Помощ !!! ПОМОГНЕТЕЕЕЕЕЕ !!!!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Black » Вто Мар 30, 2004 11:25 am

[quote="bikerider"]

[quote="screamBoy"]

оо, ама секс правя редовно, затова ме болят ръцете :(

[/quote]

почни и с краката... :D:D:8D::8D::8D:
[/quote]
nestava kasi sa prastite na krakata a moq e GOLIAM
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот тучо чучо » Вто Мар 30, 2004 11:31 am

[quote="КапитанПланета"]

Само не ми стана ясно горкия [color=blue]точо_чучо[/color] какви проблеми с нервите има... поне тук във форума не е споменавал :o):D:8D:
[/quote]

Аааа, нещо се обърка screamBoy... Сигурно като чете постовете на по-дъртите е почнал да ни визуализира грешно;)
А може и да съм му казвал нещо преди време, за това, че практикувам разделно хранене, помня ли?!
Сега малко по темата и от мен: за оптимални резултати, специалистите препоръчват балансирано, пълноценно хранене и активни аеробни натоварвания. Ще ме прощават невежите младежчета, ама корем с коремни преси не се сваля!
Не виждам смисъл, ние колоездерите, да търсим други аеробни натоварвания, при положение, че имаме за хоби едно от най-добрите такива. Каране трябва, намалете рафинираните въглехидрати и резултатите ще дойдат скоро!
Аватар
тучо чучо

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Вто Мар 30, 2004 2:36 pm

[quote="тучо чучо"]
Ще ме прощават невежите младежчета, ама корем с коремни преси не се сваля!
[/quote]

Абсолютно съм съгласен с тучо чучо! Може да се побъркате от коремни преси, да направите коремна стена като на Майк Тайсън и въпреки това сланинките да си останат отгоре (от личен опит знам).

Начините за отслабване (т.е. стопяване на тлъстините) са два:
а) някакъв вид диета
б) яко потене, независимо по какви причини - сауна, физ.натоварване, запарващ анцуг ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MOD » Вто Мар 30, 2004 3:38 pm

[quote="КапитанПланета"]

[quote="MOD"]
Приемате ли още един дъртак на следващата дискусия на по бира ?:?::D ...
[/quote]

Разбира се, с удоволствие :8D:.
[/quote]

Мерси .. тогава очаквам включване :D:D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот boi4ka » Вто Мар 30, 2004 4:29 pm

[quote="screamBoy"]

Хорааа
та да ви разправям
от месец и нещо разни хора ми разправят че съм понапълнял
гледам се аз не ми стават разни дънки, малко шкембенце - е кво толкова
докато днес не ми хрумна генийната идея да се премеря на кантара - ГОЛЕМА ГРЕШКА !!!
сега ми трябват много и най-страшни диети - казвайте всичко, от 7 дена само на чай до лазер, всякакви работещи методи ми трябват
и малко си позагубих съня та казвайте и тук какво да правя, да не зема да стана с торбички под очите че няма да ме аресват момите
качил съм 13% !!!
нормалните ми кила са 62-63, а сега съм 70 ... ужааас :((((((((((
кво да правя че така съм като някой двукрак шопар :`[
кажете нещо плз
[/quote]

А здравейте!!!Скрийм бой,универсална рецепта за отслабване НЕМА!1000 души да питаш-1000 неща ще чуеш!Единственото което трябва да направиш,е да не прекаляваш с яденето,когато ти се хапва,седни и хапвай.Но спри малко преди да се наситиш и да ти стане тежко.
Освен това наистина трябва да спортуваш,малко тичане,много каране на колело и средна работа с коремните преси и другите упражнения!
Аз също имам проблеми с теглото/в момента съм 94-95кг./преди месец бях 105:^::^::^:но реших да постя и сега си карам целите пости,от тогава съм свалил 10-ина килца!!!Като имаш прдвид ,че си хапвам нормално,но съм исключил от менюто месо и всякакви животински храни!Сега се чувствам като перце:D
Та ако приемаш съвети от хора които са патили ще ти кажа само,че не ям след 6.30.Дори само това да пробваш ти гарантирам за един два месеца ще си дойдеш на килограмите!Абе айде че много се заприказвах УСПЕХ!!!
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот mus » Вто Мар 30, 2004 7:16 pm

[quote="PtD"]

[quote="тучо чучо"]
Ще ме прощават невежите младежчета, ама корем с коремни преси не се сваля!
[/quote]

Абсолютно съм съгласен с тучо чучо! Може да се побъркате от коремни преси, да направите коремна стена като на Майк Тайсън и въпреки това сланинките да си останат отгоре (от личен опит знам).

Начините за отслабване (т.е. стопяване на тлъстините) са два:
а) някакъв вид диета
б) яко потене, независимо по какви причини - сауна, физ.натоварване, запарващ анцуг ;)

[/quote]

Ще извиняваш ама със запарващия анцунг си в грешка,губиш само вода и после си я възстановяваш.Чувал съм от спортисти,че най-голям процент мазнини се топят след 90 минута на тренировката.Айде успех:D
mus

Рейтинг: 1200

Мнениеот F1-MAN » Вто Мар 30, 2004 7:30 pm

За коремните преси сте прави, че се свалят корема(може би малко). Правя по 200(не съм пробвал повече, ама сигурно ще направя и 100-150 отгоре) без да ги усетя, напипвам си доста здрави мускули, ама не се виждат плочки, защо отгоре има малко излишно, като се има предвид че всеки ден правя коремни(почвам и други неща че 6-7 кила така не се свалят).
Колоезденото е доста полезно, обаче според мен трупа маса само в краката, от което следва, че като свалиш килата може да станеш леко неравномерен(по-широк долу от колкото горе, поне при мен се получи така, защото не наблягах много на горната част и се от отслабването се свих там), така че прави и други неща(за мен плуването е фаворит).
Сигурно ще кажете тоя кво се прави на специалист, ама съм изпитал всичките тези неща и затова ги казвам.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Black » Вто Мар 30, 2004 7:37 pm

[quote="F1-MAN"]

За коремните преси сте прави, че се свалят корема(може би малко). Правя по 200(не съм пробвал повече, ама сигурно ще направя и 100-150 отгоре) без да ги усетя, напипвам си доста здрави мускули, ама не се виждат плочки, защо отгоре има малко излишно, като се има предвид че всеки ден правя коремни(почвам и други неща че 6-7 кила така не се свалят).
Колоезденото е доста полезно, обаче според мен трупа маса само в краката, от което следва, че като свалиш килата може да станеш леко неравномерен(по-широк долу от колкото горе, поне при мен се получи така, защото не наблягах много на горната част и се от отслабването се свих там), така че прави и други неща(за мен плуването е фаворит).
Сигурно ще кажете тоя кво се прави на специалист, ама съм изпитал всичките тези неща и затова ги казвам.
[/quote]
to4no taka si e za tazi cel da si ravnomeren navsqkade se hodi na fitnes a i dava sila i moga sega da opravliavam koleloto po dobre po lesno mi e neslo4ainodobrite koloezda4i sa dosta qki v race,grab i T.N
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот PtD » Вто Мар 30, 2004 7:38 pm

[quote="mus"]
Ще извиняваш ама със запарващия анцунг си в грешка,губиш само вода и после си я възстановяваш.
[/quote]

1. Възстановяваш си я, ако пиеш колкото си пролял ;) Ако не пиеш толкова, започват да се разграждат мазнините за да се набави липсващата вода

2. За отделянето на 1л пот се хабят не знам колко си (доста голямо количество) калории, така че дори да си я възстановиш, пак си на далавера

3. Запарващият анцуг е ултра-вреден, но все пак някои хора го прилагат

4. Да, има зависимост на горенето на калории/мазнини от продължителността на натоварването, което обаче не значи, че не може с краткотрайни усилия (под 90 мин.) да се отслабне

5. Ако не знаеш, преди състезания когато трябва да се влезе в някоя теглова категория, спортистите висят сума ти време в сауна (примерно ако трябва да смъкнеш рязко 1-2 кила)

Затова - яко блъскане и папкане на корем, без опасност за нашишкавяване :D
Аватар
PtD

Мнениеот mus » Вто Мар 30, 2004 9:41 pm

[quote="PtD"]

[quote="mus"]
Ще извиняваш ама със запарващия анцунг си в грешка,губиш само вода и после си я възстановяваш.
[/quote]

1. Възстановяваш си я, ако пиеш колкото си пролял ;) Ако не пиеш толкова, започват да се разграждат мазнините за да се набави липсващата вода

2. За отделянето на 1л пот се хабят не знам колко си (доста голямо количество) калории, така че дори да си я възстановиш, пак си на далавера

3. Запарващият анцуг е ултра-вреден, но все пак някои хора го прилагат

[/quote]

1.Със запарващ анцунг най-много да ти излезнат гнойни пъпки;)
2.Някой да ти е казал,че не се отслабва с тренировки по-малки от 90 минути,просто след 90-тата мин. се харчат най-много калории
айде със здраве
mus

Мнениеот bikerider » Сря Мар 31, 2004 10:50 am

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

да ме прощаваш, но ръцете и раменете се развиват не по-малко, разбира се ако въртиш качествено и се изморяваш качествено...

иначе съм съгласен с теб - за мен комбинацията плуване+колоездене също е най-добра
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Сря Мар 31, 2004 1:55 pm

Мазнините се изгарят чрез аеробни упражнения или по точно чрез увеличаване на пулса до 60-80% от максималния.Максималният пулс е приблизително 220 удара в минута минус възрастта, на която си.Много важно е да се тренира продължително/над 30 минути/ и постоянно/5-6 пъти седмично/.Колоезденето е един от най-добрите начини за аеробно натоварване.За сравнение ще ви кажа, че на 20.03 от Пловдив до хижа Здравец изгорих 3200 калории, което е добра седмична норма за активно спортуващи./25км, 1070м денивелация/Абсолютно задължително при [b]всякакви[/b] тренировки трябва да се пие вода, иначе се уврежда организма, а и мускулатурата.Естествено без контрол върху храненето, добра физика не се постига.
Разделно хранене съм практикувал почти 2години, а и сега спазвам някои принципи.Не се отслабва, но е много полезно за стомаха/на мене ми се затвори язвата/.Горещо препоръчвам да прочетете "Зоната" на д-р Бари Сиърс, има много полезни неща.
Абе, старост-нерадост!;):8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Мар 31, 2004 6:34 pm

[quote="Newone"]

Мазнините се изгарят чрез аеробни упражнения или по точно чрез увеличаване на пулса до 60-80% от максималния.Максималният пулс е приблизително 220 удара в минута минус възрастта, на която си.Много важно е да се тренира продължително/над 30 минути/ и постоянно/5-6 пъти седмично/.Колоезденето е един от най-добрите начини за аеробно натоварване.За сравнение ще ви кажа, че на 20.03 от Пловдив до хижа Здравец изгорих 3200 калории, което е добра седмична норма за активно спортуващи./25км, 1070м денивелация/Абсолютно задължително при [b]всякакви[/b] тренировки трябва да се пие вода, иначе се уврежда организма, а и мускулатурата.Естествено без контрол върху храненето, добра физика не се постига.
Разделно хранене съм практикувал почти 2години, а и сега спазвам някои принципи.Не се отслабва, но е много полезно за стомаха/на мене ми се затвори язвата/.Горещо препоръчвам да прочетете "Зоната" на д-р Бари Сиърс, има много полезни неща.
[/quote]

Dam istina si e!Ne,4e az karam nagore po naklona de ma karai;)kato se tovari6 iako,sledva i iako otturvavane ot izli6nite polepnali lipidi po korema :D:D:D,a i se gradi muskulna masa.Vodata oba4e e ABSOLUTNO zaduljitelna pri podobni natovarvania,v protiven slu4ai...lo6o!!!Hranata e su6to mega vajna,no az tam napravo sum nespasiaem,dobre,4e pone ne se tup4a s maznini:8D:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот F1-MAN » Сря Мар 31, 2004 9:22 pm

[quote="bikerider"]

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

да ме прощаваш, но ръцете и раменете се развиват не по-малко, разбира се ако въртиш качествено и се изморяваш качествено...

иначе съм съгласен с теб - за мен комбинацията плуване+колоездене също е най-добра
[/quote]

Значи днес гледах в една книга следното:1-во място по горене на калории плуване-720/ч.,2-ро място колоездене-660 калории/ч.. Така че мисля че, ако редовно караш колело(в което не се съмнявам) и ходиш 2-3 пъти на седмицата на плуване ще отслабнеш за нула време.
@bikerider
Колелото наистина напряга и раменете, обаче смятам че резултатите, които се постигат с плуването с по-добри.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот PtD » Сря Мар 31, 2004 9:52 pm

[quote="F1-MAN"]
Колелото наистина напряга и раменете, обаче смятам че резултатите, които се постигат с плуването с по-добри.
[/quote]

Абе зависи какво точно правиш с колелото ;) По 2-3 часа bunnyhop-ове на ден правят чудеса И за горната част на тялото :D:):D:):D

А пък bunnyhop с бегемота си е направо тежък физически труд, сравним с докерския :D
Аватар
PtD

Мнениеот Newone » Чет Апр 01, 2004 9:32 am

[quote="Metal_Psycho"]

[quote="Newone"]

[/quote]

Dam istina si e!Ne,4e az karam nagore po naklona de ma karai;)kato se tovari6 iako,sledva i iako otturvavane ot izli6nite polepnali lipidi po korema :D:D:D,a i se gradi muskulna masa.Vodata oba4e e ABSOLUTNO zaduljitelna pri podobni natovarvania,v protiven slu4ai...lo6o!!!Hranata e su6to mega vajna,no az tam napravo sum nespasiaem,dobre,4e pone ne se tup4a s maznini:8D:
[/quote]

По принцип макроелементите в храната трябва да бъдат в съотношение 40:30:30 въглехидрати:протеини:мазнини=> т.е. много е важно да приемаш достатъчно мазнини, въпросът е какви.Полезни са единствено мононенаситените/непреработените растителни мазнини/- студено пресован зехтин и въобще всички студено пресовани растителни мазнини или маслини като плод, орехи,ядки.Вредни са животинските, а най-вредни трансмастните-маргарини,халварини и т.н.
Много важен е и видът на въглехидратите, които се приемат-дали са бързо/захари,хляб,картофи,ориз.../ или бавно/зеленчуци,някои плодове/
усвоими.Бавно усвоимите са по-полезни и от тях трудно се напълнява.
Всъщност в повечето случаи напълняването се дължи на прекалена употреба на бързи въглехидрати.Но най-важното е умереността в храненето:xx(::xx(:
Такива ми ти работи:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Чет Апр 01, 2004 10:09 am

[quote="F1-MAN"]

[quote="bikerider"]

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

[/quote]

Значи днес гледах в една книга следното:1-во място по горене на калории плуване-720/ч.,2-ро място колоездене-660 калории/ч.. Така че мисля че, ако редовно караш колело(в което не се съмнявам) и ходиш 2-3 пъти на седмицата на плуване ще отслабнеш за нула време.
@bikerider

[/quote]

исках да кажа, че само с въртене няма да станеш обърната кофа :)
Аватар
bikerider

Мнениеот F1-MAN » Чет Апр 01, 2004 7:43 pm

Това ми хареса.

@Newone
Въглехидрати:мазнини:белтъци-4:1:1 със сигурност.Не че има някакъв начин да го сметнеш освен с много мерене и информация от книги.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот pilio » Съб Апр 03, 2004 12:20 am

колко от вас обичат да си похапват стабилно вечерно време? особенно тежки храни деистват доста зле върху шкембака който трудно ги обработва през ноща, в хоризонтално положение. ако се отучите от тоя навик ще бъде добро начало за отслабване. то и за мене важи, гоня ги 115кг ама се пак съм 196см ;)
pilio

Мнениеот velco » Съб Апр 03, 2004 9:29 am

Абе не знам за разните му там диети и научни методи, ама като карах в петък смъкнах 2кг (60км, 2 км бутане, останалото каране).

~velco

Edit: Е, загубата е предимно вода де, но все пак някой грам мас също се е "изпарил".
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Newone » Нед Апр 04, 2004 8:36 pm

[quote="F1-MAN"]

Това ми хареса.

@Newone
Въглехидрати:мазнини:белтъци-4:1:1 със сигурност.Не че има някакъв начин да го сметнеш освен с много мерене и информация от книги.
[/quote]

Така наречената хранителна пирамида/най-популярната и форма/ препоръчва съотношение въглехидрати:протеини:мазнини, 70:20:10.Това, което аз препоръчвам е според "Зоната"/д-рБари Сиърс/.Не ми се преразказва книгата, но според него прекалената употреба на въглехидрати води до бурна хормонална реакция, с резултат натрупване на мазнини, при 75% от хората.:8D:
т.е. съотношение по Сиърс/Newone 4:3:3, въглехидрати:протеини:мазнини
Аватар
Newone

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 04, 2004 10:08 pm

@Newone
Това го знам от часовете по биология, но може би не е най-съвършеното съотношение.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот PtD » Нед Апр 04, 2004 11:54 pm

В потвърждение на моята методика с якото потене привеждам данни от учебника по физиология за медицински ВУЗ:

[b]1л пот отвежда 580 ккал топлина[/b], т.е. ако изпарите такова количество, вие сте "изхвърлили" тези калории (т.к. те се образуват за сметка на химическите реакции в организма, които пък се осъществяват от материалните запаси (които сте изпапкали ;))).

И веднага правим енергийния баланс:
Изход:
1л пот (вода + NaCl + мазнини + различни отрови)
580 ккал

Вход:
1л вода + 9г (е, приблизително ;)) NaCl
0 ккал (водата и солта не могат да се използват пряко за получаване на енергия в организма)

Откъдето следва, че изпарявайки 1л пот, дори веднага да изпиете 1л физиологичен разтвор (възстановявайки водния баланс) все пак сте "олекнали" с 580 ккал.

QED
Аватар
PtD

Мнениеот Newone » Пон Апр 05, 2004 10:43 am

[quote="PtD"]

В потвърждение на моята методика с якото потене привеждам данни от учебника по физиология за медицински ВУЗ:

[b]1л пот отвежда 580 ккал топлина[/b], т.е. ако изпарите такова количество, вие сте "изхвърлили" тези калории (т.к. те се образуват за сметка на химическите реакции в организма, които пък се осъществяват от материалните запаси (които сте изпапкали ;))).

Изход:
580 ккал

Вход:
0 ккал (водата и солта не могат да се използват пряко за получаване на енергия в организма)

Откъдето следва, че изпарявайки 1л пот, дори веднага да изпиете 1л физиологичен разтвор (възстановявайки водния баланс) все пак сте "олекнали" с 580 ккал.

QED
[/quote]

Много правилно, но не трябва да се забравя, че това важи при потене вследствие аеробно/кардио/ натоварване.При сауна и въздържане от течности изгубените килограми от пот се връщат напълно и доста бързо.Освен това при продължително натоварване изгаря и по-голяма част от въглехидратите в организма, така че водата после се задържа много малко и за кратко, защото те са които се свързват с нея и я задържат в клетките...
Май е време да издам учебник:^::D:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Пон Апр 05, 2004 11:15 am

[quote="Newone"]

[quote="PtD"]

Изход:
580 ккал

Вход:

QED
[/quote]

Много правилно, но не трябва да се забравя, че това важи при потене вследствие аеробно/кардио/ натоварване.При сауна и въздържане от течности изгубените килограми от пот се връщат напълно и доста бързо.Освен това при продължително натоварване изгаря и по-голяма част от въглехидратите в организма, така че водата после се задържа много малко и за кратко, защото те са които се свързват с нея и я задържат в клетките...
Май е време да издам учебник:^::D:8D:
[/quote]

Аз имам една изпитана рецепта - много каране и вода на воля.

Също така, както "колегата" :D:8D: по-горе отбеляза, яденето на корем късно вечер е много вредно - знам го защото бях потърпевш много години. Аз лично вече вечерям по-рано от 9 часа вечерта и то предимно зеленчуци, варени яйца и чай, най-много нещо с варено пилешко. И НИКАКВИ хамбургери откъдето и да е... :D:8D::8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Пон Апр 05, 2004 12:30 pm

@Bikerider
Внимавай и с яйцата-не повече от три-четири жълтъка на седмица.Можеш да ги замениш с пуешко филе,пилешко такова или риба.За времето на вечерята си абсолютно прав-хубаво е да има няколко/4-5/часа до лягане, но непосредствено преди лягане едобре да се хапне съвсем малко-например 100-тина грама нискомаслено кисело мляко,150-200г прясно мляко и т.н.:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Пон Апр 05, 2004 4:14 pm

[quote="Newone"]

@Bikerider
Внимавай и с яйцата-не повече от три-четири жълтъка на седмица.Можеш да ги замениш с пуешко филе,пилешко такова или риба.За времето на вечерята си абсолютно прав-хубаво е да има няколко/4-5/часа до лягане, но непосредствено преди лягане едобре да се хапне съвсем малко-например 100-тина грама нискомаслено кисело мляко,150-200г прясно мляко и т.н.:8D:
[/quote]

ами гледам да не прекалявам с яйцата :D:D:8D::8D::8D:

не че съм се засилил да отслабвам, нямам особени проблеми.

мерси за съвета, а това с млякото би ли го обяснил? може ли да се замени с бира? :D:D:8D::8D::8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Апр 05, 2004 6:36 pm

Всичко може да се замени с бира:^:точно това и е хубавото:8D:[:p]
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот MOD » Пон Апр 05, 2004 7:46 pm

И нищо не може да замени една студена бира след добро каране ...:D

@Newone и @PtD - определено е дошло време да напишете нещо по сериозно по въпроса за диетите, хранителния режим и всичко останало ...[:p]:D
И ако го оформите като статия много хора биха Ви били благодарни .. според мен ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Newone » Пон Апр 05, 2004 8:46 pm

@bikerider
Става и с бира, но и с парче пуешко или пилешко филе и 3 маслини
@останалите
Не сте прави, има и по-хубаво от една студена бира след каране-две студени бири и сестрите им:D:D:D
Аватар
Newone

ПредишнаСледваща

Назад към Архив