МНЗ предупреждава:

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

МНЗ предупреждава:

Мнениеот did » Пет Мар 26, 2004 1:56 pm

Предлагам да поемем инициативата да задължат производителите на някои от моделите български колела да поставят някъде на видно място на рамката следния надпис, подобен на тия по цигарите: "Предупреждаваме, че карането на това колело в планината ще доведе до тежки физически увреждания, а при карането му в града вероятността за това е само 70%". Причината: без да казвам марката и модела (щото вече няколко пъти съм го правил, пък все пак не искам да "рекламирам" никого - много са в кюпа), вчера ми се случи следното: при дропче от БОРДЮР на натоварена улица с 8-месечно колело в гаранция, ми се счупи КОРМИЛОТО! Б.... ма... му! Добре, че не минаваха в ТОЧНО този момент коли по платното, иначе не знам какви щяха да са последствията! Вкъщи разгледах що за пръчка е това лъскавото крехко нежно нещо и видях, че то е съвсем същото, като тия дето ги монтират на 80% от продаваните в момента колела. Вместо в средата да е укрепено и подсилено, то е само раздуто и тенекето там е "дебело" около 0.7мм! И аз това нещо съм го карал в планината?!?!?!?!?!? Търся здрава стена да я поблъскам с главата си:}):!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Newone » Пет Мар 26, 2004 2:03 pm

Да ти предложа едно право кормило Ritchey WCS 125g? Ти си го виждал;)От утре вече няма да ми трябва;):D:^:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот did » Пет Мар 26, 2004 2:06 pm

[quote="Newone"]

Да ти предложа едно право кормило Ritchey WCS 125g? Ти си го виждал;)От утре вече няма да ми трябва;):D:^:
[/quote]

Карбонче, а? Бравос!
Пък тъкмо сега ще влезе в употреба онова другото кормило, дето ми го подари:D!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MOD » Пет Мар 26, 2004 2:10 pm

Добре, че нищо не ти се е случило .. :D
Също е добре, че ти се е случило в града , а не когато си на да кажем 40/50 км от него нейде в планината ... ;):D
Общо взето си имал късмет ..... :D

Да не пропуснеш да напишеш моля как са се развили нещата при потърсване на гаранцията от продавача .. какви са били коментарите ..
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот did » Пет Мар 26, 2004 2:19 pm

[quote]
Да не пропуснеш да напишеш моля как са се развили нещата при потърсване на гаранцията от продавача .. какви са били коментарите ..
[/quote]

Честно казано, въобще не ми се занимава с глупости. Знам, че дори само в името на принципите си би трябвало да изисквам всичките си права, но предпочитам да си блъскам главата в някоя стена вкъщи. Пък и благодарение на NewOne вече си имам добро ново кормило (много благодаря:8D:!!!!!), което ще сложа. Освен това си имам и друго колело, та това остава за из града и хич няма да се занимавам с него!

Ей, да не помислите, че NewOne подарява кормила Ritchey! Той може да е готин, ама не е луд!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот КапитанПланета » Пет Мар 26, 2004 2:28 pm

Did, радвам се че не си пострадал, щото при чупене на кормила какви контузии стават... не искам даже да си представям... Мен от този вид повреди най ме е страх... Знам че се препоръчва лапата и кормилото да се подменят всеки 1-2 години при активно каране, пък дори и да са качествени и да няма външни признаци...
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот MOD » Пет Мар 26, 2004 2:50 pm

[quote="did"]

[quote]
[/quote]

Честно казано, въобще не ми се занимава с глупости. Знам, че дори само в името на принципите си би трябвало да изисквам всичките си права, но предпочитам да си блъскам главата в някоя стена вкъщи. Пък и благодарение на NewOne вече си имам добро ново кормило (много благодаря:8D:!!!!!), което ще сложа. Освен това си имам и друго колело, та това остава за из града и хич няма да се занимавам с него!

Ей, да не помислите, че NewOne подарява кормила Ritchey! Той може да е готин, ама не е луд!
[/quote]

абсолютно те разбирам и въпреки всичко смятам, че въпросът е принципен ... но наистина аз също веднъж не съм си търсил гаранцията .. и на мен не ми се занимаваше с глупости ( пък и бях много зает тогава ) ....

Иначе добре че е бил "малкия" дявол :D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот SPA » Пет Мар 26, 2004 3:13 pm

[quote="did"]

[quote]
...Ей, да не помислите, че NewOne подарява кормила Ritchey! Той може да е готин, ама не е луд!...
[/quote]

Ех жалко тамън се нареждах на опшката.

Нали знаеш вица по въпроса:

Гледа един мъж опашка, ама все от жени. И то нали едно време времената бяха такива, че имаше опашки за всичко. И той веднага се наредил. Пита той последната:
- Какво продават.
А тя му отговаря тросното:
- Как какво? Кори за баници!
Та седи си човека и идва най-накрая реда му. Продавачката го поглежда заинтересуване и пита:
- Е кой размер.
Човека учуден се замислил и рекъл:
- Ебах мамаму знам ли колко е голяма на жената тавата.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот boi4ka » Пет Мар 26, 2004 7:07 pm

[quote="did"]

Предлагам да поемем инициативата да задължат производителите на някои от моделите български колела да поставят някъде на видно място на рамката следния надпис, подобен на тия по цигарите: "Предупреждаваме, че карането на това колело в планината ще доведе до тежки физически увреждания, а при карането му в града вероятността за това е само 70%". Причината: без да казвам марката и модела (щото вече няколко пъти съм го правил, пък все пак не искам да "рекламирам" никого - много са в кюпа), вчера ми се случи следното: при дропче от БОРДЮР на натоварена улица с 8-месечно колело в гаранция, ми се счупи КОРМИЛОТО! Б.... ма... му! Добре, че не минаваха в ТОЧНО този момент коли по платното, иначе не знам какви щяха да са последствията! Вкъщи разгледах що за пръчка е това лъскавото крехко нежно нещо и видях, че то е съвсем същото, като тия дето ги монтират на 80% от продаваните в момента колела. Вместо в средата да е укрепено и подсилено, то е само раздуто и тенекето там е "дебело" около 0.7мм! И аз това нещо съм го карал в планината?!?!?!?!?!? Търся здрава стена да я поблъскам с главата си:}):!
[/quote]

Здравей DID,радвам се че не си пострадал:DАз също съм кривил кормило на което пишеше "mistral".....направо го сгънах!!!И то не с някакви кой знае какви скоци или такива испълнения!!!Хубавото при мен беше че не се счупи горкото,а се искриви ей така ^ :(!::(!::(!:
Иначе можеше да има и доста лоши последици за главата ми.Надявам се да не си пострадал сериозно и напълно те подкрепям за инициативата-мамка им на всички,които пречат да се популяризира планинското колоездене,защото ако детето на някой който не разбира от колела падне и си счупи главата по този начин,едва ли ще му позволят да отиде и да кара в планината:V::V::V: и да спортува по начина по който го правим ние!
Ще ти пратя снимка на моя шедьовър,да я публикуваш и да си почешем езиците!!!АЙДЕ И УСПЕХ НА ВСИЧКИ:8D:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот Alek-mtb » Пет Мар 26, 2004 7:46 pm

pi4 kasmet ima6e 4e ne si se utrepal az karah edno takova kolelo no mi se iska da go spomena ot metro e zapo4va s Z i zacar6va na enith ta tva kolelo neznaino kak i po dobre ne se s4upi i to kormiloto ne 4e sam mu eba.. maikata ama pak ti ot ni6to si go 64upil az "dropih" stalbite pred denica v ml 3 i ne se 64upi posle za Verona edno tam nekvo drop4e pak kam 70-80 sm i ne se 64upi i sam mu mnoo blagodaren na kormiloto i na adskata vilka Clili eee nai tapata na sveta malko tapotii pisah ama nema6e kvo druu
I got hope....for dope!
Аватар
Alek-mtb

Рейтинг: 975

Мнениеот TOYAGA » Пет Мар 26, 2004 11:51 pm

@ did

[quote]
Предлагам да поемем инициативата...

...Честно казано, въобще не ми се занимава с глупости. Знам, че дори само в името на принципите си би трябвало да изисквам всичките си права, но предпочитам да си блъскам главата в някоя стена вкъщи...[/quote]

Не звучиш сериозно... Звучиш като "дайте да дадем", ама я по-добре да не се занимаваме... Аз на твое място бих взел въпросното кормило и бих заврял и двете му части в аналното отверстие на продавача, респ. на производителя... НАПРЕЧНО.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот axelmax » Съб Мар 27, 2004 1:23 am

@DID bili kazal markata i modela na koleloto ili markata na kormiloto za da se predpazqt badestite kupuvachi i ako veche sa go kupili da go karat sas golqma doza rezervi ili da go smenat-apeliram goresto gledai kak sam se sgorestil:V:

ne se karaite a karaite
marian
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот mr.jungle » Съб Мар 27, 2004 7:35 am

Ей DID, добре , че не си се наранил сериозно човече.Опасно нещо си е това да ти се счупи кормилото.Пак добре, че не е било някъде по баирите и последствията за теб не са сериозни.Напълно те подкрепям в инициативата за надписите.Даже мисля че на някои модели май на Лидер беше има подобен надпис, но е на такова място и с толкова ситни буквички написано, че някой трябва да ти го покаже за да го видиш.Щото повечето хора си мислят че щом колелото има "амортисьори" и "дискови спирачки " е супер яко даже и да струва към 180 лева.УСПЕХ
mr.jungle

Рейтинг: 1205

Мнениеот did » Съб Мар 27, 2004 10:08 am

[quote="TOYAGA"]

@ did

[quote]
Предлагам да поемем инициативата...

...Честно казано, въобще не ми се занимава с глупости. Знам, че дори само в името на принципите си би трябвало да изисквам всичките си права, но предпочитам да си блъскам главата в някоя стена вкъщи...[/quote]

Не звучиш сериозно... Звучиш като "дайте да дадем", ама я по-добре да не се занимаваме... Аз на твое място бих взел въпросното кормило и бих заврял и двете му части в аналното отверстие на продавача, респ. на производителя... НАПРЕЧНО.
[/quote]

Абсолютно си прав!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот did » Съб Мар 27, 2004 10:20 am

[quote="boi4ka"]
Хубавото при мен беше че не се счупи горкото,а се искриви ей така ^ :(!::(!::(!:
[/quote]

Та от каква марка локум, казваш, е [url=http://free.bol.bg/ddiidd/razni/0040%5b1%5d.jpg]това[/url] кормило:D:D:D?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TheUndertaker » Съб Мар 27, 2004 11:01 am

[quote="did"]

[quote="boi4ka"]
Хубавото при мен беше че не се счупи горкото,а се искриви ей така ^ :(!::(!::(!:
[/quote]

Та от каква марка локум, казваш, е [url=http://free.bol.bg/ddiidd/razni/0040%5b1%5d.jpg]това[/url] кормило:D:D:D?
[/quote]

heh kato si po4nald a snima6 az si paza bqt potro6eni 4asti edno stomaneno kormilo e sred tqh ima krasiva izvivka trqq ti go dam za eksponat :)!
Аватар
TheUndertaker

Назад към Архив