Намесвам се само за да внеса яснота по повод на рекламата във форума
Ясно е, че почти никой не обича да чете рекламни постове и т.н., то повечето хора изобщо не обичат какъвто и да е вид реклама. Поради това, но не само, е ясно и това, че по принцип реклама във форума е допустима само на специалното за това място, т.е. банерът горе. По изключение е допустимо еднократен пост с рекламно съдържание на нов магазин, сервиз и т.н. Такъв вид еднократна реклама е безплатна и мисля, че е съвсем нормална - нито е редно аз да печеля от подобно нещо, нито пък го смятам за вредно като цяло, тъй като потребителите получават информация за нещо ново. Но само веднъж!
И друг път съм споменавал за това неписано правило - мисля, че то е в рамките на нормалните човешки отношения и може би затова то се наложи от само себе си. Прилагал съм го много пъти досега - и за Screambikes навремето, и за други онлайн магазини, и не само за онлайн такива, дори преди доста време, когато Марто (bikerider) беше обявил списък с услуги по обслужване на вилки и цени за тях. Всичко това и още много други неща (например темата за кецовете Scott) биха могли да попаднат в графата "реклама", ако тръгна да преследвам с лошотия подобни постове, но не вярвам някой да смята това за удачен вариант. Неслучайно правилото не е писано - до момента разчитам на сдържаност и коректност от страна на българските търговци, т.е. да не се опитват да пробутват безплатна реклама във форума и, честно казано, не съм имал почти никакви проблеми (е, налагало се е да предпуредя някого един-два пъти, но нищо сериозно). Но е вярно и това, че понякога границата между опит за нахална реклама и съобщение в полза на потребителите е тънка.
Написах всичко това, защото темата според мен е напълно в рамките на това неписано правило, т.е. пусната е за първи път за този магазин. Затова недейте да обвинявате rapuntsel за това, че я е пуснала. Тя е права, че ако темата беше в нарушение, щеше да бъде санкционирана.
Оттам нататък, по развитието на темата, не мога да коментирам - нито е коректно, нито пък разбирам нещо от IP-та и др. подобни. Но е жалко, че в България все още възникват и такива проблеми