Агенте, ще се опитам да ти обясня аз какво мисля най-добронамерено и деликатно/внимателно.
Мисля, че грешката е от елементарно естество и вероятно се дължи на личната ти съпричастност към трагедията.
Трите правила на TOYAGA помагат много...
[quote="AgentOrange"]
Кога за последно си виждал реклама на кола, включваща жестока катастрофа, линейки, чували за трупове и т.н.?
[/quote]
Просто логиката не е двупосочна, т.е. от А=В не следва, че -А=-B.
С което искам да кажа, че да, реклама с катастрофа е пределно грубо и гадно нещо, но е и очевадно тъпа, щото никой няма да си купи въпросната кола.
Обаче, това не означава, че когато се случи инцидент в планината, трябва НЕПРЕМЕННО да се отмени излъчването на реклама, която по случайност показва жертва на такъв инцидент. Би било проява на вкус, да, но изобщо не е задължително от гледна точка на пари според мен.
Нека погледнем нещата и от гледната точка на рекламодателя. Въпроса е до баланс, явно този рекламодател е преценил, че няма резервен вариант и не желае да си прежали парите. Щото за да пусне тая реклама, трябва да чака да речем 4 месеца, а пазара не спи. Или не съм прав?
[quote="AgentOrange"]
Няма да коментирам другите глупости, дето се изписаха в темата. Рекламата освен, че по принцип е глупава, стои изключително нелепо на фона на смъртта на 20-годишно момче. Това кой, кога и по какъв повод я е правил няма никакво, ама абсолютно никакво значение - същественото е, че тя се излъчва.
[/quote]
Тук няма какво да добавя към горното.
[quote="AgentOrange"]
реклама, [b]пресъздаваща[/b] 1 към 1 събитията
[/quote]
Ето тук грешиш, защото както Crimson вече каза хронологията е обратна.