prerabotvane na suntour m 5000

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

prerabotvane na suntour m 5000

Мнениеот axelmax » Пон Мар 29, 2004 4:05 pm

znachi hoda e 50mm mislq da go na prava 100mm ili 120mm sas regulirovka na hoda i tvardosta ednovremeno samo che i maslo vav krakata vsichko sa presmetnal no mi trebat prujini dalgi 160mm ili 140 /predpolagam che ste moga da gi rezna ako sadalgi/sas 60mm po dalgi ot segashnite , da sa po tvardi i pri zganato polojenie da sa max 40mm no ako sa 30mm-35mm nema da e losho :
1. otkade da si poracham prujinite
2. strugarski uslugi
3. i ideq za poqki vtulki i s pomalka daljina za da moga da izvada podporite oste poveche ako mi treba oste hod :D

ne se karaite a karaite
marian
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Admin » Вто Мар 30, 2004 8:23 am

Ne se obijdai, ama spoered men ne si smiatal pravilno. Upgrade ot 50 na 100-120mm mi se struva dosta nezdravosloven za vilkata, a da ne dava Gospod, i za teb. :xx(:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Вто Мар 30, 2004 9:00 am

aide za 120 da ama za 100 moje nabarzo ste obqsna
podporite sa 250mm i vlizat vav normalno polojenie 140mm vav botushite kato gi ivada 40mm idvat tochno na ravno na vtulkite/okolo100mm/ i kato sedna na koleoto ste potane kam 10-15mm pod vtulkite i kato si poracham prujina koqto e 140mm sas 40mm poveche ot segashnata i hoda i e 100-110mm i gotovo nema da e nestabilna mnogo

ne se karaite a karaite
marian
Аватар
axelmax

Мнениеот axelmax » Чет Апр 01, 2004 9:31 am

e ppone se iskajete dali ste tane i ako ne zasto i ti admine vse pak ti mi postavi vapros dali ste stane sas tezi obqsneniq nadevam se da ti estanalo qsno za kakvo iamam predvid

ne se karaite a karaite
marian
Аватар
axelmax

Мнениеот KiZZo » Чет Апр 01, 2004 10:11 am

Ami sled kato hoda e 50 mm , zna4i vilkata e za XC , pri tova ne e nqkakva super vilka , t.e. ne moje da raz4itash, 4e ima osobena zdravina. A ti iskash dopylnitelno da q natovarish ... S edna duma: Nedei :).
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Чет Апр 01, 2004 10:12 am

[quote="axelmax"]

e ppone se iskajete dali ste tane i ako ne zasto i ti admine vse pak ti mi postavi vapros dali ste stane sas tezi obqsneniq nadevam se da ti estanalo qsno za kakvo iamam predvid

ne se karaite a karaite
marian
[/quote]

абе вземи накрая да се научиш да пишеш, че като прочета твой пост и ме болят после очите от взиране в йероглифите ти... още ли се чудиш, че не ти отговарят??? - според мен половината хора просто не ти разчитат писанията...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Чет Апр 01, 2004 10:31 am

IMA OPREDELENO NESTO VQRNO BIKERIDER STE SE POSTARAQ DA PISHA PO QSNO I PO GRAMOTNO:D

KIZZO TAZI VILKA DORI NE E ZA XC A ZA GRADSKO NO SMETAM STE IZDARJI NO AKO NE STE Q VARNA VAV PREDISHNOTO I SASTOQNIE BEZ PROBLEM AKO NE SE E STROSHILA DO TOGAVA

NA MENE MI TREBAT SAMO PO TVARDI I DALGI PROJINI KAJETE OT KADE DA SI GI KUPA/PORACHAM

NE SE KARAITE A KARAITE
MARIAN
Аватар
axelmax

Мнениеот КапитанПланета » Чет Апр 01, 2004 10:44 am

[quote="axelmax"]

...STE Q VARNA VAV PREDISHNOTO I SASTOQNIE BEZ PROBLEM AKO NE SE E STROSHILA DO TOGAVA
[/quote]

Само гледай ти да не се строшиш, че тогава връщането към предишното състояние става трудно, а понякога невъзможно.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот KiZZo » Чет Апр 01, 2004 10:45 am

Федер Универсал - П. Петров
Производство на технически пружини: натискови, цилиндрични и конусни, опънови, торсионни.
адрес: 1309 София, ж.к. Света Троица бл.106 вх.8, тел.: +359 2 8220088, факс: +359 2 217557

Само да кажа, че този тип така и не ми направи пружината, която си бях поръчал при него. Но ако искаш опитай.
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот SPA » Чет Апр 01, 2004 1:40 pm

[quote="axelmax"]

IMA OPREDELENO NESTO VQRNO BIKERIDER STE SE POSTARAQ DA PISHA PO QSNO I PO GRAMOTNO:D
...
[/quote]

Същата работа с големи букви. Няма точки ".", запетайки ",", припенателни знаци "!?" и т.н. "...". Абе подобрението е също толкоз ужасно. Недей да пишеш все едно пращаш SMS на някой и искаш всичко да го събереш накуп. Пък ако почнеш и на кирилица да пишеш! Ти обещавам, че поне аз ще се постаря да ги чета тези постове.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот КапитанПланета » Чет Апр 01, 2004 1:51 pm

[quote="SPA"]
Същата работа с големи букви. Няма точки ".", запетайки ",", припенателни знаци "!?" и т.н. "...". Абе подобрението е също толкоз ужасно. Недей да пишеш все едно пращаш SMS на някой и искаш всичко да го събереш накуп. Пък ако почнеш и на кирилица да пишеш! Ти обещавам, че поне аз ще се постаря да ги чета тези постове.
[/quote]

Що бе, SPA, старае се човекът. Bikerider му каза "... че като прочета твой пост и ме болят после очите от взиране в йероглифите ти... .. според мен половината хора просто не ти разчитат писанията..." и axelmax е решил че причината за проблема е прекалено ситния текст. Така като са по-големи буквите не се налага хората да се взират ;):o):o):o).
КапитанПланета

Мнениеот SPA » Чет Апр 01, 2004 1:58 pm

[quote="КапитанПланета"]
Що бе, SPA, старае се човекът. Bikerider му каза "... че като прочета твой пост и ме болят после очите от взиране в йероглифите ти... .. според мен половината хора просто не ти разчитат писанията..." и axelmax е решил че причината за проблема е прекалено ситния текст. Така като са по-големи буквите не се налага хората да се взират ;):o):o):o).
[/quote]

[size=200]:DДа пробва тогава така.:D[/size]
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот MOD » Чет Апр 01, 2004 2:00 pm

[quote]

[/quote]

:D:D:D:D
Между другото @axelmax и аз понякога трудно ти разчитам постовете ..
Защо не се опиташ да пишеш на кирилица ? Аз лично бих аплодирал такъв опит ...:8D:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот axelmax » Чет Апр 01, 2004 8:07 pm

Мен ми все едно и на кирилица сте пиша не е проблем .Така e добре nali:D

:DОчакчвам аплодисменти:D:)[:p]:8D:;):o)

не се караите а караите
мариан
Аватар
axelmax

Мнениеот КапитанПланета » Чет Апр 01, 2004 9:01 pm

APLODISMENTI !!! [:p]:}):;):D:D:D
КапитанПланета

Мнениеот Admin » Чет Апр 01, 2004 9:04 pm

Браво, така наистина е по-разбираемо, защото дори да пропуснеш няколко препинателни знака, по-лесно се хваща общия смисъл, отколкото на латиница. ;)
Сега за вилката - принципно съм против подобни тунинги на евтини, а и на по-скъпи вилки. Виждал съм и успешни опити, ама има и доста плачевни. Повечето успешни са били свързани с намаляване на хода, а не с увеличаването му. Справка - Капитан Планета.
Като вдигнеш вилка за ХС (или още по-зле за градски велосипеди) от 50 на 100мм ход, яко ще я изнасилиш. :D Тя си е проектирана едва-едва да издържа натоварванията при 50мм ход. Като изкараш тръбите нагоре (повечето, да не кажа всички вилки "имат мегдан" за това), ще отслабиш много вилката. Toyaga или Bikerider могат да ти го обяснят със суперточни технически термини, аз мога (с риск да допусна някаква неточност) с по-обикновени думи: като са вкарани по-навътре тръбите, лостът, който се получава при натоварвания в посоките напред-назад е по-малък. Обратно - като са извадени нагоре е по-голям, а опората, която дават втулките е по-малка. От това: 1)много по-бързо ще се образува луфт при втулките 2)по-лесно може да се счупят самите тръби или да се измъкнат (говорим за евтина вилка), или да се изкривят или не ми се мисли какво още. Като цяло вилката ще стане много по-лесно усукваща се във всички посоки (а тя и сега сигурно не е никак здрава в това отношение). Да не говорим пък за това, че вилка със 100мм ход се кара съвсем различно от вилка с 50мм ход, което значи, че цялостните натоварвания, на които ще я подложиш, най-вероятно ще надминат тези, за които тя е предвидена, т.е. може не само горните тръби и втулките, но и короната или Бог знае какво друго да сдаде багажа в твърде неподходящ момент. :V::xx(:
Определено мисля, че при ниската цена на някои Suntour-и със 100мм ход е по-добре да спестиш пари, да се отървеш от тази, за която говорим в момента и да си купиш нова вилка или някоя на старо, която обаче призводителят я е направил със 100 мм ход. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MOD » Чет Апр 01, 2004 9:50 pm

[quote="axelmax"]

не се караите а караите
мариан
[/quote]

Чест и почитания :)
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот axelmax » Чет Апр 01, 2004 11:14 pm

@админ маи сте си продавам цялото колело и вилката рабира се и така ще се откажа от намерението си за този тунинг .Исках да пробвам дали сте стане и как щe се даржи/ като поведение /,ама маи наистина е по-добре да не си права такива експерименти опасни за здравето ,че сега без туи сам го закасал .

не се караите а караите
мариан
Аватар
axelmax

Мнениеот did » Пон Апр 05, 2004 9:07 am

[quote="КапитанПланета"]

Само гледай ти да не се строшиш, че тогава връщането към предишното състояние става трудно, а понякога невъзможно.
[/quote]

Една от най-точните и хубави формулировки на втори принцип на термодинамиката, която съм срещал в сериозна литература (без майтап!) гласи: "Не можеш да разпържиш изпържени яйца!". Axelmax, хубаво си решил да се откажеш, че яйцата можеше да се окажат твоите:D:D:D.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 05, 2004 9:28 am

[quote]"Не можеш да разпържиш изпържени яйца!"[/quote]

Готин лаф!:D:D:D

Почти като универсалните истини "Не можеш да върнеш изстисканата паста за зъби обратно в тубата" или "Убий ме, обаче от празна чаша не мога да пия!":D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот TOYAGA » Пон Апр 05, 2004 9:42 am

@ axelmax

Admin каза:

[quote]Тя си е проектирана едва-едва да издържа натоварванията при 50мм ход. Като изкараш тръбите нагоре (повечето, да не кажа всички вилки "имат мегдан" за това), ще отслабиш много вилката. Toyaga или Bikerider могат да ти го обяснят със суперточни технически термини...[/quote]

Ето ти сега един суперточен нато терминология технически съвет - "Недей да правиш от мухата слон, щото ще имаш проблеми с фуража!"

BTW, поздравления за усилията ти да пишеш членоразделно :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Пон Апр 05, 2004 11:36 am

[quote="axelmax"]

не се караите а караите
мариан
[/quote]

имаш ги :D:D:D:8D::8D::8D::8D::8D:
мерси и от мен :D:D:):):)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Архив