[quote="4getcredo"]
mih, не се изразих правилно: под "коли" имах предвид машините, наричани автобуси, рейсове, тролеи и пр.

, а смятам, че качването само от предната врата е неприложимо, защото, за да се поеме потока от хора, който използват наземния транспорт без да има блъсканици и опашки по спирките, трябва "колите" да минават през минута. За тази цел са необходими определено количество "коли", за набавянето на които, са необходими много пари...
Сега май по-ясно го казах.
p.s. Когато метрото покрие едни от най-натоварените линии, може и да започне да работи. Повечето градове, които би използвал за пример на подобна практика, разполагат с метро или просто градският транспорт не се ползва много-много, защото хората карат коли.
[/quote]
За едни и същи коли говорим

, аз имах предвид, че недостатъчният брой автобуси и т.н. (поне според мен) се дължи по-скоро на укрити/отколонени/непоискани фондове, отколкото от еко-съображения

Без да се увеличи броя им няма как да се осъществи качествен контрол, това е неизменно условие за подобряването на транспорта, след като е явно, че са малко. Пък после ако едната врата е недостатъчна, може както във Варна, Бургас (мисля, че и в Пловдив е така) - с постоянни контрольори, които се возят в автобуса. На мен обаче ми се струва, че на влизане би било по-ефективно, защото веднъж влязъл, гратисчията вече е проблем най-малкото заради скандала, който ще вдигне. Може също контрольорът да не е шофьорът, че на шофьора би му дошло в повече, ами да стои до него отред.