Важна тема: DRAG THE BOMB 2006

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Master of the hill » Сря Мар 22, 2006 9:34 am

А аз като съм 45кила и до сега съм се качвал 2пъти на витоша и нямам проблеми с шока! Само с ухото и обтегача! Но сега ще започна да събирам пари за да си сложа нови :шок,вилка,спирачки....Абе щте трябва още горе доло към 600 и повече лева! Но ще почакам докато ги събера! А и и така не ми е зле защото това ми е първото колело за спускане и НЕ мисля,че е зле!За сега нямам проблеми! дано и да нямам!!

Малко се обърках но се изинявам!
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот Гост » Сря Мар 22, 2006 12:49 pm

[quote="flex"]

Na towa kolelo wsichko triabwa da mu se smeni. Ot towa koeto idwa s nego wsichko e vyzmozhno nai-nisyk class. Ramkata si struva stiga da si namerish maistor koito da ti naprawi lagerite. Navsiakyde maistorite sa edni maistori ama ..... Pipkawa rabota e. Sled kato se izbiat vtulkite Triabwa da se nameriat lageri s takyw razmer za da vleznnat v legla na samata ramka. Razpolozhenieto na lagerite e zhelatelno da sa po-syshtia nachin na shirochina kato vtulkite. 2 lagera v ramkata i 2 v ramenata. Kogato se nabivat lageri v ramkata mnogo triabwa da se vnimava za da vleznat prawo da ne se iziade legloto zashtoto posle stawa losho. Kato si kupuvate lageri nai-vazhnoto e wynshnia diametyr, mozhete da go izmerite ot samata ramka i ramenata. Wytreshnia ne e tolkowa wazhen no wse pak gledaite da poberat os sys prilichna debelina kakto i obratnoto da ne e malka razlikata mezhdu wytreshnia diameter i wynshnia. Preporychitelno e kato si kupuvate lageri da si kupite nai-visokia class RADIALNI lageri zashtoto shte wi izdyrzhat poweche wreme. Sled izbivaneto na vtulkite nakaraite maistora da vi izraboti os ot kachestwena stomana. Ako si namerite cromoly za tazi os shte vi e samo v plus. Mislia si che shte e nai-dobre lagerite da si gi napyhate v ramkata sami. Towa stawa kato gresirate mnogo dobre leglata za lagerite. Kolkoto do samata ramka edinstwenoto neshto koeto me symniava za zdravina sa ushite na zadnata spirachka. Drag kazvat che na tazi ramka mozhe da se slozhi vilka s axle-to-crown koito pozwoliawa 160mm hod. Az lichno si mislia che cheloto shte izdyrzhi vilka s axle to crown koito pozwoliawa do 170-190mm hod, dostatychno e podsileno spored men, samo che niama da wi priznaiat garanciata. Smiatam da probvam s takawa po-wisoka vilka taka ili inache smiatam iako da ia blyskam i hich ne smiatam da ia zhalia. Malko po malko shte zapochna da natowrwam poweche shte karam kolkoto moga dokato ne se poiaviat pukatini.

VNIMANIE: izpolzvaneto na tezi komponenti za agresivno karane mozhe da vi vkara v bolnica. Wsichko mozhe da se schupi, prawete si upgrade i karaite razumno. Ne e redno da karame tozi sport da izglezhda idiotski.

[/quote]

А ти лагеровал ли си я и ако да,къде?
Гост

Мнениеот flex » Сря Мар 22, 2006 4:16 pm

[color=beige][size=67]Pri maistor izmislen nekaf, samo che niama da ti swyrshi rabota shtoto e v burgas. Ama ne sa mnogo hubavi lagerite i triabwa da vzimam novi ot po-visok klas.[/size][/color]
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот napster » Сря Мар 22, 2006 6:43 pm

Аре кажете как се тунингова оригиналната вилка на тва колелце???
Аватар
napster

Рейтинг: 1594

Мнениеот Master of the hill » Сря Мар 22, 2006 11:22 pm

По-добре е да си купиш НОВА вилка
Аватар
Master of the hill

Мнениеот napster » Чет Мар 23, 2006 4:02 pm

Аз знам кво е по-добре ама кажете как да тунинговам тая!
Аватар
napster

Мнениеот Master of the hill » Чет Мар 23, 2006 6:47 pm

Нямам си и на идея!:crap::dunno:
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Master of the hill » Чет Мар 30, 2006 10:54 pm

Как да си направя вилката да влиза добре и повече? :dunno:
Аватар
Master of the hill

Мнениеот napster » Пет Мар 31, 2006 6:19 am

Е така ли никой не се намери дето да каже как става тоя тутинг на вилката. Сигурен съм че имаше писана статия точно за тая вилка и то супер подробно като за олигофрени как се тутингова даже и снимки имаше ама не мога да я намеря!!!:banghead:
Аватар
napster

Мнениеот Master of the hill » Пет Мар 31, 2006 7:56 pm

Скок от 4 стъпала и резолтата е :Счупено ухо,счупени 3 спици и още 3 криви и счупен хубав обтегач! За 2ри път вече става! А причината не е в обтегача а болта на обтегача не е бил затегнат и ухото е кривено веднъж а сега направо се е счупило!:bawling::bawling: Прецаках се с 40 лв за поправка! А ако бях проверил болта нямаше да стане това нещо:bawling::bawling:! Изводе е : СЛЕД ВСЯКО ПО-ЕКСТРЕМНО КАРАНЕ СИ ЗАТЯГАИТЕ БОЛТОВЕТЕ,ЧЕ СИ Е ЕБА**МАМАТА!!!
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Crimson » Пет Мар 31, 2006 8:20 pm

Извода е СПРЕТЕ ДА ДРОПИТЕ с тия БОМБИ, че накрая ша има БУУММ :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Master of the hill » Пет Мар 31, 2006 10:02 pm

Е просто трябва да внимаваме повече и да сме с хубави обтега4и:)
Аватар
Master of the hill

Мнениеот flex » Пет Мар 31, 2006 11:42 pm

Къде си тръгнал да скачаш с ХС шини. Що не си проверяваш колелото преди да караш. Аз така един ден си гледам и видях че шока се беше разлуфтил и само от сядане стана на 2. Много внимавай с шока, ще отвори луфт и при това голям. Като се спраска може да счупи и рамката, аз се разминах само с драскотина по боята. И много ама много внимавай с това кормило да не си избиеш зубите. Събирай си пари за ъпгрейд недей да скачаш че ще се пребиеш. По-добре се учи да правиш manual или нещо друго което ще ти помогне в карането.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот did » Съб Апр 01, 2006 10:24 am

абе tailor, питам аз и отговор не искам: що не им слагате на тия бомби още отначало "хубави оптегачи", да като дропят карачите и праят манюъли да си немат никви проблеми??? А??? АА???
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот napster » Нед Апр 02, 2006 4:51 pm

Продават ли се някъде само рамки The Bomb че ми трябва само рамката и ако се продават къде?
Аватар
napster

Мнениеот Master of the hill » Нед Апр 02, 2006 6:16 pm

Още не се продават! Казват,че около юли ще ги напускат! Или някой да ти продаде неговата който не е доволен ;) или просто иска пари :)
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Alpina » Нед Апр 02, 2006 6:48 pm

Продават се, просто в момента няма
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот napster » Нед Апр 02, 2006 7:43 pm

А къде се продават че съм от село Стара Загора и несъм наясно със София.Ако може точен адрес и някъв телефон да ми дадете ще е супер! Мерси!:beer:
Аватар
napster

Мнениеот Alpina » Пон Апр 03, 2006 9:02 am

[quote="BIKE BRAKER"]

Аре стига с тия тъпи постове!Ние да не сме някакви медиуми... ...За рамката като я пуснат в продажба определено ще се разбере,най малкото тейлър ще каже.Така,че стига сте пълнили темата с глупости.
[/quote]

Както казах, има места, от където може да се купи рамката, просто сега я няма в наличност!!!
Не съм хвърлял боб, нито съм ходил при врачки за да го твърдя!!! И както споменах, когато пак я продават ще напиша къде как и т.н.
Така че смятам поста ти за напълно неуместен!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Пет Апр 07, 2006 5:53 pm

[quote="UVEX"]

[/quote]

Кажете ми кжо да прая . ве4е 4етвърто ухо 4упя с Драг да бомб !!!! ако някои има уши да ми казва щото мамата си трака .Благодаря ви . МНОГО СЕ НУЖДАЯ ОТ ЪХО ЩОТО ВЕ4Е НЕ ИЗДЪРЖАММММ:banghead::banghead::banghead:

[color=orange][size=67]Admin: Аз пък вече не издържам да ти пращам РМ-и и писма с обяснения за поредната изтрита или преместена тема!:banghead: Как така не успя да научиш, че за DRag The Bomb 2006 има Важна тема и такива въпроси трябва да задаваш тук! Има и други важни теми, както и ЧЗВ, както и търсачка - не е зле да ги поразгледаш и да ги ползваш по предназначение в бъдеще. [/size][/color]
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Master of the hill » Нед Апр 09, 2006 8:29 pm

Аз съм с едно ухо метално! И няма проблем! Един приятел е с същото и вече 4ри месеца кара с него и е доволен! А той кара в планина и само е сменил вилка и шок! мога да ти пратя снимка на ухото! Дай ми само някаква поща!;)
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Master of the hill » Вто Апр 11, 2006 10:48 pm

Бихте ли ми помогнали? на курбела ми се искриви средният венец има ли възможност да се исправи? Или е за нов?
Аватар
Master of the hill

Мнениеот napster » Сря Апр 12, 2006 8:03 am

Леле леле леле добре че не си купих и аз такъв байк!!!
Аватар
napster

Мнениеот tuba » Сря Апр 12, 2006 11:10 am

[quote="drag the bomb"]

Бихте ли ми помогнали? на курбела ми се искриви средният венец има ли възможност да се исправи? Или е за нов?
[/quote]

Ама разбира се че може да се изправи. После го залепваш с тиксо и цели 4 оборота(минимум) ще е прав.
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Сря Апр 12, 2006 12:18 pm

[quote="drag the bomb"]

[/quote]

Може и да може, но като гледам, на този курбел плочите не са му отделящи се, така че може да видиш бая зор - зависи вече как/къде е изкривен венеца.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот flex » Чет Апр 13, 2006 1:39 am

tia kurbeli ne znam kak sa me izkarali celi 3 meseca pri polozhenie che sym 90 kg i ne gi pozhalih mnogo ... pyrwo se razluftiha iako .. posle se schupiha koeto se ochakwashe :)
Аватар
flex

Мнениеот Master of the hill » Пет Апр 14, 2006 9:46 am

Тоя zoom е ебати боклука!!! Стане малко по-стодено (като вчера) и неможе да мръдне! :(!: Какво да му направя за да работи поне малко по-добре??? :dunno::dunno:
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Dreadnought » Пет Апр 14, 2006 6:53 pm

Айдее и аз станах бомбаджия :) Ама аз като виден "аграр" я разлуфтих на първата седмица... Да не говорим, че тъпо я бяха сглобили, половината неща не бяха затегнати, дори ми падна болта на втулките!! Да не говорим, че самите втулки не бяха набити... Абе този дето я е сглобявал си беше оставил ръцете. Днес открих, че и лапата на кормилото ми не била затегната... И за втори път ми се разлуфтват чашките...
[quote="drag the bomb"]

Тоя zoom е ебати боклука!!! Стане малко по-стодено (като вчера) и неможе да мръдне! :(!: Какво да му направя за да работи поне малко по-добре???
[/quote]

Не знам за теб, ама аз махнах тази гадост, която беше в мояята бомба... Наистина си беше гадост - на нищо не приличаше. Грес ли трябваше да е - нз. Сложих си му моя смазка и се поразработи. Скоро ще му сменя и пружините...

Та да се изкажа и аз за мойто колело... Видях, че имаш и ти проблеми с плочите на курбела. Аз също изкривих ендата, но при мен външната... И неволята ме принуди да хвана клещите и да си я изправя:^: :D Страшно тънка е, трябва й смяна според мен. Днес ми се пре*ба ухото... Изкриви се малко и скоростите ми се разцентроваха. А още не съм го качил в планината. [b]drag_the_bomb[/b] какво ухо предлагаш да си взема?

Да добавя само, че може проблема да не е в колелото а в моите груби селски прояви, на които я подлагам. 85 килограма съм и я тормозя доста (макар и не в планината, но до нас има парк с хълмче (DH!?) и нещо като Dirt Jump... )... И все пак с удоволствие бих й подменил някои части :clap:

[quote="napster"]

Е така ли никой не се намери дето да каже как става тоя тутинг на вилката. Сигурен съм че имаше писана статия точно за тая вилка и то супер подробно като за олигофрени как се тутингова даже и снимки имаше ама не мога да я намеря!!!:banghead:
[/quote]
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=12774
Това ли търсиш ? Заповядай :beer:
Dreadnought

Рейтинг: 1200

Мнениеот Master of the hill » Пет Апр 14, 2006 10:56 pm

Dreadnought Бащами ми направи едно метално ухо абсолютно същото но е по-здраво дай ми поща в абв за да ти го испрата на снимка! ;)
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Dreadnought » Пет Апр 14, 2006 11:44 pm

[quote="drag the bomb"]

Dreadnought Бащами ми направи едно метално ухо абсолютно същото но е по-здраво дай ми поща в абв за да ти го испрата на снимка! ;)
[/quote]
Доколкото знам ухото трябва да не е по-здраво от рамката, защото когато стане фал, трябва то да си замине, а не цялата рамка... Според мен металното ухо не е удачно решение, защото рискуваш много с него. Все пак не аз съм човекът, който може да каже. Някой от по-опитните трябва да се изкаже по въпроса.
Dreadnought

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти