Марш за трева -- 7 май 2006

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот boian » Пон Май 08, 2006 11:43 am

[quote="biggfoot"]

за да знае всеки който иска да пробва с какво се захваща:peace:
[/quote]

ми то така се почва я дай да пробваме и малко по-малко после по-повече след това на хероин и секви други боклуци и до като се осазнаеш (упс извинете то едвали ще има време да се осазнае) вече ще е наркоман.
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот velco » Пон Май 08, 2006 11:52 am

Хмм, може ли да помоля, хората, даващи мнение да дадат и някакви обосновки или поне източник на информацията ?

Може за започнем с

"[i]така се почва я дай да пробваме и малко по-малко после по-повече след това на хероин и секви други боклуци[/i]"

и с

"[i]безкрайно ясно и много хора могат да потвърдят от собствен опит, че тревата не е безвредна. Напротив скапва яко организма и най - вече нервната система. Изтъпява се и се затъпяват сетивата[/i]"

За момента нямам основание за смятам горните цитати за нещо повече от ДОЛНИ ЛЪЖИ.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот boian » Пон Май 08, 2006 12:21 pm

[quote="velco"]

Хмм, може ли да помоля, хората, даващи мнение да дадат и някакви обосновки или поне източник на информацията ?

Може за започнем с

"[i]така се почва я дай да пробваме и малко по-малко после по-повече след това на хероин и секви други боклуци[/i]"

и с

"[i]безкрайно ясно и много хора могат да потвърдят от собствен опит, че тревата не е безвредна. Напротив скапва яко организма и най - вече нервната система. Изтъпява се и се затъпяват сетивата[/i]"

За момента нямам основание за смятам горните цитати за нещо повече от ДОЛНИ ЛЪЖИ.
[/quote]

няма проблем
1. това ми го е казал психолок ,а и аз сам на сащото мнение
2.ходил сам със наркоманка 2 години и смятам че знам достатачно за дрогите как се почва и как се сваршва имах и сученик наркоман който в последствие разбрах ,че е починал ,а познаите от какво.
3.обикновено се почва от любопитцво и дай да видим това как е и ако нямаш много воля можеш и да затанеш в лайна не ,че като си опитал трева ще станеш непремено наркоман ,НО има и такива случаи в който стават има и такива ,които просто продалжават да си пушат трева има и такива ,които спират
4.имаше 2 много добре заредени маси на пплощад славейков(аз работя там) сега ги няма и двамата собственици в момента са наркомани ,а почнаха от дишане на лепило сега само ми носат по някоя открадната дреха от някой магазин аре стига че ме домарзя да пиша иначе се сещам за още доста случай.
това достатачно ли е?
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот velco » Пон Май 08, 2006 1:07 pm

[quote="boian"]
психолок
[/quote]

Какво означава psycho-lock ?

Относно останалото, не виждам как някакви частни случаи доказват дадена теза, още повече, че не са даже и илюстративни примери.

Обяснявам популярно:

В случая с лицата, употребяващи "твърди" наркотици, следва да се докаже, че до там ги е довела употребата на марихуана. По този начин те биха могли да бъдат илюстративни примери в подкрепа на теорията, че марихуаната е причина за употребата на "твърди" наркотици.

След това следва да се докаже, че е налице обективна причинно-следствена връзка между употребата на марихуана и употрбената на "твърди" наркотици. Например аз бих приел за достатъчно доказателство изследване, при което се взема голяма група хора, които пушат трева и след период от време значителен процент от тези същите хора се установява, че употребяват "твърди" наркотици.
velco

Мнениеот I need money » Пон Май 08, 2006 1:13 pm

:argue::banana::baby::baseball::beer::beer::bawling::bigmout::bigeyes2::buck::bunny::bunny::captain::cartman::censored::censore::chef::yuck::yawn2::yawn::xmas::witch::wavey::viking::slug::smash::):smirk::smokin::sniper::snooty::snorkel::soccer::sonar::X:kitty::liplick::lolup:
I need money

Рейтинг: 1741

Мнениеот EmZo » Пон Май 08, 2006 2:18 pm

Така, нямама достатъчно време да илюстровам всичко с цитатите му и както си му е реда, защото ще закъснея за лекции, но не мога съвсем да си трая. Във връзка с 99%тата неадекватни мнения и всеобщо раздухвани от обществото легенди по въпроса!

1. За всички на които въпроса им опира до уя, и нещата са просто лайняна работа, няма да пиша нищо, това си е обикновен спам.

2.@ Блъсканйе, Мих си ти го каза, смехотворно е да твърдиш нещо (най-малкото сложно нещо като биохимията и човешкия организъм) ТВЪРДО и със сигурност без да имаш научно обосновано потвърждение зад гърба си!

3.@ MP, За тютюно пушенето съм абсолютно съгласен. Но относно марихуаната поне към този момент, нямаш абсолютно никакво основание, че пушештите марихуана ти навреждат лично на теб. Особено ако не конактуваш с хора които го правят. Алкохола сам - си го каза при тебе води до намаляване на мисловния процес!
докъто марихуаната от личен опит и от хората около мен твърдя че напротив, стимулира те да мислиш, кара те да се замислиш, виждаш света от малко по различен ъгъл (моля хората, които не са употребявали и не знаят за какво става на въпрос, да не коментират това изречение)

4. Теодорчо; Какво означава сериозни последици върху митогледа?! Би ли ми обснил. Трайни?! Временни?!
Хората които употребяват марихуана, непрекъснато се бият по улиците, псуват, крадат и се правят на мъже?!
Алкохола, само си призна че води до изпростяване! Е какво, той не променя ли мирогледа?

5.@ Боиан Пиле, говориш пълни глупости. Спри се моялти се. Това със марихуаната - порта към твърдите наркотици е мит. Мит да се твърди еднолинейно. Има си хора които са пушили марихуана, а след това са преминали на твърди наркотици, но на фона на общата маса пушещи са малък процент. Освен това не е доказана причинно-следствена връзка между марихуаната и твърдите наркотици.
Също така първо се научи на правопис, пък тогава тръгвай да разговаряш с психоК (може би идва от психоаналатиК). Това че си намираш кофти мацки си е твой проблем.

@Велко :thumb:

P.S. Вече закъснявам и нямам време да проверя правописа и за лапсус клавиатуре!
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот velco » Пон Май 08, 2006 2:30 pm

Не че съм фен на марихуаната, както доста хора знаят аз даже и бира не пия (:bigeyes2:, :rofl:) и не пуша от 5 години, ама не виждам логика да се забранява едно, а да се разрешава друго, още повече, че употребата на алкохол представлява непосредствена ежедневна опасност за всеки нормален шофьор и велосипедист, а тютюнопушенето директно ми бърка в джоба под формата на данъци за здравеопазването.
velco

Мнениеот I need money » Пон Май 08, 2006 2:38 pm

[quote][i]Originally posted by EmZo[/i]

5.@ Боиан Пиле, говориш пълни глупости. Спри се моялти се.
Също така първо се научи на правопис, пък тогава тръгвай да разговаряш с психоК (може би идва от психоаналатиК). Това че си намираш кофти мацки си е твой проблем.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
I need money

Рейтинг: 1741

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 08, 2006 2:43 pm

Може да бъркам,но не познавам човек почнал от херца направо. То е като със зобовете например-границата на позволеното пада защото не виждаш моментални последици а нещата се развиват последователно. Та марихуаната може да е начало,може да не е но при всеки случей е една сериозна предпоставка да се качиш на следващото стъпало в наркозависимостта.
А тревата се възприема различно от различните хора.Тези с лабилна психика гарантирам че оставт с постоянни промени в мисленето при период от сериозна употреба. Някой който е пушил повече от веднъж седмично да сподели също за ефектите върху нервната система.
И да добавя че това наистина влияе на потентносста или по-скоро на желанието.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот biggfoot » Пон Май 08, 2006 4:41 pm

@velco
Защо, не смяташ ли че тревата е вредна?
Но иначе не съм се изказал много правилно:agree:Ако се използва дълго време и систематично, обаче може да се забележи разлика. Ще се опитам да намеря малко инфо за ефекта от системната употреба, за да не бъда обвиняван в лъжи:)

....а за ефекта то си зависи от човека и от тревата. Една и съща трева хваща различните хора по различен начин. Може да зациклиш, може да стимулира и сетивата. Зависи и от коко време пушиш. И въобще е толкова сложно, че и човек който разбира не може да се изкаже адекватно;)
...затова няма да говоря от личен опит:)
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот biggfoot » Пон Май 08, 2006 4:48 pm

:D:agree:
p.s. да се чете след поста на mih
Аватар
biggfoot

Мнениеот mih » Пон Май 08, 2006 4:51 pm

явно някои предпочитат да разсъждават с телевизора и с чуждите глави, вместо с техните си собствени...:banghead:

- тревата ИМА неблагоприятни ефекти, това никой не оспорва. Те обаче все още продължават да са в период на изпитване и доказване, като общото впечатление от резултатите досега е предимно положително (разбира се, в зависимост от дозите и честотата на употреба).

- недейте обаче да изпадате в сравнения с тютюна и алкохола, първо, защото ТЕ СЪЩО СА НАРКОТИЦИ, и второ, защото СА ПО-СИЛНИ И ОПАСНИ като негативни последици и за организма, и за обществото; най-вече, защото подобни сравнения показват невежество и неподготвеност по въпроса.

- по повод евтината инсинуация за марихуаната като "врата към силните дроги" - разсъждавайки по същия плосък начин мога да задам въпроса: добре, а колко от хероино-зависимите са употребявали [i]алкохол [/i]преди да минат на "твърдо"? Не е ли доста по-логично да се мисли, че именно алкохолът ги е довел до хероина?

Който е избрал да си разбие живота може да го направи и без никакви наркотици (да, дори и без алкохол и цигари). В повечето случаи е достатъчно просто да се отдаде на промивките около него.

Тревата има въздействие върху психиката, разбира се, именно заради него се употребява. Но да се обобщава, че това въздействие е негативно не е правилно, понеже на различните хора действа различно, някои се шашкат, други се кефят и т.н... Много артисти, музиканти и хора на изкуството и науката (!) използват тревата за вдъхновение... Те пропаднали хора ли са?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот velco » Пон Май 08, 2006 4:53 pm

[quote="biggfoot"]
@velco
[/quote]

Допускам, че е. Не виждам обаче защо тя трябва да има по-специален статут в сравнение с други наркотици - тютюн и алкохол.
velco

Мнениеот mih » Пон Май 08, 2006 5:05 pm

[quote="bluskanie"]

[quote="velco"]

Хмм, любопитен съм с какво марихуаната е по-лоша от някои легални упойващи вещества, например алкохол?
[/quote]

Според мен защото е по-скъпа.
[/quote]

това е просто една невероятна глупост, с извинение! :bigeyes:

само за сведение - [i]навсякъде по света[/i] тревата е по-евтина от алкохола...
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот biggfoot » Пон Май 08, 2006 5:41 pm

[quote="velco"]

[quote="biggfoot"]
@velco
[/quote]

Допускам, че е. Не виждам обаче защо тя трябва да има по-специален статут в сравнение с други наркотици - тютюн и алкохол.
[/quote]
Не трябва да има по - специален статут. Но мисля, че е по - добре първо да се легализира личната доза, а после да се либерализират още нещата ако може.
Аватар
biggfoot

Мнениеот did » Пон Май 08, 2006 6:35 pm

Аз пък си мислех, че отдавна СЗО не прави разлика между прекаляването с треви, бири, пури, телевизор, интернет... Съвременният термин е "борба със зависимостите". Щом за да си адекватен (креативен, смел, възбуден,...) имаш нужда от нещо извън теб, значи си зависим към това нещо. Щом си зависим, това не е добре, щото не си свободен винаги и по всяко време да се проявяваш като себе си.

Само дето аз май не познавам независими хора (включвам и себе си)... Ако не към друго, много от познатите ми са пристрастени към колоезденето. То също понякога вреди на пристрастения, понякога и на околните... Дано не забранят единичната вело-доза, тогава ще видят те марш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот velco » Пон Май 08, 2006 7:09 pm

[quote="did"]
Ако не към друго, много от познатите ми са пристрастени към колоезденето. То също понякога вреди на пристрастения, понякога и на околните... Дано не забранят единичната вело-доза, тогава ще видят те марш!
[/quote]

Марш в гората !!!
velco

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 08, 2006 8:31 pm

@mih,написал си абсурдни сравнения и твърдения. Мога да ти кажа че на продрусалите актиори и известни личности живота е едно падение но не го дават по телевизията.Ако си мислиш обратното,лъжеш се.Ти май не си пушил много за да ги говориш тези неща или си от малкото хора на които не им остават трайни последици.Има и трети вариант-ти си наркоманче но се надявам да не е така ;)
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот bluskanie » Пон Май 08, 2006 8:47 pm

Ехаа, ама много пишете и то за кратко време.

mih, научно мога да защитя твърденията
си,посредством всеки сайт занимаващ се НАУЧНО със зависимостите от наркотици и опияти. Имаше подобна тема не отдавна, там бях поставил доста линкове за доказателство. Ето един такъв: http://www.medicalbg.com/zdrave/blank_p ... 0&id=223#2

Не ми се говори ако се пуши, колкото се пушат цигари на ден. Веществото ТНС (тетрахидроканабинол) ебава мамето на имунната защита на цялата дихателна система (белите дробове) МНОГО повече от една цигара тютюн. А, че води до по-лесно пристъване към по-твърди наркотици, мисля, няма да се спори...Бе въобще...предполагам доста хора имат приятели, които "пафкат" редовно от малки. Е и аз имам и си обяснявам нагледно посоченото от медиците. Ае...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот mih » Пон Май 08, 2006 8:50 pm

[quote="did"]
Аз пък си мислех, че отдавна СЗО не прави разлика между прекаляването с треви, бири, пури, телевизор, интернет... Съвременният термин е "борба със зависимостите". [/quote]

така е и според мен, само дето едно е според мен, теб и СЗО, а друго нещо е според мненията на хората, както виждаме...
[quote="did"]
Щом за да си адекватен (креативен, смел, възбуден,...) имаш нужда от нещо извън теб, значи си зависим към това нещо. Щом си зависим, това не е добре, щото не си свободен винаги и по всяко време да се проявяваш като себе си.
[/quote]

хм, това за адекватността е спорен момент, защото според мен например мнозина са си неадекватни и без да взимат никакви стимуланти, други си остават неадекватни дори и да са взимали, а трети пък, обратно, стават (по-)адекватни след като са взели каквото там са си намислили...

[b]@Teodor40[/b]
и кое е абсурдното от твърденията ми, ако може да посочиш? Хайде, искам да ме цитираш и да ме обориш, заповядай, ти си на ход, само не ми заявявай неща от рода "Със голяма сигурност", "мога да ти кажа", "лъжеш се" и т.н., щото като не са подкрепени с факти и съждения подобни фразички значат нещо друго... ;)
(между другото, да оставим телевизията настрана, става ли? освен, че не я гледам, не я и признавам за доказателствен матр'ял)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот bluskanie » Пон Май 08, 2006 8:53 pm

[quote="mih"]

[quote="bluskanie"]

[quote="velco"]

Хмм, любопитен съм с какво марихуаната е по-лоша от някои легални упойващи вещества, например алкохол?
[/quote]

Според мен защото е по-скъпа.
[/quote]

това е просто една невероятна глупост, с извинение! :bigeyes:

само за сведение - [i]навсякъде по света[/i] тревата е по-евтина от алкохола...
[/quote]

Съмнявам се да е "навсякъде по света". Ти откъде си си купувал трева, че даваш сведения? А и една цигара трева с какво количество алкохол я съпоставяш? Не си прав. А плюс това говорим за България, дето едно шише водка е 4 леа.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот mih » Пон Май 08, 2006 9:11 pm

[quote="bluskanie"]

mih, научно мога да защитя твърденията
си,посредством всеки сайт занимаващ се НАУЧНО със зависимостите от наркотици и опияти. Имаше подобна тема не отдавна, там бях поставил доста линкове за доказателство. Ето един такъв: http://www.medicalbg.com/zdrave/blank_p ... 0&id=223#2
[/quote]

линкове по темата има безброй, в подкрепа и на двете тези... конкретно за сравнението между трева и цигари обаче мисля, че е леко наивно да се мисли, че тревата е по-вредна, но няма да се впускам в доказателства, пък и не съм медик. стига ми да знам, че в цигарите освен тютюна (който доказано си е отрова) има доста други синтетични шитни, за да си направя извод.

[quote="bluskanie"]

Не ми се говори ако се пуши, колкото се пушат цигари на ден. Веществото ТНС (тетрахидроканабинол) ебава мамето на имунната защита на цялата дихателна система (белите дробове) МНОГО повече от една цигара тютюн.
[/quote]

Познавам доста пафкащи. Някои от тях пушат повече трева, отколкото редовите пушачи на цигари, а сред тях има и такива, които не пушат въобще цигари с тютюн и при тях липсват много от редовните здравословни проблеми, характерни за пушачите, като суха кашлица и хриптящи бели дробове. Нито зъбите, нито пръстите се оцветяват, както беше написано по-напред в темата.
Проблемното за белите дробове вещество при тревата е катранът, докато за ТНС се смята, че има терапевтичен ефект, дори се препоръчва при астма. За пример ще дам себе си: имам лека астма, която се влошава веднага щом вдишам цигарен дим (дори и пасивно), но това не се е получавало от трева.
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот mih » Пон Май 08, 2006 9:21 pm

[quote="bluskanie"]
[b]Съмнявам се [/b]да е "навсякъде по света". Ти откъде си си купувал трева, че даваш сведения? А и една цигара трева с какво количество алкохол я съпоставяш? [b]Не си прав.[/b] А плюс това говорим за България, дето едно шише водка е 4 леа.
[/quote]

Това, че се съмняваш, не е основание да заявиш, че не съм прав, не мислиш ли?!
Няма да се занимавам да ти цитирам цени от тук и от там, но те уверявам, че съм купувал не само от България и много добре знам какво говоря. Поинтересувай се за цените от твоите пафкащи приятели, хем да си попълниш празнините по въпроса (учудвам се колко вещо се опитваш да звучиш по тази тема, след като ти липсват очевадни факти).
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот bluskanie » Пон Май 08, 2006 9:22 pm

Ми пафкай повече, може и за друго да помага, знае ли човек!?

Относно приятелите ти, дето пафкат по 20 джойнта на ден. Прати им поздрави, докато е време...

Много интересно сайтовете, които споменаваш на кои организации са, и моите на кои са? ПРОМЬНА а?

Който иска да пуши - да си пуши, ма да знае, че НЕ Е БЕЗВРЕДНО!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Пон Май 08, 2006 9:31 pm

[quote="mih"]

[quote="bluskanie"]
[b]Съмнявам се [/b]да е "навсякъде по света". Ти откъде си си купувал трева, че даваш сведения? А и една цигара трева с какво количество алкохол я съпоставяш? [b]Не си прав.[/b] А плюс това говорим за България, дето едно шише водка е 4 леа.
[/quote]

Това, че се съмняваш, не е основание да заявиш, че не съм прав, не мислиш ли?!
Няма да се занимавам да ти цитирам цени от тук и от там, но те уверявам, че съм купувал не само от България и много добре знам какво говоря. Поинтересувай се за цените от твоите пафкащи приятели, хем да си попълниш празнините по въпроса (учудвам се колко вещо се опитваш да звучиш по тази тема, след като ти липсват очевадни факти).
[/quote]

Да, бе и аз се учудвам за теб. Голям майтап а? Ок , Миха, кажи колко евро е един джойнт и колко евро са едни 100 грама пиене в магазин в някоя канадска провинция например? Или можеби 1 трева = 1 бутилка алкохол? Да знам кое сравняваш...Некъв безумен спор ми се струва, ма ти го подхвана, както и преди си правил ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Май 08, 2006 9:35 pm

[quote="mih"]

... а трети пък, обратно, стават (по-)адекватни след като са взели каквото там са си намислили...
[/quote]

... т.е. са пристрастени според всички определения на думата "пристрастяване".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mih » Пон Май 08, 2006 9:44 pm

[quote="bluskanie"]

Относно приятелите ти, дето пафкат по 20 джойнта на ден. Прати им поздрави, кокато е време...

Много интересно сайтовете, които споменаваш на кои организации са, и моите на кои са? ПРОМЬНА а?

[/quote]
чудех се кога ще се избие на лични нападки... :D

Нека само ти спомена, че спрях активното пушене на трева преди половин година заради негативни последици, различни от тия, които си посочил. Включвам се по темата само за да оборя невярните твърдения (евфемистично казано), които се опитваш (е, не само ти) да прокараш за истина. Никъде по-горе не съм се опитвал да оправдая или да прокламирам пушенето на трева, това е въпрос на личен избор, на лична свобода. В обществото има насадени доста погрешни представи за тревата, рожба на които са твърдения като твоите, но в интерес на истината и на правата на гражданите е да се знаят тези митове, защото тези митове най-често служат в полза на други внушения (като например оправдаването на алкохолизма).

Също така - за хората, дето пафкат по 20-на джойнта на ден, - никъде не съм казвал, че са ми приятели, нито съм пряк симпатизант на Промена, така че айде спри да ме определяш както си тръгнал, да не взема и аз да спра да ти спестявам определенията, с които те свързвам... ;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот MAN6 » Пон Май 08, 2006 9:51 pm

сефе, сефе, много ти е хубава дастеря ти...

няма ли да туряте ключа? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bluskanie » Пон Май 08, 2006 9:55 pm

[quote="mih"]

[quote="bluskanie"]

Относно приятелите ти, дето пафкат по 20 джойнта на ден. Прати им поздрави, кокато е време...

[/quote]
чудех се кога ще се избие на лични нападки... :D

Нека само ти спомена, че спрях активното пушене на трева преди половин година заради негативни последици, различни от тия, които си посочил. Включвам се по темата само за да оборя невярните твърдения (евфемистично казано), които се опитваш (е, не само ти) да прокараш за истина. Никъде по-горе не съм се опитвал да оправдая или да прокламирам пушенето на трева, това е въпрос на личен избор, на лична свобода. В обществото има насадени доста погрешни представи за тревата, рожба на които са твърдения като твоите, но в интерес на истината и на правата на гражданите е да се знаят тези митове, защото тези митове най-често служат в полза на други внушения (като например оправдаването на алкохолизма).

Също така - за хората, дето пафкат по 20-на джойнта на ден, - никъде не съм казвал, че са ми приятели, нито съм пряк симпатизант на Промена, така че айде спри да ме определяш както си тръгнал, да не взема и аз да спра да ти спестявам определенията, с които те свързвам... ;)
[/quote]

Личните нападки, моля да се посочат в моите постове...не се наблюдават очевидно. Интересно как така свързваш определения с хора, които хал хабер немаш представа какви и кои са. Спирам с тази тема...на ПМ останалото
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Пон Май 08, 2006 9:59 pm

ей ся mih ще обясни за 10 канадски долара какво може да се купи!

ха на бас!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Други