Аватарчета и картинки в подписите

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 04, 2006 8:35 am

[quote="Nightwolf"]

[quote="NovemberCharlie"]

Вълчо, ще бъдеш ли така добър да си дадеш ЕГН-то, та да бръкна тук-таме да те видя кви данъци плащаш та да имаш права?
[/quote]

Първо уточни като знаеш кои права от конституцията важат за тези,които плащат данъци и за тези,които не плащат.После,ако си добър ще съпоставиш моето искане с правата,които се полагат.
[/quote]

Мисля, че си доста слабо запознат както с конституцията, така и със законите и другите нормативни актове, които определят правата и задълженията на българските граждани. Неофашистикият социал-популизъм е просто демагогия изградена на манипулирани извадки от законовата конструкция на обществото ни. Надявам се, че ще го разбереш без да си навличаш прекалено много беди.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот MAN6 » Чет Май 04, 2006 8:52 am

вий, хоръ, сте луди...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот gadka » Чет Май 04, 2006 11:10 am

@Вълчо:

1. Знаех си, че мисленето не ти се отдава. Но така се надявах... Поне мъъъъничко да можеш... Ех!

2. Да, не ти се е случвало да говориш с мен. Наистина щеше да го запомниш.
Другите са се хабили да ти пишат.
Пак се старая да пиша кратки изречения. Макар, че май и тези са ти дълги.

3. Никой не е скочил срещу допитването до хората. Такова няма. Има наблюдения. Наблюдават се мненията на пишещите в дадена тема. Това е повече от референдум. При него има възможност само за два отговора: да и не.

4. О! Колко си непредсказуем! О!

5. О! Наистина си много непредсказуем! О!О!О!

6. Едно основно нещо силно ти убягва: Има огромна разлика между държава и родина/страна/каквато и да била думичка там(за всеки според вкуса). Държавата ни просто е едно огромно, кафяво, смърдящо нещо. Отвсякъде. Родината/страната/каквото и да било там е друго нещо. Явно Великият Лидер е пропуснал да го спомене. Е, нама и да го направи.

7. Маминото! Като толкова ти е интересна темата политика, имна си съответните форуми. Там си пиши бълвочите на воля.
Повтарям за неразбралите: това е форум за ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ. Форумите за политика потърсете някъде другаде.

8. Благодаря за опрощението, но аз се извинявах на ДРУГИТЕ посетители на форума.

9. Тема за размисъл:
Ако Вълчо пишеше за ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ, пак ли щеше да изглежда толкова тъп? Или напротив? Дали нямаше да го възприемат по по-различен начин?

10. Задача за домашна работа на Вълчо:
Да разбера каква е разликата между ПОЛИТИКА и ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ!
Изображение
Аватар
gadka

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Май 04, 2006 3:30 pm

Вълчо, я ми обясни сега на мен, правиш ли разлика между физическо и виртуално пространство??? Явно не, иначе щеше да се сетиш, че правата на гражданите на Република България са валидни в ЛОКАЛНАТА ФИЗИЧЕСКА територия на България.

Доколкото ми е известно виртуалното пространство е глобално, съответно в него НЕ може да важи еди-коя-си локална конституция. Ето ти един пример за глобализация (нали те затруднява материята :D) - тя е под носа ти, ама кой да помисли... сигурно Лидеро туй го е пропуснал в книгите си... :lol:

Та кажи ми откъде накъде ти имаш еди-какви-си права в ЧАСТНИЯ форум на Любо, който се намира в ГЛОБАЛНОТО виртуално пространство? Или ти си мислиш, че имаш права (гарантирани от конституцията на РБ) върху физическото пространство заемано от сървъра, който случайно е извън РБ??? Не мога да повярвам, как може да си толкова неграмотен и да имаш глупостта да се правиш на велик на gadka.

Еми дръж си имагинерните права, пък Любо дано му остане време да ти резне аватара, белким после се посмеем още като се размрънкаш... :crazy:

И честно вече съм почти убеден, че си някоя подводница, дето дрънка глупости за да гледа сеир. Отказвам да повярвам, че има толкова неграмотни хора като теб, че и с претенции на всичкото отгоре... :crazy:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Чет Май 04, 2006 4:05 pm

мухахах:rofl:
Боже,прибери си вересиите!:banghead:
Зле...
Гост

Мнениеот bikerider » Чет Май 04, 2006 4:08 pm

Хах, кво ли верно си губя времето с тебе... :bowdown:

Edit: Я верно като си толкова отворен ми цитирай член и алинея от Конституцията и докажи, че правата ти тук са нарушени...

fucker...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Чет Май 04, 2006 4:15 pm

Originally posted by bikerider

[quote]да имаш глупостта да се правиш на велик на gadka.[/quote]

Уааааау!:lol:Брей брей,да не е КонДолиза Райс случайно?пфпффффф
Гост

Мнениеот gadka » Чет Май 04, 2006 4:23 pm

[quote="Nightwolf"]

[/quote]

Сбъркал си се нещо. На Кондьо не съм му го лизала. Няма нужда да си скубеш косите от ревност.

:naughty: :love:
Изображение
Аватар
gadka

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 04, 2006 4:24 pm

[quote="Nightwolf"]

[/quote]

Не е, но със сигурност е по-умна, че и по-хубава от тебе. Скрий се в някоя дупка и не се показвай, че само замърсяваш пространството!:(!:
П.П. Кво ли съм седнал да сравнявам девойчето с кукундел като теб?
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот velco » Чет Май 04, 2006 4:28 pm

Не е, но със сигурност е по-умна, че и по-хубава от тебе.
[/quote]

Искаме снимка! :nuts:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 04, 2006 4:30 pm

[quote="velco"]

[/quote]

[/quote]

Сори, нямам. В интерес на истината съм я виждал само веднъж и ми направи приятно впечатление:beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Май 04, 2006 4:33 pm

[quote="Nightwolf"]
[/quote]

Издишаш приятелю... BIG TIME...
Аватар
bikerider

Мнениеот Гост » Чет Май 04, 2006 5:37 pm

[quote="gadka"]

[quote="Nightwolf"]

[/quote]

Сбъркал си се нещо. На Кондьо не съм му го лизала. Няма нужда да си скубеш косите от ревност.

:naughty: :love:
[/quote]

Оххх!Слава богу!Ще спя спокойно.:sleeping:
Гост

Мнениеот Гост » Чет Май 04, 2006 5:39 pm

[quote="Nightwolf"]

[/quote]

Не е, но със сигурност е по-умна, че и по-хубава от тебе. Скрий се в някоя дупка и не се показвай, че само замърсяваш пространството!:(!:
П.П. Кво ли съм седнал да сравнявам девойчето с кукундел като теб?
[/quote]

Ей манаф,щи кажа аз един кукупетел.Не знам кой е по-красив ама ако те набарам така ще разкраса,че...:headach:
Гост

Мнениеот Гост » Чет Май 04, 2006 5:41 pm

[quote="velco"]

[/quote]

[/quote]
:hbang2::thumbu:
Гост

Мнениеот velco » Чет Май 04, 2006 5:48 pm

[quote="Nightwolf"]

[quote="velco"]

[/quote]

[/quote]
:hbang2::thumbu:
[/quote]

Ама, моля ти се, не се съгласявай с мен, излагаш ме! :rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Май 04, 2006 5:53 pm

[quote="Nightwolf"]
Ей манаф,щи кажа аз един кукупетел.Не знам кой е по-красив ама ако те набарам така ще разкраса,че...:headach:
[/quote]

абе ти си бил голям калъф бе :rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Crimson » Чет Май 04, 2006 6:33 pm

Май го жегнахте!!! :rofl::rofl::rofl::rofl: Ама се усеща,че е последовател на Боленчо :boxing::nuts:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Гост » Чет Май 04, 2006 6:49 pm

Абе вие всъщност кво ми се бъркате в разговора с gadka?А?Тя говореше с мен и ако е толкова симпатична,ще си я прибера.Ай сиктир!:nono:
Гост

Мнениеот Crimson » Чет Май 04, 2006 6:57 pm

Е па щом те влече:thumb: Успех :emlaugh:
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Admin » Чет Май 04, 2006 8:29 pm

Всъщност темата май отдавна изпълни предназначението си. Както казах, надявам се другата седмица времето ми за работа по сайта и форума да се нормализира и тогава ще седна да измисля максималните размери в пиксели, редове и KB ;)
Съжалявам, ако проявявам недемократичност, но референдум няма да има - обяснявал съм и друг път защо, май само Nightwolf не е разбрал :)
За размерите ще е полезно да чуя мненията ви, когато ги измисля и преди да влязат в сила - тогава ще отключа темата и пак ще поговорим ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Нед Май 14, 2006 8:38 pm

И така, след кратко умуване и мерене с линийка, ми хрумнаха следните предложения за максимално допустими размери на подписи и аватари:
- за подпис чрез графично изображение - до 640х100 пиксела и до 100КВ
- за подпис с текст - до три реда с нормален размер на шрифта, до пет реда с минимален размер на шрифта (size 1) и по-малко от три реда (по преценка на администратора/модераторите) при използване на по-голям шрифт.
- за подпис чрез комбинация от текст и графични изображения - да се вместват приблизително в ограничението 640х100 пиксела и 100КВ, като допълнителната преценка при нужда ще е на администратора/модераторите.
- за аватар ограничението технически е 100х100 пиксела, но предлагам и допълнително ограничение от 50КВ (с оглед използването на малки кратки анимации).

Както вече уточнихме, когато реша окончателно какви да са максималните размери, те няма да бъдат налагани автоматизирано, а само чрез предупреждение и, ако се налага, изтриване от страна на администратора/модераторите. Всеки, който забележи, че нечий подпис или аватар надхвърля допустимите размери, ще може да ни изпрати сигнал, за да вземем мерки.

Очаквам коментари за посочените размери, както казах, не са окончателни, а само повод за дискусия :thumb:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот marshall__ » Нед Май 14, 2006 9:17 pm

Ми мен лично 100KB ми се виждат много за картинка в подписа. По-скоро да е нещо около 50тина..
Просто при наличието на двама с картинки по 100кб в една страница в някоя тема ще затормозява доста зареждането й, като се има предвид аватарите, евентуални пост-нати снимки и текста.
Също и размерите ми се виждат големшки.....
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот halcor » Пон Май 15, 2006 12:11 pm

30к за аватар ми се струват по-разумен лимит. Все пак и в 20 се събира картинка с добро качество (такъв е лимитът в някои форуми и добре работи, гледам). В 30к би се събрала по-проста анимация (абе моето мнение е, че няма смисъл да има анимация в аватарите, но хората да си кажат). Щото 30к е почти 2 пъти по-малко от 50, а картинките са натрупват по темите и обемът расте...
Аватар
halcor

Мнениеот pascoff » Вто Май 16, 2006 9:16 am

Според мен е по-важно да няма анимации (като .gif катринки) в подписите и аватарите, защото точно те ми натоварват системата (която е малко стара) и колкото повече са те толкова по-бавно "обикалям" из темите на форума. Иначе за размерите на подписа дадени от админ ми се струват големи, ако има чалъм изобщо да няма графични подписи ще е най-добре :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Admin » Нед Май 21, 2006 8:05 pm

Гледам, че TOYAGA май ме подсеща да подновя темата...;)
Наистина размерите в КВ, които съм предложил, са доста големи.
Засега клоня към 30КВ за аватар и 50КВ за подпис, като за последното може би ще има два вида ограничения - или до 800х60, или до 640х90 пиксела.
След няколко дни ще добавя ограниченията към правилата, който иска може да започва да влиза в новите норми :D
Аватар
Admin

Мнениеот AgentOrange » Нед Май 21, 2006 11:37 pm

[quote="mite_pascoff"]

ако има чалъм изобщо да няма графични подписи ще е най-добре
[/quote]

:agree:
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот TOYAGA » Пон Май 22, 2006 7:21 am

[quote="AgentOrange"]

[quote="mite_pascoff"]

ако има чалъм изобщо да няма графични подписи ще е най-добре
[/quote]

:agree:

[/quote]

:agree::agree::agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MaRtiAg0 » Пон Май 22, 2006 5:31 pm

Лилии то полвин час ми зарежда подписа...Гаврата е голяма :DАз дет съм на неограничен нп,ама горко им на тея на трафик.То от там е породена темата де...
MaRtiAg0

Мнениеот Admin » Пон Май 22, 2006 6:16 pm

Не мисля да премахвам напълно възможността за графични подписи - много от писалите в тази тема, както и много от най-изявените членове на форума по едно или друго време са имали страхотни графични подписи, което показва, че тази форма на изява има своя смисъл.
[b]Окончателните ограничения в размерите ще изглеждат така:
- за подпис чрез графично изображение - до 640х60 пиксела и до 50КВ
- за подпис с текст - до три реда с нормален размер на шрифта, до пет реда с минимален размер на шрифта (size 1) и по-малко от три реда (по преценка на администратора/модераторите) при използване на по-голям шрифт.
- за подпис чрез комбинация от текст и графични изображения - да се вместват приблизително в ограничението 640х60 пиксела и 50КВ, като допълнителната преценка при нужда ще е на администратора/модераторите.
- за аватар ограничението технически е 100х100 пиксела, но ще има и допълнително ограничение от 30КВ (с оглед използването на малки кратки анимации).[/b]

Максималните размери няма да бъдат налагани автоматизирано, а само чрез предупреждение и, ако се налага, изтриване от страна на администратора/модераторите. Всеки, който забележи, че нечий подпис или аватар надхвърля допустимите размери, ще може да ни изпрати сигнал, за да вземем мерки.

Тъй като явно има известно нетърпение за налагането на ограниченията, те влизат в сила от утре, 23 май 2006г. Моля всички, чиито размер на подписите и/или аватарите надвишава посочените граници, да си ги коригират (и текстови, и графични). Така или иначе не е възможно утре да се юрна като полицай пред еврокомисари да налагам новите ограничения на всеки, който ги превишава, така че разчитам на добрата ви воля в рамките на една седмица да научите за тях и да се съобразите. Аз утре ще предупредя само най-фрапиращите случаи, ако се налага, и така по няколко на ден...
Аватар
Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта