Събота - 10.04.2К4 и Понеделник - 12.04.2К4

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Събота - 10.04.2К4 и Понеделник - 12.04.2К4

Мнениеот MOD » Сря Апр 07, 2004 4:29 pm

Какво ще кажете да покараме тези два дни :?:

За събота ( 10.04.2К4 ) - спускане - или на Драгалевци , или от Втора Междинна на Симеоновския лифт надолу
За понеделник ( 12.04.2К4 ) - Едно ходене до Плана ( възможно е да го съчетаем с чистене на пътеката, която миналата седмица не успяхме да намерим )

Всичко това - разбира се, ако времето го позволи

А финала - на бира в Младост 1 ..:D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот tuba » Сря Апр 07, 2004 4:41 pm

Събота и Неделя съм зает за Понеделник съм навит
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот MOD » Сря Апр 07, 2004 5:07 pm

Да кажем 09:45 - 10:00 на Хладилника в понеделник ?

MOD

Мнениеот tuba » Сря Апр 07, 2004 5:35 pm

Става според мен понеже е последния почивен ден
потока зелко производители ще е в обратната посока
tuba

Мнениеот MOD » Сря Апр 07, 2004 5:42 pm

@Tuba - :D:D:D

MOD

Мнениеот Harka » Сря Апр 07, 2004 6:20 pm

За жалост няма да мога да дойда тъй като в момента съм бая "разкрасен" в главата в следствие на едно ДОСТА неприятно падане ала Admin.Преди два дена тръгвам към BAS да проверя нещо-през Южния парк.Точно бях влезнал в него и незнайно как ПАК спуках гума-за три поредни дни(първо-когато карахме в Плана;второ-на следващия ден пак, само че задна;трето-на следващия ден пак-отново задна).Така трябваше да си бутам колело до BAS, тъй като не ми се занимаваше с лепене.Ако се сещате точно успоредно на "Монцата" минава една пътечка.Точно на тази пътечка някой беше направил скок, зарадвах се и си казах, че на връщане ще го пробвам.Речено-сторено.И точно тогава поредица от малшансове ми попречиха да се приземя благополучно.А именно-Както обикновено си се засилвам почти максимално на тази пътечка т.е. с 45-50 км/ч обаче точно преди скокчето, което беше горе долу след завоя на пътечката, поднесох, което поднасяне ме дезоринтира и не можах да изтегля навреме тежестта си назад.Резултатът беше полет във въздуха около 2,50-3 метра, падане по горния край на челото на главата и после пак около 3-4 метра търкаляне(стойностите посочени тук са приблизително точни, тъй като точката на приземяване по глава е отбелязана с първо отчупилата се козирка на каската ми, която сигурно е още някъде там).За щастие се отървах без комоцио и шиене, а дефакто със яко охлузване и ожулване на главата, леко навехната дясна китка(не-счупването и дължа предимно на РЕДОВНОТО всекидневно пиене на около 1 литър мляко) и малко ожулени колена.В началото имах имах един ДОСТА голям оток в челото покрай раната в главата, който сега се разнася надолу по лицето, поради което почти напълно ми е затворил лявото око, но до два-три дена се надявам да се е разнесъл.Като в заключение ще кажа-Е Т'ВА Е ДА СИ АМАТЬОР БРАТЧЕ!:V:
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот MOD » Сря Апр 07, 2004 6:41 pm

@Harka - Скорошно оправяне .. и по-внимателно следващия път ..
Имал си късмет и си се разминал с дявола ..

Приятели, ето затова каската не е "гъзария" и в града ( а за планината си е просто задължителна )

MOD

Мнениеот Harka » Сря Апр 07, 2004 6:55 pm

[quote="MOD"]

@Harka - Скорошно оправяне .. и по-внимателно следващия път ..
Имал си късмет и си се разминал с дявола ..

Приятели, ето затова каската не е "гъзария" и в града ( а за планината си е просто задължителна )
[/quote]

Мда-не знаеш какво ще ти скимне;)
Аватар
Harka

Мнениеот КапитанПланета » Сря Апр 07, 2004 8:47 pm

Harka, пожелавам ти скорошно възстановяване !!! При тия параметри както ги описа, много леко си се разминал, слава Богу ! От утре почвам и аз да пия по един литър мляко :D.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот Harka » Сря Апр 07, 2004 9:43 pm

[quote="КапитанПланета"]

Harka, пожелавам ти скорошно възстановяване !!! При тия параметри както ги описа, много леко си се разминал, слава Богу ! От утре почвам и аз да пия по един литър мляко :D.
[/quote]

Много ти благодаря Капитане:).Надявам се до месец да съм отново на 6:D:8D:.А колкото до млякото-наистина помага заради количеството калций в него, който пък от своя страна заздравява костите.Калцият се съдържа още и в бялото сирене, на което лично аз съм му МНОГО голям фен още от съвсем малък.Факт е, че до сега (слава богу) още нищо не съм си чупил, а съм имал немалко случаи за това-включително и падане от върха на орех, което беше поне от 6-7 метра.И тогава се отървах само с охлузвания.Имал съм и бая сериозни падания със ски по необработен сняг, в който цялата ми ска се е заривала без обаче автомата да я освободи, при което кракът ми така се усуквал, че още се чудя как не съм го направил на трески.Абе въобще баси калитара съм.
Аватар
Harka

Мнениеот KiZZo » Сря Апр 07, 2004 9:46 pm

Аз мога и в събота и в понеделник. А също и в неделя :D. Само кажете кога и къде.
MOD - и на мен ми е по-удобно със Симеоновския ама при тези цени от 4 лв. ( не вярвам да има билет само до половината , макар че и това се е случвало ) няма да можем да се пускаме колкото ни е кеф.
KiZZo

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 07, 2004 9:52 pm

[quote]Абе въобще баси калитара съм.[/quote]

Абе не знам какъв калитар си, ама ако не беше с каска и най-вече - ако не беше ял толкова сирене :D:D:D, щеше да береш ядове...

Чукай на дърво и по-умната занапред!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Harka » Сря Апр 07, 2004 10:53 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]Абе въобще баси калитара съм.[/quote]

Абе не знам какъв калитар си, ама ако не беше с каска и най-вече - ако не беше ял толкова сирене :D:D:D, щеше да береш ядове...

Чукай на дърво и по-умната занапред!
[/quote]

Верно е TOYAGA каската ме спаси.Паднах с цялата си тежест на глава и ако не бях с нея(макар че АБСОЛЮТНО никога не карам без каска, когато и да било)просто не ми се мисли.Сега ще трябва нова каска да си взимам, защото тази е напълно сцепена на мястото на началния удар и сериозно деформирана почти по цялата си дължина.Между другото сериозно обмислям варианта шлем-вие какво ще кажете?
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 08, 2004 8:33 am

[quote]Между другото сериозно обмислям варианта шлем-вие какво ще кажете?[/quote]

Първо искам (за всеки случай) да ти напомня, че каска, с която е падано СЕ ИЗХВЪРЛЯ (независимо от това дали има видими следи от повреда или НЕ).

После наистина бих ти препоръчал да помислиш за интегрален шлем, ако и в бъдеще възнамеряваш да рипаш по 3-4 метра и да се приземяваш без да вадиш колесниците...:D:D:D Не познавам стила ти на каране, но ако ти се струва, че класически full-face ще ти бъде прекалено тежък и неудобен (трудно се върти нагоре с подобна тенджера, а каска ти трябва и нагоре, щото и нагоре се пада...), можеш да се поинтересуваш какво предлагат Giro и MET с моделите си Switchblade и Parachute...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Чет Апр 08, 2004 8:57 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]Между другото сериозно обмислям варианта шлем-вие какво ще кажете?[/quote]

Първо искам (за всеки случай) да ти напомня, че каска, с която е падано СЕ ИЗХВЪРЛЯ (независимо от това дали има видими следи от повреда или НЕ).

После наистина бих ти препоръчал да помислиш за интегрален шлем, ако и в бъдеще възнамеряваш да рипаш по 3-4 метра и да се приземяваш без да вадиш колесниците...:D:D:D Не познавам стила ти на каране, но ако ти се струва, че класически full-face ще ти бъде прекалено тежък и неудобен (трудно се върти нагоре с подобна тенджера, а каска ти трябва и нагоре, щото и нагоре се пада...), можеш да се поинтересуваш какво предлагат Giro и MET с моделите си Switchblade и Parachute...
[/quote]

@TOYAGA:Каската дори и да не я бях сцепил и дори и да нямаше видимо счупване пак бих я изхвърлил, а какво остава за тази.А за стилът ми на каране-какво да ти кажа.Като всеки младок в началото и аз нямам някой изразен стил на каране-колкото въртя на горе, толкова се и се спускам, обичам и да скачам-абе въобще всички екстри:D.След закупуването на Giant AC обаче мисля, че вече окончателно ще се насоча към freeride-а.Точно затова сега мисля да си взема шлем и да ми по-неудобно няколко месеца, отколкото сега да си взема нормална каска и после да трябва пак да я сменям за шлем, защото за freeride шлемът си е задължителен.
Аватар
Harka

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 08, 2004 9:13 am

GIANT AC може да се кара И нагоре... Затова ти препоръчах да видиш ето тези две неща:

[img]http://geartest.com/images/giro_switchblade.gif[/img]

[img]http://www.sport-conrad.de/ftp/Artikelbilder/gross/565_031_05.jpg[/img]

Както bikerider обича да казва - "най-доброто от два свята"...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Чет Апр 08, 2004 9:55 am

[quote="TOYAGA"]

GIANT AC може да се кара И нагоре... Затова ти препоръчах да видиш ето тези две неща:

[img]http://geartest.com/images/giro_switchblade.gif[/img]

[img]http://www.sport-conrad.de/ftp/Artikelbilder/gross/565_031_05.jpg[/img]

Както bikerider обича да казва - "най-доброто от два свята"...
[/quote]

@TOYAGA:Честно казано с AC-то не смятам да се изкачвам или поне не дълго, затова се насочих към класическия шлем.Ще съм ти МНОГО благодарен ако ме насочиш в правилната посока и тук.
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Чет Апр 08, 2004 10:11 am

@Harka:
Случайно погледнах темата - лош късмет си извадил. Желая ти скорошно оздравяване. Както казва един мой приятел - който не кара, той не пада :D:D:8D::8D::8D: Добре че си бил с каска...

Всичко хубаво, приятно оздравяване и следващия път му виж сметката на скока. Горе главата, на прав път си - все пак Бендър най-много пада и се пребива ;):D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Апр 08, 2004 10:17 am

[quote="TOYAGA"]
...Както bikerider обича да казва - "най-доброто от два свята"...
[/quote]

@TOYAGA:
така е :D;):8D::8D::8D:

@TOYAGA, Harka:
Какво мислите за Giro MadMax / MadMaxII? Вентилацията му е много добра (е не толкова колкото на Switchblade например :D), а вдъхва доста по-голямо спокойствие за агресивно каране/скокове. Да не говорим, че е два пъти по-евтин от SwitchBlade и два пъти по-тежък :D:D:8D::8D::8D:...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 08, 2004 10:19 am

[quote]Ще съм ти МНОГО благодарен ако ме насочиш в правилната посока и тук[/quote]

Ммм, не мога да те насоча, щото никога не съм ползвал такава и не им разбирам. Само съм чувал, че фирми като Troy Lee Design и 661 правят хубави неща, но съм сигурен, че някой от по-опитните "танкисти" ще може да ти каже повече и по-смислени неща по този въпрос...

EDIT

Що не вземеш да отвориш една нова специална тема в "Продукт-консулт", щото тази нещо стана яко offtopic? Предполагам, че ще е полезна и за други хора. На мен също би ми било интересно да чуя нещо по въпроса...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Harka » Чет Апр 08, 2004 10:29 am

И на мен ми хрумна TOYAGA.Баси мероприятието направихме:D.
@bikerider:Благодаря ти:)!Не се съмнявай, че само да се оправя отивам пак на скока и тогава ще видим кой-кого:D.Дано само не се е разрушил до тогава!
Аватар
Harka

Мнениеот screamBoy » Чет Апр 08, 2004 10:38 am

Harka - жив и максимално здрав в най-скоро време, това ти пожелавам !!
понеделник ако може да е 10-10:20 срещата
а събота ? пак нещо около 10 ... до тук ми изглежда като че ще дойда да погостувам на компанията :D
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Чет Апр 08, 2004 11:12 am

Според мен няма пречка да се срещнем в понеделник от 10:15 - 10:30 на Хладилника ...

MOD

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 08, 2004 11:23 am

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]
...Както bikerider обича да казва - "най-доброто от два свята"...
[/quote]

@TOYAGA:
така е :D;):8D::8D::8D:

@TOYAGA, Harka:
Какво мислите за Giro MadMax / MadMaxII? Вентилацията му е много добра (е не толкова колкото на Switchblade например :D), а вдъхва доста по-голямо спокойствие за агресивно каране/скокове. Да не говорим, че е два пъти по-евтин от SwitchBlade и два пъти по-тежък :D:D:8D::8D::8D:...
[/quote]

Виж в "Шлем" на "Продукт-консулт" да не задръстваме повече с ОТ-ци тука..
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Black » Чет Апр 08, 2004 1:16 pm

ok mo6e da se sre6ynem po patekite na vito6a:D:D
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот MOD » Чет Апр 08, 2004 1:48 pm

В събота ми изникна работа и за съжаление няма да мога да карам ..
Пожелавам приятно и безаварийно каране на тези, които ще се качат в събота

За понеделник няма промяна в плановете - 10:15-10:30 на спирката на 98
Посоката - Плана
И всичко това - ако времето е с нас

MOD

Мнениеот Lubo » Чет Апр 08, 2004 11:22 pm

V ponedelnik 6te se postaraq da doida, za sega pone nqmam rabota. Lo6oto e 4e pak davat 4e 6te vali - DANO DA NE SA POZNALI "sinopticite"
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот Admin » Чет Апр 08, 2004 11:47 pm

@harka
Пожелавам ти възможно най-бързо оздравяване, че тъкмо бях започнал да кроя планове да караме заедно...:V:;)
Между другото, ако аз бях паднал при подобни параметри (щото гледам, че си ме цитирал в началото), в момента сигурно щях да съм на няколко системи и кой знае колко натрошен. :D Сериозно, аз съм цар на лошите падания, което разбира се хич не е добре :xx(::V:. Добре, че си се разминал по-леки, колкото и неуместно може би да звучи това.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Чет Апр 08, 2004 11:53 pm

@MOD&all
Ако искате да почистим онази пътека в понеделник (което аз доста искам), ще трябва да сме без колела, поради следните причини:
1. по-лесно ще се придвижваме нагоре, колелата само ще ни пречат
2. на връщане си струва да почистим и "класиката" през Манастира, защото имаше доста нова шума и по нея, и се пързаляше повече, особено в горната част.
Даже може на връщане един-двама души да се заемат с главната пътека през манастира, а аз с още някой да почистим средната пътека, която е най-пряка и най-стръмна - тя представлява един много хубав улей, който в момента обаче е покрит с 10см шума и има две-три напречно паднали дървета.
Така че разберете си дали ще е каране или чистене и ще го направим.
Ако ще е чистене, много по-добре е да се чакаме на Окръжна болница например, за да отидем до Дяволския мост с автобус №3.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот screamBoy » Пет Апр 09, 2004 9:13 am

чистене, улея и на мен ми харесва :)))))
каквото и да е, само ако може да е след 10 защото доколкото си знам колегите по-рано от 9:30 няма да изляза
може би да споменем нещо и за инструментите ?
шумата и по-едрите съчки е ясно че ще почистим с подръчни материали, примерно направена от сноп пръчки метла
за храсти и клони - да носим 1-2 тесли и/или секирки?
май имам у нас една малка като за раница
прогнозата е за читаво за такъв вид дейност време
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Следваща

Назад към Архив