[quote="Metal_Psycho"]
[quote="Newone"]
Мазнините се изгарят чрез аеробни упражнения или по точно чрез увеличаване на пулса до 60-80% от максималния.Максималният пулс е приблизително 220 удара в минута минус възрастта, на която си.Много важно е да се тренира продължително/над 30 минути/ и постоянно/5-6 пъти седмично/.Колоезденето е един от най-добрите начини за аеробно натоварване.За сравнение ще ви кажа, че на 20.03 от Пловдив до хижа Здравец изгорих 3200 калории, което е добра седмична норма за активно спортуващи./25км, 1070м денивелация/Абсолютно задължително при [b]всякакви[/b] тренировки трябва да се пие вода, иначе се уврежда организма, а и мускулатурата.Естествено без контрол върху храненето, добра физика не се постига.
Разделно хранене съм практикувал почти 2години, а и сега спазвам някои принципи.Не се отслабва, но е много полезно за стомаха/на мене ми се затвори язвата/.Горещо препоръчвам да прочетете "Зоната" на д-р Бари Сиърс, има много полезни неща.
Абе, старост-нерадост!;):8D:
[/quote]
Dam istina si e!Ne,4e az karam nagore po naklona de ma karai;)kato se tovari6 iako,sledva i iako otturvavane ot izli6nite polepnali lipidi po korema

:D:D,a i se gradi muskulna masa.Vodata oba4e e ABSOLUTNO zaduljitelna pri podobni natovarvania,v protiven slu4ai...lo6o!!!Hranata e su6to mega vajna,no az tam napravo sum nespasiaem,dobre,4e pone ne se tup4a s maznini:8D:
[/quote]
По принцип макроелементите в храната трябва да бъдат в съотношение 40:30:30 въглехидрати:протеини:мазнини=> т.е. много е важно да приемаш достатъчно мазнини, въпросът е какви.Полезни са единствено мононенаситените/непреработените растителни мазнини/- студено пресован зехтин и въобще всички студено пресовани растителни мазнини или маслини като плод, орехи,ядки.Вредни са животинските, а най-вредни трансмастните-маргарини,халварини и т.н.
Много важен е и видът на въглехидратите, които се приемат-дали са бързо/захари,хляб,картофи,ориз.../ или бавно/зеленчуци,някои плодове/
усвоими.Бавно усвоимите са по-полезни и от тях трудно се напълнява.
Всъщност в повечето случаи напълняването се дължи на прекалена употреба на бързи въглехидрати.Но най-важното е умереността в храненето:xx(::xx(:
Такива ми ти работи:8D: