Важна тема: DRAG THE BOMB 2006

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Master of the hill » Съб Апр 15, 2006 10:27 am

Един приятел има от абсолютно същият метал ухо и вече 4ти месец е с него и няма проблеми! А той всяка седмица е в планината! Също постоянно си търси из младост разни стълби за да ги скача!
Аз вече 2ра седмица карам с това ухо и колко много скачах с него и му няма нищо! А аломиниевото го чупа през няколко дедна!
А рамката е по-здрава от ухото най-много обтегача да си го отнесе но ухото няма!
А с аломиниево ухо: Счупено ухо, избити спици и счупен обтегач!!!:)
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот Stuny » Съб Апр 15, 2006 10:51 am

[quote="Rancid"]

@drag the bomb
Не въвличай невинни хора в глупостите ти!
[/quote]

явно че оригиналните уши на бомбата са страшно слаби , като няма други може би и желязно е решение , все пак тази рамка едва ли струва повече от 5 алуминиеви уши
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот bored » Съб Апр 15, 2006 11:07 am

[quote="Dreadnought"]

...Някой от по-опитните трябва да се изкаже по въпроса.
[/quote]

[quote="Alpina"]

Идеята е, че на основното влакно имаш плувка, тежести....., а на повода (15-20см. по-тънко от основното влакно, свързано с края му) имаш само една кукичка.
Та ако се случи да попаднеш на наистина голям рибок, който е невъзможно да изтеглиш няма да се молиш, да не ти се скъса влакното при макарата, при върха на въдицата или някъде другаде преди плувката, а ще си сигурен, че ще е на мястото на възела м/у повода и основното влакно. Къса се, ти губиш само кукичката и 15см влакно - 10 стотинки, вместо 3 лева:bulb:, после слагаш нов повод защото предвидливо си направил 3-4 или за 2 мин става готов (пестиш доста повече време от правенвто на цялата линия:bulb:) и си свиркаш, по-скоро мълчиш, все пак си на риба:D

Такава е и идеята на ухото - да се скъса точно в този "възел". Така е по-вероятно да спасиш обтегача, който е доста по-скъп, а недай си боже и някакви по-сериозни щети...
За това са направени да се чупят, щом са видяли някакъв зор... не е случайно да са по-меки от рамката.
:beer:
[/quote]

@[b]Dreadnought[/b] или някои трябва да си направят труда да четат целите теми с което си спестяват времето за чакане отговор, пък и спестяват малко нерви на останалите потребители, който четат постояно еднакви въпроси с букванолно смешни отговори/препоръки/решения на проблеми, който в повечето случеи ЗВУЧАТ логични, но в крайна сметка водят до по-големи поражения и разходи след това.

@[b]Alpina[/b] :beer: Лично на мен доста ми допадна примера ти.

Да допълня само, че, примера за рибока(т.е.удрянето на дерейльора) по-горе е един от вариянтите, но има и друг по-сериозен според мен, който е движението/дърпането на дерейльора от веригата при по-големи неравности (преминаването с висока скорост през дупки, скоци и прочее), който води до по-бързото износване на АЛУМИНИЯ, вие решете дали ухото ви да остане алуминиево и то да се счупи, поради факрора 'обяснен' по-горе, или да го смените с стоманено, и да се радвате на счупен дерейльор. Тоест ако сложите СТОМАНЕТО УХО то няма да се измори и да се счупи, а ще се радвате на по-бавната умора на дерейльора и 100% счупването му(да, умишлено се повтарям), но след година примерно. Имам прясно счупен такъв, Shimano ALIVIO, точно поради този фактор -> СТОМАНЕНО УХО. Дерейльора на вид е почти чисто нов, не е удрян, има минимални драскотини, който се далжат на небрежно подпиране за секунди, дерейльора определено беше пазен.
[b][size=134]Стоманеното ухо си казах по-ЗДРАВАТА дума от алуминия.[/size][/b]
Оф, айде марзи ме да пиша повече.
[u][b]Та извода: Слагайте стомамени уши, чупете си рамките, дерейльорите, давайте си парите поради небрежност, не четете целите теми, а направо пускайте въпроси на който вече е отговорено качествено, правете каквото си искате, всичко това е ТРУПАНЕ, макар, и скъп ОПИТ и по-реална преценка за вбъдеще![/b][/u]
Аватар
bored

Рейтинг: 1399

Мнениеот Master of the hill » Съб Апр 15, 2006 11:59 pm

Не съм казал СТОМАНЕНО! А НЯКАКВО МЕТАЛНО КОЕТО СЕ ОГЪВА ПО-ТРУДНО ОТ АЛОМИНИЕВОТО УХО! И НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЧУПИ РАМКАТА !
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Darkness » Пон Апр 17, 2006 6:25 pm

Ухото няма нищо общо с рамката и по никакъв начин не може да я преебе. То е направено с цел, ако си удариш задния дерейльор, да не се шчупи самия дерейльор, а алуминиевото ухо, за това няма никакъв смисъл да си слагате здрави уши.
It Is A Good Day To Die!
хехе
Darkness

Рейтинг: 1360

Мнениеот Master of the hill » Пон Апр 17, 2006 9:05 pm

[quote="Darkness"]

Ухото няма нищо общо с рамката и по никакъв начин не може да я преебе. То е направено с цел, ако си удариш задния дерейльор, да не се шчупи самия дерейльор, а алуминиевото ухо, за това няма никакъв смисъл да си слагате здрави уши.
[/quote]
Точно така! Аз мисля да си сложа предпазител вие какво ще кажете по-въпроса?Докато карам по-екстремно гледам да не го удраям обтегача
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Admin » Вто Апр 18, 2006 10:53 am

И какъв точно предпазител мслиш да сложиш? От онези, дето може да изкривят самата рамка ли?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Master of the hill » Вто Апр 18, 2006 9:21 pm

Незнам:dunno: вие какво ще ми препоръчате?
Аватар
Master of the hill

Мнениеот I need money » Вто Апр 18, 2006 9:43 pm

[quote="drag the bomb"]

Незнам:dunno: вие какво ще ми препоръчате?
[/quote]
да не слагаш!
I need money

Рейтинг: 1741

Мнениеот Master of the hill » Сря Апр 19, 2006 10:37 am

Добре
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Master of the hill » Чет Апр 20, 2006 10:10 pm

Трябва ми помащ! Преди 2 дена ми се появи някакво тропане от задният амуртесиор, но само ако мина през по-голяма дупка или скоча. Какво да направя за да изчезне това тропане? аз мисля,че идва от прожината но не съм сигорен
Аватар
Master of the hill

Мнениеот did » Пет Апр 21, 2006 8:47 am

[quote="drag the bomb"]

Трябва ми помащ! Преди 2 дена ми се появи някакво тропане от задният амуртесиор, но само ако мина през по-голяма дупка или скоча. Какво да направя за да изчезне това тропане? аз мисля,че идва от прожината но не съм сигорен
[/quote]

дааа, hlebarka пак се оказа пророк... не че му беше трудно де, и аз да имах неговите две магически овални сфери и вълшебната пръчка, щях да се досетя.

Все пак, още на ПЪРВА страница на тази тема той написа:

"Рамка с втулки и пружина вместо амортисьор, как да не си предубеден. Като се разскърца и разлуфти - "ох". Ще има теми във форума."

еми... тва е положението.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот URNEST » Пет Апр 21, 2006 2:14 pm

Един нов АМУРТИСЬОР и лагери ше ти трябват.Ако си заделил парички знаеш вече къде ще отидат.
:offtopic: :rofl: А кой каза, че на Бомбата и трябво само хубав обтегач.:rofl:
Аватар
URNEST

Мнениеот flex » Съб Апр 22, 2006 1:54 am

[color=beige][size=67]Az imah syshtia shum v shocka predi da se schupi. NE KARAI !!!!. Smeni go s niakoi koito stawa za karane. Twa koeto dawat s bombata ima niakwi plastmasi koito otwariat luft i sterzhena mozhe da izlezne. Moia e na 2 ama bukvalno. Nalozhi mi se da posybera parichki za nov.

[img]http://wildrunner.img-bg.net/pix/RPV-mnt.jpg[/img]

Specialno za tezi koito iskat lageri. Po-dobre se otkazhete. Prosto niama smi. Tazi ramka prosto ne e prawena za lageri. 1-via variant e da se nabiat v ramkata koeto znachi che pri wsiaka smiana triabwa da se izbivat a taka sled wreme shte se oreebat leglata na ramkata. Drugia variant e da se nabiat vtulki protiv iznoswane (podobno na powecheto shocks) togawa osta koiato mozhe da se naprawi za da raboti s nai-malkite lageri koito vlizat stawa po-tynka ot 10mm. Otnoto bezmisleno. Karal sym ramkata na kakwi li ne maistori chesaha se, chertaha umuwaha, pitah razni pichowe ot sofia ... prosto ne stawa. Karah ia malko s lageri ... preebaha se mn byrzo prosto ne mozhe da stane kato horata. A i s tia vtulki triabwa da se vnimava kak se zaviva shtoto pri agresivni high speed turns zadnicata shte pochne mnogo da hlopa, wypreki che moite vtulki oshte dyrzhat (karam s tiah ot minalata zima).[/size][/color]
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот fanatic » Вто Юни 13, 2006 11:31 am

[quote="flex"]

[color=beige][size=67]Az imah syshtia shum v shocka predi da se schupi. NE KARAI !!!!. Smeni go s niakoi koito stawa za karane. Twa koeto dawat s bombata ima niakwi plastmasi koito otwariat luft i sterzhena mozhe da izlezne. Moia e na 2 ama bukvalno. Nalozhi mi se da posybera parichki za nov.

Specialno za tezi koito iskat lageri. Po-dobre se otkazhete. Prosto niama smi. Tazi ramka prosto ne e prawena za lageri. 1-via variant e da se nabiat v ramkata koeto znachi che pri wsiaka smiana triabwa da se izbivat a taka sled wreme shte se oreebat leglata na ramkata. Drugia variant e da se nabiat vtulki protiv iznoswane (podobno na powecheto shocks) togawa osta koiato mozhe da se naprawi za da raboti s nai-malkite lageri koito vlizat stawa po-tynka ot 10mm. Otnoto bezmisleno. Karal sym ramkata na kakwi li ne maistori chesaha se, chertaha umuwaha, pitah razni pichowe ot sofia ... prosto ne stawa. Karah ia malko s lageri ... preebaha se mn byrzo prosto ne mozhe da stane kato horata. A i s tia vtulki triabwa da se vnimava kak se zaviva shtoto pri agresivni high speed turns zadnicata shte pochne mnogo da hlopa, wypreki che moite vtulki oshte dyrzhat (karam s tiah ot minalata zima).[/size][/color]
[/quote]

Много ми е интересно как се пишат такива глупости??? как караш The Bomb 2006 от миналата зима? което прави 2004 ??? айде малко мислете бе деца?
It's TIME TO GET MUDDY !
Изображение
fanatic

Рейтинг: 1200

Мнениеот GNK » Вто Юни 13, 2006 7:20 pm

продават ли се вече само рамки на да бомб, къде и на каква цена ако има?!
С П А Р Т А А А А А Изображение
Аватар
GNK

Рейтинг: 1700

Мнениеот Dreadnought » Съб Юни 17, 2006 12:53 am

Да се похваля - 3 месеца каране иии днес счупих кормилото. На равно, бях спрял на светофар и като тръгнах....:bawling:А, да и на шока втулките му хлопат, тия белите, някакъв досаден луфт има... Тия дни ще ида на гости на Драго:D
Dreadnought

Мнениеот Makintier » Съб Юни 17, 2006 2:07 pm

[quote="fanatic"]

[quote="flex"]

[/quote]

Много ми е интересно как се пишат такива глупости??? как караш The Bomb 2006 от миналата зима? което прави 2004 ??? айде малко мислете бе деца?
[/quote]
тая която е минала ве пич
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот Sasho88 » Съб Юни 17, 2006 5:26 pm

По-добре да бехте взели едно онтарио или да бяхте си сглобили едно байкче с рамка climber и да дропите 4 стълби без да ви хлопа сърцето и да получавате инсулти всеки път като колчето ви се забие в задната гума, кормилото ви удари ф главата, а ухото убие 5-7 човека които ви се хилят през тва време докато се пребивате.
The bitch is hungry, she needs to tell So give her inches and feed her well
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот tailor » Нед Юни 18, 2006 11:50 am

Никой не ви е обещавал, че за 498лв ще карате супер downhill велосипед с кормило за 60лв и заден амортисьор за 280лв. The Bomb e entry level велосипед, предназначен да запълни определена пазарна ниша. Всички надграждания и употреба извън предназначението са за ваша сметка.
Аватар
tailor

Мнениеот GNK » Сря Юни 28, 2006 9:07 am

На някой да му се намира задния шок от Да Бомба да ми го продаде?! Става въпрос за оригиналния шок.
С П А Р Т А А А А А Изображение
Аватар
GNK

Мнениеот UndergroundEagle » Пет Юли 14, 2006 8:06 am

Сега съм решил и аз да си купувам Drag The Bomb. Прочетох цялата тема, но така и не разбрах колко тежи това колело. Някои се бяха изказали 26кг., но после казахте, че това не е вярно и е по-малко, но така и не се спомена колко точно е.
В момента карам едно със стоманена рамка и то тежи 17кг. Сега да си взема нещо, което е по-тежко не ми се ще много. И ако наистина бомбата е по-тежка, ще трябва да се ориентирам към твърда рамка.
Така че, ако някой знае колко тежи, да каже.
Изображение
Жените са като двуцевките - в кръста се чупят и от зад се пълнят.
UndergroundEagle

Мнениеот flex » Пет Юли 14, 2006 3:31 pm

На бомбата рамката е лека. Когато я продадох и я сложих на катара с шока кантара показа 3.5кг. За времето през което съм я карал за тези пари по-добро не може да се намери бях си ъпгрейднал каквото е налойижелно и си работеше добре.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот UndergroundEagle » Пет Юли 14, 2006 7:59 pm

Е добре, но като цяло колко тежи? То за рамката ясно, че е добре, но четох, че предната вилка е много. Надявам се като цяло да не е повече от 13-14кг.
Изображение
UndergroundEagle

Мнениеот afterburner » Пет Юли 14, 2006 9:35 pm

[quote="UndergroundEagle"]

Е добре, но като цяло колко тежи? То за рамката ясно, че е добре, но четох, че предната вилка е много. Надявам се като цяло да не е повече от 13-14кг.
[/quote]

:rofl::rofl::peace:
Аватар
afterburner

Мнениеот Nazgull » Съб Юли 15, 2006 9:26 am

[quote="UndergroundEagle"]

[/quote]

Надай се:D
дойчен комунистен мит трабантен

Последната промяна е направена от Nazgull на 29 Апр 2007 12:39; мнението е било променяно общо 17928 пъти
Аватар
Nazgull

Мнениеот UndergroundEagle » Чет Юли 20, 2006 10:18 pm

Да. В голяма грешка съм. Доста повече си е. Всъщност вече не ме интересува колко е, щото си зех Drag Ontario Team Edition.:bouncy:
Изображение
UndergroundEagle

Мнениеот Vampirez » Пет Юли 21, 2006 9:25 am

Аре ю крейзи пийпъл? Дис фрейм из "пълно ако". Въпреки че съм с Спринт Камел (овтратителна рамка с страшно малк ход) този драг е .. Качвах се на нетунингован .. и е големо ако чесно .. и шока си е направо катапулт. Не знам кой би си взел такова ... може би някой подведен от цената? Не че много рабирам и че съм карам кой знае какво колело но според мене това не си заслужава и за 50 лева да беше. По добре една рамчица Клаймбър или Це 2 или пък нещо друго отколкото този твърдак с шок взет от илиенци който е само за показно и за да се гордее собственикът " Еии .. я вижде к'во ми купи мама за коледа" .. по добре да си спестя пари и да си зема Дизел или Фактор или може би РАМ отколкото това..
Just ride it ;)
Аватар
Vampirez

Мнениеот tailor » Пет Юли 21, 2006 6:02 pm

[quote="Vampirez"]

Аре ю крейзи пийпъл? Дис фрейм из "пълно ако". Въпреки че съм с Спринт Камел (овтратителна рамка с страшно малк ход) този драг е .. Качвах се на нетунингован .. и е големо ако чесно .. и шока си е направо катапулт. Не знам кой би си взел такова ... може би някой подведен от цената? Не че много рабирам и че съм карам кой знае какво колело но според мене това не си заслужава и за 50 лева да беше. По добре една рамчица Клаймбър или Це 2 или пък нещо друго отколкото този твърдак с шок взет от илиенци който е само за показно и за да се гордее собственикът " Еии .. я вижде к'во ми купи мама за коледа" .. по добре да си спестя пари и да си зема Дизел или Фактор или може би РАМ отколкото това..
[/quote]
Не че рамката е нещо кой знае какво но ми се струва че не знаеш какво говориш=
Аватар
tailor

Мнениеот cichlidi » Вто Авг 22, 2006 12:56 pm

Аби хора никъде не видях из темата моят въпрос. Затова ще пита. Дало може на стандартните кербели на това колело да се сложи водач на труватив онзи с пластмаса отгоре не с ролка. Имам в предвид дали ще стане на курбелите и на рамката. Защото ми се срува че ще опре при люлеещото се рамо. Моляви да ми помогнете СПЕШНОМИ е
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти