[quote="TOYAGA"]
пък и няма особен смисъл от подобен японски маратон...
[/quote]
... та като каза "японски маратон"
тва си е класика! За първи път чух този термин от един колега тук, когато го питах как е най-изгодно да се шматка човек по градовете. Та той ми каза, че има билети, които важат за 5 човека, за 24 часа, за цялата област и за (почти) всички превозни средства. Тогава той ми обясни как японските (а и китайските и разни други краткосрочно пребиваващи) туристи се възползват от това:
Събират се точно 5 човека с добра физическа подготовка и мазохистични наклонности, уговарят се, грабват фотоапаратите и рано-рано (в 2-3 часа сутринта) от град А си купуват такъв билет. И се почва... Влак до град Б... снимки, бегом до гарата ... влак до град В ... снимки ... бегом до гарата ... ... ... ... и към 12 часа следващата вечер се прибират. Разбира се, предварително разписанията са проучени, картите на градовете се знаят наизуст, всичко е сметнато до секунда. Та за 1 ден успяват да "видят" всичко, което примерно на мен ми отне около седмица, когато аз обикалях района.
Аз, обаче, на оферта за такъв "туризъм" бих отговорил "Не, благодаря!".
Това го казвам за да уточня, че не е необходимо 100 музея да се включат в подобна инициатива, за да има тя смисъл. И 2-3 става, а ако програмата е катто трябва направена и може пълноценно да уплътни вечерта, защо не и само един! Все пак, не всички са японци
@kagami: нищо лично
@TOYAGA:тва не го обяснявам на тебе, а на евентуален посетител на форума, който ти чете поста и не знае какво е "Японски маратон". Де да знам, може и да има такива.
Q. b. f. f. f. s.