ГАВРА!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Чет Мар 16, 2006 12:35 pm

@velco: ми налага ми се извода, че освен ГОЛ морал друго просто нямат. бах спасителната сламка тоз морал...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Crimson » Чет Мар 16, 2006 12:40 pm

Абе какво му говорите не го ли виждате, че е стигнал дъното та даже и в тинята гребе та да се зарови още повече!!!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 16, 2006 12:42 pm

...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Чет Мар 16, 2006 1:05 pm

[quote="bored"]

[quote="bikerider"]

:crazy:

[/quote]

:eek:
[/quote]

тва беше към Nightwolf... ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Чет Мар 16, 2006 5:00 pm

[quote="Liohman"]

Е то по тази логика, дай заради всички катастрофи да спрат рекламите на автомобили. И там семействата и приятелите скърбят, но гавра ли е. Не, че проявявам неуважение, на мен също ми беше кофти като го чух, но истината е, че сами са си били виновни.
[/quote]

Кога за последно си виждал реклама на кола, включваща жестока катастрофа, линейки, чували за трупове и т.н.?

Няма да коментирам другите глупости, дето се изписаха в темата. Рекламата освен, че по принцип е глупава, стои изключително нелепо на фона на смъртта на 20-годишно момче. Това кой, кога и по какъв повод я е правил няма никакво, ама абсолютно никакво значение - същественото е, че тя се излъчва. А излъчването на реклама, пресъздаваща 1 към 1 събитията от наскоро разиграла се трагедия е най-малкото проява на лош вкус.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Lubo » Чет Мар 16, 2006 5:13 pm

[quote="Crimson"]

Абе, имате ли идея преди колко време е била одобрена идеята за тази реклама! Само да вмъкна, че рекламата като клип е била готова много преди нещастния случай !
[/quote]

E и... дай да излъчваме реклами със стрелящи войници след като застреляха нашенаца в Ирак. (Примера е малко тъп, но дано ми хващап мисълта)

[quote="Crimson"]

И само човек който говори наизуст може да каже, че този който е правил рекламата е малоумен !!! [/quote]

Може и да си прав. Идеята пшреди може и да е била добра, но с оглед на отминалите събития СПОРЕД МЕН не е такава.

[quote="Crimson"]

Идея си нямате колко път е изминала докато стигне до ефир! [/quote]

За другите няма представа, но точно аз може и да имам ипредстава.

[quote="Crimson"]

П.П. Любо, екипа по заснемането на рекламата не е БГ !!! Няма как да зане за що иде реч, за да го наричаш МАЛОУМЕН !!! И както вече споменах е заснета доста по-рано !!!
[/quote]

ОК извинявам се на екипа, но този който я е подал за излъчване и е платил да бъде излъчена е в БГ. Въпреки, че компанията е Гръцка все един шеф поен трябва да е гледал новини, НО аз съм 100% сигурен, че тези реклама е пусната с още по-голямо жеание след случката на Резньовете.

Това си е мое мнение и всеки моеж да не бъед съгласен с него...това си е негово право.

П.П. освен, че тези колбаси са отвратителни след тази реклама 100% ще са последното нещо което ще си купя. И дано да НЕ са уцелили target групата.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 16, 2006 5:37 pm

Ъъъ... мисля, че се допускат поне три груби грешки...

1. Гледа се много телевизия
2. Гледат се много новини
3. Гледат се много реклами

Не го правете. Вредно е. Почти толкова, колкото да се яхнеш върху обозначена лавина и да спреш, за да заснемеш самоубийството си...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Crimson » Чет Мар 16, 2006 5:42 pm

[quote="TOYAGA"]

Не го правете. Вредно е. Почти толкова, колкото да се яхнеш върху обозначена лавина и да спреш, за да заснемеш самоубийството си...
[/quote]
:thumb:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Lubo » Чет Мар 16, 2006 5:45 pm

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

101% съм съгласен.
А колкото до коментара след 1,2 и 3 :( най-жалкото е, че починалото момче е карало много добре ски и дори е посещавало лавинните курсове от БАССЕС. :( :(
Без коментар
Аватар
Lubo

Мнениеот biggfoot » Чет Мар 16, 2006 8:45 pm

[quote="Lubo"]
... НО аз съм 100% сигурен, че тези реклама е пусната с още по-голямо жеание след случката на Резньовете.

Това си е мое мнение и всеки моеж да не бъед съгласен с него...това си е негово право.
[/quote]
Ignorantia non est argumentum.:D
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Чет Мар 16, 2006 9:05 pm

Агенте, ще се опитам да ти обясня аз какво мисля най-добронамерено и деликатно/внимателно.
Мисля, че грешката е от елементарно естество и вероятно се дължи на личната ти съпричастност към трагедията.
Трите правила на TOYAGA помагат много...

[quote="AgentOrange"]
Кога за последно си виждал реклама на кола, включваща жестока катастрофа, линейки, чували за трупове и т.н.?
[/quote]

Просто логиката не е двупосочна, т.е. от А=В не следва, че -А=-B.
С което искам да кажа, че да, реклама с катастрофа е пределно грубо и гадно нещо, но е и очевадно тъпа, щото никой няма да си купи въпросната кола.
Обаче, това не означава, че когато се случи инцидент в планината, трябва НЕПРЕМЕННО да се отмени излъчването на реклама, която по случайност показва жертва на такъв инцидент. Би било проява на вкус, да, но изобщо не е задължително от гледна точка на пари според мен.
Нека погледнем нещата и от гледната точка на рекламодателя. Въпроса е до баланс, явно този рекламодател е преценил, че няма резервен вариант и не желае да си прежали парите. Щото за да пусне тая реклама, трябва да чака да речем 4 месеца, а пазара не спи. Или не съм прав? :dunno:

[quote="AgentOrange"]
Няма да коментирам другите глупости, дето се изписаха в темата. Рекламата освен, че по принцип е глупава, стои изключително нелепо на фона на смъртта на 20-годишно момче. Това кой, кога и по какъв повод я е правил няма никакво, ама абсолютно никакво значение - същественото е, че тя се излъчва.
[/quote]

Тук няма какво да добавя към горното.

[quote="AgentOrange"]
реклама, [b]пресъздаваща[/b] 1 към 1 събитията
[/quote]

Ето тук грешиш, защото както Crimson вече каза хронологията е обратна.
Аватар
bikerider

Мнениеот kotka12 » Чет Мар 16, 2006 11:29 pm

хм
не мисля, че съм тъп и недосетлив, но аз не направих никаква връзка между посочената реклама, когато я гледах за първи път, и трагичните събития с лавината .
Не споря, че рекламата е УНИКАЛНО тъпа и безмислена, но според мен не е гавра, защото не води до аналогия със смъртта на младежа /Бог да го прости/.
А освен това е абсолютно логично, че тази реклама е планирана месеци преди тези неща да се случат и следователно не би могла да се приеме като гавра.
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот PtD » Пет Мар 17, 2006 2:27 am

Реклами с катастрофи няма, но има доста реклами, на които катастрофата се разминава на косъм. Има известни прилики с тази, за която говорите.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Liohman » Пет Мар 17, 2006 2:41 am

[quote]Реклами с катастрофи няма, но има доста реклами, на които катастрофата се разминава на косъм. Има известни прилики с тази, за която говорите.[/quote]

Хабсолютно, особено рекламите за пистови мотори.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот RaveUnit » Пет Мар 17, 2006 12:57 pm

О боже мой едничък, колко ти се молих и какви ли не жертви ти принасях.
Как можа, боже, да ме докараш да съм съгласен с TOYAGA, боже, божееееей ...
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Мнениеот Гост » Пет Мар 17, 2006 1:15 pm

[quote][i]Originally posted by kotka12

Не споря, че рекламата е УНИКАЛНО тъпа и безмислена, но според мен не е гавра, защото не води до аналогия със смъртта на младежа /Бог да го прости/.

Не,изобщо.:eek:

А освен това е абсолютно логично, че тази реклама е планирана месеци преди тези неща да се случат и следователно не би могла да се приеме като гавра.

Самото и излъчване е достатъчна гавра,ако живвехме в една нормална държава дори нямаше да стигне до ефир.И комунистите от СЕМ вместо да се занимават със СКАТ може да обърнат внимание на тая скапана реклама.Използването на една човешка трагедия за реклама на шибаните им колбаси е МАЛОУМИЕ.
Гост

Мнениеот Crimson » Пет Мар 17, 2006 1:54 pm

[quote="Nightwolf"]

[quote][i]Originally posted by kotka12

Не,изобщо.:eek:

Самото и излъчване е достатъчна гавра,ако живвехме в една нормална държава дори нямаше да стигне до ефир.И комунистите от СЕМ вместо да се занимават със СКАТ може да обърнат внимание на тая скапана реклама.Използването на една човешка трагедия за реклама на шибаните им колбаси е МАЛОУМИЕ.

[/quote]
Хм, като се замисля по твоята логика нещата зад които заставаш също са гавра !!! Take a time to think about it !!!
Аватар
Crimson

Мнениеот Admin » Пет Мар 17, 2006 2:02 pm

Престани да намесваш политиката за щяло и нещяло. Говориш за някакви нормални държави, ала-бала. Рекламата не ми харесва. Излъчването й след подобен инцидент не ми харесва. Гадно е. Какво правим обаче?
bikerider доста точно ти каза, че и телевизиите, и рекламодателят си гонят интереса и той е финансов. Те не са длъжни да се съобразяват с морални норми или нещо подобно просто така. За да го направят, трябва обществото да ги принуди за това. И тук вече си идваме на думата - липсата на достатъчно развито (ако изобщо има някакво) гражданско общество у нас. Аз лично не знам как е в "нормалните държави", но мога мога да си представя как бих искал да е в моята - като стане такова нещо, иска ми се да се появат непровителствени организации (например на скиори, бордисти, любители на планината, ПСС ако щеш, изобщо хора, които знаят за какво става въпрос и се чувстват засегнати по някакъв начин), които да поведат една кампания срещу рекламата. В идеалния случай подобна кампания би предизвикала евентуално достатъчно обществено недоволство срещу рекламата, за да накара рекламодателят да преосмисли от какво би загубил повече - от цената, която е платил за направата на рекламата или от по-малки продажби вселдствие на евентуален бойкот от цели групи потребители например. Зная, че звуча като идеалист, но според мен в подобни насоки трябва да се работи, не да се намесват за щяло и нещяло държавни органи, политика и т.н. Може би някой ден...:angel2:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Lubo » Пет Мар 17, 2006 2:13 pm

@Nightwolf от къде ти хрумна това, че СЕМ се занимавали само със СКАТ. Аз съм работил поне 5 години по разни телевизии и трябва да ти кажа, че СЕМ се занимават със всички без БНТ, но това е друга тема.
А и все си мисля, че това не е проблем, на държавата и пореднаат причина да се говори против държавата и правителството.
Не че съм очарован от оправиниците ни, но [b]ти търсиш под вола теле[/b], а там нали знаеш какво има :bigmout::bawling::bigmout::bawling::yawn2::yawn2:

П.П. @адаш :thumbu::thumbu:
Аватар
Lubo

Мнениеот Гост » Пет Мар 17, 2006 2:32 pm

@Admin,абсолютно съм съгласен с теб!:angel2:Точно това разбирам и аз под нормална държава-държава,в която гражданското общество,представено от непартиини организации,сдружения,профсъюзи и тн. има главната дума.Но от уважаемия bikerider няма да чуеш такова нещо.Той само си бае за това как имали право шефове,рекламодатели и тн.Демек това е само бизнес.Морал,ценности,етика-това са забранени думи.Ако това е същината на капитализма-FUCK OFF!Задръжте си го.:peace:
Гост

Мнениеот TOYAGA » Пет Мар 17, 2006 2:33 pm

Хм...

Не е тайна, че гледката от собствената камбанария в повечето случаи е доста ограничена и затова ми е чудно защо някои хора си мислят, че това, което е известно на един и го вълнува дълбоко по лични или сантиментални причини (в случая трагедията с лавината), трябва непременно да е известно и да вълнува в същата степен и друг (в случая колбасаря и рекламната му агенция)?

Не казвам, че ситуацията не повдига нЕкои въпроси за регулацията на нЕкои процеси, но това е предмет на друга тема - не на тази, която категорично смятам за свръхдраматизирана, политизирана и в крайна сметка профанизирана. Т.е. имаме налице обратен ефект. Типично.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Мар 17, 2006 2:43 pm

[quote="Nightwolf"]
Но от уважаемия bikerider няма да чуеш такова нещо.Той [b]само[/b] си бае за това как имали право шефове,рекламодатели и тн.Демек това е [b]само[/b] бизнес.
[/quote]

Ох Божеееее... колко мъка има по тоя свят. Опита ли се изобщо да разбереш за какво говоря или си обсебен от отричане на всичко, което не съвпада 100% с мирогледа ти? Пардон той мирогледа не е и твой...

[quote="Nightwolf"]
Морал,ценности,етика-това са забранени думи.Ако това е същината на капитализма-FUCK OFF!Задръжте си го.:peace:
[/quote]

Задържаме си го. А ти може отсега да започнеш да тренираш да ядеш морал. Някой ден може и да опреш дотам...

Жално ми е да те гледам, но явно докато не започнеш сам да си изкарваш парите няма да ти дойде акъла в главата...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Мар 17, 2006 2:45 pm

[quote="TOYAGA"]
профанизирана. Типично.
[/quote]

:agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 17, 2006 3:34 pm

[quote][i]Originally posted by bikerider

...да ядеш морал.

[/quote]

Викаш кво ме ебе как си изкарвам парите,важното е да си напълня търбуха,другото няма значение.Ако твоята работа изисква да правиш такива компромиси,то моята няма да е такава.Съжалявам.
Гост

Мнениеот TOYAGA » Пет Мар 17, 2006 3:50 pm

Рано е да съжаляваш. Но ще съжаляваш. Със сигурност.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Гост » Пет Мар 17, 2006 3:57 pm

[quote="TOYAGA"]

Рано е да съжаляваш. Но ще съжаляваш. Със сигурност.
[/quote]

Благодаря за хубавите пожелания.Подобно!
Гост

Мнениеот kotka12 » Пет Мар 17, 2006 3:59 pm

[quote="Nightwolf"]
Ако твоята работа изисква да правиш такива компромиси,то моята няма да е такава.Съжалявам.
[/quote]

Идеалист
Ако не се лъже си се насочил към медицината
Не знам досега какво си видял,
но ще има "Добре дошъл в реалността" май скоро
@bikerider
стига ве, капиталист дебелокож:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пет Мар 17, 2006 4:06 pm

така де... :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Пет Мар 17, 2006 4:11 pm

@kotka12,:thumbu:

Чак сега разбрах какво имаше предвид един майстор,който идваше в нас преди години,още в зората на "демокрацията".Той каза:"Ще видите вие,капитализъм по български."Е,за съжаление се оказа добър пророк.
Гост

Мнениеот Admin » Пет Мар 17, 2006 4:44 pm

Айдеее... имам температура, така че подобни теми започват да ми докарват главоболие. Съжалявам, че пак се налага да ползвам гумата, ама като гледам какви отрочета (имам предвид теми, не хора) се пръкват напоследък, безопасността няма да навреди ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Други