@bikerider:

:agree::agree::agree::agree:
Започнах да пиша в тая тема не защото (както коренчо си мисли) съм тръгнал да си купувам SPR и непременно трябва преди това да спазя традицията и да вдигна патартия за това във форума, а заради следното:
Тъпо е да се представя развитието на някой сектор (в случая - производство на велосипеди) като борба между тоя или оня, при която единия печели, а другия губи.
Особено пък потребителите, които харесват дадена марка, би трябвало даже да са ДОВОЛНИ, ако в заеманата от производителя на тази марка ниша се появи някаква конкуренция. Много е ясно - когато едни дърпат, те развиват пазара, а от това печелят и другите. Нека само си спомним колко хора преди 3 години си вярваха, че 3000 лева за колело е смислена инвестиция, да ги преброим и сега...
Очевидно да вървиш напред, да правиш пазар е трудна позиция, най-трудната. По-лесно е да следваш тенденциите и да извличаш максималното от моментното му състояние. Ако обаче няма кой да следва първите и да ги притиска икономически, те просто ще си стоят където са. Така развитие не се постига.
Сега ще го обясня като за root: ако наистина според теб SPR са се прицелили в пазарната ниша на RAM BIKES и ако ти си фен на RAM BIKES, то това за теб би трябвало да е добра новина. Ако пък си фен на Скот и виждаш някаква конкуренция между други две фирми, които според теб са конкуренти на Скот, това трябва да те радва още повече, защото означава, че догодина ще можеш да си купиш още по-добро колело от която и да е от тези три марки!
Нещо неясно?
само не ми казвай, че трябва и да обяснявам защо е така, че съвсем ще ме откажеш да ти отговарям.
ЕДИТ:
абе цялата тема ми се струва доста безсмислена.
някой с някого се борел, някой някого притискал...
глупости на търкалета.
Q. b. f. f. f. s.