Какво да купя Drag Hacker или Sprint Leopard?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Какво да купя Drag Hacker или Sprint Leopard?

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 8:12 am

Здравейте,
решил съм да си купя един от двата байка,но се чудя още кой :)

Drag Hacker - http://dragbicycles.com/hacker_bike.html
**На снимката Хакера е с калници и багажник които ги няма за тази цена
Sprint Leopard - http://www.sprintmaxcom.com/bikes.php?bikeid=11
Значи Хакера е 175лв, а Леопарда 165лв.За съжаление не мога да дам повече пари от това, така че не ме съветвайте за по-скъпи модели от тези.
Да спомена и размерите си :) АЗ съм висок 181 и тежа 75кг.Много ще съм ви благодарен да ме посъветвате и за подходящия размер рамка понеже съм начинаещ велосипедист.Смятам да ползвам колелото за градско каране, паркове, разходки но не и екстремни изпълнения :)

Благодаря предварително!:beer:
Obi-1

Рейтинг: 1200

Мнениеот UVEX » Сря Юни 28, 2006 8:18 am

братле , аз ти препоръчвам да си купиш Драг Хакер , защото :
Първо колелото все пак е Драг а другото е Спринт (не , 4е имам нещо против СПРИНТ )
Второ може окачването и окомплектовката като цяло , незнам , но на Хакера да е по-добра.
Трето като го вземеш да си го караш със здраве и да му се кефиш като ЗА СВЕТОВНО :beer:

Чао
For every day you don`t train there is somebody who trains to become better than you...
Аватар
UVEX

Рейтинг: 965

Мнениеот Black cat » Сря Юни 28, 2006 8:24 am

и двете колела са си добри за градско,аз като съм си фен на спринт бих избрал него а пък и 10 лв. по-малко ще има пара за една студена бира да отпразнуваш новото колело в тая жега :beer:
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот klmn » Сря Юни 28, 2006 8:27 am

Еднакви са общо взето,вземи си който ти харесва повече.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 8:32 am

Еее много бързо се отзовахте бе хора :)
не очаквах че толкова много хора четата форума.
Значи да добавя нещо, Драга ми изглежда малко по нежен и лек, а на мен лично това ми допада.
Но дали поради тази причина няма да се счупи след 2 месеца например :banghead:
Obi-1

Мнениеот gnao » Сря Юни 28, 2006 8:49 am

Две разлики в окомплектовките на двата велосипеда, които ми идват наум, са между задните дерайльори и шините:
Drag Hacker е с Shimano Tourney и двустенни шини, докато Sprint Leopard e с Shimano Sis (видно и на снимката от сайта) и с едностенни шини.

Не съм сигурен за каране из града доколко тези неща ще са от значение, нека по-сведущите от мен се изкажат.
Feed me a stray cat
Аватар
gnao

Рейтинг: 1323

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 28, 2006 8:50 am

[quote]Но дали поради тази причина няма да се счупи след 2 месеца например?[/quote]
Ако ще го ползваш по начина по които описваш, не вярвам да имаш проблеми. За да си имаш един проблем по- малко, дай 10 лева отгоре за Хакера. Двустенните капли си заслужават пред едностенките на Леопарда. За твоя ръст 18-19" рамка ще ти е перфектна.:):agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот klmn » Сря Юни 28, 2006 8:50 am

[quote="Obi-1"]

Еее много бързо се отзовахте бе хора :)
не очаквах че толкова много хора четата форума.
Значи да добавя нещо, Драга ми изглежда малко по нежен и лек, а на мен лично това ми допада.
Но дали поради тази причина няма да се счупи след 2 месеца например :banghead:
[/quote]
Няма страшно,и си вземи гаранцията!
"пришалец"
Аватар
klmn

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 9:12 am

[quote="Ozzie"]

[quote]Но дали поради тази причина няма да се счупи след 2 месеца например?[/quote]
Ако ще го ползваш по начина по които описваш, не вярвам да имаш проблеми. За да си имаш един проблем по- малко, дай 10 лева отгоре за Хакера. Двустенните капли си заслужават пред едностенките на Леопарда. За твоя ръст 18-19" рамка ще ти е перфектна.:):agree:
[/quote]

Е благодаря много това с каплите не го бях забелязъл, вече везните тотално почват да се накланят в полза на Драга :bouncy:
Един малко тъп въпрос относно размера,това 18 инчове ли е, кое се мери ветикал диагонал, или размера на гредата където се монтира седалката :)
Obi-1

Мнениеот Nazgull » Сря Юни 28, 2006 9:16 am

Sprinta е стоманен- тежи бая.
Драга мисля (90%съм сигурен), че е алуминиев- дано не греша. Дори да е стоманен пак него препоручвам. Вземи драга и не му мисли.
Пък може и да събереш още толкова пари и да си вземеш нещо по-свестно от 2те колела, но от тях драга е по-добър
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Рейтинг: 1700

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 9:38 am

[quote="Nazgull"]

Sprinta е стоманен- тежи бая.
Драга мисля (90%съм сигурен), че е алуминиев- дано не греша. Дори да е стоманен пак него препоручвам. Вземи драга и не му мисли.
Пък може и да събереш още толкова пари и да си вземеш нещо по-свестно от 2те колела, но от тях драга е по-добър
[/quote]

Да ти кажа не ми се вярва да е аломиний, понеже най евтината рамка която съм виждал е на Drag Ontario 115lv :(
Obi-1

Мнениеот ggh13 » Сря Юни 28, 2006 9:53 am

Пич, няма какво да се чудиш, HACKERA е супер, година и половина карах такова, само вилката смених и даже от Витоша съм се спускал с него - никви грижи..:beer:
1983 Twisted Sister - Ride To Live, Live To Ride
Аватар
ggh13

Рейтинг: 1202

Мнениеот Alpina » Сря Юни 28, 2006 10:12 am

Хах, аз смятам Drag Hacker като уместен избор за градско колело, което носи и на по-тежки хора, така че няма какво да му се притесняваш дали ще издържи...

@ggh13, човече, ти какво разбираш под спускане - да се качиш на златните и после по асвалта да се "спуснеш" до Княжево :clap:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот kpax » Сря Юни 28, 2006 10:21 am

И двете колелета стават. Хакера има по-класическа и приятна за окото рамка. Спринта изглежда по-масивен но всъщност не е по-тежък и в повечето случаи е с двустенни капли (не гледай снимката на сайта). Освен това е с алуминиеви V-brakes и лостчета, докато драговете са с пластмаса/метал.

Аз лично все пак бих избрал хакера, само защото рамката ми харесва повече.

P.S. И двете рамки са стоманени.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот M1010X » Сря Юни 28, 2006 10:34 am

[quote]Hacker - Спецификация

Frame Drag Hi-Ten

Shimano RS31/ TX30 equipment [/quote]

Джелезо, джелезо! :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 28, 2006 10:36 am

Размера е в инчове. Измерва се от центъра на средното движение, до най- горния край на седалковата тръба.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 10:40 am

Значи наистина на Драга ми харесва повече рамката, но от друга страна пък не михаресва такава леко извита вилка :(
Ходих да видя Хакера на живо в един магазин и да си призная доста ми хареса.
Ще преспя една вечер с идеята, ще прочета какво сте написали вие спецовете до утре и смятам да го дръпна за ушите :bouncy:
Obi-1

Мнениеот Nazgull » Сря Юни 28, 2006 10:50 am

Аз едно време карах DRAG ARIZONA zh.. blabla, който, мисля е предшественика на драг хакер и рамката ми е алуминиева, на 4години сигурно

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Мнениеот Black cat » Сря Юни 28, 2006 12:17 pm

отиди виж и двата байка пак-провери какви им са рамкити,командите(грипове сигурно),лосчетата,шините свавни ги и което ти хареса повече го вземай
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот GECKO » Сря Юни 28, 2006 2:01 pm

Hacker е oversize което само по себеси е една добра база за надграждане по-нататък с една хубава вилка. С алуминиеви главини е, и с палцови команди. За Спринт-а... карах такова нещо и за 2 седмици ми се разби и главина и задна шина. Това само от градско каране, и леко слизане от бордюри :D. Не знам сега как е но тогава Leopard-a беше с PVC V-brake а Hacker-a е с алуминиеви. Това се сещам за сега, а е може би едното отношение в което спринт-а води са гумите. При него те са малко по-малко зле :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот chiMol » Сря Юни 28, 2006 2:15 pm

[quote="GECKO"]

Hacker е oversize което само по себеси е една добра база за надграждане по-нататък с една хубава вилка. С алуминиеви главини е, и с палцови команди. За Спринт-а... карах такова нещо и за 2 седмици ми се разби и главина и задна шина. Това само от градско каране, и леко слизане от бордюри :D. Не знам сега как е но тогава Leopard-a беше с PVC V-brake а Hacker-a е с алуминиеви. Това се сещам за сега, а е може би едното отношение в което спринт-а води са гумите. При него те са малко по-малко зле :beer:
[/quote]
:thumbu::thumbu:

подкрепям янко хакера е оверсаиз и е по добра окомплектовка ==== спринта също няма да се счупи но компонентите му са 1 идея по зле също както и цената му е по ниска:D:buck:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот Alpina » Сря Юни 28, 2006 2:44 pm

Спирачките на Hacker-a са пластмасови, поне в двата, които съм виждал като нови, но не смятам че трябва да те притесняваш много този факт, ако бяха алуминиеви, за тази цена, нямаше да съм по-спокоен, просто караш и след няколко месеца вместо да сменяш калодките - взимаш едни нови, прилични като качество v-brake
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 4:12 pm

[quote="Alpina"]

Спирачките на Hacker-a са пластмасови, поне в двата, които съм виждал като нови, но не смятам че трябва да те притесняваш много този факт, ако бяха алуминиеви, за тази цена, нямаше да съм по-спокоен, просто караш и след няколко месеца вместо да сменяш калодките - взимаш едни нови, прилични като качество v-brake
[/quote]

Онзи Хакер който аз видях не беше точно с пласмасови спирачки.Самите чельости бяха метални ни по самта система имаше разни пласмаски, жалко че не разбирам да ви обясня по добре :bouncy:
Obi-1

Мнениеот Obi-1 » Сря Юни 28, 2006 4:22 pm

[quote="GECKO"]

[/quote]

Извинявам се но какво означава, че рамката е Oversize ?
Obi-1

Мнениеот did » Сря Юни 28, 2006 4:30 pm

[quote="Obi-1"]

Извинявам се но какво означава, че рамката е Oversize ?[/quote]

http://www.mtb-bg.com/articles/ar003.htm

Означава, че размерът на челната тръба е 1 1/8", т.е. по-качествена сглобка рамка-вилка-лапа-кормило, а и в въдеще ако решиш ще можеш да сложиш по-добра вилка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nazgull » Сря Юни 28, 2006 4:32 pm

Че челото е по-широко и после може да се сложи по-хубава вилка и хубава лапа

Аватар
Nazgull

Мнениеот PzNike » Сря Юни 28, 2006 5:12 pm

Колелата са доста близки като цена и съответно и като качество нямат голяма разлика. Трябва да видиш конкретните модели които ти предлагат и да прецениш частите колкото можеш, защото има големи разлики в частите на един и същ модел.
Аз не знам дали Хакера е oversize, честно казано - съмнявам се, но дори и да е така - специално за мен upgrade на толкова евтина рамка с по-добрра вилка си е губене на средства просто (лично мнение). Такова колело за мен не си струва да се ъпгрейдва - взимаш и караш, ако искаш по-добро - това го продаваш и купуваш ново.

@Obi-1
Значи гледаш двата модела:
- по-добре да има двустенни капли.
- гледай челюстите на спирачките - ако може да са метални и да ти изглеждат по-стабилни.
- гледай ръчките на спирачките и тук е добре да има алуминий (ама предполагам че и на двата модела ще е пластмаса), ама поне като ги стиснеш да не ти се кривят в ръката.
- погледни педалите - пак за същото, тук е 99.9% сигурно че и на двете ще са пластмасови, ама ако случайно едното е с алуминиеви - печели +.
- погледни гумите - ти си знаеш как и къде ще караш. Най-общо: гуми с по-нисък грайфер се карат по-лесно (за асфалт). Гуми с по-висок грайфер са по-стабилни на мокро и из планината.
Вентилите да са автомобилни - питай или ако знаеш къде гледай.
- "врътките" за настройване на скоростите да са с фиксирани позиции (питай). Рядко, ама още се намират още такива дето се вътрят по усет.
- гледай за разни малки екстри - багажник, калници, светлоотразители отпред, отзад, на педалите, на спиците.
Това са нещата дето може да ги прегледаш набързо и без сериозни знания има и други ама те по-трудно се виждат.
Правиш един списък с резултатите за двата модела и избираш. Може да включиш и визуалните си предпочитания. :-)
А ако имаш познат дето малко разбира и му се разхожда до магазина - вземи и него.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот klmn » Сря Юни 28, 2006 6:18 pm

[quote="Nazgull"]

Аз едно време карах DRAG ARIZONA zh.. blabla, който, мисля е предшественика на драг хакер и рамката ми е алуминиева, на 4години сигурно
[/quote]
Предшественика е старото "Онтарио",още 2001г(всъщност само рамката е 1:1),хакера е с пластмасови лостчета и пвц-жеуезо спирачки и курбели.Рамката му е 21"(поне този,дето ми го дадоха за служебен),мисля че са един размер.
"пришалец"
Аватар
klmn

Мнениеот nikitzo » Чет Юни 29, 2006 8:44 am

Ако ХАКЕРА е овърсайз тогава аз съм евгени минджев
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Ozzie » Чет Юни 29, 2006 8:57 am

[quote="nikitzo"]

Ако ХАКЕРА е овърсайз тогава аз съм евгени минджев[/quote]
Ми изглежда е 1 1/8. Вчера воден от любопитство и във връзка с тази тема, измерих челото на един "Хакер". Беше 38,3мм. Ако приемем, че боята е 0,3мм. и стените са по 2 мм. (не ми се занимаваше да свалям вилка, да избивам чашки и пр.), остава вътрешен диаметър от 34мм. Точно толкова колкото е диаметъра на обикновенни чашки 1 1/8.;):agree:
Аватар
Ozzie

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ