от центъра до черни връх ...

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Мнениеот bikerider » Сря Авг 16, 2006 11:17 am

@TOYAGA: mea culpa, пропуснах да настоя да разделим [b]по принцип[/b] "шоплука" от "навлеци" ;)

@yahutu: абе шамандуро, верно що не се скриеш? дошъл да ми сипе оценки. София да не ти е Пловдив бе майна? Верно като ти е мръсно бегай си в Майна-таун (извинения към пловдивчани).

Мръсни били софиянците - ти освен мутрите и кундурите по улиците виждал ли си истински софиянец бе, байно ??? Тия мутри и кундури да не би да са кореняци-софиянци??? Ако обичаш оди си търкай чутурата да мислиш, белким родиш някоя собствена мисъл... :crazy:

айде пързул към дупката улево... :wavey:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Lubo » Сря Авг 16, 2006 11:35 am

И краиният ефект от въпросната инвазия е, че с радост гледаме да излезнем от София било то поне на 20-ина км. Но това е може би съдбата на всички големи градове....например в Лондон можеш да видиш цветовете на дъгата с различни видове кожи, но там си има ред :( а тук не :(

А според мен основната причина а идването на хора от селата и малките градове в София е, че по въпросните места трябва да се бачка яко, а в софия можеш да хванеш някаква работа и хем ще свързваш двата края, хем ще си гъзар живеещ в столицата и т.н. А е факт, че огромната част от българите са ДОСТА мързеливи и/или алкохолици :( .... и не мога да разбера какъв е зора да дойдеш в София да работиш за 250лв, а в същото време да си имаш посигурено и жилише и работа за 200лв в родното си място? ..... големия купон е тука сигурно :(
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот 4getcredo » Сря Авг 16, 2006 1:36 pm

[quote="mih"]

Хехе, още по-утопично е положението със студенстките линии... :thumb:

А кое по-точно е неприоложимо според теб? Чакането на опашка е ясно, че е утопично и неприложимо (то затова го няма и другаде), пък и няма кой знае каква нужда от него, но да се влиза само отпред и контролът да се осъществява чрез шофьора ми се струва съвсем "наземно" решение; маршрутките отдавна го ползват. Пък това, че колите са малко, едва ли е заради екологични съображения. :)
[/quote]

mih, не се изразих правилно: под "коли" имах предвид машините, наричани автобуси, рейсове, тролеи и пр. ;), а смятам, че качването само от предната врата е неприложимо, защото, за да се поеме потока от хора, който използват наземния транспорт без да има блъсканици и опашки по спирките, трябва "колите" да минават през минута. За тази цел са необходими определено количество "коли", за набавянето на които, са необходими много пари...
Сега май по-ясно го казах. :)

p.s. Когато метрото покрие едни от най-натоварените линии, може и да започне да работи. Повечето градове, които би използвал за пример на подобна практика, разполагат с метро или просто градският транспорт не се ползва много-много, защото хората карат коли. :)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 16, 2006 2:08 pm

[quote="4getcredo"]

[quote="mih"]

Хехе, още по-утопично е положението със студенстките линии... :thumb:

А кое по-точно е неприоложимо според теб? Чакането на опашка е ясно, че е утопично и неприложимо (то затова го няма и другаде), пък и няма кой знае каква нужда от него, но да се влиза само отпред и контролът да се осъществява чрез шофьора ми се струва съвсем "наземно" решение; маршрутките отдавна го ползват. Пък това, че колите са малко, едва ли е заради екологични съображения. :)
[/quote]

mih, не се изразих правилно: под "коли" имах предвид машините, наричани автобуси, рейсове, тролеи и пр. ;), а смятам, че качването само от предната врата е неприложимо, защото, за да се поеме потока от хора, който използват наземния транспорт без да има блъсканици и опашки по спирките, трябва "колите" да минават през минута. За тази цел са необходими определено количество "коли", за набавянето на които, са необходими много пари...

p.s. Когато метрото покрие едни от най-натоварените линии, може и да започне да работи. Повечето градове, които би използвал за пример на подобна практика, разполагат с метро или просто градският транспорт не се ползва много-много, защото хората карат коли. :)
[/quote]
Ами всъщност не е задължително. Защото при многото врати качващите се изчакват слизащите. Ако обаче потокът от пътници през автобуса е еднопосочен мисля, че доста ще се съкрати времето за качване и слизане. Да не говорим, че ще се избегни бутането между хора слизащи на различини спирки.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот 4getcredo » Сря Авг 16, 2006 2:18 pm

донякъде... но хората, които могат да слязат за определено време от три двойни врати, са доста повече, отколкто тези, които могат да се качат за същото време през една и то единична врата... не забравяй, че в повечето случаи на натоварените спирки се качват много повече хора, отколкото слизат...
Това обаче е само малка част от проблема, нямам амбиции да го решавам :), просто се упражнявам.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот yahutu » Сря Авг 16, 2006 2:32 pm

тоqга и баикридер кат не жи харесжа кжо пиша не жлизаите жаж форума мишки компутерни :D
и още жеднуй сурдете се на жас че сте такижа а не на мен :D
ако жие сте типичните софианци ебати софианците чесно псужат като трактористи (за тоqга стаа ?с) на мен не ми пречите :P и ше дажам оценки колкото си искам и на което си искам..
днеска бqх ж един типично софииски кжартал - казичане се нарича. жидqх много коренqци там много интересни ми бqха столичаните от този кжартал :P имаше лаина по улиците конски :D ам сигурно е нормално незнам.. :D
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот bluskanie » Сря Авг 16, 2006 3:02 pm

Все пак нека правим разлика между селянин и селяндур. Много хора свързват живеенето в провинцията с простащина, което има своето обяснение, но не винаги. Ся стана така, че в провинцията останаха свестни хора а помиярите нахлуха в София с голфовете... да се чудим къде да ги балираме бахти
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Авг 16, 2006 3:26 pm

[quote="4getcredo"]

донякъде... но хората, които могат да слязат за определено време от три двойни врати, са доста повече, отколкто тези, които могат да се качат за същото време през една и то единична врата... не забравяй, че в повечето случаи на натоварените спирки се качват много повече хора, отколкото слизат...
Това обаче е само малка част от проблема, нямам амбиции да го решавам :), просто се упражнявам.
[/quote]
Решението е просто - статистика плюс теория на опашките плюс пари
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 16, 2006 4:28 pm

Още по-просто е... "Не влизай през изхода!"
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mih » Сря Авг 16, 2006 4:32 pm

[quote="4getcredo"]

[/quote]

За едни и същи коли говорим :), аз имах предвид, че недостатъчният брой автобуси и т.н. (поне според мен) се дължи по-скоро на укрити/отколонени/непоискани фондове, отколкото от еко-съображения ;) Без да се увеличи броя им няма как да се осъществи качествен контрол, това е неизменно условие за подобряването на транспорта, след като е явно, че са малко. Пък после ако едната врата е недостатъчна, може както във Варна, Бургас (мисля, че и в Пловдив е така) - с постоянни контрольори, които се возят в автобуса. На мен обаче ми се струва, че на влизане би било по-ефективно, защото веднъж влязъл, гратисчията вече е проблем най-малкото заради скандала, който ще вдигне. Може също контрольорът да не е шофьорът, че на шофьора би му дошло в повече, ами да стои до него отред.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Сря Авг 16, 2006 6:21 pm

[quote="yahutu"]
днеска бqх ж един типично софииски кжартал - казичане се нарича.
[/quote]

типично викаш? :crazy:
аз ако дойда у вашта индустриална зона сигурно ще блести от чистота а?

бахти профана... :puke:
Аватар
bikerider

Мнениеот yahutu » Сря Авг 16, 2006 6:34 pm

виж малко че е квартал уе умник! ЖК - ЖИЛИЩЕН КВАРТАЛ! и доста такива има :P ела в наща индустриална ше видиш само заводи ам не и блокове, кущи и т.н. завиваи накадет искаш в казичане ае сас здраве :peace:
пс чак взе да ми омрузва да мрункате толко, ревлиовци
Аватар
yahutu

Мнениеот klmn » Сря Авг 16, 2006 7:38 pm

Яхуто,Казичане е село-води се квартал,ама кат видиш разстоянията на предградията на Париж например и Майнинген мое да стране предградие скоро :D:D.
Не съм убеден че метрото ще разтовари навалицата в грАдски транспорт,щото там не става гратис ;),и не ми пука,щот не използвам такъв..карайте си тръкалата..:beer:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Сря Авг 16, 2006 9:44 pm

абе нема смисъл - yahutu си знае... Пловдив е град, София е град, щом са градове и двата значи са еднакви, значи дай да сравняваме...

типичен ограничен провинциален манталитет...

@yahutu: дай да сравним Пловдив със Стокхолм като си толкова отворен... баси бълвоча е Пловдив пред Стокхолм нали? :crazy:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 16, 2006 9:59 pm

Марто, остави го фелибейския духач... Кой ще ни чисти кенефите, ако ги няма майните?
Аватар
TOYAGA

Мнениеот boi4ka » Сря Авг 16, 2006 11:03 pm

:dunno:Хора спрете се:dunno:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот TOYAGA » Сря Авг 16, 2006 11:06 pm

[quote="boi4ka"]

Може да си въведете пропускателен режим в столицата и навлеците да плащат за да разгледат.:peace:
[/quote]

Може.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот boi4ka » Сря Авг 16, 2006 11:07 pm

:D
Аватар
boi4ka

Мнениеот yahutu » Чет Авг 17, 2006 12:07 am

абе ридер ти знаеш ли за ко говорим вобще ? :rofl::rofl::rofl:
Аватар
yahutu

Мнениеот yahutu » Чет Авг 17, 2006 12:09 am

hahah da we werno da ne sam go izmislil as toq grad :bigmout:
Аватар
yahutu

Мнениеот boi4ka » Чет Авг 17, 2006 8:12 am

[quote="yahutu"]

абе ридер ти знаеш ли за ко говорим вобще ? :rofl::rofl::rofl:
[/quote]
пич, земи се в ръце, щото в Пловдив има и свестни хора.
Да, знам за "ко" говорите и за това ти казвам да спреш да се излагаш публично.
Аватар
boi4ka

Мнениеот bluskanie » Чет Авг 17, 2006 8:45 am

Еееей канари майка ви шайба...

из "Ботев ПД - Локо ПД"
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Авг 17, 2006 9:52 am

@boi4ka: мерси :D
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 17, 2006 9:53 am

До тук не се разбра чия пишка е по-голяма.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 17, 2006 9:55 am

Но пък се разбра, на кой му е най-малка :)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 17, 2006 10:00 am

Дали?:D:beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Чет Авг 17, 2006 10:11 am

Объркал си "Н" с "Д"... :):beer:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 17, 2006 10:15 am

:DЩом така те влече - ок
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Чет Авг 17, 2006 10:33 am

[quote="NovemberCharlie"]

До тук не се разбра чия пишка е по-голяма.
[/quote]

Къде видя някой да мери пишки? :dunno:

съвсем е прав TOYAGA - наистина се видя чий град е по-малък...

(...и по-чист като резултат от това, че е по-малък, ама иди го обясни това на лоботомирания... :crazy:)
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Авг 17, 2006 10:42 am

Исках да подскажа нещо, но май не се получи.;)
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла