Предложение за задна главина?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Предложение за задна главина?

Мнениеот broodstar » Вто Юни 06, 2006 6:18 pm

Трябва ми главина за диск около 40-50 лв. Мислех си за Shimano Deore ама чух че не била хубава. Предложете ми нещо. Благодаря предварително :)
If you don`t live for something you will die for nothing
Аватар
broodstar

Рейтинг: 1242

Мнениеот URNEST » Вто Юни 06, 2006 6:22 pm

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=464
За колко дупки ти трябва?Иначе тази е добро решение,но нека някой да даде преки отзиви от нея.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот broodstar » Вто Юни 06, 2006 6:41 pm

36 дупки
If you don`t live for something you will die for nothing
Аватар
broodstar

Рейтинг: 1242

Мнениеот TOYAGA » Вто Юни 06, 2006 6:52 pm

[quote="broodstar"]

Мислех си за Shimano Deore ама чух че не била хубава[/quote]

Нищо подобно!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот F1-MAN » Вто Юни 06, 2006 7:09 pm

Аз съм доста доволен от главините на Шимано. На Бехемота съм със Аливио, предната не е мръднала 8-10 хиляди километра, на задната й се счупи свободното движение миналата есен, тоест пак някъде толкова километри. Това е при карач 90-95кг и редовно почисване и смазване. На новото съм с LX, за които освен че вървят гладко друго не мога да кажа, имам около 2000км без проблеми:)
Говоря за основно ХС каране, макар че на Бехемота имам и бая агресивно каране.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот bobeca » Вто Юни 06, 2006 9:16 pm

[quote="URNEST"]

http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=464
За колко дупки ти трябва?Иначе тази е добро решение,но нека някой да даде преки отзиви от нея.
[/quote]

Аз карам с Formula EHUB и съм много доволен!На около 900~1000 км са и не съм ги пипнал!Нито е трябвало да се свазват нито нещо много да се чистат!Аз съм 45кг и карам лек ФР.

ПП:С тях карах и зимата на най-големият сняг и не е трябвало да се смазват досега!
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 06, 2006 9:47 pm

Две години юркам една 37-2. Досега един път само сме обирали луфт на конусите. А е видяла доста тормоз, включително "Паралелна Вселена 2005".
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bestbg » Сря Юни 07, 2006 12:02 am

Shimano FH-M475 -> 5000км , няма грижи ;)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот sstefanov » Сря Юни 07, 2006 11:28 am

[quote="broodstar"]

Трябва ми главина за диск около 40-50 лв. Мислех си за Shimano Deore ама чух че не била хубава. Предложете ми нещо. Благодаря предварително :)
[/quote]

Някой много лошо те е излъгал за Shimano Deore. Главините са доста семпло устройство и са много лесни за периодична профилактика. При правилна ескплоатация (без блъскане, правене на профилактика и т.н.) може и 10 години да те изкарат.

Стефан
sstefanov

Рейтинг: 1745

Мнениеот did » Сря Юни 07, 2006 12:03 pm

[quote="broodstar"]

Мислех си за Shimano Deore ама чух че не била хубава. [/quote]

Какво разбираш под "хубава"?

Един познат в Пловдив беше потрошил няколко такива за нула време, вярно, но той така си кара. После беше пробвал и други - пак ги строши. Ако пък питаш PtD тва задните главини са едно нещо, подобно на данъците и осигуровките - всеки месец трябва да отделяш пари за тях.

Добрата новина при главините на шимано е, че за разлика от капсулованите, са РЕМОНТОПРИГОДНИ. Дори да се изкриви ос, да се счупи нещо, може да го замениш и да не се налага да сменяш цялата главина, т.е. да пренаплиташ колело, което е скъпа и сложна процедура. За мен възможността да си разглобявам главината периодично, да я почиствам и да я смазвам е по-скоро предимство, отколкото недостатък. Виж, други хора мислят различно, сигурен съм.

Та да се върнем на въпроса "Какво разбираш под хубава главина?"

А. Здрава главина с още по-здрав механизъм за свободния ход, подходяща за кикчета, трикчета, скокчета и други трайълски изпълнения;

Б. Лека главина за каране в планината с възможност за поддръжка, ремонтопригодна в полеви условия, предсазуема, с налични резервни части.

В. Здрава главина за аграрско каране в планината (DH, RF)

Г. Мързелива главина, която не може да се разглобява и смазва, с прилично качество, най-голямото предимство на която е "слагаш и забравяш"

... или някакво друго Д, Е, Ж, З... Вариантите и приоритетите са многообразни, например има разни с индустриални лагери, които обаче също могат да се сменят и т.н. и т.н...

Та какво значи "хубава"???

За мен "хубава" означава "с относително проста конструкция, ремонтопригодна, да издържа на пенсионерско планинско каране, да може да се поддържа лесно, да се движи леко, да има резервни части". При тези приоритети Шимано печелят. Досега ядове с тяхна главина не съм имал.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот URNEST » Сря Юни 07, 2006 12:14 pm

:offtopic:
Правилно разбрах или наистина главините с капсуковани лагери не могат да се разглобяват.Поне има ли някакъв начин за подръжка или смяна на оста.Моля някой да ми обясни, ззащото явно не съм бил наясно с тези неща.
Аватар
URNEST

Мнениеот did » Сря Юни 07, 2006 12:17 pm

[quote="URNEST"]

Правилно разбрах или наистина главините с капсуковани лагери не могат да се разглобяват.Поне има ли някакъв начин за подръжка или смяна на оста.Моля някой да ми обясни, ззащото явно не съм бил наясно с тези неща.
[/quote]

Могат да се разглобяват, могат и лагери да се сменят, но е много по-голяма разправия.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 08, 2006 8:11 am

Още един глас в полза на Shimano Deore. Търкалям такава задна главина (ама ХТ) от 1 година и наскоро викам я да я видя как е и като махнах гумените уплътнения греста от вътре си беше още небесно синя.
Също се гордея с нея, защото не е CL, а си е с 6 болта за дисковата!!!!
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Stuny » Чет Юни 08, 2006 8:30 am

[quote="nikitzo"]

Още един глас в полза на Shimano Deore. Търкалям такава задна главина (ама ХТ) от 1 година и наскоро викам я да я видя как е и като махнах гумените уплътнения греста от вътре си беше още небесно синя.
Също се гордея с нея, защото не е CL, а си е с 6 болта за дисковата!!!!
[/quote]

и аз карам такава , май 765 беше модела , последния за 6 болта , но не съм доволен , лесно се пълни с вода(поне от към шлиците) и периодично се разлуфтва , иначе конуси,съчми , легла изглеждат доста качествени , все още са си като нови , но това не знам дали ще се отнася за деорето

останал съм с впечатлението , че главина за диск трябва да е с капсуловани лагери , вече за такава цена незнам как стои въпроса
Stuny

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 08, 2006 8:41 am

[quote="Stuny"]
и аз карам такава , май 765 беше модела , последния за 6 болта , но не съм доволен , лесно се пълни с вода(поне от към шлиците) и периодично се разлуфтва
[/quote]

При мен няма такъв филм, а не е като да знам как да я пазя! Абе доста съм безотговорен :apple:
Аватар
nikitzo

Мнениеот Stuny » Чет Юни 08, 2006 8:46 am

[quote="nikitzo"]

При мен няма такъв филм, а не е като да знам как да я пазя! Абе доста съм безотговорен :apple:
[/quote]

може би кофти късмет , с предното ХТ и аз не съм имал ядове , но то не беше за диск , за това ми обясняват че се сучела главината и такива работи и се товарела много повече като цяло , иначе и аз не я пазя много
Stuny

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 08, 2006 8:50 am

[quote="Stuny"]

[quote="nikitzo"]

[/quote]

може би кофти късмет , с предното ХТ и аз не съм имал ядове , но то не беше за диск , за това ми обясняват че се сучела главината и такива работи и се товарела много повече като цяло , иначе и аз не я пазя много
[/quote]

А задната с какъв диск я "мориш" аз - 185!:evil:
И за колко $ си я купил и от къде
Аватар
nikitzo

Мнениеот zero » Чет Юни 08, 2006 8:58 am

1.Глас за Formula E-HUB доста добре се държи мойта ,а много я карам.А не съм човека,който само се вози.
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Мнениеот TOYAGA » Чет Юни 08, 2006 9:04 am

[quote="Stuny"]

... останал съм с впечатлението , че главина за диск трябва да е с капсуловани лагери ... обясняват че се сучела главината и такива работи и се товарела много повече като цяло
[/quote]

Ала-бала на търкалета...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот did » Чет Юни 08, 2006 10:55 am

[quote="Stuny"]

... останал съм с впечатлението , че главина за диск трябва да е с капсуловани лагери ... обясняват че се сучела главината и такива работи и се товарела много повече като цяло
[/quote]

Бре бре...
тва на Шимано няма ли кой да им го обясни?

А може пък да си знаят, ама да се скрънзят за лагерчета, щото лагерчетата са скъпи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stuny » Чет Юни 08, 2006 9:44 pm

а може би просто XT не е предвидена за натоварвания различни от тези при ХС

не мога да споря как стоят нещата на теория , но виждам, че при мен главината не държи

а това за шимано ... , направо не вярвам че ти го казваш , мислиш че всичките им продукти са съвършени ли !?
хората си правят от години главини с конуси , имат сума дървени фенове , защо да се тормозят с нови технологии
Stuny

Мнениеот root » Пет Юни 09, 2006 12:02 pm

[quote="Stuny"]

не мога да споря как стоят нещата на теория , но виждам, че при мен главината не държи

а това за шимано ... , направо не вярвам че ти го казваш , мислиш че всичките им продукти са съвършени ли !?
хората си правят от години главини с конуси , имат сума дървени фенове , защо да се тормозят с нови технологии
[/quote]

То е ясно че не са съвършенни ама тук за лагерите е малко по различен случая.
Значи много се износват комусите на Деорето е го направих 10 000км и реших че е добре да убиа един уикенд да ми смажат главината и да кажат кво става с нея - е сменили конусите единия на дупки от сачмите :(( толкова ли са меки тези конуси незнам.
Ама мисля сега след близо още 8 000 км да я сменя че даде луфт за втори път и явно е по добре нова.
Давам глас за 120 левовата Формула с капсуловани лагери - но аз нещо не съм фен на скапания шлиц макра и че е с преходник - ама като покарате и премачкате неколко такива Шимански шлици ще видим за какво става дума.
По евтин вариант е Е-хъба споменан по горе добре изглежда нарпавена според сайта на Формула.
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 09, 2006 12:39 pm

[quote="root"]

... Куп глупости...[/quote]

Твърденията ти са крайно необосновани, некомпетентни и в крайна сметка - неверни и вредни.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пет Юни 09, 2006 12:43 pm

@root: на мен поне описанието ти "целия на дупки от сачмите" ми говори едно нещо - пълна липса на поддръжка и каране с отхлабени лагери. Няма да се учудя ако си карал 5000км без качествена профилактика...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот nikitzo » Пет Юни 09, 2006 1:53 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="root"]

... Куп глупости...[/quote]

Твърденията ти са крайно необосновани, некомпетентни и в крайна сметка - неверни и вредни.
[/quote]
Аватар
nikitzo

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Юни 09, 2006 4:03 pm

[quote="Stuny"]

[/quote]

То преди появата на Saint, XT беше "аграрски" ориентираният клас на Shimano(например V-Process-ът на Nicolas Vouilloz е оборудван с ХТ спирачки). До колкото знам, главината ти е от преди появата на Светеца;
по темата:
ако можеш да си намериш Deore FH-M525 би било най-добре за тези пари;
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот TOYAGA » Пет Юни 09, 2006 4:26 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

То преди появата на Saint, XT беше "аграрски" ориентираният клас на Shimano[/quote]

O, да! Тва несъмнено е един от най-тлъстите умствени екскременти, отделяни в този форум... Imbecile е неповторим!
Аватар
TOYAGA

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ