Петък - 02.04.2К4 -

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Петък - 02.04.2К4 -

Мнениеот MOD » Пон Мар 29, 2004 2:53 pm

Предлагам да покараме в петък
Ако е хубаво времето през цялата седмица се надявам калта силно да намалее ...
Идеята е ако е хубаво времето пак да атакуваме Плана
08:40 / 09:00 на спирката на 98 в Хладилника

Ако е по-криво - може и нещо по-близо ...

И още нещо - разбира се, ако има навити - едно ходене до Сопот или до Родопите ( за два дни - с преспиване ? ) - не е задължително да е тази седмица, но не е лошо да се помисли в тази посока ... предполагам Пловдивската група любезно ще ни разведе из Родопите някоя събота и неделя ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот did » Пон Мар 29, 2004 3:37 pm

[quote="MOD"]

предполагам Пловдивската група любезно ще ни разведе из Родопите някоя събота и неделя ...
[/quote]

С удоволствие ще съдействам по всеки възможен начин, стига да съм свободен. Само кажете какво предпочитате - като разстояния на ден, денивелации, комфорт за нощувките, дали искате да видите конкретно някое интересно място, степен на омраза към асфалта по десетобалната скала:D... Най-близките до Пловдив хижи са на 25км (Здравец, Руен), а за един ден спокойно може да се иде даже до Чудните мостове, Персенк, Модър, Марциганица... Поне още 10 варианта се сещам. Абе избор има, остава да се появят желаещи...:8D::8D::8D:. Всичко може да стане много лесно: качвате се на влака сутринта в събота, идвате тук към 9, тръгваме и спим в някоя хижа. Следващия ден се връщаме по някой друг маршрут до към 16-17 часа, хващате си обратно влака и до вечерта сте в София. Може да помислим и за преспиване в Пловдив, няма да е проблем! За да се освободя 2 дни, обаче, трябва да съм предупреден предварително, щото знаете - жена, деца, ангажименти:(:(:(:(...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Пон Мар 29, 2004 11:53 pm

добре ве майна, за чий х*й ти е толкова рано да почваш, вече се стъмва в 20ч !!
това прави 11часа (от 9 сутринта) дааа, ако ще се кара до Банско или нещо такова добре, ама за из Плана ...
за Сопот от миналата година врънкам halcor (щото той има кола и багажник и е ходил на Сопот) и е навит, само да е в почивен ден) та задължително ще се ходи
цялата далавера е че най-вероятно ще съм на работа преди това и за да не ме е яд опявам така :D
айде пак като миналата седмица и една уговорка за другия ден (събота) когато пак ще е яко пек ??
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Вто Мар 30, 2004 12:10 am

[quote="screamBoy"]

добре ве майна, за чий х*й ти е толкова рано да почваш, вече се стъмва в 20ч !!
това прави 11часа (от 9 сутринта) дааа, ако ще се кара до Банско или нещо такова добре, ама за из Плана ...
за Сопот от миналата година врънкам halcor (щото той има кола и багажник и е ходил на Сопот) и е навит, само да е в почивен ден) та задължително ще се ходи
цялата далавера е че най-вероятно ще съм на работа преди това и за да не ме е яд опявам така :D
айде пак като миналата седмица и една уговорка за другия ден (събота) когато пак ще е яко пек ??
[/quote]

А питаш ли ме как съм пътувал до Железница в 98 ( хем беше 09:20 и часовника точно беше преместен ) .. на спирката беше доста пълно ..
Само това е решителния аргумент, за да е толкова рано ...

А за събота - да, също ще се кара, живот и здраве ...
Иначе имам един много запален приятел, който също има кола с багажник .. може да измислим нещо някой ден ...един ден ми се струва достатъчен за Сопот - тръгваме от СФ рано .. караме и се връщаме ...:D

MOD

Мнениеот Admin » Вто Мар 30, 2004 8:32 am

[quote="MOD"]
А питаш ли ме как съм пътувал до Железница в 98 ( хем беше 09:20 и часовника точно беше преместен ) .. на спирката беше доста пълно ..
Само това е решителния аргумент, за да е толкова рано ...

[/quote]

Prez delni4nite dni niama da e takova polojenieto. Ina4e az go kazah predi, 4e v subota/nedelia ve4e 6te hodia na hladilnika ili v 8 - 8:30, ili 4ak sledobiad.

Za petuk mi zvu4i dobre, samo me pritesniavai, 4e iako sum se shvanal i razlojil ot tsiala zaima u4ene i sega it visene pred PC-to. Ako izduhna niakude po patia, da ne se 4udite :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот velco » Вто Мар 30, 2004 9:49 am

[quote="Admin"]
Ako izduhna niakude po patia, da ne se 4udite :D
[/quote]

Хмм, точно това ме спира мене да се присламча към някоя групичка.:I

~velco
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Black » Вто Мар 30, 2004 10:10 am

davat go hybavo vremeto mo6e
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот tuba » Вто Мар 30, 2004 11:20 am

Ако времето е хубаво айде
ианче ако някой се бои от издъхване да не се притеснява ще издъхваме заедно:xx(::D
tuba

Мнениеот MOD » Вто Мар 30, 2004 3:32 pm

Вие какво си мислите ? :?: Как мислите се боря аз с баирите и с моите деветдесет и няколко килограма ... ;)[:p]:D:D:D

MOD

Мнениеот MOD » Вто Мар 30, 2004 3:35 pm

@ScreamBoy - ако се навиете с твоя приятел събота да мръднем до Сопот за ден ? ( ние с моя приятел сме много навити - и разбира се с две коли )
Какво ще кажеш , ако си навит call voice утре на работата или на мобилния по всяко време ...

MOD

Мнениеот pascoff » Вто Мар 30, 2004 8:02 pm

Идвам задължително ... може и в четвъртък да измислим нещо ... а за ставането - колкото по-рано толкова по добре (ех в 5 сутринта не е приятно де но ме държи още от казармата)
А за събота може да видим как е на Витоша ... предполагам че от Бай Кръстьо надолу е добре ... някой да е ходил наскоро ?
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот velco » Вто Мар 30, 2004 8:16 pm

[quote="mite_pascoff"]
А за събота може да видим как е на Витоша ... предполагам че от Бай Кръстьо надолу е добре ... някой да е ходил наскоро ?
[/quote]

В неделя беше леко калничко. Досега да е изсъхнало съвсем. Ще е ОК до петък вечерта/събота, когато пак почва да вали.:(

~velco
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот kww » Сря Мар 31, 2004 11:56 am

ako ima nqkoi nawit za DH utre 4etwartak da kaje stawa duma za dragalewci az she wlqza kam 23 4asa ako nqkoi e nawitda kaje naprawo sre6ta na hladilnika:D a za drugite dni dawat ne6to waleji:xx(:
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот MOD » Сря Мар 31, 2004 2:07 pm

Да кажем тогава :
Петък ( 2.04.2К4 ) в 09:45 - 10:00 на спирката на автобус 98 в Хладилника да се срещнем .. а къде ще караме ще решим на място ( най-вероятно в Плана .. пък и ако @Admin е с нас със сигурност няма да ни е скучно :D)

За събота се каним да караме DH .. но може би ще опитаме да стигнем до Сопот .. ако обаче нещо се разсъхне може да караме на Витоша ..

MOD

Мнениеот KiZZo » Сря Мар 31, 2004 2:41 pm

I mene me broite :D. Samo ne znam kak (dali) ste se ka4im na avtobusa.
KiZZo

Мнениеот Harka » Сря Мар 31, 2004 6:51 pm

@MOD:
Вече наистина ще дойда, освен ако не изникне нещо НАИСТИНА неотложно.Все пак ще се подсигуря и ще пусна утре вечерта пост, за да няма издънки този път!
Аватар
Harka

Мнениеот kww » Сря Мар 31, 2004 7:23 pm

a kwo mislite da karate xc ili dh 6oto ako nqma da se warti mnogo i az bih doshal:?:
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот axelmax » Сря Мар 31, 2004 7:52 pm

e inamene mi se karashe ama tochno petaka imam rabota imam prdvid samo peetaka eeeeeeeeeeeeeeeeeeeegati
priqtno karane na vsichki i vnimavaite za zlopoluki stoto i sezona sas taman e pochnal:D:D:D:D:D

ne se karaite a karaite
marian
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Admin » Сря Мар 31, 2004 9:25 pm

Аз също ще дойда в петък, освен ако времето не се скофти.
Предлагам обаче да изтеглим срещата за 9:30 - ако сме повече хора, може да се наложи да се качим с два рейса.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MOD » Сря Мар 31, 2004 9:30 pm

Урааа .. Ето кой ще ни води .. :D:D
Абсолютно няма проблеми според мен срещата да я дръпнем за 09:30 :D

MOD

Мнениеот Harka » Сря Мар 31, 2004 10:00 pm

Да наистина ще е по-добре.Значи последно петък 9:30 на Хладилника.
Аватар
Harka

Мнениеот tuba » Сря Мар 31, 2004 10:02 pm

там съм :8D::8D::8D:
tuba

Мнениеот Zozka » Чет Апр 01, 2004 8:51 pm

Я същу ще дойда, като гледам колко хора сме обаче, визирам блъсканицата по автобусите; лошо нема - колкото повече, толкова повече:D
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот screamBoy » Пет Апр 02, 2004 2:03 am

MOD събота надолу - тцъ, още ми е рано, забравил съм къде му се сядаше на колелото ти вече за Сопот напираш, ако ходите пиши как е
ако се събудя рано може би ще се попилея из Плана
ако не - Княжево и нагоре към Златните да видим става ли още нещо от мене
а за днес пишете кво е било :))
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Пет Апр 02, 2004 8:05 pm

[quote="screamBoy"]

а за днес пишете кво е било :))
[/quote]

Така ...
Да започнем с новината, че СЕЗОНА е ОТКРИТ подобаващо
Около 10:00 на Хладилника се събрахме 8 човека ( благодарение на доброто време ) и .. Приключението започна ..
Водачът на автобуса се оказа много разбран и културен човек и след кратък разговор ни отвори вратите да се качим преди да спре на спирката, за да се качат останалите пътници . Автобусът беше малък и гледката на 8 колела вътре будеше възхищение ( Любо документира за поколенията подредбата ). След като зелко производителите се натовариха потеглихме. След задължителното посещение на бакалията на последната спирка на 98 в ц.Железница ( запасихме се с вафли и други лакомства ) потеглихме ...
В началото по асфалта от с.Железница към с.Плана ... но стигайки до Куртова река се отклонихме и започнахме да се катерим към Ярема ( сигурно е излишно да споменавам кой беше на опашката на групата - разбира се аз :) ) ... Горе на Ярема поспряхме за малко повече и всеки си нападна хранителните запаси :D:D. След като се подкрепихме подобаващо започнахме да се спускаме по черните пътища на Широки Рид и излязохме на асфалта там, където е отклонението за м. Елата. Последва катерене нагоре .. първо по асфалта, а след това и по черния път ( няма да споменавам пак кой беше на опашката - това сте го разбрали от преди малко :D:D. След това трасето започна да редува кратки изкачвания с кратки спускания и така до Хайдушкото кладенче. Там май почти всички извършихме ритуала, подновихме водните запаси, подкрепихме се и всеки започна да си слага защитната екипировка, която носеше .. След кратката почивка започнахме да се спускаме по пътя за Манастира. На мястото, където трябва да завием надясно между двете огради решихме да пробваме един друг маршрут и малко преди това отклонение завихме в ляво ;). Последва сравнително бързо спускане ( но имаше ниски храсти и много клони ) , след което пътеката се стесни и стана по-технична. Спуснахме целия хълм и се прехвърлихме през едно поточе на другия хълм .. и се започна здраво бутане нагоре .. до един момент в който пътеката просто свърши - изчезна .. побутахме още малко след което Любо се отправи на разузнаване . Резултатът беше, че пътека напред пред нас няма и след кратко съвещание решихме да се спуснем направо по хълма, след което да се изкачим пак направо и така, до момента в който се засечем с пътеката, по която дойдохме . Според мен това точно действие направи карането ЗАПОМНЯЩО се - представете си налкон от 75-80 градуса .. мъки със спускането до долу, след което кански усилия да се издрапа нагоре ( даже на момент направихме своебразно влакче, с което да се улесним с пренасянето на колелата - на момент ги третирахме като тухли четворки ;):D:D ). Както и да е .. невероятното изкачване се увенча с успех и скоро се заизкачвахме обратно по пътеката, по която дойдохме .. След като се върнахме на разклона , хванахме царския път към Манастира и малко след това вече подновявахме отново водните запаси от чешмата на Манастира . След кратка почивка продължихме надолу по каменистия път ( мина почти без инциденти ) и се смъкнахме до Дяволския мост ...
След което по асфалта мирно и кротко се прибрахме в София - уморени, изтощени и доволни. На разклона за Цариградско шосе Юлиян ( ако бъркам името - не е нарочно и ще почерпя следващия път :D ) спука гума - и това го имаше днес ( с една дума - пълна програма ;)[:p]:D ) Преди да се разделим изпихме по една халба студена бира в Младост и покоментирахме изминалото каране ...

Няколко думи за времето - с риск да съм пристрастен - според мен идеалното време за каране ( нито много студено, нито жега и пек )
Имаше на моменти лек и на моменти неприятен насрещен вятър, но нищо сериозно
За състоянието на пътеките - почти няма кал, камъните след Манастира са сухи - с една дума идеални условия за каране ...

Аре, че стана ферман невиждан ;):D:D:D

MOD

Мнениеот Harka » Пет Апр 02, 2004 8:40 pm

@MOD:
Към пълния ти разказ ще добавя и няколко дребни забележки.Името ми почти си го уцелил, само че се пише с "а"-ЮлиАн.Колкото до гумата-спуках я още на пътеката след манастира, но тръгна да спада сериозно някъде към Панчарево.Ако се сещаш тогава аз почнах да изоставам, докато не останах последен;) и на разклонението вече спадна съвсем и не можех да продължа повече.Специални благодарности на GOA, който ми услужи с нова вътрешна гума, тъй като при шумът на Горубляне едва ли щях да успея да си я залепя.Обещавам да му се реванширам.
Аватар
Harka

Мнениеот MOD » Пет Апр 02, 2004 8:53 pm

[quote="Harka"]

@MOD:
Към пълния ти разказ ще добавя и няколко дребни забележки.Името ми почти си го уцелил, само че се пише с "а"-ЮлиАн.
[/quote]

Значи ще почерпя ;):D:D:D

MOD

Мнениеот Admin » Съб Апр 03, 2004 3:14 pm

И от мен едно уточнение - наклонът, по който едва се спуснахме и изкачихме, носейки/бутайки колелата не беше 75-80 градуса, а не повече от 45 градуса. Съдя по това, че почти същите наклони могат да се спуснат с колело, само че ако са по-къси, гладки и с добра видимост (без шума, клони и т.н.). Пък с подходящо колело и достатъчно смелост и умения и този, за който говорим би могъл да се спусне. Ако беше 70 градуса, щяхме да се търкаляме през глава надолу, барабар с колелата. :D Аз лично съм слизал пеш наклон около 60-70 градуса, така че имам представа какво е горе-долу. ;)
Аватар
Admin

Мнениеот MOD » Съб Апр 03, 2004 3:50 pm

Така, така ..

@Admin - съгласен съм с поправката ти .. като цяло наклона на целия хълм наистина не е повече от 40-45 градуса, но какво би казал за първите десетина-петнадесет метра от/до потока. Затова и така го написах .. но това не е основното в случая

Важното е, че покарахме много прилично и предполагам, че на всички ще им остане хубав спомен от деня и карането :D:D

MOD

Мнениеот pascoff » Нед Апр 04, 2004 1:52 am

[quote="GOA"]

Благодарности
за Paskoff, който спря и ми издърпа камилката на пътеката.

[/quote]

Бе да сме живи и здрави ... за какво сме иначе ако не си помагаме :)
А за GOA-та трябва да вземеш афтограф от Алекс Мечев - той е човека (и DJ-я) който вкара тази музика в България а аз бях просто един "последовател" :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Следваща

Назад към Архив