[quote="did"]
...Важно е обаче знанието да е истинско знание, а не заучаване на икономически теории и закони, писани от 50 годишни професори, каквито в момента се пробутват из българските университети. За учебните програми няма да говоря -те само леко се модифицират и не са се променили съществено от соц-времената. Повярвай ми, знам какво говоря.
Икономическата "наука" като такава не съществува, защото за разлика от научните теории и закони, тези в икономиката се менят през 5 години.
Преди да решиш, поискай от Учебен отдел на съответния ВУЗ УЧЕБНИТЕ ПРОГРАМИ на двете специалности, прочети ги внимателно и запиши тази, в която базовите дисциплини са повече.
[/quote]
Абсолютно подкрепям, с две ръце и един крак. Казвам го от личен опит. Аз "уча" специалност "туризъм" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" Велико Търново. Води се икономическа специалност. В момента през летния сезон имам близък контакт с организацията на туристическия процес във Слънчев Бряг, всеки ден провеждаме екскурзии, контактувам с екскурзоводи и т.н. Втори сезон се занимавам с това и имам доста опит вече.
Така, че иамм възможност на нашправя съпоставка.
Това което искам да кажа фактически е, че това което ни преподават в университета с ръка на сърцето мога да кажа, че в по-голямата си част са пълни глупости. Като цяло няма АБСОЛЮТНО нищо което би ни било полезно. Примерно преподаватаелка която ни чете лекции по "Туристически ресурси" изобщо не е в час, образова ни буквално за туристическата система по време на социализма. Няма адекватно обучение.
Две години вече нямаме изучаване на езици в програмата

:bigeyes::bigeyes:, но пък изпита по Статистика е от изключително значение.
И като цяло в момента може би е просто по-малко губене на време от казармата, защото мога да се занимавам и със странични дейности.
За съжаление оабаче преди да се запиша незнаех, че ще е така.