www.dimibike.com

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот did » Вто Апр 11, 2006 1:18 pm

уфффф... досадно...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Harka » Вто Апр 11, 2006 1:26 pm

От няколко дена ми се върти един въпрос към госпожица rapuntsel: Защо така активно антирекламирате магазинчето си (казвам "антирекламирате", защото малко хора са в състояние да измислят толкова [b]левашки[/b] начин за "реклама" на нещо)?
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Вто Апр 11, 2006 2:03 pm

[quote="did"]

уфффф... досадно...
[/quote]

и банално...

Harka го е казал хубаво...
на мен ми е странно само защо Велос изобщо се занимават, та да полепнат редки л... и по тях?

@chrome: ?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Апр 11, 2006 2:05 pm

@MAN6: кво искаш от сайтовете, за толкоз пари толкоз дизайн... :D
Аватар
bikerider

Мнениеот rapuntsel » Вто Апр 11, 2006 2:07 pm

@Harka -> Мисля, че още в самото начало много ясно е упомената целта на форума. А именно, че е предназначен към потребителите, които са най-важните лица в крайна сметка. Очаквах да получим предложения/критики за това, какво още искате да присъства в сайта на електронният магазин, Какво от вече създаденото не ви харесва и бихте искали да бъде променено.

Или казано по-просто - Търсех градивна критика.

В самото начало получих такава ( благодаря на RaveUnit) след което веднага бяха направени корекциите, които той препоръча.

От там нататък единственото, което получих (както всеки може да види) са обвинения които:
Първо - Ако Въпросните господа смятат, че е възникнал проблем, който засяга и двата магазина Лоялната стъпка, която трябваше да направят е да се свържат директно с нас за дискутиране и разрешаване на проблема.
Игнорирах нападките им до момента в който, упоменатата "известна личност в бранша" не ми съобщи историята, която се разиграва. Това е повече от некоректно да петнят името ти в бизнес средите на базата на инфантилни предположения.

Но както и да е. Всеки сам си носи последствията.

Фирмата ни не е от вчера на пазара и всеки може сам да си направи изводите.
Изображение
rapuntsel

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Вто Апр 11, 2006 2:12 pm

[quote="rapuntsel"]
Очаквах да получим предложения/критики за това, какво още искате да присъства в сайта на електронният магазин
[/quote]

Прощавайте, но това ако не се лъжа е форум за планинско колоездене, не за review на уебмагазини.
Има един единствен нормален начин да събирате потребителски мнения и то е на собствения ви сайт. Тъкмо можете да се саморекламирате чрез добрите отзиви ако има такива. Аз нямам и затова си мълча. MAN6 е изчерпал подходящите епитети...

Малко подозирам, че се стискате за уебсайта си ако съдя по това, което виждам в него - разбираемо е да сте взели нещо наготово и да сте изградили уебсайта върху него - нали може наговото и безплатно. Съответно и разбирам защо събирате мнения за магазина си във форум за колоездене.

Само дето изобщо не го одобрявам!
Освен това можехте да си го пуснете поне като Анкета да се знае за какво става дума, а не кой какъв, кое IP какво и прочее байганьовски простотии..

Това горното го приемете като критика и препоръка да си смените дизайна. Приятен ден.
Аватар
bikerider

Мнениеот rapuntsel » Вто Апр 11, 2006 2:37 pm

[quote][i]
Прощавайте, но това ако не се лъжа е форум за планинско колоездене, не за review на уебмагазини.[/i][/quote]
Прощавай но това е подграфа "Общ Форум" на форум за планинско колоездене.

[quote][i]Съответно и разбирам защо събирате мнения за магазина си във форум за колоездене.[/i][/quote]
Извинявай, следващият път ще пусна темата във форум за авто и мото части.....

[quote][i]разбираемо е да сте взели нещо наготово и да сте изградили уебсайта върху него - нали може наговото и безплатно. [/i][/quote]

Мисля, че е излишно да ти обяснявам колко много неща са променени и, че един уеб сайт не се състои единствено и само от дизайн. Има си Програмна част PHP, база данни, които са неща "скрити" за обикновенният потребител. Когато тази програмна част е обезпечена се започва изграждането на интерфейс (дизайнът на сайта).
Да съгласна съм, че дизайнът подлежи на критики! и то не защото е твърде лош, а просто е твърде банален. В крайна сметка е нещо поправимо.
Изображение
rapuntsel

Мнениеот bikerider » Вто Апр 11, 2006 2:47 pm

извинявайте, но недейте да се правите на пет стотинки...
Следващия път ако искате си пуснете темата във форум за космически пътешествия, мен малко ме интересува. Въпроса е да не е тук, защото за мен няма място тук. Казах си препоръката, ако така ми благодарите, евала.

Това, че ми се нахвърляте показва още по-добре, че Zozka и Harka са прави. Мисля, че достатъчно се изложихте.

P.S. Не съм позволил да ми говорите на Ти, помислете какво показвате с интимниченето си.

Аа, и благодаря, че ми обяснихте уебтехнологиите :dgrin:
Аватар
bikerider

Мнениеот rapuntsel » Вто Апр 11, 2006 3:27 pm

@bikerider
Има си Администратори. Има си и Модератори. Тяхно е правото да решат дали дадена тема да присъства или не.

Относно препоръките Ви от към дизайн - Благодаря! - Основателни са!

P.S. Ако говоренето на "Ти" Ви обижда, ще удовлетворим капризът Ви.
Изображение
rapuntsel

Мнениеот afterburner » Вто Апр 11, 2006 3:38 pm

[quote="rapuntsel"]

Мисля, че е излишно да ти обяснявам колко много неща са променени и, че един уеб сайт не се състои единствено и само от дизайн. Има си Програмна част PHP, база данни, които са неща "скрити" за обикновенният потребител. Когато тази програмна част е обезпечена се започва изграждането на интерфейс (дизайнът на сайта).
Да съгласна съм, че дизайнът подлежи на критики! и то не защото е твърде лош, а просто е твърде банален. В крайна сметка е нещо поправимо.[/quote]

Драга rapuntsel, че то освен дизайна, това да въведете категориите продукти и отделните артикули в базата данни на страницата и някои други дребни детайли няма нищо друго, което да изисква ваша намеса по целия сайт. Идеята на оsCommerce CMS системата за e-shops, която ползвате Вие и другите български е-shops (да, за това са толкова еднакви), е всичко да става просто, бързо и лесно, без да е необходимо особено знание за PHP, MySQL и т.н. Така че, моля Ви, не се опитвайте да обяснявате колко много труд е положен по страницата. Може би труда наистина е бил много, но това е поради това, че явно тези, които са полагали труда не са били достатъчно компетентни. Когато изградите цялата система 'from a scratch' или ползвате НАИСТИНА хубав, красив и качествен skin за osCommerce-a - за пример този в ridespot.net, тогава елате да се хвалите и да искате коментари относно творението си. Докато не се случи това - всичко е напразна работа по грозен шаблон.
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Вто Апр 11, 2006 3:55 pm

Намесвам се само за да внеса яснота по повод на рекламата във форума :)
Ясно е, че почти никой не обича да чете рекламни постове и т.н., то повечето хора изобщо не обичат какъвто и да е вид реклама. Поради това, но не само, е ясно и това, че по принцип реклама във форума е допустима само на специалното за това място, т.е. банерът горе. По изключение е допустимо еднократен пост с рекламно съдържание на нов магазин, сервиз и т.н. Такъв вид еднократна реклама е безплатна и мисля, че е съвсем нормална - нито е редно аз да печеля от подобно нещо, нито пък го смятам за вредно като цяло, тъй като потребителите получават информация за нещо ново. Но само веднъж! ;)
И друг път съм споменавал за това неписано правило - мисля, че то е в рамките на нормалните човешки отношения и може би затова то се наложи от само себе си. Прилагал съм го много пъти досега - и за Screambikes навремето, и за други онлайн магазини, и не само за онлайн такива, дори преди доста време, когато Марто (bikerider) беше обявил списък с услуги по обслужване на вилки и цени за тях. Всичко това и още много други неща (например темата за кецовете Scott) биха могли да попаднат в графата "реклама", ако тръгна да преследвам с лошотия подобни постове, но не вярвам някой да смята това за удачен вариант. Неслучайно правилото не е писано - до момента разчитам на сдържаност и коректност от страна на българските търговци, т.е. да не се опитват да пробутват безплатна реклама във форума и, честно казано, не съм имал почти никакви проблеми (е, налагало се е да предпуредя някого един-два пъти, но нищо сериозно). Но е вярно и това, че понякога границата между опит за нахална реклама и съобщение в полза на потребителите е тънка.
Написах всичко това, защото темата според мен е напълно в рамките на това неписано правило, т.е. пусната е за първи път за този магазин. Затова недейте да обвинявате rapuntsel за това, че я е пуснала. Тя е права, че ако темата беше в нарушение, щеше да бъде санкционирана.
Оттам нататък, по развитието на темата, не мога да коментирам - нито е коректно, нито пък разбирам нещо от IP-та и др. подобни. Но е жалко, че в България все още възникват и такива проблеми :(
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Вто Апр 11, 2006 4:16 pm

Драга rapuntsel аз си казвам мнението. Както видяхме Admin също има мнение и то е определящото дали тук да се пускат такива неща или не. Но аз акцентирах върху друг момент, а именно впечатлението, което оставяте. Както и да е де, това не е мой проблем, желая успех на магазина и по-малко докачливост.

Edit: говоренето на Вие е проява на елементарно възпитание, просто Ви обърнах внимание. Ако го приемате като каприз, аз нямам какво повече да кажа.
Аватар
bikerider

Мнениеот rapuntsel » Вто Апр 11, 2006 4:36 pm

@afterburner
Евала на създателите на osCommerce и евала на разработките правени по него. Не случайно уважавам свободният софтуер и е напълно ясно на всеки, че благодарение на това, че е "open source" - продуктът се развива в пъти по-бързо. Всеки знае и че има хиляди малки "глезотийки" (contributions), които могат да бъдат добавени към основният пакет. Както и могат да бъдат преправяни, дописвани и сие. Целта е ясна - да задоволят капризите на всеки.
Лично аз съм дописвала и преправяла такива пакетчета PHP+MySQL и не смятам, че е чак толкова кратка, бърза, и лесна задача.

Например разгледайте по-подробно магазина и частта при Поръчка. Цялата тази система за автоматично изчисление на цената на доставка изобщо не съществува в този си вид в оригиналният пакет.
и смея да твърдя, че в НИКОИ ДРУГ магазин за велосипеди (в България) до сега не съм открила работеща подобна функция. (Това, че някой магазин изчислява една и съща сума незвисимо за къде е поръчката, независимо с какво тегло, не го считам за "работеща система")
Не ме разбирайте погрешно. Винаги има какво още да се желае.
Изображение
rapuntsel

Мнениеот TOYAGA » Вто Апр 11, 2006 4:48 pm

Aбе... Rapunzel, тука стана яко братя Грим бе моме! :D:D:D

Имаше един лаф в "Любимец 13" за "тъпия от Русе и смачкания от Пловдив"... Е, същата работа, само дето тоя път (по изключение :D) в пиеската ги нема майните...

Я се земете у ръце! И без тва ми се чини, че напоследък нещо много (безпочвено) се нарои e-комерса у байк-бранша - само антиреклама ви липсва и че вържете!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MAN6 » Вто Апр 11, 2006 9:24 pm

стига сте обръщали толкова внимание на рапунтсел просто... :)
акселмакс ще се разсърди...:rofl:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот tuba » Сря Апр 12, 2006 10:00 am

Дамм това стана малко безсмислено. Ами ако някой мисли че е лесно да прави Интернет магазин ми да прави бре. Какво само се надприказвате трудно , лесно и аз такива 30 мога да направа. Аз пък мога челна стойка на крака да направя всеки може на глава ама хайде на крака направете де ... Иначе мисля че има смисъл от тях (Интернет магазините) ние Софиянци, Пловдивчани че и Варненци и някой други по-големи градове където има МТБ магазини сме свикнали - счупиш нещо и отиваш и купуваш ново , накълцаш гумата отскачаш до магазинчето. Какво правят обаче хората да речем в Луковит ако прекълцват външна гума на някой остър камък? – 2 ч. до София и 2 на опаки ?
А българите сме късметлии в това отношение почти няма кътче от страната ни където на не може да се практикува планинско(е някъде не толкова планинско) колоездене. И мисля този спорт ще става все по-популярен (а дано).
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Сря Апр 12, 2006 10:11 am

баба и дядо са там и ще ходя идната седмица- ако има някой за ремонти да пише ;)
:rofl:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот BMXMDFK » Пет Апр 14, 2006 9:33 pm

хахаха ама наистина ли си мислите че някой ще се върже че темата е за забележки по дизайна или не знам си кво или по-скоро да се извести съществуването на магазина? И тея мизерии дето ги правите и на всичкото отгоре и обвинявате ... не знам до къде ще стигнете
BMXMDFK

Предишна

Назад към Архив