от Alpina » Съб Юни 24, 2006 5:12 pm
... свалите някой от байка му, да му биете няколко шамара, няма да казвам, че ми се искаше да счупя и двата крака на въпросния субект (не го споменах нали) да му наврете колелото в..... най близката кофа за боклук... и да продължите спокойни с мисълта, че сте допринесли с малко за един по-спокоен и по-добър свят.
Въпросния субект беше една какичка, предполагам достатъчно тъпа, за да не може да ходи в права линия и да дъвче дъвка едновременно, която се излетя от сравнително малка квартална уличка в доста натоварена (Христо Силянов в отсека където заедно са автобуси 83,85,86,87 и 108) без дори да се сети да погледне за коли, в следствие на което и в двете посики на движение изпита реакцията и спирачните апарати на шофьорите. Когато и показах с недвусмислени движения на ръцете, че е луда тя продължи да се хили на станалото. Не и теглих благословиите до девето коляно на роднините и, защото на всичко отгоре беше със слушалки "милата".
Това че е жена, не значи че само с такава може да се случи подобна случка, преди 2 седмици, заради "показност" и предупреждението на "приятел", че няма коли, едно дете за малко да излети перпендикулярно на К.Величков пред рейс, спасявайки го чистата случайност, че падна на бордюра, а рейса отби, за да не повлече колелото и детето заедно с него... Мястото беше след спирката на 83, след Симеон. Лумпенчетата изкачаха от ена алея от парка, а оградата на строежа на спирката ограничава всякаква видимост, та как се размина всичко не разбрах...
Не са само децата и жените, мъже колко откачени глупосто от този сорт съм виждал да правят...
Както и да е, принципно шоферите не понасят колоездачи на платното и покрай него, пешеходците не понасят колоездачи по тротоарите, както и спрелите коли там, колоездачите доста се дразнят от поведението на пешеходците и шофьорите, та всеки е срешу всеки, когато се "бори за място". Но изявите на такива индивиди доставят нужното дразнение за всичката тази неприязан на моменти.
Не знам какво може да се направи, знам че решението абсолютно не е в насилието, ама как се влива ум в такива?
Честно щях да се накефя момечето да го бяха помели, ама после водача, който се движеше по всички правила, щеше да си го отнесе.
Детето не бих казал че е толкова виновно, колкото са родителите му, аз лично преди да оставя брат ми (а той е на 17) да се шляе свободно из града с колелото го няблюдавах "тайно" как кара по улиците и на няколко пъти се наложи да му давам уроци.
Как да постъпим в такива случаи, защото да отминем безучастно е най-лошото, което може да направим?
C'est la vie