Предупреждение към ходещите на Витоша!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот spinsession » Сря Май 03, 2006 1:16 pm

P.S. izvinqvam se za latinicata no tova pc nqmq nikakuv kirilizator!

P.P.S. a to samo si pro4etete postovete i 6te si razberete nivoto na inteligentnost! pove4eto ot vas za boi govorqt! mi to ot takiva kato vas bulgariq e prokopsala! za6toto pove4eto problemi tuk taka se re6avat!
i poneje M e edin ot malkoto hora koito se optva da napravi ne6to po normalen i inteligenten na4in o6te vednuj :clap: za nego! mnenieto mu e smisleno i 6te postigne ne6to!
a za PtD i drugite zaqjda4i :censored: ! bulgar6tinata e silna u vas! a tova koeto kazvate ne e ni6to pove4e ot bezsmisleno zaqjdane s koeto nqma da postignete ni6to!
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Рейтинг: 2000

Мнениеот halcor » Сря Май 03, 2006 1:34 pm

Ами май дискусията би трябвало да е за предотвратяването на назряващ проблем, а не война между хиксцета, дъхъта и туристи. Аз като един виден шизофреник, страдащ и от 3те какво - да почна сам да се карам със себе си ли?
Аватар
halcor

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 1:38 pm

[quote="spinsession"]
izob6to ne stava qsno kakuv vi e na vas problema ot cqlata taq rabota! bi mi bilo liubopitno da mi kajete! pove4eto ot vas,xc gospoda,nadali nqkoga sa stigali do dragalevskiq lift,kamo li da znaete kak stoqt ne6tata tam!
[/quote]

Ами, дришльо, може би някои от нас не карат само XC, и може би дори, когато карат XC искат да го карат [b]и[/b] на Витоша, а пък бъди сигурен, че повечето XC карачи са стигали далеч зад Драгалевския лифт, също така защо не допуснеш, че XC карачите са загрижени [b]и[/b] за вашите дебели задници[1]. И ще приказваш за интелигентност, когато си извадиш главата от задника, огледаш се и разбереш как се пише на кирилица.

[1] е това вече е заяждане
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот spinsession » Сря Май 03, 2006 1:50 pm

VELCO,blagodarq za naglednata demonstraciq na bulgar6tina! to4no za takiva obrazi kato tebe govoreh! ina4e bravo,mnogo kara6,velik si!
blagodarq za zagrijenostta vse pak!
i mejdu drugoto se nau4i da 4ete6,6toto kato te gledame kakuv si qvno pi6e6 bez da 4ete6 mnogo mnogo prednite postove-TOVA PC NQMA KIRILIZATOR! ts-ts-ts entelegenten do mozuka na kosmite! nqmam komentar!
Аватар
spinsession

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 2:07 pm

[quote="spinsession"]
na4e bravo,mnogo kara6,velik si!
[/quote]

Защо мислиш така? Кой и кога го е твърдял? Или имаш лични наблюдения?
[quote]
TOVA PC NQMA KIRILIZATOR!
[/quote]

Няма нужда да викаш. А се огледай, когато постваш.

Да виждаш надпис "Ако постът е написан на шльокавица, цветът на текста ще бъде променен, а размерът намален!"? А до него да виждаш надпис "Клавитура:"? А до него да виждаш надпис "OFF"? Я пробвай да кликнеш върху "OFF". Разбираш ли? Ако искаш, ще ти пратя учебно филмче (само сега, само за теб, на примоционална цена).

А по въпроса с табелите - действително ще имат някакъв минимален ефект. Защо минимален:

а) децата няма да ги прочетат/разберат
б) пенсионерите няма да ги прочетат/разберат (напр. не си носят очилата)
в) други ще ги прочетат и ще си зададат (резонно) въпроса "Е, к'во сега, да се оглеждам кат гърмян заек ли, сякаш прескачам оградите пред "Плиска"?"
г) други направо ще ги махнат

Табелите са едно. Другото е да не карате цялото стадо само под лифта и да карате така, че туристите да не се чувстват застрашени. Без съмнение има туристи-идиоти ("Tуристунгели(tm)"), не се дръжте като байкари-идиоти.
velco

Мнениеот М » Сря Май 03, 2006 2:48 pm

Позволявам си да цитирам последните неща, които написах в темата в Дир-а, защото смятам, че са важни и точно по същество:

[quote][size=167]Хайде да помислим как може да стане![/size] [re: Alien]
Автор .mitko. (пчела)
Публикувано 03.05.06 13:51

Първо, мисля, че мисията за спечелване на благословията на управата на парка не е обречена кауза!

Все-пак, щом има толкова ски писти, защо да няма и едно велосипедно трасе?
Последното не е изобщо по-лошо от пистите, дори и само заради това, че за него не е нужно да се изсича никаква гора!

Но, също си мисля, че за да я спечелят спускачите, първо трябва да се организират и да въведат дисциплина и ред, с което да покажат, че няма да застрашават нито природата, нито туристите.
Според мен, разумно би било спускачите да се съберат и да определят идеалния за тях маршрут, който да могат да предложат и да защитят. Желателно да са готови с поне два варианта (особено за по-критичните участъци от трасето). За тяхно съжаление, може-би това е необходима жертва - да се откажат от спускането кой-къде-си-иска (говоря конкретно за отсечката Голи връх - бай Кръстю - Драгалевци), ами да си определят едно трасе. Държа да отбележа, че все-пак говоря за трасе с определена разумна ширина (както при ски пистите), която да позволява разнообразие, а и заради ерозията, която ще е неминуема, ако трасето е само метър-два широко. Ако сами направят това и по-голямата част от тях се придържат към трасето, това ще е техен коз, когато въпросът застане на дневен ред пред управата на парка. А той рано или късно ще застане - надявам се по естествен ред, а не поради злополука - и тогава, ако са направили тази жертва по-рано, ще могат да покажат, че наистина има място за тях в планината и да си запазят това място...

Относно маркирането на пътеката мога да дам една идея, която обаче има нужда да придобие по-конкретни очертания, преди да влезе в употреба:

Знаците по дърветата (докато няма официално утвърдено DH трасе) могат да не са "тук се спускаме ние, забранено за пешеходци", а да са нещо в стил "Велосипедисти, пазете гората от ерозия и не газете туристите!". Естествено, не така многословно;) най-добре само с проста и ясна картинка - като пътен знак... Така хем ще покажете, че сте загрижени за природата и за хората, хем реално ще направите нещо много практично и полезно в тази посока.

Може да потърсите спонсор и да организирате конкурс за картинката, с награден фонд според бюджета на спонсора, но примерно - каска, велокомпютър, инструменти (ако е по-богат - може и повече) - нещо такова.

Относно мерките, които биха гарантирали спазването на правилата и спокойствието на туристите и на байкърите:

Маркировката (за която стана дума по-горе) ще гарантира, че пешеходците ще знаем къде да не ходим - и в масовия случай - наистина НЯМА да ходим

За да няма спускачи по пътеките, определени като само пешеходни, може да се вземат прости и ефективни мерки, които обаче изискват определен човешки ресурс (повече, отколкото за маркировката по дърветата, но не безкрайно много)...

Там, където трасето пресича пътека, успоредно на трасето (и напреко на пътеката) се поставят "горски спящи полицаи" - т.е. повалени сухи дървета (за всеки случай - трябва да са обелени и да се боядисат с оранжеви или червени и бели ленти - маркирайки границата на трасето). Дърветата не са особено препятствие за пешеходците, но ще накарат всеки байк за спре, ако по невнимание сбърка посоката и се отклони към пътеката.
Тези раирани спящи полицаи са отлична предупредителна маркировка и за пешеходците - да внимават, когато пресичат трасето.

По принцип, може да се вземат и допълнителни мерки, които да откажат по съвсем естествен път байкърите да минават по пешеходните пътеки.

Например, на един или няколко тесни прави участъка се правят изкуствени препятствия (примерно големи камъни или дънери, но е много важно те да се виждат от далече за в случай че все-пак някой с байк не знае и мине от там), които пешеходната пътека лесно ще заобиколи с малък радиус. Тези извивки и пресекулки на пътеките дори биха могли да се изпълнят така, че да забавят потоците с буйни дъждовни и снежни води, което от своя страна ще допринесе за предпаването на пътеките от ерозия...

Между другото... това с препятствията може да послужи при нужда дори и на байкърското трасе... обаче този път в тяхна полза (и наша също) - срещу евентуално нашествие на бъгита по трасето (ако се случи такова - само тогава). По възмоност някъде в началото и в края на трасето, на дълъг прав участък с малък наклон, но тесен такъв, който не може да се заобиколи, се прави "спящ горски полицай", който байкърите (няма как) ще преодоляват със спиране и носене (но бъгитата - с обратен завой и - надолу към полето!)

Мисля, че ако по такъв начин се подходи, дори би могло да се надяваме управата на парка да участва по някакъв начин (с хора, техника, организация) в горните дейности - най-малкото поне в по-трудоемките от тях (като тези, които споменах за пешеходните пътеки).

Да посадиш дръвче...
[/quote]

[quote][size=167]Търсете който печели от колелета... и има сърце![/size]

... той е заинтересован пазарът му да се запази и да расте - затова той активно ще застане зад вас и дори може да поеме инициативата... (което обаче звучи малко стряскащо и пали червената лампичка)...

Разчитам обаче всичко да стане по градивен и природосъобразен начин!
Затова апелирам да не си го коткате прекалино много спонсора - той не го прави заради вас, а заради печалбата си - вие не се му длъжници и той зависи от вас повече отколкото вие от него (спонсори много, но пазарът сте вие), и да го държите сами под око - ей така, за всеки случай.

Пишейки това, си давам сметка, че шансовете на това трасе май в същност са доста големи... и че въпросът сякаш по-скоро не е "Дали?", а "Кога?" и най-вече "Как точно?"...

Затова, момчета и момичета - нека спрем за малко и да си пожелаем с все сила ВСИЧКО да стане само ПО НАЙ- ХУБАВИЯ НАЧИН !

Витоша в естествения си вид струва много повече от някакво DH трасе, и от всичките там писти и каквото има още донесено от хората, независимо колко ни е приятно да караме ски или колело там - нека не забравяме това!

Да посадиш дръвче...[/quote]

[quote]Преди малко едно Слънце ми подсказа, че все-пак едно единствено трасе може и да е малко (и че има и още нещо!)...

И въпросът не е в количеството, а в качеството!
Както има нужда от зелени, сини, червени и черни ски писти - така има нужда и от трасета с различна степен на трудност.

П.П. Хм, ако има едно леко трасе за начинаещи и не-така-екстремно настроени, може-би поне бих се пробвал там - примерно на слизане от Черни връх след дълго драпане нагоре;)

--------------------------------------------

Още-нещо-то е, че има нужда от алеи за велосипеди и в града!

Моля, вело-активистите - запишете си в бележника и тази (по-трудна) задача, която да поставите и обсъдите пред вашия бъдещ спонсор!
Така де - като ще викаме мечката, нека я накараме и поне да опита да отмести още един тежък камък от градината!

Алеи липсват не толкова ВЪТРЕ в парковете (все-пак в града не се кара като на състезание и пешеходци и велосипедисти не си пречат чак толкова, но си е хубаво да има правила и там), колкото МЕЖДУ парковете - в "джунглата" от улици и булеварди, където властват "динозаврите"... (ех... ако можеше някак си... поне да бяха "непушачи"!)

За да дишаме мъничко по-чист въздух (а и за много други неща!), има нужда и от повече дървета в града...

Ако има нормални и безопасни велосипедни алеи в града, ще има повече велосипедисти! Това значи също, че ще има и по-малко коли (нали част от шофьорите ще седнат на байка вместо в джипа!), по-малко пушек, шум, задръствания, катастрофи, дори ако щете по-малко дупки по улиците!

Ех, кога ли ще дойде времето, когато в София ще може да се кара колело както във Виена примерно?

Да посадиш дръвче... [/quote]
М

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Сря Май 03, 2006 3:15 pm

@М (.mitko., адаш):

В начина, по който говориш, има само един проблем - ти вярваш, че посаждането на дръвче и осигуравянето на спокойствието и реда в планината значат нещо за тези, които четат написаното от теб. За съжаление това е вярно само понякога.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот spinsession » Сря Май 03, 2006 3:32 pm

@M отново :clap:

@VELCO щом така стояли нещата нищо няма да се прави! и без това са много малко ДХ-карачите които влизат тук,този "проблем" създаден от теб и другите подобни си го решавайте вие! както си знаете! джафкайте си на воля и си мислете че някой ви слуша! защото появи ли се някой заинтерасован все ще се намери някой такъв "умник" като тебе да го псува (ех,че ентелегентно)! не искам да водя разговор с тебе,няма да се разберем!

мнението ти за табелите:
а) децата си имат родители
б) шрифта би бил достатъчно едър
в) ми то това е основната идея бе умник
г) ще разчитаме че туристите нямат твоя манталитет

@М не мисля че тук е точното място да се дискутират подобни въпроси,няма никакъв реален резултат! би ми било интересно да обсъдим някои въпроси! може да се постигне много без да се чака намеса от по-висши инстанции и спонсори! въпрос на оргнизация! пиши ми на ПМ или на [email protected]
Аватар
spinsession

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 3:34 pm

[quote="М"]
За тяхно съжаление, може-би това е необходима жертва - да се откажат от спускането кой-къде-си-иска (говоря конкретно за отсечката Голи връх - бай Кръстю - Драгалевци), ами да си определят едно трасе.
[/quote]

Еее, има разлика между това да се откажеш от спускането "кой-къде-си-искa" и да се откажеш от отсечката "Голи връх - бай Кръстю - Драгалевци".

Лично за мен, цитирам, "едно трасе", край на цитата, е неприемливо. Предполагам същото се отнася и за пешеходните туристи.
velco

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 3:37 pm

[quote="spinsession"]
и без това са много малко ДХ-карачите които влизат тук
[/quote]

А къде влизат DH-карачите?
[quote]този "проблем" създаден от теб и другите подобни си го решавайте вие!
[/quote]

Би ли уточнил кой "проблем" е създаден от мен?
velco

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 3:44 pm

[quote="spinsession"]
в) ми то това е основната идея бе умник
[/quote]

А замислял ли си се, че тази идея е неприемлива за туристите?
[quote]
г) ще разчитаме че туристите нямат твоя манталитет
[/quote]
Това какво би трябвало за означава? Че си стигнал до извода, че аз бих късал табелите? Или че никога не си виждал препречени пътеки с дънери? Или с пирони? Това за теб не е ли проблем? Твой и мой проблем? Без кавички.

Какво трябва да стане за да признаеш съществуването на проблем? Да почнат да слагат противотанкови мини ли?

[Интересно също така, така наречените даунхилъри, как имат няколко хиляди за DH-машина, а нямат пари за Симеоновския лифт или за бензин :dunno:]
velco

Мнениеот bikerider » Сря Май 03, 2006 4:21 pm

:banghead::banghead::banghead:

kww, седя и се чудя тъп ли си или да....

@останалите господа "спускачи" дето много карате:

Айде ако обичате ПЪРВО недейте си позволява да говорите от името на всички обичащи даунхила и фрийрайда.
ПОСЛЕ ако обичате, като имате нещо против по-XC ориентираните членове на форума, заяжте се с мен.
Аз твърдя същото като тях, а далеч не карам XC.
Ta като ще се правите на мъже, елате ми се скарайте на мен, оставете ги кроскитаристите.

Големи отворковци се навъдиха напоследък, но честно аз вече съм си обещал ако видя някой терминатор да стресне възрастен човек с риск да го пребие да раздавам шамари. Писнало ми е от попикани дрисльвци като вас дето си избиват комплексите после всички плащаме. Бил съм вече в казармата, тоя номер не фърфи, много моля терминаторите под 18 години да не ми обясняват, че нямало кой да ги спре. Има.

Доживях да се видя да взимам страната на туристите и то благодарение на вчерашни посерковци като вас. Честно май е по-добрия избор. А вас само цената на лифта ще ви оправи. Като сте отворени да ви видя как ще плащате по 9лв и на Драгалевци. А то това си идва, вие си се пъчете колкото щете, дреме ми на фулфейса.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Май 03, 2006 4:32 pm

[quote="velco"]
[Интересно също така, така наречените даунхилъри, как имат няколко хиляди за DH-машина, а нямат пари за Симеоновския лифт или за бензин :dunno:]
[/quote]

Хкхм, айде да не обобщаваме ;)
Иначе е ясно, мама и тате дали парите за байка и това е. На гол тумбак чифте пищови.
Аватар
bikerider

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 4:36 pm

За мен, както вече беше посочено в началото на темата, част от проблема се състои в пренаселеността на въпросното трасе.

Аз не съм запознат с тази част на планината. Няма ли други варианти за спускане, след като човек веднъж се е качил с Драгалевския лифт? Дори и с цената на няколко километра въртене[1]?

[1] предполагам, без особена денивелация
velco

Мнениеот bikerider » Сря Май 03, 2006 4:45 pm

[quote="velco"]
Няма ли други варианти за спускане, след като човек веднъж се е качил с Драгалевския лифт? Дори и с цената на няколко километра въртене[1]?

[/quote]

Варианти колкото щеш ама некой трябва да си мръдне терминаторския гъз. На познато трасе е лесно да си шампион.
Аватар
bikerider

Мнениеот baribal » Сря Май 03, 2006 4:45 pm

Най-вероятно ще се стигне до следния сценарии:
Група немски/френски или др./ туристи се качват на Витоша ей така да поснимат птици, един бесен диейчар ги отнася, те се оплакват, защото това в техните държави е забранено и бат Бойко Медията забранява на лифтаджийте да качват колоездачи и историята приключва. И това ще се случи рано или още по-рано, независимо от това дали сме в ЕС или не, защото туристите стават все повече от година на година.
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот Rancid » Сря Май 03, 2006 4:56 pm

Бутането не е ли вариант(наистина не съм запознат с Витоша)?
В моя град няма екстри като лифт и всеки ден си бутам едно 20-тина минути за 3,4-5 минути "спускане" и пак съм доволен.Дори ме е срам да си кажа,но почивните дни главно бутам и съвсем малко въртя(около 1,5 часа) за 15 минутно "спускане".
Edit:Разбира се,това за бутането важи само за свестните карачи(ако е възможно),които няма да имат пари за билет за лифта след поскъпването му.А предполагам,ако имах възможност да ползвам лифт,нямаше да бутам.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Stuny » Сря Май 03, 2006 4:59 pm

[quote="velco"]

За мен, както вече беше посочено в началото на темата, част от проблема се състои в пренаселеността на въпросното трасе.

Аз не съм запознат с тази част на планината. Няма ли други варианти за спускане, след като човек веднъж се е качил с Драгалевския лифт? Дори и с цената на няколко километра въртене[1]?

[/quote]

варианти за спускане много , но нали трябва да стигат пак до долната станция

странно е че основната навалица е в долната отсечка на лифта, за сезона е разбираемо , но съм забелязал че и лятото си е така, мисля че ако спускачите се прехвърлят в горната част на лифта ще има значително подобрение на положението
Stuny

Мнениеот spinsession » Сря Май 03, 2006 5:01 pm

вместо да коментираш какво си МИСЛИШ че ще им е на туристите вземи та прочети постовете на М! за това искам да говоря с него-за да разбера тяхното мнение,от тях самите и като цяло(недоволни винаги има),на какви компромиси са склонни те,какво биха очаквали от нас!
това за твоя "манталитет"-заядах се, не ми издържаха нервите! нямам намерение да го повтарям!

пари за симеоново някои имат други не,но на почти никой не му се дават! а и каква би била разликата-там туристи също има?!?!?!?

проблем има,да! обаче при проявеното минимално търпение от наша страна(изразява се в простото намаляване при приближаване към турист) нещата минават съвсем гладко! дори повечето ни се радват! тези които недоволстват в такива случаи са много малко!
това се отнася за мен и хората с които карам,но не и за всички които се спускат-има такива които не намаляват! и решението не е в опитите на група хс-карачи да обяснат колко тъп спорт е дх(виждате така какво става-спорове и тотално разделяне на лагерите) или колко тъпи са еди кои си! номерът е да се използва ясна логика и нагледни примери за да се убедят тези бързаци че има и по-добър вариант! когато те повярват в това,картината ще е далеч по-цветуща!
при обмен на информация с туристите ще успеем да постигнем едно разминаване на ОСНОВНИТЕ потоци туристи и колоездачи! не казвам че проблема ще бъде решен!
както вече казах,VELCO,оценявам загрижеността ти за дебелите ни задници,и очаквам от теб и от всички останали съфорумци вместо да се заяждате да се държите като зрели хора(постоянно претендирате че сте такива,но в случая не си проличава) и да дадете пример на по-младите! а не да ги подтиквате да правят повече глупости на пук!
би било разумно заяждането да спре дотук и да се дадат смислени и конструктивни идеи за решаване на този проблем!
Аватар
spinsession

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 5:04 pm

[quote="spinsession"]
както вече казах,VELCO,оценявам загрижеността ти за дебелите ни задници
[/quote]

Не го възприемай като дискриминация, а като съпричастност. ;)
(А всъщност си е чисто заяждане :beer:)
velco

Мнениеот kww » Сря Май 03, 2006 5:09 pm

абе вие нешто май сте тъпички а деца, глупавички ли сте ми особено ти velco ти си призна че не си карал там и не си запознат с трасето, а твоите коментари са най много по темата, ти усещаш ли колко точно тъпппппп си а?:banghead::banghead::banghead::bigeyes: ми да аз съм тъп ама едвали колкото сте малоумни вие:bawling: и пак тук пишат само хора които не ги е грижа за това трасе аз bikerider, ако е този за които го мисля не съм го видял да кара на драгалевци нито веднъж:dunno: а е толкова компетентен за това колко туристи има, какви трасета и откъде могат да се отклонят. А като се отклонят там /на новото място/няма ли да има туристи я го кажете къде е това че там не съм карал. Казваш че е лесно на познато трасе /аз карам навсякъде но най много на драгалевци поради причината "време"/ако искаш някой път да покараме заедно на което каже6 трасе и на драгалевци да видим после разликата между двете крайни времена:drunk::splat:аз като ходя в планината пеша сам се пренасочвам от драгалевци защото знам за опасността някой да ме блъсне [size=200]защо и останалите туристи не правят така, на това никой не ми отговори[/size]
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот kww » Сря Май 03, 2006 5:15 pm

:dunno:цанко кво` се хабиш няма смисъл нека се мразим:hbang2::hbang2::headach::irked::indiffe::lolup::nono::mad::(:unhappy::uhh::splat::skull:
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Мнениеот spinsession » Сря Май 03, 2006 5:30 pm

бакрайдър,ти дето най-претендираш за зрялост нещо не прекаляваш ли с опитите да изтъкнеш колко си паралия и как все със симеонивски движиш? и как си над нещата-всички са зле,само ти си добре?!?!? нещо на тийнейджърско ми намирисва!!! предложението за каране по непознато трасе от КWW го имаш и от мен! като си толкова велик няма да ти е проблем да насереш един-двама посерковци!

киро никого не ща да мразя! поне не и тези дето карат! в тоя форум такива има малко,така че всичко е ок! :hbang2:
Аватар
spinsession

Мнениеот Crimson » Сря Май 03, 2006 5:31 pm

Защото повечето туристи ходят там още преди да си се пръкнал на този свят! Не мислиш ли, че не те а ти си този дето трябва да се съобразява с тях?! +Тва повечето от тях отиват да разпуснат и през ум не им минава, че някой ........пубер може да ги отнесе сешш ли се??!! Добре е да се замислиш защото наистина е въпрос на време да ни стопират кранчето !!!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот skiman » Сря Май 03, 2006 5:31 pm

[quote="kww"]
[size=200]защо и останалите туристи не правят така, на това никой не ми отговори[/size]
[/quote]

Защото сте малцинство! Просто е, но някой трябва да се напъне да го осмисли!
Защото е много по-лесно да се вдигне камъка, който препречва пътя, вместо да се премести целият път! Ама дерзай....предполагам, че Байкрайдър искренно ти се забавлява!
Помисли малко в/у това което простичко съм ти написал!
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Crimson » Сря Май 03, 2006 5:37 pm

Когато видиш семейство много ли ти е приятно да минеш покрай тях с 50 и да ги затрупаш с прах ? Не се ли поставяш дори и за миг на тяхно място?!! Наистина е хубаво човек от време на време да гледа през гледната точка и на останалите хора около него не само през ноговата !!!
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 5:39 pm

[quote="kww"]

абе вие нешто май сте тъпички а деца, глупавички ли сте ми особено ти velco ти си призна че не си карал там и не си запознат с трасето, а твоите коментари са най много по темата, ти усещаш ли колко точно тъпппппп си а?
[/quote]

Брей, ама ти още ли не си разбрал, че не обсъждаме характеристиките на конкретно трасе, а как да се предотврати конфликта с туристите и как да се предпазят туристите от наранявания? Е, кой е тъп сега?

[quote]тук пишат само хора които не ги е грижа за това трасе
[/quote]

Първо, това не е трасе, а пътека(и).
Второ, поне за мен, да, не ме е грижа за точно това "трасе", защото не желая цял живот да се суркам само и единствено по него (или което и да билo друго). Така че, ще вляза в конфликт със всеки, които се опитва за вкара байкарите в кошара, включително и с овце, съгласни цял живот да блеят/карат в гореспоменатата кошара.

[quote]аз като ходя в планината пеша сам се пренасочвам от драгалевци защото знам за опасността някой да ме блъсне
[/quote]

Браво! Значи няма да имаш проблеми да се пренасочваш и като караш колело?

[quote]защо и останалите туристи не правят така, на това никой не ми отговори
[/quote]

А защо да го правят? Те не застрашават никого и имат не по-малко право да се движат там.
velco

Мнениеот velco » Сря Май 03, 2006 5:48 pm

[quote="spinsession"]
предложението за каране по непознато трасе от КWW го имаш и от мен! като си толкова велик няма да ти е проблем да насереш един-двама посерковци!

киро никого не ща да мразя! поне не и тези дето карат! в тоя форум такива има малко,така че всичко е ок!
[/quote]

Ти нещо си се объркал. Първо беше XC vs. DH, сега е "добри" карачи vs. "некъдърни" карачи? :crazy:

Хахаха, "не и тези дето карат"!!! От човек, който протестира, като му се намекне да си мръдне задника малко встрани от лифта!
velco

Мнениеот kww » Сря Май 03, 2006 5:59 pm

:banghead:lele [size=200][color=black]velko ти верно си тъп[/color][/size] бе брато те тея туристи като ходят там от толкова време още ли не са разбрали защо е по добре да ходят другаде [size=200]ние които караме се съобразяваме с тях като намаляваме и викаме[/size],и ние неможем да караме другаде защото нашата дисциплина е пряко свързана с лифта, все едно аз да ти кажа да си караш xc ама без да въртиш на равно и нагоре:banghead: аз винаги когато има малки деца почтиспирам за да не ги стресна и изчаквам да ме отминат
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Мнениеот spinsession » Сря Май 03, 2006 6:04 pm

@crimson задръж братле,не сме ние с киро тези дето минават с 50 покрай туристите! не сме и тийнейджърите за които тука се говори!

@skiman не знам колко баикрайдър се забавлява на постовете на киро,но мен байкрайдър ме забавлява неимоверно много! скромен и без самочувствие! и зрял та чак презрял!

@bikerider ако в по-горните ти постове визираш мен и KWW не си уцелил пред кого да се дуеш (мхм,колкото и тъпо да звучи точно това правиш)! детинско? да!!! кой зрял човек с разума си ще седне да вкарва акъл на тийнейджър с бой? как въобще на един зрял човек ще му хрумне да се бие за да разреши проблем! нямам думи-толкова писах за българските простаци дето решават всичко с бой,и ти взе че се изяви! откровено казано на комплексарче ми мязаш и ти,ще знаеш!

@VELCO ти не само не знаеш,ми и лъжеш! а за това колко си гениален-до тук вече на всички ни е ясно!
Аватар
spinsession

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум