@ bikerider
оценявам че зачиташ мнението!
никой не пледира за универсалност, НО в случая (този и други подобни с наркомани, мангусти и прочие плява) твърдя че газов пистолет или револвер решава ситуацията в полза на носещия го (с малко изключения).
Отговор на въпроса ти няма еднозначен. Може и без пистолет да се справиш ако, ако и още ако ... а може и без пистолет да се справиш пак ако, ако и т.н.
Предпочитам да е по-безопасно за мен, т.е. да не се правя на нинджа, а да го гръмна най-чистосърдечно и после всекимо квото му е по-сърце (бегом обратно, ритници или ... абе кой квото реши)
Айде представи си ситуация аз и приятелката ми в парка, трима мангали "давай колелото и там квото имаш" , не върви да драснеш - ами жената!? Не върви да се биеш - ами жената (да речем биеш двама а третия аргасва възлюбената ти по главата не дай боже)?!
Върви да ги гръмна и да изчезнем по живо по здраво ... така мисля!
@Lubo - значи един човек при теб е 100% и то не с пистолет. Какво да кажа повече, категоризираш цяла категория хора по един човек - неправилно!
@NoNe - не , не е случайно , точно затова куршумите в тези случаи са от мек материал който при съприкосновение с тялото се разплесква и има така наречения "стоп ефект" т.е. блъска нападателя назад. Ако куршума е пробивен минава и заминава и дори има шанс простреляния с ножа да не разбере че е разпробит в първия момент , а това стига инерцията и адреналина да го добутат до теб с онЯ нож в ръка!
[i]едит: правопис[/i]
едит2: ГСО-то има преимущества и в близък бой.
Обикновенно се зареждат два (примерно) халостни патрона и след това газов (поне от хората които познавам около 99%) правят така. Турските халостни вадят доста голям огън и хвърлят нагар (ако някой пита - не, няма да ме гризе съвестта да опърля двама друсалници или мангусти).
Дори и при ръкопашна схватка можеш да опърлиш противника (не е задължително да е в лицето за да боли) с ГСО-то.