче за Хитлер /по кабеларката го дават нон-стоп/. Гледайте го, ако ви мързи да четете /за по младите се онася/. Направете едно просто сравнение на събитята в живота, поведенито и други "дреболии" и си отговорете, кой е татко бОЛЕН и какво прави.
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот Brave » Пон Мар 06, 2006 8:17 pm

Nightwolf, принципно, телевизии от категорията "художествена самодейност", хич не гледам, а в случая, едва ли точно най-манипулативната медия в България, след залеза на в. Дума, ще ме научи на някаква истина за кавото и да е...
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот mih » Пон Мар 06, 2006 11:42 pm

[quote="Nightwolf"]

Който може,да гледа в момента СКАТ,за да се сложи край на заблудата на някой хора.Говорят точно за пропагандите на медиите...
[/quote]

И кво викаш - дай да гледаме как една медиа ни обяснява за пропагандите на медиите?
:banghead:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Вто Мар 07, 2006 8:51 am

:D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Вто Мар 07, 2006 4:12 pm

[quote="Brave"]

Nightwolf, принципно, телевизии от категорията , хич не гледам, а в случая, едва ли точно най-манипулативната медия в България, след залеза на в. Дума, ще ме научи на някаква истина за кавото и да е...
[/quote]

Не знам какво разбираш под "художествена самодейност",но май не си ме разбрал.Исках да кажа,че от снощното предаване можеше да се научи много.А и не само от снощното.Ако не си го гледал ще ти кажа.Един от гостите беше един репортер от Нова телевизия,който беше заснел интервю с един младеж циганин на митинга на АТАКА,та репортера отива при него и първия му въпрос беше:"Какво правиш тук?Не те ли е страх,че може да те пребият?"После снимат лудия на дървото.И това пускат в новинарската си емисия.Няма коментари за хилядите хора,които са се събрали,защо са се събрали,от какво са недоволни,а се концентрира вниманието на циганина(който после се оказа,че е стар познайник и поставено лице)и на лудия на дървото.И какво мислиш отговори репортера от Нова?Каза:"Еми ние сме комерсиална телевизия и пускаме само това,което ще е интересно на хората."Не разбирам от журналистика,но съм убеден,че добрия журналист трябва да обърне внимание на целостта на събитието,да пита хората защо са тук,а не напълно умишлено да изкривява смисъла на нещата.После един от другите гости,просто каза една обществена тайна,че това изкривяване на събитията се диктува от собственика на телевизията,той определя политиката й.И кой мислите стои зад Нова телевизия-някакъв гръцки корабен магнат,който по една или друга причина не желае такива събития да се отразяват реално.После показаха и други кадри-от БТВ и разни вестници,където пак осмиват и оплюват митинга и АТАКА.Такава наглост я няма никъде в Европа,нали ако всичко това е вярно което се казва за АТАКА,че са фашисти,расисти и кви ли не глупости още то си има прокуратура,която трябва да се заеме с тях,има международен съд.Не виждате ли колко просто се опитват да ни манипулират?Ами какво да кажем за плешивия наркоман,който толкова явно му личи,че изпълнява политически поръчки,че няма накъде.Не мисля,че СКАТ е манипулативна телевизия.Какво разбираш под манипулативност?Да се отварят очите на хората ли?Не,брато.Да се казва истината не е манипулация.Манипулативни телевизии са най-вече БТВ и Канал 1,Нова,ТВ 7 и може би още някои,за които не се сещам в момента.Зщо ли?Ами къде са им предаванията насочени към реалните проблеми на хората?Къде са тъй-наречените live-talks,като при СКАТ,където има гости и хората непрекъснато се обаждат за да се изкажат по различни наболели проблеми?Манипулативни вестници са Труд,24 часа,Монитор,СЕГА и други.И като се погледне по-надълбоко,кой стои зад тях кой мислите ще открием?Ами много бивши ченгета и комунисти,които както те,така и техните наследници и приближени,са впили здраво нокти във всичко в България.За това сме толкова зле.Ама това е друга тема...:peace:
Гост

Мнениеот bikerider » Вто Мар 07, 2006 4:18 pm

[quote="Nightwolf"]
Не разбирам от журналистика,но...
[/quote]

Няма НО, брато!

[quote="Nightwolf"]
...съм убеден,че добрия журналист трябва blah blah
[/quote]

Ще ми се да ти посоча къде си противоречиш елементарно, но ще ти оставя това за домашно.
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Вто Мар 07, 2006 4:29 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Nightwolf"]
Не разбирам от журналистика,но...
[/quote]

Няма НО, брато!

[quote="Nightwolf"]
...съм убеден,че добрия журналист трябва blah blah
[/quote]

Ще ми се да ти посоча къде си противоречиш елементарно, но ще ти оставя това за домашно.
[/quote]

И с кое,по-точно не си съгласен?С това как трябва да се отрази събитието в конкретния пример ли?Или просто гледаш да се хванеш за нещо,без значение какво,само за да ми противоречиш?Я пак помисли.;)
Гост

Мнениеот Brave » Вто Мар 07, 2006 5:28 pm

Под "художествена самодейност" рабирам телевизии с материален актив от един диван и протрита завеса, и с една, очевидно любителска камера. Какво имам предвид с манипулативна ли - погледни програмата на любимата телевизия - там се мъдрят умотворения като "Сигнално жълто" - предаване, в което демонстрира, от всякаква липса на възпитание, до долнопробни лъжи. Собственоочно съм гледал издание на "АТАКА", малко преди изборите, което бе изцяло подготвено с цел да се насее омраза към турското малцинство. Защо го наричам манипулативно ли? Защото, когато твърдиш някакви неща и си журналист, то трябва да ги доказваш с документи или свидетели, а не да показваш митинг на АТАКА в Кърджали, където "случайни минувачи", очевидно отдавна преминали пенсионна възраст говорят за начините по които ги подтискат на работните им места, на фона на подскачащи с българското знаме младежи. Вечер по същата телевизия, можеш да научиш всякакви интересни неща за "науката" Егология... Даже срещу съвсем прилична сума, може да се задълбаеш повече в тайнствата на "синдрома на емоционалния шок" или каквото беше там. Освен това мисля, че съм засичал и някакво предаване, водено от нисичък възрастен господин (по-точно е другар) който дори не се опитва да скриие, че е толкова про-руски настроен, че дори Путин, би се изчервил леко, ако му слуша словоизлиянията. Толкова примери мога да дам, защото не гледам тази телевизия, дори я нямам настроена на ТВ-то. Факт е че тя бълва неверни, недоказани или непроверени неща непрестанно във всичките си по-известни предавания. Това аз считам за манипулативност, защото по този начин се подлъгват хора, като теб, които гледат този канал (което са доходи), вярвайки, че от там получават някаква внимателно прикривана истина, само защото не намират същата информация другаде. Разбирам, защо и как бабите и дядовците се хващат на тази въдица, все пак тях са ги учили 50 г., че каквото им каже чичко Филипов или Анахид Тачева от малкия екран е 100% вярно, но не мога да разбера, как млади хора като теб, се подвеждат.

Едит:
Не бях забелязал онова за ченгетата. Сега вече реших - на следващите избори ще гласувам за АТАКА! Сидеров ще ме опази от ДС! Все пак ги познава, нали са се поздравявали сутрин по коридора...:rofl:
Brave

Мнениеот velco » Вто Мар 07, 2006 5:49 pm

[quote="Nightwolf"]
Ами много бивши ченгета и комунисти,които както те,така и техните наследници и приближени,са впили здраво нокти във всичко в България.За това сме толкова зле.
[/quote]

Батенце, според мен, друг е виновен да си толкова зле.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Гост » Вто Мар 07, 2006 6:13 pm

[quote="Admin"]

[quote]

1.И в тази връзка, ако те изпълнят обещанията си, искам подробно да ми разясниш какво ще прави България извън НАТО и ЕС? Румъния ще е там, Гърция ще е там, Турция се стреми натам повече от нас, ако и да е много назад. Значи искаш ние да сме като Сърбия, така ли? Това ли ти е идеалът за една модерна, демократична, уважавана на международната сцена държава?

2.Не е нужно да го казват директно. Ако поне малко имаше представа от начините за промиване на мозъци, щеше да знаеш, че изобщо не е нужно такива неща да се казват пряко, за да се възприемат по необходимия начин. Цялостното ти изказване показва, че чудесно си попил внушенията.

3.И накрая лично теб ще те помоля да прочетеш "Фермата на животните", спомената по-горе, за твое добро е, обещавам.

4. А също така ще ти дам малка насока за размисъл по отношение на любимецът ти, г-н Сидеров. Става дума за негови писания от далечната 1991-92г, когато той се е пишел демократ и е бил главен редактор на в.Демокрация. Признавам, аз тогава изобщо не съм се интересувал още от политика, а пък ти може би не си можел и да четеш, но тогава уважаемият е написал черно на бяло, че национализмът е последното убежище на комунизма. Както и че е добре турската общност в България да има свой изразител на политическите си интереси. Странно, а?

5.И още нещо - бъди сигурен, че никоя истинска дясна партия, никога не би поискала "национализация" по начина и в смисъла, в който го направи Атака. (Защото има и "национализации", които не са мръсна дума, например във Франция са правени такива).

6. [quote]но времето ще покаже кой прав,кой крив[/quote]

Разбира се, така е. Лошото е, че кривите никога не си признават после, че са сгрешили, нито пък се поучават от грешките си...
[/quote]

Преди да ти отговоря,искам да се уточнят две неща:Първото е,че пиша с добро намерение и не искам да се нарушава добрия тон,въпреки естествения заряд на темата.Разбирай го както искаш,все пак си Admin.Второто е,че като ти отговарям,ще взимам в предвид факта,че говориш твърде много като човек,повлиян от същите медии,за които вече казах.Защото ако беше гледал лично,изказвания на Волен Сидеров и на други хора от АТАКА,нямаше да твърдиш неща за АТАКА,които просто не са истина,но пък доста често се чуват по казионните медии.

1.Никога Сидеров или друг от АТАКА не е казал,че са против ЕС.Казали са,че са против влизането на България в ЕС,при тези неизгодни условия,които са в пълен ущърб на страната ни,като затварянето на АЕЦ,която и според международни експерти може да работи безпроблемно поне още 20 години,което затваряне от своя страна ще доведе до поскъпване на тока многократно.АТАКА е против скриването на факта,че с влизането ни в ЕС,живота в България ще поскъпне много.Че заплатите ще са същите,а цените европейски.Че над 100 000 фирми,еднолични търговци и други постепенно ще фалират.Плюс още много други мизерии,които ще ни споходят,за които дори и не подозираме.И тези всички мизерии се съгласуват непрекъснато с наще продажни управници,които никога не са знаели да защитават интереса на собствената си родина.За това,че при тези условия,не само,че няма да станем по-добре ако влезем в ЕС,ами напротив-ще ставаме все по-бедни.За това,че българите ще бъдат използвани като евтина работа ръка.За това,че никой няма да се съобразява с нас,като с едни ако не равни на тях,то поне хора с достойнство.Самите германци са против влизането ни в ЕС,но много обичат да си пробутват скапаните коли у нас нали?Всеки обича така.За това,че капиталите ни излизат от България и облагодетелстват вместо нас българите,много от тия,които са против,а и не само,присъединяването ни.АТАКА против ТОЗИ начин на влизане в ЕС.Ние всички искаме достойни хора да ни управляват нали?Хора,които могат да казват НЕ,когато се иска нещо от нас,което е в наша вреда.Наще смешници,които ни урпамляват са известни с прозвището yes-men-и сред политическите кръгове на запад.Admin,а на теб това ли ти е идеала за модерна,демократична и уважавана страна?

2.Напротив,нужно е да го кажат директно.Така правят истинските екстремисти и фашисти.Призовават народа към въоражаване,партизански воини и тн.Всичко останало е опит на подкупни медии,да изкривяват нещата и всъщност те да насаждат етническо напрежение.АТАКА никога не е била против обикновените турци както и цигани,а против турцизацията и циганизацията,каквито налагат техните лидери.За това,че в цели райони на България се говори само турски,че там българин не го взимат на работа,отказват му само защото е българин.За това,че Доган и ДПС,която е антиконституционна са заграбили минералните извори,язовири и други.Ама това няма да го чуеш от основните медии.Ще чуеш:"АТАКА мрази турците и циганите".Естествено,така е много по-лесно.И накрая да обобщя:АТАКА е против престъпниците,които по един или друг начин ощетяват България,без значение дали са българи,турци,цигани,марсиянци.АТАКА не е против обикновения българин,турчин или циганин.Това си личи от всички техни изказвания,а всичко останало е просто една манипулация.

3.Ще прочета "Фермата на животните".И друг път съм чувал за тази книга.Като прочета тази,която чета в момента,ще си намеря и нея.

4.Всеки човек,включително и политик търпи развитие.Някой,освен може би самите мафиоти-комунисти,можел ли е да знае до къде може да се простре наглостта на ДПС след години.Милиони вярваха,сигурно и ти самия и твоите родители и моите в СДС.А какво се оказа после?

5.И какво "мръсно" има в национализацията,която предлага АТАКА.Да се потърси сметка,на хората,които ограбиха България ли?Да се разгледат отново очевидните криминални сделки?Като Кремиковци за един долар,Балкан,магистрала Тракия,БТК?Тук наистина ме затрудняваш кой точно е казал,че това е "мръсно".Просто не съм длъжен да чувам пръв всички клевети.Но не ми е трудно да предположа.Още повече,че национализация се е извършила във Франция,Холандия,Хърватия и редица други нормални страни.

6.Не ме е страх да си призная грешките и ще го направя тук,във този форум,живот и здраве когато се докаже,че греша.А ти?

Накрая,ще кажа,че тази атака,която се води срещу АТАКА е напълно разбираема.:)Страх ги е приятели,страх ги е,че ще изпуснат кокала.И ако случайно изгубим доверието си в хората от АТАКА,то остава тяхната кауза,която можем да следваме винаги.:peace:
Гост

Мнениеот bikerider » Вто Мар 07, 2006 6:52 pm

[quote="Nightwolf"]
И с кое,по-точно не си съгласен?С това как трябва да се отрази събитието в конкретния пример ли?Или просто гледаш да се хванеш за нещо,без значение какво,само за да ми противоречиш?Я пак помисли.;)
[/quote]

Определено имам какво да ти кажа, щото ти се рееш явно из облаците...

Журналиста какъв е? Наемен работник нали?
Кой казва какъв трябва да е журналиста?
Ти ли или шефа на журналиста?
Айде слез малко на земята...

Хем медията манипулативна, хем журналиста ТРЯБВА нещо си да прави (според теб). Иди го кажи това на първия журналист на улицата и виж как ще реагира. После се огледай и белким слезеш на земята... :crazy:

Edit: надявам се и да видиш кой стои зад Атака в края на краищата. Щото руския енергиен монопол на Балканите е не по-малка опасност за независимостта (що за дума в днешно време?) на България. Но Волен и ДУМИЧКА не обелва срещу Москва. За сметка на това БСП реве като луда срещу него. Би трябвало да ти светне предупредителната лампичка, но ти явно си идеалист до мозъка на костите си :dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Вто Мар 07, 2006 9:24 pm

[quote="Nightwolf"]
"затварянето на АЕЦ,която и според международни експерти може да работи безпроблемно поне още 20 години,което затваряне от своя страна ще доведе до поскъпване на тока многократно."
[/quote]

1. Защо многократно?
2. Колко процента от производството на енергия се падат на АЕЦ?
3. Какъв е разходът на енергия в България на единица БВП?

[quote]
АТАКА е против скриването на факта,че с влизането ни в ЕС,живота в България ще поскъпне много.Че заплатите ще са същите,а цените европейски.
[/quote]

Каква е обосновката на тази хипотеза? По-големи данъци, премахване на защитни мита, и т.н., каква е?

[quote]
Че над 100 000 фирми,еднолични търговци и други постепенно ще фалират.
[/quote]

Демек, ще се закрият 100 000 гаража? И пак, защо, какво ще се промени в икономическата конюнктура?

[quote]
Плюс още много други мизерии,които ще ни споходят,за които дори и не подозираме.
[/quote]

Е? Дори и не подозираме, ама ще ревем срещу властта, че са го допуснали?

[quote]Самите германци са против влизането ни в ЕС,но много обичат да си пробутват скапаните коли у нас нали?
[/quote]

Това става насила, нали?

[quote]
За това,че капиталите ни излизат от България
[/quote]

Да разбираме ли, че в програмата на Атака е залегнала идеята да не ми се позволява да инвестирам там, където очаквам най-добро съответствие между риск и възвращаемост?

Следва ли да екстраполираме със спекулацията, че в програмата са включени и други ограничения - например на местожителство, свободно придвижване, и т.н.?

[quote]
Ние всички искаме достойни хора да ни управляват нали?Хора,които могат да казват НЕ,когато се иска нещо от нас,което е в наша вреда.Наще смешници,които ни урпамляват са известни с прозвището yes-men-и сред политическите кръгове на запад.Admin,а на теб това ли ти е идеала за модерна,демократична и уважавана страна?
[/quote]

Време е да се събудиш? България никога не е била и никога няма да бъде държава, със която да се съобразяват по простата причина, че не разполага с ресурси да диктува правилата.

[quote]
2.Напротив,нужно е да го кажат директно.Така правят истинските екстремисти и фашисти.Призовават народа към въоражаване,партизански воини и тн.Всичко останало е опит на подкупни медии,да изкривяват нещата и всъщност те да насаждат етническо напрежение.
[/quote]

Значи, виновни са медиите, които снимат как на митинг на Атака горят фесове и разкарват чучело, вързано на кол? Виновни са тези, които го показват, а не тези, които го правят?

[quote]
АТАКА никога не е била против обикновените турци както и цигани,а против турцизацията и циганизацията,каквито налагат техните лидери.
[/quote]

Ако Атака не е против турците и циганите, защо думите "турчин" и "циганин" присъстват в речите на предствители на Атака? Защо се прави разграничаване в зависимост от етническата принадлежност на българските граждани?

[quote]
За това,че в цели райони на България се говори само турски,че там българин не го взимат на работа,отказват му само защото е българин.
[/quote]

С какво можеш да подкрепиш това твърдение?

[quote]
За това,че Доган и ДПС,която е антиконституционна са заграбили минералните извори,язовири и други.
[/quote]

Как са ги заграбили? Това ли е проблемът, че са ги "заграбили" те, а не "ние" ?

[quote]
И накрая да обобщя:АТАКА е против престъпниците,които по един или друг начин ощетяват България,без значение дали са българи,турци,цигани,марсиянци.АТАКА не е против обикновения българин,турчин или циганин.Това си личи от всички техни изказвания,а всичко останало е просто една манипулация.
[/quote]

Въобще не си личи, тъкмо обратно.

[quote]
наглостта на ДПС
[/quote]

Какво означава "наглостта на ДПС"? "Наглостта" за участват в избори ли?

[quote]
Милиони вярваха,сигурно и ти самия и твоите родители и моите в СДС.А какво се оказа после?
[/quote]

А други милиони (обикновено повечето) не вярваха. Сега (да речем пак милиони) вярват в Атака. И какво ще се окаже после?

[quote]
5.И какво "мръсно" има в национализацията,която предлага АТАКА.
[/quote]

За "мръсно" не знам, но за "глупаво" е ясно. Вече минахме през развития социализъм.

[quote]Като Кремиковци за един долар[/quote]

А с колко милиона дългове?

[quote]Балкан[/quote]

Няма спор. И тука ли комунистите са ти виновни?

[quote]магистрала Тракия,БТК[/quote]

Какво за тях?

В крайна сметка, забелязвам изобилие от твърдения и обвинения, за съжаление тотално неподкрепени със факти. Също така, много добре ни става ясно [b]срещу[/b] какво е Атака, но не и [b]за[/b] какво е, нито пък [b]защо[/b].
velco

Мнениеот Admin » Вто Мар 07, 2006 10:56 pm

@nightwolf
Аз също се стремя да спазвам добрия тон, колкото и да ми е трудно, когато става дума за политика ;) Що се отнася до мнението ти, че съм повлиян от цитираните от теб медии, то е абсолютно погрешно! Ето ти малко обяснения за мен самия, ако щеш им вярвай... Неведнъж съм изразявал тук непоносимостта си към Труд, 24 часа, 168 часа, Стандарт и други такива. Не вярвам на почти нито една дума, написана в тях. Чета ги от време на време, гледам новини по телевизията, слушам радио, чета и по-сериозни (от моя гледна точка) източници, но всичко това е не за да им вярвам, а за да видя различни гледни точки и евентуално да почерпя аргументи за едно или друго нещо. Накратко, по отношение на политиката и други подобни проявления на обществения живот, аз не вярвам на нищо, освен на очите и ушите си, както и на собствените си усещания, най-общо казано. И, разбира се, опитвам се да мисля, да свързвам едни неща с други и т.н. Затова аз не вярвам, когато някой каже/напише, че българският народ бил беден, пък аз виждам точно обратното, когато някой каже, че еди кога си сме вървяли от зле към по-зле, пък аз съм наблюдавал и усещал точно обратното. Също така, може да ти прозвучи нескромно, но досега никога не ме е разочаровала партия/политик, за които съм гласувал. Това е, зещото никога не съм вярвал, не съм идеализирал никого. Когато трябва да дам своите предпочитания, аз действам с ясното съзнание, че всеки има своите недостатъци, и то сериозни, но давам гласа си за този, при чието управление смятам, че ще имам най-големи шансове да се развивам както искам, както и че той евентуално ще направи най-много от нещата, които искам да бъдат направени. Но не всички! Както казах, абсурдно е да се идеализират политическите субекти и да се надяваме, че те ще ни оправят с магическа пръчка. Убеден съм, че държавата и нейните органи нито трябва, нито могат да ми оправят живота - те трябва само да създадат подходяща среда, в която да не ми пречат да се развивам успешно в рамките на закона и да ми осигурят равна възможност да се конкурирам с други като мен (независимо от сферата, в която съм избрал да се реализирам). За съжаление, това второто все още е далеч от постижимото, независимо кой е на власт. Но и това ми е ясно, когато избирам, така че не съм разочарован, когато то не се получава. Разбира се, ясно ми е, че това, което си правя като заключения, важи за мен, за друг може да е съвсем различно. Същият принцип важи и тогава, когато съм против някой политически субект. Не го правя, защото някой ми е внушил, че е лош, а защото с очите и сетивата си, както се казва от първа ръка, съм добил усещането, че този субект застрашава развитието на държавата в посоката, в която е изгодно за мен. Звучи егоистично, нали? Така е, но това е неизбежно. В случая смятам Атака за най-сериозната политическа заплаха за бъдещото развитие на България, т.е. убеден съм, че ако те дойдат на власт, страната ще тръгне в посока, която ще ми попречи лично на мен да се развия по начина, по който желая. Това е на ниво личен избор, но в крайна сметка всеки би трябвало да действа на това ниво и да си отговаря на въпроса "Какви ще са последиците от еди какво си за мен лично?", а не за някакви измислени категории като народ, нация и т.н., защото последните твърде често се използват единствено с монипулативни цели.
И така, да продължим с цитати. Но преди това пак ще повторя за Атака и медиите. Можеш да си сигурен, че си вадя заключенията само от неща, казани и чути от мен директно от Волен Сидеров или написани от него! Ти казваш, че медиите подбирали само лошите (едва ли не) части от речите му и ги преиначавали. Виж сега, аз също се занимавам с писане и създаване/преработване на информация. Ако си казал нещо лошо, сам си си виновен, човек трябва да внимава какво говори. Това е все едно ако някой ме критикува за глупост, която съм написал, аз да кажа "Е, да, ама ти вадиш само двете сгрешени изречения! Защо не казваш нищо за стоте други, които са добри?" Защото те не променят това, че съм написал и глупост и тази глупост оказва своето въздействие върху една немалка аудитория. Усещаш ли колко глупаво би било в този случай аз да упорствам и да твърдя, че срещу мен има заговор и т.н.?! Извинявам се, че опростявам така нещата, но те не са много по-ръзлични и на политическо ниво - принципът е един и същ. Разбира се, винаги има и манипулативен момент. Винаги има откловени лъжи, но тук коментираме изказвания и позиции, които са ясно изразени в публичното пространство, а не коментарите за тях. Едно нещо обикновено може да се каже по много начини. И тук става много тънко. Аз твърдя, че посочените от теб печатни медии (за телевизионните не бих бил толкова смел в твърденията) изобщо не създават лош имидж на Атака, напротив, но го правят по много тънък начин. Ясно е, че в България има десетки хиляди хора, които са обезверени и смятат всички партии и политици за лоши, еднакво лоши бих казал. Това е прословутият протестен вот. Повечето (но не всички!) от тези хора винаги са гласували с такъв и вероятно винаги ще го правят, защото това произтича от мирогледа им. Казано най-общо, те винаги очакват някой друг да оправи нещата, дотам, че да им подари личен успех. Казвам го, защото познавам достатъчно такива, някои от тях са ми роднини, други са ми лични много добри приятели, но това не променя фактите. Разбира се, те са почитатели на Атака сега. Преди бяха на един друг месия - царят. По-преди се надяваха, че ОДС ще ги спаси. Още по-преди се уповаваха на Жорж Ганчев. И т.н., и т.н. Не искам да обиждам никого, повярвайте ми, но подобно мислене като тяхното за мен е абсолютно пагубно и именно то позволява на всеки следващ лесно да създава прекомерни надежди, в които да повярват, и след това за пореден път да останат излъгани. Пагубно е, защото с тази група хора дори едно магаре да сложиш, те ще го изберат, ако им обещае каквото искат, а по този начин се изключва всякаква стабилност и предвидимост от обществения ивот. Забележи, не казвам, че всички, които са гласували за НДСВ, за Жоржи, или пък че всички, които следват Атака са такива. Но повечето са, включително и на база личните ми познанства и опит. Тази немалка група от електората прелива и към други партии, различни части от нея непрекъснато менят упованието си в един или друг. Абе изобщо...мисля, че казах достатъчно за тях. Мисълта ми беше, че когато в медиите се каже, че Атака е "лоша", това обикновено става от позицията на съществуващите политически субекти. И хоп, веднага популярността на Атака се засилва от това, защото "протестиращите с вота си" първосигнално реагират "О, всички досегашни са против Атака и тя е против тях - значи е тъкмо като за мен. А-та-ка!". Разбираш ли, да "изглеждаш" против някого не е същото като да си наистина против него.

[quote]1.Никога Сидеров или друг от АТАКА не е казал,че са против ЕС.Казали са,че са против влизането на България в ЕС,при тези неизгодни условия,които са в пълен ущърб на страната ни...[/quote]

Кой казва, че всичките тези неща са в ущърб на страната ни? Волен Сидеров, но не само! Волен Сидеров и всички тези медии, за които ти самият твърдиш, че са манипулативни! За половината от тях, не смятам, че са истина. За друга част смятам, че са преувеличени. За трети смятам, че си струва да бъдат поети като негативи заради други ползи. А за четвърти смятам, че наистина са в наш ущърб, но това вече е налице и не може да се промени. Защото ако се промени, ние просто няма да влезем в ЕС! И точно затова БСП например се репчеше срещу клаузата за АЕЦ докато можеше да извлече политически дивиденти от позицията си, но сега няма какво да направи просто. Надявам се, че така ще стане и с Атака, т.е. че подходящият външен натиск ще попречи да изпълнят повечето си обещания. И никак няма да ми е жал за тези, които ще останат огорчени и излъгани за пореден път. Ти как си представяш едни преговори, дори на най-нормално ниво? Ще опростя отново нещата, но това не ги прави неверни. Представи си, че няколко души сте собственици на апартамент и го продавате, или по-точно заменяте. Упълномощавате един от вас да преговаря и да сключи сделката, като му давате голяма свобода. Той сключва договора. След което поради една или друга причина част от вас решават, че сделката е неизгодна и пращат друг да се срещне с ответната страна. Другият казва, ние се отказваме от тези и тези клаузи на договора. Ответната страна казва: тогава няма да има договор, вече е подписано при тези условия. Ако вие държите на всяка цена да промените условията, договорът се разваля, вие плащате неустойки, правите още разходи и т.н. С две думи: вкарвате се! По-лошото при конкретната политическа сделка е, че няма с кой друг да я сключим. Кажи ми, как я виждаш България извън ЕС? Защото ще ти кажа конкретни неща, които не ми харесват: няма да мога да пътувам дори до съседните държави без виза, няма да можем да търгуваме с тях без мита, ще сме част от нищото, пропито от силно руско влияние (енергийна зависимост и каква ли още не); ще си останем недоразвити и бедни, и т.н., и т.н. Имай предвид, че никой, никога не е казвал, че влизането в ЕС ще донесе на България само позитиви. Ако ти или някой друг го е възприел така, това е защото сте повярвали в нещо, а не сте проучили как е! Аз напирмер никога не съм смятал, че ще е лесно, но това поне ми дава шанс да се развивам в част от някаква социално-икономическа общност, където вярвам, че бих могъл да успея, стига да се потрудя старателно. Не очаквам тази общност да ми оправи живота, очаквам сам да си го оправя чрез средствата, които ще са ми достъпни там! Тези средства и възможности или не са достъпни в момента, или ги има, но са твърде преходни и нестабилни, защото зависят в голяма степен от това кой е на власт. Това на мен лично ми докарва една пълна несигурност за бъдещето, в условията на която животът е крайно некомфортен.

[quote]2.Напротив,нужно е да го кажат директно.Така правят истинските екстремисти и фашисти.[/quote]

Напротив, не е нужно! Всяко нещо с времето си. Засега е достатъчно желанията на хората да се канализират в тази посока. Ако се достигне ниво на "национализъм", при което хората да поискат директно да се каже "турци и цигани на сапун", бъди сигурен, че ще се намери кой да го каже директно. Повтарям, изводите ми са единствено на база лични впечатления от неща, казани/писани от любимия ти лидер. В тях има едни малки думички, прилагателни, но не само, чието наличие или липса едновременно издават по-крайни възгледи, но и възпитават такива. В частта за национализацията ще видиш съвсем точно как действа това.

по т.4 - мога да говоря единствено за себе си и вече ти казах, аз не вярвам, затова не съм останал излъган. Винаги съм се стремял да очаквам реалистични неща и обикновено съм оставал доволен. Дори от такива, които първоначално съм смятал за по-лоши, после се е оказвало, че са направили повече добри неща, отколкото съм очаквал. И по т.5, такива грешки винаги съм си признавал - когато някой се е оказал по-добър, отколкото съм очаквал. Признавал съм си и когато се окаже по-лош, но почти не е имало такъв цялостен случай - само по отношение на отделни неща са се оказвали по-лоши от очакваното. Защото не съм идеалист, че да очаквам само добро!

[quote]И какво "мръсно" има в национализацията,която предлага АТАКА.[/quote]

Мръсното е това, че така както я формулира Сидеров на митинга, става дума за кражба. Цитирам почти дословно: "Национализация на всички приватизационни сделки след 1992г.". Няма какво да се затрудняваш, аз казвам, че е мръсна дума, не съм го прочел някъде. Защото: 1) Не може всички сделки да са лоши, просто не е истина, включително защото за някои имам лична информация, че не са. Става дума, разбира се, за много по-малки сделки, не за цитираните от теб. Но лидерът ти говори за "всички", нали така? 2)Ако някои от тези сделки са незаконни, има законен начин да бъдат развалени и това не е национализацията. 3) Национализацията, така както е прокламирана от Атака, предполага нещо извънредно и противно на сегашния правов ред, т.е. нещо като това преди 50 години. И нищо общо с това, което е във Франция например (там определени ключови за икономиката на страната предприятия или цели отрасли са бивали национализирани, за да бъдат стабилизирани, тъй като фалитът им би повлякъл по-лоши последици). У нас няма такова нещо, нали? Напротив, у нас много от тези предприятия баха приватизирани, за да не фалират, в тях инвеститорите са вложили пари, които ако бъдат национализирани, това не е нищо повече от кражба посред бял ден. 4)Дори ако сделките са неизгодни за държавата - понятие само по себе си твърде разтегливо, субективно и манипулируемо - настоящите закони пак предлагат средства за търсене на отговорност, включително лична, включително наказателна. Това е законният начин, национализацията не е. Фактът, че Сидеров не набляга на законните начини, а гони национализации, за мен говори предостатъчно. 5)Ако подобно нещо бъде направено, това ще даде сигнал, че България е една от най-нестабилните държави в света и никой инвеститор няма да посмее да вложи един долар/евро у нас. А искаш или не, голяма част от добре платените българи работят за чужди компании. Огледай се и ми кажи кои не са? Оттеглянето/изгонването им от България би било равносилно на ужасяваща икономическа криза, бедност и т.н.

Последни думи ;)
Извинявам се на всички за това словоизлияние! По-добре да бях написал някоя статия. Написах го, защото няма да се повтори. Оттук нататък ще гледам да не пиша по политически теми, както и да препращам към настоящото.
Съзнавам, че за някои неща дори сам си противореча. Например за това, че изкарвам другите виновни за обществената ситуация, която създават с избора си и която ми пречи да се реализирам както желая. Така е. Изходът от подобно противоречие май е извън България, но това е друга тема.
Съзнавам ясно, че не е тук мястото за подобни разговори и на много хора вероятно са им неприятни.
Затова тази тема вероятно ще е последната с политическа насоченост, която допускам във форума. Приемете го както искате - цензура, диктат, предпазливост, миролюбивост (защото политиката в България не знам да е донесла на някого приятелство) или ако щете дори загриженост само за мен (тъй като похабявам много нерви по въпроси, които смятам, че имат отношение към бъдещето ми). Така или иначе, вероятно в бъдеще няма да допускам такива теми или в най-добрия случай ще направя една единствена тема "Политика", в която да се пише за такива неща. Не е окончателно, де, пробвайте да му разубедите ако искате :laugh:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 12:03 am

Nightwolf явно има нужда да му се разясни икономическата несъстоятелност на комунистическите идеали...

ключови думички - национализация, бюрокрация, банкрут...
Аватар
bikerider

Мнениеот Peacemaker » Сря Мар 08, 2006 2:06 am

@Admin,впечатлен съм - ИЗУМИТЕЛНО мъдро,зряло и вярно!Просто няма какво да се добави.Аз от самото начало на Атака виждам техния уклон-т.е.на Волен Сидеров.МЛАДЕЖИ,слушайте батко си Любо,що се отнася до политиката и не се влияйте от сладки обещания и от размахването на политически чучела.Ако можеше такива хора като него да ни управляват,щяхме да сме стигнали вече там,където мечтаем.БРАВО,Admin-е!:usclap:Това е най-доброто политическо изказване,което съм чувал от много време насам!Заслужава си да напишеш статия по темата.А за отделянето като отделна графа във форума съм ЗА,но НЕ и за закриването на тематиката.По-младите могат много да научат за живота чрез такива политически откровения.
@Bikerider:thumbu:
Напълно заставам зад изказванията на тези достойни мъже!:hbang2:
:beer:
Vladimir Visotski said:"Нет Вьiхода-есть Вход, но не Тот!"
Make Peace, not War!
Аватар
Peacemaker

Рейтинг: 1200

Мнениеот Brave » Сря Мар 08, 2006 2:33 am

То, че Nightwolf има нужда от подобно образоване вероятно е факт, който има единствено значение за неговото добруване, но това че лидера на Атака, поне ако съдим по пространното му интервю в в. "Труд" от 7.03.2006, има много по отчаяна потребност от научаване на основите на пазарната икономика, поне на аматьорско ниво, за съжаление е важно за малко повече хора...
Този човек ми "осветли" обяда. Времето днес (вече вчера) беше мрачно, влажно, студено и снежно, а мен ме напушваше смях, докато най-непатриотично ядях дюнер и четях умотворенията на Лидера. Чудя се, дали най-много ми хареса, частта, където обясняваше, че нищо не пречело на държавата да си върне предприятията и да си ги управлява за собствена печалба (явно думи като инвестиция и частна собственост, не говорят нищо на г-н Сидеров). Или пък там където уверено съобщаваше, че ще преразгледа ВСИЧКИ приватизационни сделки. Е това сигурно ще отнеме само около 25 г. и труда на около 3 млн юристи и икономисти, но той не се интересува от подробности. Просто изпадам в умиление, като си представя, пък армията от работливи, умни и амбициозни хора, които ще се хванат, да управляват национализираните предприятия като наемни работници, а не да се занимават с частния си бизнес. Найтулф, човече, не му вярвай на този, разбираш ли, той не се усеща какви глупости плещи или по-лошо говори нереални неща, които да се харесат на немислещата част от обществото. Сам си избери дали искаш да симпатизираш на неграмотен човек или мошенник. Съзнаваш ли, че някои от корпорациите, приватизирали в България са малко по-силни геополитически от страната ни. Нали ако им пипнем сделките, ще ни съдят в международните съдилища, докато ни вземат и долните гащи.
Brave

Мнениеот PtD » Сря Мар 08, 2006 5:16 am

Такааа... понеже имаше много мнения, а пък ме мързи да гледам кой какво е говорил, ще отговарям както ми дойде, а всеки може да си извлече отговора, който смята че е за негова реплика ;)

1. Ако ни затворят АЕЦ-а токът ще поскъпне и то доста прилично. Не защото е скъп по принцип, а по простата причина че вносителят ще диктува условията. Последните ми данни са че АЕЦ дава около 40% от електроенергията за страната, което никак не е малко за един такъв важен ресурс.

Пък и важи логиката за парното - за всяко настъпило събитие цената се вдига. Щом стане някъде си авария - цената се вдига. Вдига се цената на ресурсите - цената се вдига. Ресурсите поевтиняват - цената пак се вдига, защото трябвало да се ремонтира мрежата.

Или пък любимата ми машинация - въвеждането на еврото. Е такъв номер досега не е въртян. В рамките на няколко месеца всичко да поскъпне двойно. Никой гък не казва.

2. Абе момчета, в кой свят живеете? България ВИНАГИ ще е зависима от руските енергийни ресурси. Че те на европейците като им врътнаха кранчето покрай събитията в Украйна им дойде нанагорно, та на нас ли? Айде мола ви са. Не са решили руснаците, не са ни съсипали. Примаков като беше тука много ясно си го каза.

3. За влизането в ЕС. Не знам защо си го представяте като някакъв рай. Да са живи и здрави турците и арабите, че носят икономиката на гърба си и китайците, че произвеждат евтини стоки. Европа се намира в продължителна стагнация. Потомствените европейци нямат много-много ищах да работят мръсни работи. Само в Германия само турците са над 8 милиона, правете си изводите. Нещата, които ми се струва, че можем да изкярим от евентуално влизане са, че
ще ни оправят някои пътища и ще въведат малко ред в държавата. Разбира се, няма да успеят да го докарат до нивото в ЕС, защото тестото е различно. ;)

В ЕС - тесла, извън ЕС - също тесла. Ми кво да се прави, да сте се родили другаде или да сте се преселили там овреме. :sonar:

4. За Атака и останалите политически сили - тук съм съгласен с Nightwolf, старите гарги видяха че изпускат сиренцето и гракнаха вкупом срещу новия колега. Не коментирам новият колега добър ли е, лош ли е. Щом е станал политик, това вече говори само по себе си ;)

5. По отношение на настоящата управляваща прослойка, личната ми нагласа е да ги редим до стената и без много церемонии да ги пращаме при Маниту. :uzi:

6. За приватизацията и дълговете. Хехе. Ами да си представим, че аз съм директор на някой соц-завод и ми предложат 5 милиона на мен лично за да докарам предприятето до фалит, дали няма да слушам и да изпълнявам. После го продават за 1 лев, ама аз имам 5 милиончета. Tragedy of the commons.

7. И изобщо в момента, като че ли единственото място където има устойчив икономически растеж е Азия. Жълтурковците рано или късно ще ни разкажат играта. С или без ЕС.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 8:39 am

[quote="PtD"]
България ВИНАГИ ще е зависима от руските енергийни ресурси.
[/quote]

Седи грей се и глей кво става в Централна Азия... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Сря Мар 08, 2006 10:15 am

@Peacemaker
Радвам се, че съм предизвикал подобни чувства у някого, но наистина няма нужда от тях. Нито пък искам някой да ме слуша мен, да мисли като мен, защото аз мисля така или аз казвам това или онова. Написал съм това, което е вярно за мен, но за почти всеки друг то може да не е вярно - има хиляди възможни нюанси. Според мен обаче е важно човек като формира мнението си по политически въпроси, да слага себе си и собственото си добруване в центъра на нещата и да мери според това, а не да се оставя да му внушават какво да чувства и мисли, както и да го управляват черз колективната мисъл, ако мога така да се изразя :)

@PtD
Марто, няма как да не се съглася с повечето ти констатации, но с удоволствие ще прибавя и своята гледна точка към някои от тях ;)

1.Не съм сигурен, че всичко ще поскъпне двойно, защото някои неща и сега са на нивото на цените в ЕС. Други не са. За съжаление, ако не влезем в ЕС, мисля че животът пак ще си поскъпва. Аз лично напоследък (последните 1-2 години) наблюдавам осезаема инфлация,или айде, за да не съм некоректен от икономическа гл.т., усещам просто едно поскъпване на живота. Не смятам, че влизането в ЕС ще влоши за мен нещата драстично.

2.Не съм казвал, че можем да се отървем от руската енергийна зависимост. Но не смятам, че трябва да я търсим допълнително и да добавяме към нея политическа и/или други (икономически) зависимости, а не дай Боже, и военна. Но тук вече може би се отклоняваме малко от темата...

3.Аз лично не си представям никакъв рай. Но ти си посочил някои области, в които може да настъпи подобрение. На мен лично ми е необходимо точно такова подобрение, за да пробвам да се развия както искам и да постигна приличен нормален живот. Затова аз желая България да стане част от ЕС, а не поради някакви идеалистични цели за благоденствие на целия народ и бла-бла. Просто виждам членството в ЕС като начин у нас да настъпят известни промени и също така да настъпи известна стабилност и предвидимост, които надявам се ще ми позволят да постигна с труд (и творчество) желанията си тук.

По т.4 и 5 съм казал достатъчно в големия си пост, а и това наистина опира най-вече до "личната ми нагласа" ;)

6.Безспорно е така, затова казах, че ако го има желанието част от нещата да се оправят по законен път, начините ги има и сега, но трябва да се потърси отговорност от доста хора. Обаче, както отбеляза Brave, законните начини изискват много труд от много хора и то честни такива, да не говорим за финансовото обезпечаване. Май станаха няколко <s>несъвместими</s>Edit:непостижими неща на едно място, нали? И тук идва лесната прокламация за национализация - нещо, което е противно на съвременните правни принципи (а това го прави дори нещо повече от незаконно), поне в държавите, към които щем, не щем, се съотнасяме географски, политически, икономически, социално и т.н.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот velco » Сря Мар 08, 2006 10:30 am

[quote="Admin"]
Аз лично напоследък (последните 1-2 години) наблюдавам осезаема инфлация,или айде, за да не съм некоректен от икономическа гл.т., усещам просто едно поскъпване на живота.
[/quote]

Именно, "лично". Аз пък [b]лично[/b] наблюдавам обратното. Кой е прав?

[quote]
2.Не съм казвал, че можем да се отървем от руската енергийна зависимост. Но не смятам, че трябва да я търсим допълнително и да добавяме към нея политическа и/или други (икономически) зависимости, а не дай Боже, и военна.
[/quote]

С какво руската (военна) зависимост е по-лоша от алтернативните зависимости?
velco

Мнениеот velco » Сря Мар 08, 2006 10:43 am

[quote="PtD"]
1. Ако ни затворят АЕЦ-а токът ще поскъпне и то доста прилично. Не защото е скъп по принцип, а по простата причина че вносителят ще диктува условията. Последните ми данни са че АЕЦ дава около 40% от електроенергията за страната, което никак не е малко за един такъв важен ресурс.
[/quote]

Това число следва да се коментира.

а) Тази 40% бяха в разгара на развития социализъм.
б) От какво са тази проценти - 40% от производството или 40% от потреблението?
И в двата случая, ефектът от намаляването на производството на енергия се смекчава за сметка на намаляването на износа или на свиване на потреблението (в следствие на свиване на производството в сравнение с 80-те години).
в) няма да се затваря цялата централа
г) ще се строи друга централа
д) зависимистта от вносителя е налице и сега - ние нe си кОпаме горивото за централата
е) крайно време е да се стимулира (в смисъл на ритник в задника) намаляване на енергопотреблението в промишлеността - по слухове, изразходваме около 6 пъти повече енергия в сравнение със средното за ЕС (предполагам мерната единица е нещо като киловат за лев :dunno:)

Че поскъпване ще има - ще има, но някакси не ми изглежда, че ще бъде особено драстично.
velco

Мнениеот Admin » Сря Мар 08, 2006 10:54 am

@velco
Кой говори за нещо друго, освен за лично мнение? Всеки е прав за себе си и би следвало да формира възгледите си и да избира по-доброто за себе си. На втория ти въпрос отговорът пак е личен - за мен е по-лоша, за теб може да е по-добра. Не виждам никакъв проблем. Ако държиш да обясня защо за мен е по-лоша, мога да го направя, но не тук и не в писмена форма, вече ми омръзна от постове по две страници всеки. Има си маси и бири за целта, макар че не вярвам единият да успее да убеди другия, нали? ;)
Аватар
Admin

Мнениеот Brave » Сря Мар 08, 2006 11:20 am

[quote="velco"]

[quote="PtD"]
[/quote]

Това число следва да се коментира.

а) Тази 40% бяха в разгара на развития социализъм.
б) От какво са тази проценти - 40% от производството или 40% от потреблението?
И в двата случая, ефектът от намаляването на производството на енергия се смекчава за сметка на намаляването на износа или на свиване на потреблението (в следствие на свиване на производството в сравнение с 80-те години).
в) няма да се затваря цялата централа
г) ще се строи друга централа
д) зависимистта от вносителя е налице и сега - ние нe си кОпаме горивото за централата
е) крайно време е да се стимулира (в смисъл на ритник в задника) намаляване на енергопотреблението в промишлеността - по слухове, изразходваме около 6 пъти повече енергия в сравнение със средното за ЕС (предполагам мерната единица е нещо като киловат за лев :dunno:)

Че поскъпване ще има - ще има, но някакси не ми изглежда, че ще бъде особено драстично.
[/quote]

Допълвам, че блоковете от 1 до 4 са с мощност от 440 MW/h а оставащите да работят 5-и и 6-и блок са със мощност от 1000 MW/h. Всеки може сам да си сметне, че намалението на произвежданата енергия, спрямо сегашното положение е 880/2880 МW/h или около 30%. Следователно, дори да приемем, че АЕЦ Козлодуй произвежда 40% от ел. енергията в България, намалението ще бъде 30% от 40% или 12%.
Brave

Мнениеот PtD » Сря Мар 08, 2006 2:12 pm

[quote="Brave"]

Допълвам, че блоковете от 1 до 4 са с мощност от 440 MW/h а оставащите да работят 5-и и 6-и блок са със мощност от 1000 MW/h. Всеки може сам да си сметне, че намалението на произвежданата енергия, спрямо сегашното положение е 880/2880 МW/h или около 30%. Следователно, дори да приемем, че АЕЦ Козлодуй произвежда 40% от ел. енергията в България, намалението ще бъде 30% от 40% или 12%.
[/quote]

Егати демагогията :) Какво са някакви си 10-12%?

Ами като става дума за десетки и стотици милиони лева, значи и 10-12% са милиони и десетки милиони лева. Ти ако можеш от джоба си да ги извадиш и да попълниш бюджета - давай! Ако не можеш - трай си и не дрънкай колко са нищожно малко. :dunno:

@velco - 40% от производството. И няма какво да ти обяснявам, че е по-добре да си внесеш суровина и да произведеш стока, отколкото да си внесеш стока, нали? Поне гледам всички, дето нямат суровини за това се борят.

@Admin - не съм казал, че и тука ще поскъпне двойно. Все пак българите не бива да измират масово от глад, кой ще обслужва туристите иначе?
Ще поскъпне с по-бързи темпове, отколкото сега поскъпва. А иначе - в Германия в супермаркета доста стоки са по-евтини от тукашните супермаркети. Но се съмнявам че ще поевтинеят и при нас. Какво да се прави, ентропията нараства ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 3:19 pm

[quote="PtD"]
Какво да се прави, ентропията нараства ;)
[/quote]

СЕГА
[size=67]"Америка може да фалира съвсем скоро, ако държавният й дълг продължава да расте. Това предупреди министърът на финансите Джон Сноу, цитиран от световните агенции. Той обяви, че дългът на администрацията на президента Джордж Буш е много близо до сумата от 8.2 трилиона долара. Това е максимално допустимата сума, до която дългът може да достигне. Според законодателството на САЩ за предоставянето на допълнителни средства, администрацията на Буш се нуждае от разрешението на Конгреса. Ако той откаже да подкрепи подобно искане, Вашингтон няма да може да изплаща задълженията си, което на практика ще означава фалит на Америка.
За да не банкрутира държавата, финансовият министър Джон Сноу официално помоли Конгреса [/size][color=red][b]да увеличи сумата, до която може да достигне дългът на държавата[/b][/color]. [size=67]Финансовите анализатори очакват конгресмените да одобрят това искане, за да се избегне банкрутът."[/size]

Те ти булка ентропия ;)

Edit: въпреки, че ентропия не е точната дума, щото ентропията е мярка за хаоса в затворена система, а ние си говорим за отпускане на колана на планетарния дебелак за да надебелее още малко за наша сметка...

Таааа, требе да се бачка. Както казва един приятел "не ми пука за разходите, пука ми за приходите". Толкоз... а Волен ще разсейва глупаците да си търсят виновен вместо да бачкат и да си гледат интереса...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Сря Мар 08, 2006 3:27 pm

Admin,благодаря ти за изчерпателния отговор.Направих си някои изводи за теб и те са,че си добър човек(без сълзи моля:)),но в същото време ми се струва,че си малко наивен.Основния извод,който си направих от изказването ти,беше следния:ти искаш да живееш в една нормална страна,в едно нормално общество,в което не властта наготово да ти уреди живота,ами ти самия да го направиш,ако имаш условията затова.Ето!Дойдохме си на думата.И аз искам същото,предполагам и всеки друг нормален човек,който не е готованец.Еми Любо,АТАКА е точно затова,това е каузата и в крайна сметка.Затова са всички препирни най-общо.Ще коментирам само някои от нещата,които каза.Първото,което ми направи впечатление беше,че според теб,само натяквали че има бедни хора докато ти си виждал само обратното.Моля те,не гледай БМВ-тата и Мерцедесите по софииските улици.Не гледай,че ресторантите са пълни,че в МЕТРО не можеш да се разминеш от хора.Това не е България!Това не е народа.Ако в София,хората що-годе свързват двата края(и то не тези,които пълнят ресторантите и МЕТРО),то в провинцията са жива трагедия и в по големите градове,а за селцата какво да говорим,те са като забравени от Бога.Пътувал съм доста из България и съм го видял със собствените си очи.Би трябвало и ти както и другите след всичките Байкарии и Паралелни вселени да сте го видяли.Хората си изхарчиха,що годе някакви спестявания,които имаха,по-скоро "прехода" им ги изсмука и остави мнозинството българи да се оправя както може.2 милиона пенсионери,айде не всички 90% от тях живеят в мизерия със 60 до 100 и няколко лева на МЕСЕЦ!Хора се скъсват от работа по цял ден,за 200лв на МЕСЕЦ!Познавам лекар-рентгенолог.Еми тоя човек,веднъж каза:"Не издържам,ще взема да се самоубия вече."Постара се да изглежда като майтап,но аз видях тъгата в очите му.Може ли за толкова години неуморен труд и учение,накрая да го възнаградят както подобава-с 350-400лв на месец.Ето това наричам мизерия.Ето това е бедност.По официални доклади,България е най-бедната страна в ЕС,а изобщо в Европа може би пак сме на едно от челните места.Да,има и хора,които винаги са били добре,те и сега са добре.Това са(за България)най-общо 2000 фамилии,свръх богаташи,и покрай тях още 200-300 000 души,много богати.Тях ги виждаме по улиците всеки ден,обикновени мутрета с глеми готини коли на по 20 и няколко години(и не само).Може някои да нямат и средно образование,но няма значение.Това са бъдещите мафиоти,наследниците,на бившата висша номенклатура,която разграби България.В тях са капиталите натрупани от родителите и дядовците им,те ще отварят фирми и отварят фирми,в които обикновени хора като мен,предполагам и теб ще им бъде много трудно,да пробият,по простата причина,че всичко е връзкарщина и всички източници, на някакво по-прилично препитание са LOCKED за обикновения човек.Няма ги условията,които всички така искаме,при които ако наистина много учиш и се трудиш,може да бъдеш оценен достойно.Такова нещо има в нормалните европейски страни,където няма чак такова срастване между политици и мафия.Вярно,че навсякъде се краде,но разликата е,че там оставят и за народа.А наще са толкова нагли,че ако могат ще затягат още и още примката,докато ни лъжат,че всичко е за наше добро.Разберете го най-накрая.Както казва писателят Христо Калчев:"Мафията в България си има държава." Това е истината,колкото и да ни боли,колкото и да не ни се иска.Затова,след като всички за 16 години се изредиха и показаха,че не могат,или по-скоро не искат да направят нещо добро за България,затова според мен трябва да има радикални промени.Защото ако няма такива,спокойствието им никога няма да бъде нарушено,ще продължават да се гушат,след тях и техните наследници и така...А нашият живот продължава,младостта на повечето от нас измина в този "псевдо" преход,и докато се усетим и живота ни ще мине в празни обещания.Ако не за самите нас,нека се опитаме да положим една по-добра основа,за нашите деца.Admin,ето за това ми се струва,че си наивен,че вярваш,че със същите,за които си гласувал,ще изградим тази основа.Не,това са хора без морал,ценности и идеали.Затова аз бях,още преди появата на АТАКА на това мнение,че трябва да има радикални промени.След като се появи АТАКА,аз просто открих много сходства със собствените ми възгледи.Разбира се след всичките лъжи за тези години,и най-вече след най-голямата лъжа на Царя,много хора са обезверени.Трудно е да се повярва с лека ръка на нещо така ново,директно и предизвикателно като АТАКА.За хора,наши сънародници,които предлагат директно,тук и сега,да вземем нещата в свои ръце.Естествено,че повечето ще ги вземат за луди,а тези,които най-много ги плюят,най-вероятно най-много ги е страх.Те ги плюят от СТРАХ!От това,че току виж нещата тръгнат на по добре.Прикриват се зад изпипани изказвания и демагогии,но всичко е от чист страх.Нормална човешка реакция.
Съжалявам,че се отнесох така,но трябваше да споделя и други аспекти,тъй като нещата са свързани и понякога е трудно да се разграничават.Сега ще погледна по-конкретно на второто нещо,което ми направи впечатление от изказването на Admin.А то е за национализацията.Любо,ако беше гледал снощното предаване АТАКА-Дискусионно студио(а и не само снощното),щеше да чуеш съвсем ясно и в прав текст(от заместник-прецедателя на партията),че АТАКА като дойде на власт няма да предприеме някакви екстремистки методи за национализация,нито пък ще преразгледа ВСИЧКИ приватизационни сделки.Всичко ще бъде извършено САМО и ЕДИНСТВЕНО по законовия ред,и ще бъдат разгледани основно тези сделки,за които си личи от 100км,че имаше криминален елемент при сключването им,които ощетиха държавата за милиони ако не и милиарди левове.Няма да изброявам.Естествено,че всичко ще бъде законно,никой няма да открадне на "нормалния" приватизатор,завода,дружеството или друго.Това пак е поредната манипулация на медиите,които вече се убедих окончателно,че са богове на изопачаването.Ако толкова добре отразяваха и събитията и говореха за истинските проблеми на хората,нямаше да имат равни.АТАКА ще се бори за благото на държавата,от къде накъде ще вършат антиконституционни дела,които само биха спрели прогреса ни.Не виждате ли какво идиотско противоречие се получава.И не е вярно,че не може да се извърши национализация-може зависи кой го прави.
Ето тук има повече коментар относно темата за национализацията http://www.vestnikataka.com/?module=dis ... ormat=html

Еми това беше краткото ми мнение,извинявам се на отегчените,но и те не са длъжни да ми го четат.:peace:
ПС:Това беше последния ми дълъг пост,както каза Admin има маси и бира за тая работа,а и който ме разбрал-разбрал.Нямам толкова енергия,че да споря за всяко нещо със всеки.:)
Гост

Мнениеот bikerider » Сря Мар 08, 2006 3:48 pm

[quote="Nightwolf"]
Може ли за толкова години неуморен труд и учение, накрая [b]да го възнаградят[/b]
[/quote]

Може, щом друг го прави :bulb:
Звучи жестоко, но е реалност.
А ти погледни отново страдателния залог в изречението си. Той не случайно се нарича така :bulb:
Не всички имат шанс, но тези, които го имат и го пропилеят, а после си търсят виновен... е съжалявам.

Не виждам как Волен Сидеров или който и да от вас атакистите ще промени нещо чрез експроприация - тоя урок мислех, че сме го научили, но все пак маймуни се ловят с трици...

Ако все още не ти е станало ясно - в България в момента живеят няколко загубени поколения (поколенията на прехода), прецакан материал, щото сме закърмени с идеала на държавата-закрилница, която плаща заплати и се грижи за нас, а в момента живеем крайната фаза на прехода към така мечтания капитализъм, тоест в обратната реалност - всеки сам се грижи за себе си [b]и е отговорен за провала си[/b]. Ей това не може да ти влезе в главата явно. Понятието за лична отговорност за личния живот. Ако си беден, значи си тъп. Такава е логиката на капитализма. Точка.

Ама как трябвало да бъде, как не трябвало - това е субективно. Обективна е единствено реалността.
А тя е че екпроприация в момента означава световен медиен, икономически и финансов бойкот срещу България и неизбежен тотален КРАХ И КАТАСТРОФА ЗА НАЦИЯТА - точно според любимите на месията двойни стандарти. Познато ли ти е от 1934-1945?
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Сря Мар 08, 2006 4:25 pm

@Nightwolf
Първо, явно не си ме разбрал съвсем, включително по отношение на примерите с бедността. Второ, вероятно имаме различни представи за това що е бедност и какви са признаците й. Трето, явно имаме различно мнение за причините за тази бедност (те, разбира се, не са еднакви за всички хора в България). Освен това аз продължавам да не разбирам какво конкретно би направил Волен Сидеров и с какво конкретно е различен от останалите ни политици, освен с приказките си, които са просто това, което електоратът му очаква да чуе. За мен това са приказки без покритие, но времето ще покаже дали аз съм бил наивен или ти. Всъщност, честно казано, надявам се времето да не ни показва това :D Но за пореден път ме изумява как хем казваш, че се чувстваш излъган толкова пъти, хем пак вярваш. Не мога да разбера кое дава основания на хората да вярват на Волен Сидеров. Той никога не е бил един от тях, един от тези, които ти толкова подробно изброи (на полето, по селата и къде ли още не). През всичките изминали години г-н Сидеров е имал и политически обвързвания, и журналист е бил (включително и в медии, които сега смята за продажни и т.н.) Просто не го разбирам, но явно това ме прави мен наивен, а не тези, дето го следват. За национализацията - ако това, дето казваш, че го е казал е вярно, то не ми показва нищо друго, освен че г-н Сидеров си има два вида речи: една за митинги и други такива места (която чух с ушите си и видях с очите си, затова коментирах) и други, с които после да замазва положението и да казва, че нещата не били баш така, както ги били разбрали хората. Не знам за теб, но аз този филм съм го гледал вече няколко пъти. Бъди здрав и мисли каквото искаш. Ако не се лъжа, преди време ти искаше да разберем какво мислят хората в този форум за Атака - е, за някои от нас разбра.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Сря Мар 08, 2006 4:45 pm

Ухааа, баааси писането пада тук:D

За мен ИМА НУЖДА от партия, като АТАКА (ако темата все още е за Атака). Друг е въпроса, че масата от БГ населението е сляпо и в повечето от случаите не знае за кого и защо гласува. Работата ще олегне много скоро и нещата ще си дойдат по местата. Подкрепям Сидеров в някои негови изказвания. Мисля, че всеки българин трябва да подкрепя тази част(след като помисли обаче) Ае усмивки да има...:^:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Brave » Сря Мар 08, 2006 4:46 pm

[quote="PtD"]

[quote="Brave"]

[/quote]

Егати демагогията :) Какво са някакви си 10-12%?

Ами като става дума за десетки и стотици милиони лева, значи и 10-12% са милиони и десетки милиони лева. Ти ако можеш от джоба си да ги извадиш и да попълниш бюджета - давай! Ако не можеш - трай си и не дрънкай колко са нищожно малко. :dunno:
[/quote]

[size=100]Айде да ми кажеш, къде употрябявам какъвто и да е епитет дали са много или малко. Изнасянето на информация в сух статистически вид не е демагогия и никога няма да бъде. Виж твоето вече е такава, но няма да ти обяснявам защо.:(!:[/size]
Brave

ПредишнаСледваща

Назад към Други