Кое бихте избрали и защо ?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Кое бихте избрали и защо ?

Мнениеот Shady™ » Сря Сеп 06, 2006 7:42 pm

Финансиране и кредит или Мениджмънт...?!
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Сря Сеп 06, 2006 7:56 pm

Мениджмънд
Защото пада повече пара...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Shady™ » Сря Сеп 06, 2006 8:07 pm

[quote="bluskanie"]

Мениджмънд
Защото пада повече пара...
[/quote]

To това хубаво ама меджмънт май има по-малко шансове за реализиране( на по-малко места май може да се работи)... или :dunno:
To ясно за парите ама ... все пак трябва и иам и работни места и т.н. ...
Тааа...?!?!? :confused:
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 06, 2006 8:07 pm

И двете са напълно безсмислени...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Nymphetamine » Сря Сеп 06, 2006 8:18 pm

[quote="TOYAGA"]

И двете са напълно безсмислени...
[/quote]

:agree:
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот did » Сря Сеп 06, 2006 8:19 pm

[quote="Shady™"]

[/quote]

Все тая. И двете не са науки, а само заглавия на дипломи.

Примерче: При мен в стаята до скоро си завършваше докторската дисертация едно момче, което, след като е завършило бакалавър-теоретична физика, правеше курсов проект за магистърската си степен в областта на някакви компютърни симулации в банковата сфера, теоретични модели на пазари и такива щуротии. В момента, в който той си предаде работата, още преди да я е защитил, получи предложения за работа от няколко банки във Франкфурт. Неговите лични наблюдения бяха, че сериозните банки и други финансови институции в Германия предпочитат служители с квалификация в областта на точните науки, а не алабалистики като горепосочените две. Та затова и той, като иска да работи в банка, записал първоначално физика, а в магистърската степен се е преквалифицирал малко в по-приложна област.

Моите наблюдения са в същата посока. Бакалавърската степен трябва да те научи да мислиш, а това не става в икономически специалности. Виж им програмите на тези две "специалности". Бас държа, че математика не се учи повече от 2 семестъра. Това просто означава, че въобще не се учи математика, а икономика без висша математика на ВИСОКО ниво не може да има.

Другото са алабалистики.

ЕДИТ:
А ако си мислиш, че намирането на работа има връзка със заглавието на дипломата ти... :) Сбъркал си времето. Трябвало е да се родиш около 30 години по-рано.

и още един ЕДИТ:
Кандидатствай в такава специалност, която ще ти е интересно да учиш, а не такава, която лесно ще завършиш. Намирането на работа го остави за след 5 години.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот chiMol » Сря Сеп 06, 2006 8:25 pm

финансиране и кредитиране - банки винаги ще има ----:beer:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот baribal » Сря Сеп 06, 2006 9:10 pm

[quote="chiMol"]

финансиране и кредитиране - банки винаги ще има ----:beer:
[/quote]
[b]и винаги ще бъдат управлявани от едни същи хора...
едит: на въпроса - прецени, кое ще ти е по-интересно, защото има вероятност да правиш това до карая на живота си.[/b]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 06, 2006 9:33 pm

@Shady: каквото и да научиш сега, след 10 години най-вероятно ще ти бъде напълно безполезно. присъединявам се към did - запиши нещо, което на теб ти харесва...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Сря Сеп 06, 2006 9:35 pm

мии май ще се ориентирам към " Финансиране и кредит " Ще видим...
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Сря Сеп 06, 2006 9:38 pm

Абе малко му мина времето да искам друго... Това ми е избора и утре трябва да го направя...
Иначе незнам какво да кажа.... Може да са безмислени или не чак толкова... но и да бяха смислени неща - ами ако не намеря работа за тях и т.н. ? ... и работя друго... и смислените стават безмислени...
Абе само времето ще покаже.... А дано имам късмет с избора, реализцията и бла бла... Bullshit:D
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Сря Сеп 06, 2006 10:10 pm

Господ Бог да пази кредитополучателите... Амин!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Сря Сеп 06, 2006 10:18 pm

[quote="Shady™"]

... но и да бяха смислени неща - ами ако не намеря работа за тях и т.н. ? ... и работя друго... и смислените стават безмислени...[/quote]

В голяма грешка си, но с времето сам ще го разбереш. Както казваше един наш уважаван съфорумец, there is no knowledge, that is not power ;) . Важно е обаче знанието да е истинско знание, а не заучаване на икономически теории и закони, писани от 50 годишни професори, каквито в момента се пробутват из българските университети. За учебните програми няма да говоря -те само леко се модифицират и не са се променили съществено от соц-времената. Повярвай ми, знам какво говоря.

Икономическата "наука" като такава не съществува, защото за разлика от научните теории и закони, тези в икономиката се менят през 5 години.

Преди да решиш, поискай от Учебен отдел на съответния ВУЗ УЧЕБНИТЕ ПРОГРАМИ на двете специалности, прочети ги внимателно и запиши тази, в която базовите дисциплини са повече.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 07, 2006 6:56 am

[quote="did"]
Важно е обаче знанието да е истинско знание, а не заучаване на икономически теории и закони, писани от 50 годишни професори, каквито в момента се пробутват из българските университети. За учебните програми няма да говоря -те само леко се модифицират и не са се променили съществено от соц-времената. Повярвай ми, знам какво говоря.
[/quote]

Повярвай му, наистина знае за какво говори.

@did: :agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Сеп 07, 2006 8:44 am

Еми ок мерси :) :beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот chill » Чет Сеп 07, 2006 10:30 am

Абе, ако сам не знаеш какво искаш и харесваш да правиш - хвърляй стотинка. Така или иначе нищо няма да излезе ...
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Сеп 07, 2006 10:41 am

[quote="did"]

[quote="Shady™"]

[/quote]

Все тая. И двете не са науки, а само заглавия на дипломи.

Моите наблюдения са в същата посока. Бакалавърската степен трябва да те научи да мислиш, а това не става в икономически специалности. Виж им програмите на тези две "специалности". Бас държа, че математика не се учи повече от 2 семестъра. Това просто означава, че въобще не се учи математика, а икономика без висша математика на ВИСОКО ниво не може да има.

Другото са алабалистики.

и още един ЕДИТ:
Кандидатствай в такава специалност, която ще ти е интересно да учиш, а не такава, която лесно ще завършиш. Намирането на работа го остави за след 5 години.
[/quote]
:thumbu:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Чет Сеп 07, 2006 11:00 am

абе при толкова нови специалности не може да няма някъде открит колеж по "дроп и джъмп"!

Shady, ти провери ли навсякъде?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kotka12 » Чет Сеп 07, 2006 12:08 pm

Извинявам се за забележката, но се пише
"Дроб и Жъмп"
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот EmZo » Чет Сеп 07, 2006 10:59 pm

[quote="did"]

...Важно е обаче знанието да е истинско знание, а не заучаване на икономически теории и закони, писани от 50 годишни професори, каквито в момента се пробутват из българските университети. За учебните програми няма да говоря -те само леко се модифицират и не са се променили съществено от соц-времената. Повярвай ми, знам какво говоря.

Икономическата "наука" като такава не съществува, защото за разлика от научните теории и закони, тези в икономиката се менят през 5 години.

Преди да решиш, поискай от Учебен отдел на съответния ВУЗ УЧЕБНИТЕ ПРОГРАМИ на двете специалности, прочети ги внимателно и запиши тази, в която базовите дисциплини са повече.
[/quote]

Абсолютно подкрепям, с две ръце и един крак. Казвам го от личен опит. Аз "уча" специалност "туризъм" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" Велико Търново. Води се икономическа специалност. В момента през летния сезон имам близък контакт с организацията на туристическия процес във Слънчев Бряг, всеки ден провеждаме екскурзии, контактувам с екскурзоводи и т.н. Втори сезон се занимавам с това и имам доста опит вече.
Така, че иамм възможност на нашправя съпоставка.
Това което искам да кажа фактически е, че това което ни преподават в университета с ръка на сърцето мога да кажа, че в по-голямата си част са пълни глупости. Като цяло няма АБСОЛЮТНО нищо което би ни било полезно. Примерно преподаватаелка която ни чете лекции по "Туристически ресурси" изобщо не е в час, образова ни буквално за туристическата система по време на социализма. Няма адекватно обучение.
Две години вече нямаме изучаване на езици в програмата :bigeyes::bigeyes::bigeyes:, но пък изпита по Статистика е от изключително значение.:dunno:
И като цяло в момента може би е просто по-малко губене на време от казармата, защото мога да се занимавам и със странични дейности.
За съжаление оабаче преди да се запиша незнаех, че ще е така.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот kotka12 » Пет Сеп 08, 2006 7:55 am

Малко извън темата, обаче оня ден буквално онемях, а когато отново ми дойде дар словото се хилих като идиот.
Значи, имам позната /:eyebrow::eyebrow::eyebrow:/, която учи "Социални дейности" /по моему една доста важна специалност/съвсем сериозно//.
Оказа се, че в Стара Загора се учи доста медицина за тази специалност /просто обяснение - трябва да се допълни хорариума им за бакалавърска степен от часове на налични в момента преподаватели/. Когато погледнах конспекта им се смях искрено, защото имаше специалности като "Физиология на човека и хигиена":rofl:, "Соматопатология и онкопатология"/бахмааму как ги мислят тия думички/.
Съгласен съм, че е много необходимо да имат някакви основни понятия от някои неша /все пак социалните работници контактуват с лица с увреждания, незрящи, лица с увреден слух, хора в неравнопоставено положение и други/, но да държат изпит върху "Остра и хронична хирургична инфекция":nono:
Толкова за качеството на БГ образованието.

Аватар
kotka12

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 08, 2006 8:27 am

[quote="kotka12"]

Малко извън темата, обаче оня ден буквално онемях, а когато отново ми дойде дар словото се хилих като идиот.
Значи, имам позната /:eyebrow::eyebrow::eyebrow:/, която учи "Социални дейности" /по моему една доста важна специалност/съвсем сериозно//.
Оказа се, че в Стара Загора се учи доста медицина за тази специалност /просто обяснение - трябва да се допълни хорариума им за бакалавърска степен от часове на налични в момента преподаватели/. Когато погледнах конспекта им се смях искрено, защото имаше специалности като "Физиология на човека и хигиена":rofl:, "Соматопатология и онкопатология"/бахмааму как ги мислят тия думички/.
Съгласен съм, че е много необходимо да имат някакви основни понятия от някои неша /все пак социалните работници контактуват с лица с увреждания, незрящи, лица с увреден слух, хора в неравнопоставено положение и други/, но да държат изпит върху "Остра и хронична хирургична инфекция":nono:
Толкова за качеството на БГ образованието.
[/quote]
А преподавателите им от Ветеринарния ли са?
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kotka12 » Пет Сеп 08, 2006 8:40 am

Представи си, в Стара Загора има даже и хуманна медицина:baby:

Аватар
kotka12

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Сеп 08, 2006 8:42 am

[quote="kotka12"]

Представи си, в Стара Загора има даже и хуманна медицина:baby:
[/quote]
Добре ми е известно:beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kotka12 » Пет Сеп 08, 2006 9:03 am

И на мен:D
:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот did » Пет Сеп 08, 2006 9:59 am

[quote="kotka12"]

/просто обяснение - трябва да се допълни хорариума им за бакалавърска степен от часове на налични в момента преподаватели/[/quote]

Това, което си сложил в скоби, всъщност е основното обяснение за цялостното състояние на българското образование в момента. Само една корекция - не става дума за "попълване на хорариума", а занамиране на часове над норматива, които се плащат допълнително. Оттам нататък всичко останало (учебни планове, учебни програми, разпределение на часовете по семестри и дисциплини и т.н.) се дирижира от това кой колко часове ще успее да си издейства, а не от колко часове реално има нужда студентът, за да усвои материала. Пък и материала е един мухлясал... Така е поне в по-малките ВУЗ-ове. За СУ съм чувал други неща, за ПУ също знам, че не всички факултети са толкова осрани. Като цяло обаче картинката, погледната отвътре е толкова грозна, че ако сега съм кандидат-студент, бих бягал далече от българските "университети".

Казвам това от позиция на човек, преподавал в ПУ, после 6 години във ВИХВП-Пловдив (сега УХТ), сега гледам как се преподават същите дисциплини в Германия... Не че тука е китка цъфнала и вързала, ама това българско "Висше обраУвание" е просто уникално и без тенденции за подобрение в средносрочен план.

За това и препоръчах на Shady специалност с повече базови дисциплини (и забравих да спомена - езици!), защото от тях, колкото и да ги учиш, вреда поне няма. Даже една програма по диференциални уравнения да е стара, това не я прави непременно лоша, както е в икономиката и другите "меки науки".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kotka12 » Пет Сеп 08, 2006 10:11 am

уффффффффффф, did, омръзна ми да си прав:D
:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот Shady™ » Пет Сеп 08, 2006 8:41 pm

Значи горе долу каквото и да бях записал(освен тея 2те) съм ... преебан така ли ? Или поне в 95% от случаите...
Аааа см на 100% правилно учене/избор няма... Ясно
Иначе мерси за всичко :)
Белким извадя някакъв късмет...занапред...
Аватар
Shady™

Назад към Други