[quote="bluskanie"]
Хахха, всички сме наивни, неинформирани, комунисти, а ти си просветен във всички области на човешката мисъл. Недей така... Ти пък не си чел Георги Марков (който е българин и разказва за БЪЛГАРСКАТА действителност)... ми никъде няма глад маа му стара...
Насилственото демократизиране въобще не е оксиморон и въобще не е нещо несъществуващо. Разбирасе, че Америка в послдните 20 години върши "насилствено демократизиране" с абсолютното НЕСЪГЛАСИЕ на народите и правителствата, които биват демократизирани. Това ако го отречеш - кофти. Как не разбираш, че това "освобождаване" е с нечито намерение за контрол на петрол, ресурси, хора и всичко останало. Т'ва и малките деца го знаят...
Т'ва, че нямало кореец във форума да се защити е направо смешно... не съм чул да е имало недоволство от страна на корейския народ, против правителството. Иначе щяхме да научим по американските медии със сигурност. Или к'во... просто са толкова подтиснати, че не могат и да избягат от държавата си. Ми българи, руснаци, чехи как са бягали навън и са писали, говорили?
ВЕРОЯТНО има гладуващи, но се съмнявам, че НАРОДА гладува. Нямам данни, но ти също нямаш данни за обратното и не мога да разбера защо продължаваш да ме убеждаваш... странно наистина.
Казваш, че мисля, че всички ни лъжат... НЕ. Не мисля, че всички ни лъжат, но не смятам, че и всички ни казват истината, което ти така настървено предлагаш като единствен вариант.
Предлагам да изместим малко спора в посока следната: Ай отговори ми (максимално обективно), какъв според теб е мотива на Америка да има каквото и да било отношение към една гладуваща страна - Северна Корея? Това първо, второ: От своя страна, Америка ако е толкова добронамерена, защо по дяволите Северна Корея се мъчи да прави адрена мощ, за да се брани? От кого се брани като Америка иска само да помогне...? Ми много е ясно, че народа на СК ако подкрепяше Американската кауза, то нямаше да стои безучастен. Лайняна работа отсекъде... А Буш е толкова некадърен, че с тази мош, която управлява, не може една инвазия като хората да извърши...
[/quote]
Това доказва, че си наивен. Ти търсиш нещо, което го няма. Всичко в тоя живот е борба за жизнено пространство. Естествено, че Америка ще се бори за хегемония - иначе ще дойде някой друг и той ще доминира. Ся конкретно за USA - и на мен не ми харесват методите им, и аз като chill не смятам американския вариант за спасител на човечеството, но поне си давам сметка за алтернативите, от които ме отърва американския вариант. Една от тях е комунизма, а комунизма не само не е спасител на човечеството, а щеше да е погубител ако беше успял да завладее света. В тоя ред на мисли аз съм благодарен на Хитлер, че е нападнал СССР. Благодарен съм и на СССР, че унищожи лудия Хитлер. Благодарен съм на USA, че отърва света от СССР. Ще съм благодарен на този, които отърве света от имперската хватка на Щатите с мирни средства.
Изобщо, само възвеличаваш някаква идеална обществена система, някакъв идеален "мир", все неща които не съществуват. Това е моята истина.
Аз си живея живота и съм избрал капитализма по очевадни причини. Иначе щях да емигрирам в Куба или Северна Корея. А ся да се тръшкам, че видите ли капитализма не е идеален, това са детски глупости и аз отказвам да продължавам да споря за очевадни неща.
Не търся "НАЙ" - избирам "ПО". Толкова.
Като толкоз много бързаш да минеш на лична основа - така да бъде. Казах ти какво мисля за това, което ми пишеш. Ако се беше замислил повечко можеше да се сетиш и сам, ама не. Айде със здраве.
@chill: Айде успокои топката и не ми слагай в устата думи, които не съм казвал, мамицата му

:peace:
Edit: bluskanie, преди да плюеш по Буш, може да се замислиш. Може да се замислиш, защото може би ти самия знаеш твърде малко за лошите страни на американския вариант. Например, че на американците им е изгодно да НЯМА мир. Това което ти изглежда като некадърност, всъщност е нещо съвсем друго, но за лапнишараните обяснението с некадърността винаги работи.
И пак, и пак предпочитам американския вариант пред комунизма - в американския вариант имам поне избор на работа, избор на начин на живот. Което в комунизма го няма. Така че, дано най-накрая ме разбереш и спреш с личните нападки, щото не ти правят чест. Не съм искал да те обидя, но ако се обиждаш от всяко мнение което не съвпада с твоето няма да стигнеш далеч, уверявам те. Точка, че ми писнА на дедовия да се обяснявам.