от PzNike » Сря Юни 28, 2006 5:12 pm
Колелата са доста близки като цена и съответно и като качество нямат голяма разлика. Трябва да видиш конкретните модели които ти предлагат и да прецениш частите колкото можеш, защото има големи разлики в частите на един и същ модел.
Аз не знам дали Хакера е oversize, честно казано - съмнявам се, но дори и да е така - специално за мен upgrade на толкова евтина рамка с по-добрра вилка си е губене на средства просто (лично мнение). Такова колело за мен не си струва да се ъпгрейдва - взимаш и караш, ако искаш по-добро - това го продаваш и купуваш ново.
@Obi-1
Значи гледаш двата модела:
- по-добре да има двустенни капли.
- гледай челюстите на спирачките - ако може да са метални и да ти изглеждат по-стабилни.
- гледай ръчките на спирачките и тук е добре да има алуминий (ама предполагам че и на двата модела ще е пластмаса), ама поне като ги стиснеш да не ти се кривят в ръката.
- погледни педалите - пак за същото, тук е 99.9% сигурно че и на двете ще са пластмасови, ама ако случайно едното е с алуминиеви - печели +.
- погледни гумите - ти си знаеш как и къде ще караш. Най-общо: гуми с по-нисък грайфер се карат по-лесно (за асфалт). Гуми с по-висок грайфер са по-стабилни на мокро и из планината.
Вентилите да са автомобилни - питай или ако знаеш къде гледай.
- "врътките" за настройване на скоростите да са с фиксирани позиции (питай). Рядко, ама още се намират още такива дето се вътрят по усет.
- гледай за разни малки екстри - багажник, калници, светлоотразители отпред, отзад, на педалите, на спиците.
Това са нещата дето може да ги прегледаш набързо и без сериозни знания има и други ама те по-трудно се виждат.
Правиш един списък с резултатите за двата модела и избираш. Може да включиш и визуалните си предпочитания. :-)
А ако имаш познат дето малко разбира и му се разхожда до магазина - вземи и него.
Achtung Panzer!