За поведението на участниците във форума.

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 9:15 am

[quote="Nightwolf"]
Тъпо е да имаш текст!А сега!
[/quote]

А де. Що пишеш тогаз?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Май 30, 2006 9:21 am

bikerider, и е похвално, че си си махнал картинката. Мен лично много ме дразни всяка картинка в подпис, независимо колко е оригинална. Но говорим за правилата, като цяло. Представи си, че за всяко недоразумение м/у съфорумници се въвежда правило. В един момент толкова ще внимаваме, да не сме прекрачили някой праг, че ще стане отблъскващ форума. Не искаме това нали? Това е СВОБОДНО интернет пространство. Да се постараем времето, което прекарваме в него да е приятно. Като гледам хора хвърлят доста нерви тук...какво остава за личния им живот...или това тук е личният им живот?

Да махнат възможноста да се слагат картинки в подписите. ОК. След няколко дни ще възникне друг спор И така, докато омръзне на всички...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 9:46 am

[quote="bluskanie"]
Представи си, че за всяко недоразумение м/у съфорумници се въвежда правило.
[/quote]

Не мога да си го представя, защото би било глупаво, а и не е такъв случая - картинките касаят основно bandwidth-a, тоест всички четящи.

[quote="bluskanie"]
В един момент толкова ще внимаваме, да не сме прекрачили някой праг, че ще стане отблъскващ форума. Не искаме това нали? Това е СВОБОДНО интернет пространство.
[/quote]

Става дума за това, че свободата не е нещо без граници, щото свободата без граници е свобода само за някои. За другите е тегло. Не можеш да въздигаш в култ индивидуалната свобода до безкрай, мисля знаеш защо.

[quote="bluskanie"]
Да махнат възможноста да се слагат картинки в подписите. ОК. След няколко дни ще възникне друг спор И така, докато омръзне на всички...
[/quote]

Не съм съгласен отново. В [b]конкретния[/b] случай говорим за обективен проблем - форума се влачеше като умряло куче заради огромните аватари и картинки. Ако след няколко дни възникне спор заради друг обективен проблем, нормално е да се иска правило, за да се отстрани проблема. Не съм съгласен с теб, че проблема е/беше субективен - мрежовата ми карта казва(ше) друго. Ако да се спазват правилата е отказ от свобода, горко ни.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Вто Май 30, 2006 10:00 am

Аз не казвам, че е гот да има огромни подписи и аватари, а че би трябвало да не се стига до спорове, за да се отстранят тези проблеми. Имам предвид народа да се образова и сам да сметне, че е кофти да си сложиш огромна картинка. Ако се опитаме да насърчим това...би било полезно мисля си. Иначе форума си е екстра :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 10:02 am

[quote]Имам предвид народа да се образова и сам да сметне...[/quote]

:D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Windstream » Вто Май 30, 2006 10:12 am

Абе нямате си друга работа, ми все се заяждате - сега заради глупостите ви с Админа война на нерви ще трябва водим заради моя подпис :crazy: Не знам за вас как е, но според мен в един истински форум до това не бива да се стига - има едно място, като CVN е известно в US автомобилните среди, та там точно така се запонча преди година-две, и в момента са в положение при което има-няма на половината им членове им писна от постоянните ограничения, правила, и др. подобни миротворителни акции, и си вдигнаха чукалата и се изнесоха в един друг форум, където въпреки липсата на каквито и да било правила все оше си цари типична приятелска атмосфера, както трябва да е между хора с общ интерес. Като гледам нещата как са тръгнали MTB-BG като нищо скоро да стане двуколесната безмоторна версия на CVN... Действайте момчета, смело напред към полицейщината, ама да не се окаже че с всяко ново правило си вкарвате един голям автогол ;)
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 11:15 am

Windstream, въпроса е в баланса. Нито слободията, нито полицейщината водят до резултати.

Аз съм дотук, писна ми да повтарям едно и също от години насам. Оправяйте се.
Аватар
bikerider

Мнениеот Windstream » Вто Май 30, 2006 2:35 pm

Марто, въпроса е по-скоро в хората - в онзи другия сайт нямаме никакви ограничения относно размера на подписите и съдържанието им, обаче пак си ги държим малки, от елемнтарно уважение към останалите потребители на форума. Само двама-трима правят изключение, но техните подписи обикновено са снимки на някое готино пейзажче или нещо от тоя сорт подходящо за тапет на компютъра, затова по всеобщо съгласие сме ги оставили на мира. Кавги и дрезги също няма много... защо и тук да не може да е така, а?
Аватар
Windstream

Мнениеот bluskanie » Вто Май 30, 2006 2:48 pm

[quote="Windstream"]

...защо и тук да не може да е така, а?
[/quote]

Българина все си задава този въпрос. А отговора се крие у самия него ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот did » Вто Май 30, 2006 2:50 pm

[quote="Windstream"]

защо и тук да не може да е така, а?
[/quote]

Може би защото шаренията тук е по-голяма. Уж всички се интересуват от "планинско колоездене", което за един страничен наблюдател е много конкретна тематика, а всъщност тук пишат абсолютно всякакви хора.

Едни и същи проблеми се обсъждат и от "чичковци", за които колоезденето е вид спокоен туризъм, и от полуграмотни деца, за които колелото е просто средсво за себеизявяване и "мааалко" показност пред приятелите. Има такива, за които велосипедът е просто машина за адреналин, а има и такива, за които колоезденето е начин да се отърсиш от адреналина, който шефа всеки ден ти генерира...

Впрочем, в това положение не виждам нищо лошо. Така трябва и да бъде.

Абе, може да съм кьорав, ама не виждам нищо трагично да се случва тук. Същите проблеми, процеси и противопоставяния ги има и извън форума, на улицата, в планната... Даже ми се иска да си вярвам, че малкото общ интерес ще е нещото, което ще помогне "проблемите" на форума да се решат по-бързо и по-лесно от "проблемите" извън форума.

Аз затова и протестирам само като видя, че някой се опитва да пренася тук външни проблеми и да вие по луната. Другото не е съществено.

ЕДИТ:

Добре де, не може ли нещата да се решават конкретно и без емоции. Примерно "проблемът" с единия пъксел и подписите. Ми... Това е лесно! Прави се на всеки в профила едно местенце, дето ако иска да гледа подписите на другите да си тури една чавка, а ако не иска да гледа подписи - не си маркира там... Може и за аватарите така... И готово - който на шарено се радва - гледа шарено, който иска само текст - гледа само текст. A???

ЕДИТ2:
Васкоооо, не ме бий! Знам, че си имаш по-важна работа ;)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Вто Май 30, 2006 3:07 pm

[quote="Windstream"]
Кавги и дрезги също няма много... защо и тук да не може да е така, а?
[/quote]

A каква е средната възраст тук и при вас?
did e прав, че тука има много многообразие, въпроса който задаваш е супер уместен и на място, въпроса е, че не го задаваш на когото трябва.

Странно ми е друго. Винаги има някой тъпчо, който се прави на нещо и праска голям аватар/картинка в подписа. Естествено и ПОЛЕЗНО е когато се намира някой, който да му направи забележка, щото очевадно тук никой не желае и да помисли за другите (говоря за тия дето бяха с големите картинки). Целия проблем е, че тук само няколко човека начело с TOYAGA се ОСМЕЛЯВАМЕ да правим забележки на разни главозамаяли се елементи. А те обаче и дума не отбират. "кой си ти да ми кажеш веее". и дотука.

Ти сам преди време използваше словосъчетанието "войнстваща простотия". Това тук е просто още един израз на тая простотия. На TOYAGA просто шапка му свалям за волското търпение да набива канчетата на дебилчетата.

И затова сега когато гракват срещу него (все едно ако той спре да пише простотията сама ще изчезне) ми е чудно толкова ли са слепи например Хамстера и Alien, че реват срещу него.
Знам че е трудно да направиш забележка на някой дето си пиеш бирата с него, щото се нарушава "мира". Съответно точно човека дето се аби да пледира непрекъснато за ред, той е лошия сега. Не че ме учудва де, "свободолюбивите души" винаги си намират кого да мразят щото ги "ограничава".
Изобщо повръща ми се вече като чуя за свобода.
Тва понятие толкова се е изродило, че хората които викат за свобода и протестират срещу методите на TOYAGA изобщо явно не съзнават какво правят - подронват истинската свобода, а именно да се чувстваш сред свои, сред хора, с които можеш да се разбереш. Да ама днешното поколение сополанковци е хванало Господ за оная работа...

@all:
Разберете, че TOYAGA е полезен за форума. Винаги ще има мрънкалници, които не могат да надмогнат егото си. Не те са важни, важен е форума. За мен форума е по-важен от всеки свой член поотделно (включително и аз). Форума е community, мини общество. Колкото и да звучи пресилено, тук се формира мислене. И затова някои хора се опитваме да предпазим сополанковците от прекалена слободия, щото после ще им се върне през носа. Ама насила хубост не става, знам. Тяхна си работа.

Но оставете TOYAGA на мира. Не съм видял от години човек, който аргументирано да го обори и има защо. Виждам само хора, които скачат срещу него, щото им е бъзнал малко егото. Виждам и други, които скачат срещу него, щото видите ли "да има мир и спокойствие". А че се нарои едно поколение "разбирачи" като teodor40, freeride116 и подобни, какво да го отминем с лека ръка ли? Ми утре те ще са тия дето ще плюят на всички правила.

@Gligi: ако ти си този, който мисля - добре дошъл :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alien » Вто Май 30, 2006 4:16 pm

[quote="bikerider"]

И затова сега когато гракват срещу него (все едно ако той спре да пише простотията сама ще изчезне) ми е чудно толкова ли са слепи например Хамстера и Alien, че реват срещу него.[/quote]

Аз не рева срещу ТОЯГА, дори не рева срещу неговите цели (въпреки че смятам, че те са недостижими) - аз рева срещу неговите СРЕДСТВА. Не обичам някой да обижда така хората, дори те да си го заслужават. Не случайно се изказах по подобен начин мнението и в ЧАЛГА. Просто не смятам, че това е начинът. Не ме питай тогава какъв е - за мен спасение от положението няма. Всичко, което се случва е абсолютно нормално и то няма как да се промени. Затова си и трая.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Вто Май 30, 2006 4:27 pm

[quote]
Всичко, което се случва е абсолютно нормално и то няма как да се промени. Затова си и трая.
[/quote]

Alien, извинявай, но не съм съгласен. Нито е нормално, нито трябва да се примиряваш с нещата, които не ти харесват. То нали за това е и темата...не мислиш ли?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 4:36 pm

[quote="Alien"]

Аз не рева... за мен спасение от положението няма... Всичко, което се случва е абсолютно нормално и то няма как да се промени.[/quote]

Овчо... Бееееее!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Alien » Вто Май 30, 2006 4:51 pm

[quote="bluskanie"]

[quote]
Всичко, което се случва е абсолютно нормално и то няма как да се промени. Затова си и трая.
[/quote]

Alien, извинявай, но не съм съгласен. Нито е нормално, нито трябва да се примиряваш с нещата, които не ти харесват. То нали за това е и темата...не мислиш ли?
[/quote]

Не, не мисля. Аз поне съм се примирил с нещата, защото наистина смятам, че спасение няма. И да ти кажа не ми пречи - аз си знам аз какъв съм си, знам какви са и приятелите ми - оттам нататък какви са другите около мен не ме грее (много). Не ме грее, просто защото знам, че не мога да ги променя. Защо тогава да си тормозя собствените нерви опитвайки се?! Съжалявам за песимизма, но света отива на зле и ние (вие) нищо не можем/те да направите по въпроса.

@TOYAGA - щях да се учудя, ако се беше съгласил. Евала ти праим за ентусиазма. ;) Но аз съм типичен пример - псувай ме, беееекай ми, но аз с теб няма да се съглася за този въпрос. Успех с другите. :thumbu:
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот bluskanie » Вто Май 30, 2006 4:59 pm

[quote="Alien"]

Не, не мисля. Аз поне съм се примирил с нещата, защото наистина смятам, че спасение няма. И да ти кажа не ми пречи - аз си знам аз какъв съм си, знам какви са и приятелите ми - оттам нататък какви са другите около мен не ме грее (много). Не ме грее, просто защото знам, че не мога да ги променя. Защо тогава да си тормозя собствените нерви опитвайки се?! Съжалявам за песимизма, но света отива на зле и ние (вие) нищо не можем/те да направите по въпроса.
[/quote]

Доста примиренческо според мен. Защо смяташ, че нищо и никой не може да промени нищо и никой? Че света с годините как и защо се е променял? А и дори истината да е, че ти не можеш да промениш нещо... не би трябвало да допускаш то да е вярно. Де да знам, за мен е немислимо дори, да си призная, че всичко е булшит и по-лошото, че оправия нема...:dunno: Щом живееш в мир със себеси - ок.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Вто Май 30, 2006 5:08 pm

[quote="Alien"]

...Но аз съм типичен пример - псувай ме, беееекай ми, но аз с теб няма да се съглася за този въпрос...
[/quote]

За такива типични случаи като теб, бабата на един мой познат казваше следното - "Ти му навираш убавото у гъзо, а оно го пърда!"
Аватар
TOYAGA

Мнениеот klmn » Вто Май 30, 2006 11:49 pm

[quote="bluskanie"]

[quote="Alien"]

[/quote]

Доста примиренческо според мен. Защо смяташ, че нищо и никой не може да промени нищо и никой? Че света с годините как и защо се е променял? А и дори истината да е, че ти не можеш да промениш нещо... не би трябвало да допускаш то да е вярно. Де да знам, за мен е немислимо дори, да си призная, че всичко е булшит и по-лошото, че оправия нема...:dunno: Щом живееш в мир със себеси - ок.
[/quote]
Може да се промени-АТАКА.!:rofl:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Windstream » Сря Май 31, 2006 12:07 am

bluskanie, did & bikerider,

Въпроса ми беше по-скоро риторичен, отговора си го знам прекрасно. Между другото в онзи другия форум за който говоря е пълно с тийнейджъри, даже май като гледам те са преобладаващата част от потребителите. Разнообразие като произход, образование и материално състояние също има голямо, въпреки това обаче такива изпълнения като тук не се наблюдават. Това го давам само като пример де, че може нещата да са добре, но всичко си зависи от желанието... или както в тукашния случай от липсата му.
Аватар
Windstream

Мнениеот bikerider » Сря Май 31, 2006 6:56 am

[quote="Windstream"]
но всичко си зависи от желанието... или както в тукашния случай от липсата му.
[/quote]

А за желанието е нужно възпитание.
И на мен не ми се иска например да работя по цял ден и ми се иска всеки ден да карам горе, но обещството си има правила и трябва да се спазват.
За това говорех, че слободията излиза после през носа.
В нормалните държави ако не друго поне има ясно чувство за ред, съответно хората са наясно с ползите от реда. А тук не е така.
Аватар
bikerider

Мнениеот Windstream » Сря Май 31, 2006 7:11 am

[quote="bikerider"]

А за желанието е нужно възпитание.
[/quote]

Е, вярно си е това, 100%, но ти вече го каза в една от другите теми, затова не го и споменах - не исках да папагалствам :D

Как да е де, явно Любо по едно време вчера се предаде и се отказа през час да ми маха подписа, затова и аз в последствие си го намалих - ни най-малко не ми дреме за това конкретно правило де, аз все още не го признавам така както е зададено :evil:
Аватар
Windstream

Мнениеот Admin » Сря Май 31, 2006 9:17 am

[quote="Windstream"]

...с Админа война на нерви ще трябва водим...
[/quote]

[quote]...явно Любо по едно време вчера се предаде...[/quote]

:dunno:Не знаех, че са ме взели на военна служба :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот lechuga » Сря Май 31, 2006 10:03 am

[quote="bikerider"]
...Целия проблем е, че тук само няколко човека начело с TOYAGA се ОСМЕЛЯВАМЕ да правим забележки на разни главозамаяли се елементи...
[/quote]

Да, аз си трая, защото ме е страх, че като му направя забележка на някой и после може да ме намери и да ме набие;)(не го правя и защото искам мир и спокойствие, просто не ми пречат такива неща, на вас като ви пречат, ок, с правото сте си, правете каквото сметнете за добре, но понякога просто доста се издребнява за глупости)

[quote="bikerider"]
...Разберете, че TOYAGA е полезен за форума...
[/quote]

Всеки е полезен за форума!
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Май 31, 2006 10:13 am

[quote="lechuga"]

[quote="bikerider"]
...Целия проблем е, че тук само няколко човека начело с TOYAGA се ОСМЕЛЯВАМЕ да правим забележки на разни главозамаяли се елементи...
[/quote]

Да, аз си трая, защото ме е страх, че като му направя забележка на някой и после може да ме намери и да ме набие;)(не го правя и защото искам мир и спокойствие, просто не ми пречат такива неща, на вас като ви пречат, ок, с правото сте си, правете каквото сметнете за добре, но понякога просто доста се издребнява за глупости)

[quote="bikerider"]
...Разберете, че TOYAGA е полезен за форума...
[/quote]

[/quote]

Ъъъъ, май не съвсем всеки. NW например:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот klmn » Сря Май 31, 2006 10:17 am

Напротив,иначе кой ще те забавлява толкова..:D
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот lechuga » Сря Май 31, 2006 11:05 am

[quote="NovemberCharlie"]
Ъъъъ, май не съвсем всеки. NW например:beer:
[/quote]

:nono:Не съм съгласен:beer:
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Мнениеот bikerider » Сря Май 31, 2006 12:11 pm

[quote="lechuga"]
[/quote]

Точно тоя страх убива това дето му викаме публично пространство и гражданско общество (у нас даже и зародиш няма). Та на тоя фон моето издребняване може да дразни някого, но за мен е далеч по-полезно от мълчание, страх и липса на диалог. В тоя ред на мисли дори кавгата или сарказма на TOYAGA или някое мое издребняване са далеч по-полезни от мълчание и страх. Картинката е по-голяма от отделни теми/реплики.

[quote="bikerider"]
[/quote]

Всеки който допринася и участва ако ще и с кавга е полезен за форума, точно щото това е форум, тоест събрание на хора, които да говорят, обменят/черпят опит, изобщо да общуват. Другите които само четат и гледат сеир са си го избрали сами и аз уважавам избора им. Обаче не допринасят особено, освен когато някой от тях се включи например да ми каже колко съм дребнав, злобен или подобни. Което е хубаво. Хубаво е, че поне ми го казва. Дали е прав или не е друг въпрос.
В тоя ред на мисли дори Вълчо е полезен на форума, освен когато псува и ругае наляво и надясно. Да не говорим за това дето klmn го каза :D.
А конкретно за TOYAGA казвах, че е полезен, понеже се прокрадва напоследък внушението, че видите ли той освен да се заяжда друго не прави. Казвах, че и в двата случая - ако е така и ако не е така, той пак е полезен, щото се хаби да пише, да налива акъл и да помага, вместо да си спести това усилие и да се смее отстрани. Само дето някои индивиди не схващат това. Възразих срещу техните внушения. Щото ако ги слушаме, идеалния форум е едно място дето всичко е спокойно, мирно, говорят се с тих тон глупости на търкалета, никой не се хаби за нищо... а резултата от такова нещо е лесно да се предвиди.
Същото нещо беше 45 години - мълчи си, не се показвай, не си казвай мнението... и после ааааа кой ни сра в гащите, пардон българщината. Отговора е - ние самите с овчото си мълчание и примирение.
Аватар
bikerider

Мнениеот lechuga » Сря Май 31, 2006 12:48 pm

[quote="bikerider"]
Точно тоя страх...
[/quote]

Кой страх бе човек:bigeyes:
[quote="bikerider"]
А конкретно за TOYAGA казвах, че е полезен, понеже се прокрадва напоследък внушението, че видите ли той освен да се заяжда друго не прави.
[/quote]

Такова внушение никога е нямало и няма и да има!
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Мнениеот did » Сря Май 31, 2006 1:06 pm

А аз си мисля, че е крайно време да се организира едно Убаво Каране за източване на негативните енергии и днес видях, че kibikoff също мисли така. Очевидно на всички, пишещи в тази тема, подобно нещо [b]ни[/b] липсва и многото стоене пред компютъра очевидно не ни се отразява добре.

Баси... Даже Наката вече спря да пише къде ходи из Родопите, че поне малко позитивизъм да ми вкарва тука... Тучо чучо и той не е писал от сума ти време, а съм убеден, че обикаля планините гадината, ама си трае!

Само за пари, покупки, счупени рамки, счупени глави, луди туристи, скърцащи спирачки и т.н. се говори. Проблеми, проблеми... Не случайно вълчо е решил, че сме подходяща почва за посаждане на новото спасително учение и пълни празнините във форума с политически калчища.

Единственият оптимистично звучащ за мен съфорумец е Metal_Psycho, макар че му откраднаха колелото, ама тва е щото той е Зле.

На никой ли не му се случват и приятни неща покрай планинското колоездене? Няма ли вече бира?

Аааа, ще ви се карам на Пампорово!

Ако хуморът на TOYAGA и непримиримостта на bikerider са ни най-големите проблеми, значи сме щастливци.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Сря Май 31, 2006 1:15 pm

[quote="did"]

А аз си мисля, че е крайно време да се организира едно Убаво Каране за източване на негативните енергии ...[/quote]

Па, докато чакаме убавото каране, мое и по една мацка секи да пришпори. Ефекта, макар и нетраен, е учудващо добър :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта