Против обезобразяването на защитените територии

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Против обезобразяването на защитените територии

Мнениеот PtD » Сря Сеп 20, 2006 1:04 pm

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 20, 2006 1:36 pm

Хубава база данни. И после кво? :spin:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот lacho_m » Сря Сеп 20, 2006 2:14 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

абе то и избирателните списъци са така... :dunno:

@PtD: :thumbu:
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот Alien » Сря Сеп 20, 2006 3:00 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

хаха, много добре казано! :thumbu:
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот PtD » Сря Сеп 20, 2006 8:38 pm

[quote="bikerider"]

[/quote]

После подписалите получават привилегията да бъдат първи обитатели на концлагерите.
Аватар
PtD

Мнениеот halcor » Чет Сеп 21, 2006 9:10 am

Подписалите всъщност не са прочели EULA, според който стават манекени на модна агенция "Освиенцим"? :confused:
Аватар
halcor

Мнениеот Гост » Чет Сеп 21, 2006 11:55 am

Интересно дали ще отговорят на всички, които са им изпратили призив до ноември?Така, така трябва да бъдат притиснати и да им се усложни малко животеца.:D
Гост

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 21, 2006 1:38 pm

айде Вълчо пак започна със заклинанията...

@PtD, halcor: тва с концлагерите е несериозно, аз питах сериозно - наистина ми е любопитно какво ще се получи в резултат на... призиви.

Мисля си дали да не започна да събирам призиви към хазяйката да ми намали наема... :spin:

Edit: дето се вика имаме нагледен пример в лицето на Вълчо какъв резултат дават призивите... :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Чет Сеп 21, 2006 3:08 pm

Ами подписалите се хора ще се почувстват по-добре, че са подкрепили идея. Хората обичат да си изразяват мнението (или поне да си мислят, че го правят). Това дали ще се промени нещо е съвсем друг въпрос на който си мисля, че отговорът е не. Само дето системата е прекалено сложна за да бъда категоричен, а и ти си казвал, че бъдещето не може току-така да бъде предвидено, с което съм съгласен :)

Вълчо, въобще няма да им се усложни животеца ако пуснат един скрипт, който отговаря на всеки "Уважаеми(а) ххх, благодаря, че ни подкрепихте".
Аватар
halcor

Мнениеот chill » Чет Сеп 21, 2006 3:14 pm

[quote="bikerider"]
@PtD, halcor: тва с концлагерите е несериозно, аз питах сериозно - наистина ми е любопитно какво ще се получи в резултат на... призиви.
[/quote]

Ами аз мисля същото, което ще се получи в резултат на ... гласуване. :nuts:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 21, 2006 3:39 pm

Ами... то таковата... някакси като да има малка разлика, а? :):spin:

@halcor: :agree:, но мисля, че ме разбра.
А системата може да е сложна, но в крайна сметка са намесени пари.

Още се чудя за хазяйката... ;):spin:

Edit: между другото, именно щото иде реч за пари, се замислих над понятието "защитени територии"... Quis custodiet ipsos custodes?
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Чет Сеп 21, 2006 3:49 pm

[quote="bikerider"]

Още се чудя за хазяйката... ;):spin:
[/quote]

Няма да ти върже с хазяйката, уверявам те. Ама пък поне имаш избор... квартири колко щеш. Пък защитените територии не са толкова много.

Иначе призива е обречен. Преди 6 месеца бях на цирк, където събираха подписи за построяването на стационарен цирк в София (дето изгоря). Е, аз не виждам да строят... В една книжарница пък събираха подписка против облагането на книгите с ДДС. И на двете места се подписах и кво... ?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 21, 2006 5:26 pm

[quote="bluskanie"]
Няма да ти върже с хазяйката, уверявам те.
[/quote]

И аз това намеквах :)

[quote="bluskanie"]
Ама пък поне имаш избор... квартири колко щеш.
[/quote]

Именно :agree::beer:

[quote="bluskanie"]
Пък защитените територии не са толкова много.
[/quote]

Бе не е важно колко са - важно е, че не е ясно кой ги защитава и как.

Quis custodiet ipsos custodes?

Волф27: луд умора нема, само се пОти... :spin:

@lacho_m: има разлика - като гласувам поне мога да избера най-малкото според мен зло. Казвам зло, щото на изборите се дават обещания, които е ясно колко се спазват и е ясно що се дават - крещящ пример скандала в Унгария), докато с тия подписки и призиви няма ангажимент от другата страна (обекта на призива) - те са просто събрана енергия (база данни). В тоя ред на мисли и в тия сайтове за призиви навсякъде също има едно обещание - "няма да ви даваме e-mail-а". Дали се спазва повече от обещанията на унгарския премиер? :spin:

Edit:
Волфи тука сигурно клати глава в стил "ебем ти демокрацията". Обаче точно заради такива недорасляци като него, юрнали се да спасяват света, полиците лъжат избирателя, консуматора на политически продукти - щото обикновения човек НЕ може да се оправи в джунглата от корпоративни, политически, финансови и международни ангажименти, с които е натоварена всяка държава и обикновения човек НЕ РАЗБИРА как се управлява държава. Внушено му е, че е просто, че разбира, че той е властелина, но това е необходима илюзия, за да функционира изобщо демокрацията. Масовия избирател-консуматор иска някой просто и ясно да му каже, че ще оправи държавата. Не е нужно да се уточнява как, важно е да е простичко и разбираемо като за дюнерджия да речем, за да разбере той и да си даде гласа.
А масовия избирател не може нищо да управлява, точно заради това той е на това дередже да иска наготово обещания - щото иска лесен и прост живот, което вече в 21век е възможно само ако си богат. За това за мен умните хора предпочитат да бачкат, да си осигуряват сносен живот и за да реализират на практика обещаното от политиците "оправяне" на държавата. Щото е много лесно да вярваш в демокрацията, да гласуваш, да се имаш за властелин... и да не щеш да учиш, щото ти се ходи на кръчма, а след 20години кой ми сра в гащите, колко е зле тая държава... :crazy:

Та аз лично предпочитам да помагам на политиците да реализират обещанията си, вместо да ги псувам, да не искам да гласувам и да ругая черния живот. Предпочитам да се ангажирам и в другата страна на демокрацията - в даването на обществото под формата на работа и създаване на блага, а не да мрънкам като Волфи и да чакам Месията да ме "оправи"... Волфи и представа си няма от комунизъм и защо поколения ще трябва да плащаме цената му но мрънка, иска и тва е, вместо да направи за тая държава каквото може.
Та излиза, че политиците ни лъжат за наше добро - щото иначе ако/когато се появи някой ЛИДЕР, който сочи необходимата лъжа (както я сочи Волен Сидеров), той винаги е някой популист (който мълчи за другата страна на демокрацията - бачкането за общото благо) и обира гласовете на недоволните от лошия реален свят, гонейки лична облага и поради това винаги довежда дереджето на държавата до пъти по-лошо състояние - изражда демокрацията в Империя. Това за мен е смисъла на един много любим мой филм, мисля, че се сещаш кой :)

А призивите са просто призиви. Виж обаче ако наберат милионна тежест и [b]стигнат до масмедиите[/b] нещата като че ли се оправят - разбунва се обществеността, пише се, говори се, обещава се и после... май звучи познато? :)

Съжалявам, ако това прозвуча като анти-Сидеров агитация, исках да обясня (според мен) разликата между изборите и призивите. Аз предпочитам да гласувам с главата си, а не да се абя да да сънувам "защитените територии".
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Чет Сеп 21, 2006 9:27 pm

Една добра идея:beer::clap:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Чет Сеп 21, 2006 11:15 pm

[quote="Nightwolf29"]

Нали точно това съм [b]проповядвал[/b] и аз бе...[/quote]

Проповедник29 в църква завършва дълга проповед с призив :
- Братя и сестри! Който иска да отиде в рая, да стане!
Всички стават освен bikerider.
- Ти братко, не желаеш ли, да отидеш в рая? - възкликнал проповедника.
- А, искам разбира се, но не в този момент!

--------------------

Питат проповедник29:
- Отче, откъде имаш такава синина под окото?
- Значи... в началото бе Словото...

--------------------

Проповедник29 "говори" пред MTB-BG

- Братя и сестри! Говоренето на глупости е страшен грях! Нека на тези, които говорят тук глупости, им изсъхне ези...

---------------------

Проповедник29 и едно циганче влизат в едно купе. Проповедника изважда една голяма диня и я нарязва на парчета. И циганчето вика:
- Ооооо Вълчо, ша ядем ли?
Попът отговаря:
- Някой хора ще ядат, а някои ще гледат.
- Вълчо, на тебе не ти ли са яде?

----------------------

Отишъл Проповедник30 при кмета и му се оплакал:
- Някой ми е откраднал колелото. Какво да правя?
Кмета го посъветвал:
- В неделя извърти проповедта към десетте божи заповеди. Когато стигнеш седмо "не кради" се спри за малко и огледай хората. Който си наведе главата той го е откраднал.
В понеделник кмета вижда Проповедник76 си кара колелото.
- Е, как е Вълчо? Кой го беше откраднал?
- Не бе! Аз като стигнах до шесто "не пожелавай жената на ближния", и се сетих къде съм го забравил...

...

ЕДИТ:

Не знам как стана така, че поста на проповедник29 беше първо преди моя, после се оказа отзад, а проповедника направи ++. Неведоми са пътищата божии...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Сеп 22, 2006 5:57 am

@bikerider
Хазяйката не е длъжна да намали наема, защото жилището си е нейно. Държавата е длъжна да се съобрази с мнението на гражданите си за защитените територии, защото те са точно на гражданите, т.е. И ТВОИ.

И точно НИЕ трябва да пазим от пазачите. Няма кой друг.
Аватар
PtD

Мнениеот Harka » Пет Сеп 22, 2006 7:49 am

Разчистих щуротиите.
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 22, 2006 7:56 am

[quote="PtD"]
защото те са точно на гражданите, т.е. И ТВОИ.
[/quote]

В социалистическата държава я пробутваха тая илюзия, но това не я прави нещо друго освен илюзия. Истината е, че общото е ничие и съответно се разграбва в постсоциалистическото общество.

Защитените територии не са мои. Никога не съм ги купувал или наследявал. Точка. Отказвам да страдам заради социалистически илюзии.

После, кого точно наричаш пазачи - избираемите политици или несменяемата командна бюрократична машина? Щото има разлика, сещаш се.

@did: :clap::rofl::rofl::beer::beer::beer::beer:

@Harka: и аз :agree::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Сеп 22, 2006 10:39 am

Малей... Досега не беше ми се случвало да цитирам пост, който се намира на 5 поста след моя и е писан 11 часа по-късно, ама и това доживяхме в тая тема.

Harka, чисти смело. Господ free time да ти дава!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Сеп 22, 2006 2:44 pm

[quote="bikerider"]
В социалистическата държава я пробутваха тая илюзия, но това не я прави нещо друго освен илюзия. Истината е, че общото е ничие и съответно се разграбва в постсоциалистическото общество.

Защитените територии не са мои. Никога не съм ги купувал или наследявал. Точка. Отказвам да страдам заради социалистически илюзии.
[/quote]

Ти сериозно ли...?

[quote]
После, кого точно наричаш пазачи - избираемите политици или несменяемата командна бюрократична машина? Щото има разлика, сещаш се.
[/quote]

Всички, на които плащам заплатата с данъците си ;)
Аватар
PtD

Мнениеот baribal » Съб Сеп 23, 2006 2:09 am

[b]Леле т'ва ще да е третия ми негативен пост, ама няма как...

Наистина ли си мислите, че с няква си подписка ще постигнете нещо??? Ако наистина ви е грижа ходете и го кажете гласно и на място,а не по този меко казано глупав начин. Защото калкото и подобни глупости да съм подписал, а повярвайте ми те са много, няма резутат. Та един ден се замислих вместо да пиша името си сто пъти, като съгрешил първолак, що не зема да отида на място. По- малко енергия изисква да ви кажа, малко се чувтваш като хулиганин на футболен мач, ама поне от отрицателната ти енергия има полза, гониш туристи /примерно/. Ако поназнайваш немски казаш го и на родният им език. И накрая ко? Те земат та схващат до година не идват какзват и на приятели и те не идват и хоп ботаническата градина в Балчик/примерно/ доживяла още няколко години (поне до следващия път). Имаше една тема с тюлени мислех, че е времено явление ама май съм грешал - събудете се бе хора щрапайки на клавиатурата нищо няма да спасите даже съвеста си. Просто за всяко нещо си има начин то да стане, а вие само трябва да го потърсите щом ви е грижа. [/b]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот PtD » Съб Сеп 23, 2006 4:08 am

Добре де, ти що смяташ че само по клавиатурата щракаме?
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Съб Сеп 23, 2006 8:13 am

Виждам огромна разлика м/у тази и темата с делфините.

А до това как гониш туристите - те с какво са ти винивни - пуснали са ги, предложили са им и какво... да стоят в хотелската си стая, ти на тяхно място какво би направил, или е по-лесно да си изкараш "негативната енергия" на някой който не разбира и не е виновен, от колкото да се направиш на мъж пред истинските виновници!!!
Все едно когато отидеш в Италия някой да почне да те гони от къде ли не. Тъпо е според мен да гониш туристи и да се кефиш, че чрез това ще откажеш и други да дойдат.
Просто ако ще "действаш" не позволяавай на тези места да бъде допуснат достъпа и да не бъадт предлагани като атракция...

Викаш ботаническата градина в Балчик да бъде затворена за посещения, хмм иска ми се да видя колко време ще оцелее, ако нито един човек не стъпи вътре като посетител....:bulb:
Но както правят " футболните хулигани" - те не мислят, така е по лесно ,за тях има една гледна точка и ако някой е с тазлична заслужава метална тръба в лицето.:banghead:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Съб Сеп 23, 2006 11:13 am

[quote="PtD"]
[quote="bikerider"]
[/quote]

Всички, на които плащам заплатата с данъците си ;)
[/quote]

Виж по-долу ;)

[quote="PtD"]
[quote="bikerider"]
[/quote]

Ти сериозно ли...?
[/quote]

Абсолютно и непоклатимо сериозно!!!
Обяснявам подробно - писнало ми е да се ядосвам и да попържам под мустак, когато видя някъде насрана и налазена природа превърната в кочина.

Дотам ми е писнало, че ми проблесна защо това не е мой "грях", че да страдам за него, да си навреждам сам на себе си, да ходя по сайтове и:
0. да се подписвам под призиви
1. да се моля тия призиви да стигнат до масмедиите
2. да се моля масмедиите да излъчат материал
3. да се моля материала да набере скорост
4. да се моля да започнат обществени изяви във връзка с проблема
5. да се моля да се създадат организации, които да се борят за целта НАИСТИНА, а не с митинги и призиви (демек с goto 0)).
6. да се моля тия призиви да стигнат до ушите на политиците
7. да се моля [b]политиците да сметнат, че избирателната маса зад призива си струва да му се обръща изобщо внимание[/b] (като това е силно субективно и зависи от предизборните настроения и тенденции)
8. да се моля да се седне на маса и да се работи конкретно върху нормативна база за решение на проблема (т.е. да се коригира вече съществуващата)
9. да се моля да се намери трайно и практическо решение за [b][u]ФИНАНСИРАНЕТО[/u][/b] на опазването, т.е. кой ще плаща на рейнджъри, спасители и прочие (гоненето на туристи няма да го коментирам изобщо, прекалено крайно и несериозно е)
10. Да се моля да се намери начин да се гарантира финансирането във времето, тоест да не стане поредното чудо за три дни
11. Да се моля да се стартира РЕАЛЕН проект, а не да отлежи десет години
12. Да се моля да се създадат надзорни институции, които "пазят пазачите", а те на свой ред да бъдат контролирани от парламента (или другояче - това е отворена тема).

Така, та казвах, че досега нито веднъж не съм видял изпълнена схема за защита на природата на практика. На думи и доклади съм виждал, но на практика не.

Единственото известно ми абсолютно и окончателно решение на проблема Quis custodiet ipsos custodes? е [b][color=red]всички[/color][/b] хора да бъдат достатъчно образовани и грамотни, за да си търсят правата и да контролират пазачите. Положението сега е обратното и отива на все по-лошо. Там би следвало да се съсредоточат усилията, а не в призиви, молби и вопли.

Това, че отказвам да страдам за тия неща, не значи, че се отказвам да се боря за тях. Обяснението е просто - приемам реалността, такава каквато е (вж. горния план и моля кажи ми ако имаш по-реален). Та точно както ти искаш обяснение от данъкоползвателите защо не ти харчат данъците по предназначение*, аз преди да инвестирам енергията и емоциите си в нещо такова искам първо изложен подробен план подобен на горния и гаранции за изпълнението му. Дотогава тва си остава поредния сайт за генериране на бази данни.

*: апропо, ако попиташ някой висш държавен служител защо не ти се харчат по предназначение данъците и той ти отговори, че има други приоритети (а приоритетите както знаем са сложна материя :)), какво би му казал? Би ли искал да му смениш приоритетите, ти обикновения гражданин с нулев управленски опит на него висшия държавен мениджър? Аз не се чувствам компетентен и ако се юрна да спасявам света, това би приличало удивително на подхода "с рогата напред" към природата, чиито резултати наблюдаваме. Има си хора за целта и те са си на постовете. Ако някой смята, че те са корумпирани и некадърни е редно да предложи по-добра алтернатива и да я осъществи за да докаже правотата на думите си. Дотогава аз предпочитам да гласувам за най-добрата алтернатива. Ако не съм доволен от избора, който ми се дава мога да опитам аз да се кандидатирам и да променя нещо. Е, тук опираме до централния въпрос - аз достатъчно кадърен ли съм за политик или висш държавен мениджър? Моя отговор в момента е не. Та ако някой друг мисли, че е способен да оправи положението без да нанесе по-големи щети от ползите да се пробва. Ако този някой иска да го подкрепя, моля нека първо си каже плана и даде гаранции. Дотогава аз твърдо отказвам да страдам за унищожената природа, защото не съм аз виновен. Предпочитам към проблеми от такъв мащаб да подхождам трезво и реалистично, а не да се отдавам на емоции (говоря единствено за себе си).

Бях ли ясен и изчерпателен? :)

Edit:
[quote="PtD"]

Добре де, ти що смяташ че само по клавиатурата щракаме?
[/quote]

В тоя ред на мисли... какво точно правим с тоя призив от линка? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Съб Сеп 23, 2006 11:45 am

[quote="bikerider"]

Бях ли ясен и изчерпателен? :)[/quote]

Ясен си, но не очаквай разбиране.

Почти всички, които ще прочетат написаното от тебе, ще се възмутят! Много ще се възмутят, защото те са се подписали още при първата покана, а ти не искаш. Дърпаш се като магаре на мост. "Кво ще ти стане, ако се подпишеш, а? Не боли, не вреди!" - така ще ти кажат те.

А ти вероятно ще им отговориш, че всъщност тия подписки са си отклоняване на вниманието; че те са само залъгалка, че се прави нещо, докато всъщност не се прави нищо; че е по-добре да не се прави нищо и това ЯСНО ДА СЕ ВИЖДА, отколкото само да се ВДИГА ПУШИЛКА, която размътва картинката.

После твоите критици ще те обявят за неспасяем случай, ще се качат в колата си и с цената на няколко литра бензин ще идат да си изработят заплатата в завод с 4 комина. Ще изгорят за деня електричество, произведено с цената на изгорени 30 килограма въглища в ТЕЦ "Марица-Изток". После пак с колата ще се върнат вкъщи, ще седнат пред компютъра и ще търсят нови подписки, в които да се включат. Сигурно този път ще се подпишат против обгазяването на Стара Загора.

А ти, въпреки призивите, ще продължиш да се държиш като истински вредител - ще си вършиш работата, за да можеш да си позволиш по-качествени и икономични електроуреди; ще си плащаш данъците, за да има откъде да се пилеят пари за народното благо; ще си караш колелото, щото си скрънза и пари за бензин не искаш да даваш... Отгоре но всичко, на избори ще гласуваш неправилно и заради такива като тебе няма най-сетне властта да я вземат тия, които могат да ни оправят.

Bikerider, ти си един много пропаднал тип. Вън такъви граждани от нашата мила Родина! Долу bikerider! Да живее активното гражданско общество!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Alien » Съб Сеп 23, 2006 12:19 pm

@bikerider, did - :thumbu:

Мързи ме да пиша, но в общи линии съм 100% съгласен с байкрайдър. Хвала, добре казано!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот TOYAGA » Съб Сеп 23, 2006 12:21 pm

Гринпис на сапун! Зилена ябълка!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Съб Сеп 23, 2006 1:19 pm

[quote="TOYAGA"]

Гринпис на сапун! Зилена ябълка!
[/quote]

Ами, ами. Хавтомобилите - за скрап! :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот PtD » Съб Сеп 23, 2006 1:23 pm

@did & bikerider
Както писах и на baribal, това че участваш в един вид дейност (като например подписка), въобще не значи че не можеш да участваш в друг вид дейност (като например финансиране и/или начин на живот икономисващ ресурси). Не виждам защо гледате на тези неща като взаимно изключващи се?
Аватар
PtD

Мнениеот TOYAGA » Съб Сеп 23, 2006 1:49 pm

[quote="PtD"]

Ами, ами. Хавтомобилите - за скрап! :popcorn:
[/quote]

Да, да. Иколозите - в камирата! И газ до дупка! :^:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA