Scott High Octane 05 VS Ram DHX

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 9:56 pm

[quote="Admin"]

Надявам се темата да не се превърне в поредното поле за лични нападки и само заради това си позволявам да се намеся в нея, за да може нещата евентуално да потръгнат с разумни доводи...
[/quote]

A, аз нищо не трябва да доказвам на никого, така че темата е приключила за мен.

Ще си позволя да ти отговоря:

[quote="bikerider"]
Става дума за следното: от една страна, много ми е трудно, направо невъзможно, да си представя, че голям производител като Scott не си тества рамките (състезателно и по други начини) преди да ги пусне на пазара. Това, че не ги тестват у нас, мисля, е напълно разбираемо :)
[/quote]

През цялото време визирам вносителя на рамки Скот. Не съм имал предвид Scott USA по никакъв начин, щях да го напиша иначе. Позволих си да отбележа, че за разлика от Ram Bikes, които имат няколко team players, Scott Bulgaria или както там се нарича вносителя нямат такова нещо и следователно пред широката публика се продава предимно името Scott, а не реален тестван в български условия продукт. MAN6 може да ме нарича както си ще, но тези неща са явни.

[quote="Admin"]
От друга страна, погледнато отстрани се получава следното: ти казваш примерно, че задницата на Scott-а се суче повече, което е аргументирано предположение, особено ако въпросният модел наистина не е с 12мм проходна ос.
[/quote]

Това може да е и мой пропуск - аз поне не съм виждал 2005 HO с 12мм ос да се продава тук. Така че автоматично приех въпроса за варианта с автомат и съответно коментирах него.

[quote="Admin"]
Под доказване имам предвид измервания от типа на тези, които се правят в сп.Bike (германското) например.
Това
[/quote]

Съвсем просто ще го кажа - относно здравина 150 е повече от 135 и толкова. Нямам нужда от лаборатория за да го докажа. Този стандарт не е измислен ей така и специални за екстремни рамки мисля, че няма място за сравнение. MAN6 може да ми говори колко съм паднал, на мен тези числа ми говорят еднозначно. Пък и не знам - за мен някакси има значение колко ми се суче задницата в завой.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 10:07 pm

@bikewriter: пичага, като нямаш какво да доказваш, и щом темата за теб е приключила- просто спри да пишеш или поне спри да ме споменаваш...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:10 pm

Пичага, следващия път мисли с главата си кое как се нарича.
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Чет Окт 19, 2006 10:12 pm

@bikerider
ОК, точно така ми се струва, че би трябвало да изглежда разумния разговор и затова се намесих, без да съм карал High Octane. Ако и каращите такава рамка го направят по подобен начин, предполагам няма да има оснонавия за взаимни обвинения в лични нападки, отношения, обвързаности и т.н. ;)
За мен състезателната дейност по отношение на потребителите има предимно маркетингови цели. Което не значи, че няма и значение за развойната дейност на компаниите. Мисълта ми е, че наличието или липсата на състезателен отбор и негови успехи у нас може да се отрази най-вече на имиджа на дадена марка/продукт, но едва ли отразява по някакъв начин качествата му. Това важи и в световен мащаб, предполагам са ти известни примери в тази насока.

А пък за причините за вноса... Според мен на нашия пазар Scott печелят доста от това, че са първата известна и качествена чуждестранна марка, която се появи. Заедно с Bianchi, ама те после зачезнаха. Преди години някои от най-хубавите DH велосипеди в България бяха Scott, понеже други много-много нямаше ;) Така че според мен именно тези пазарни позиции, заети навреме, носят успех на търговците на марката и сега, поне що се отнася до DH моделите, а не толкова имиджа на XC/AM велосипедите им. Разбира се, казвам го само като една от причините за внос и купуване на Scott, ясно ми е, че има и други :) И последният абзац го написах забавление и разтуха, т.е. не го смятам за съществена част от същинския спор по темата. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 10:20 pm

[quote="bikerider"]

Пичага, следващия път мисли с главата си кое как се нарича.
[/quote]

кое бе?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:26 pm

[quote="Admin"]
А пък за причините за вноса... Според мен на нашия пазар Scott печелят доста от това, че са първата известна и качествена чуждестранна марка, която се появи.
[/quote]

Еми естествено, че печелят. Scott правят чудни твърди рамки. Само че, не знам защо поста ми беше приет в стил "всички рамки Scott са лоши", след като коментирах конкретна рамка. Както и да е.
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Чет Окт 19, 2006 10:34 pm

Аз не съм го възприемал така и думите, които сицитирал, също не са следствие от подобно възприятие ;):agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Zozka » Чет Окт 19, 2006 11:19 pm

[quote="bikerider"]

Съвсем просто ще го кажа - относно здравина 150 е повече от 135 и толкова. Нямам нужда от лаборатория за да го докажа.Пък и не знам - за мен някакси има значение колко ми се суче задницата в завой.

[/quote]

Не е коректно сравнението, Скота е с цял заден триъгълник и единичка става = минимално усукване. При 4-ставните окачвания нещата стоят съвсем различно, по-солидната ос е нужна за да се неутрализира усукването в ставите...Това е и една от причините Скота да е осезаемо по-лек. От друга страна DHX-a работи по-добре, но не съм сигурен кое бих избрал аз...Ако в уравнението присъстваше и Ram DH, вече е ясно - много арна рамка :)
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Shady™ » Пет Окт 20, 2006 8:38 am

Aбе не че съм чел от както последно писах ама ми направи впечатление че съм " в бизнес отношения " със Scott.E не е точно така(относно мнението ми).
Избрах Scott защото:
1. По-евтин е със 800лв !!! ПОВТАРЯМ 800.
2. Повече ми харесва на дизайн и системи(това с челото и самото окачване.
3. А относно 12мм ос - не бих дал 800лв само за да я имам(предпочитам да дам 500-600lw и да си купя на Scott 12мм задница... и пак да спестя около 200-300лв)
4.Бих избрал Рам-а ако побираше 3.0 и не беше 2000лв. Имайки предвид тая мяо претенция реших че не бих дал +600лв за рамка която има същия "недостатък" и да не гооврим че незнам как е от страна на здравината, докато скота знам че е БЕТОН( и съм убеден че е доста по-надежна/здрава от РАМ-а).

Е от тая гледан точка избрах Scott-a. Изкривена,грешна/вярна или не - аз направих своя избор и не съжелявам и грам за това.
Е ако искаш питай C_Mo - преди да купя Scott-a го питах - може ли да ми направят задница на DHX с възможност за 3.0 - той каза не - и на следващия ден карах Scott.

Накратко търся : RAM: Scott:
1.Съвместимост с 3.0 NO NO
2. 12х мм ос. YES NO
3. Здравина/качество. NO Yes
4. Много ход. YES YES

И избрах по-здравото/безпроблемното за сметка на 12мм ос и 800лв по-малко.
Има и още нещо аз като си продавам скота - мога да го продам без шок и на бъдещия собственик да не му е нужно да дава 300лв+ за шок,ами дори и 110лв за X Fusion и пак да я кара(Прави я по-лесно продаваема). ДА не гооврим че няма да са нужни 150-200лв за главина отзад(което реално ми спести около 1100лв общо(щях да купувам Saint))...

Ето на каква база си взех Scott-a.На който не му изнася моята схема - вече кара RAM,който е съгласен - вече е със Scott.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот nindja » Пет Окт 20, 2006 9:25 am

Не че нещо но СКОТТ RUlllzzzz:jumpref:
Казват ми че съм откачака щот карам цял ден колело без седалка!
nindja

Рейтинг: 1181

Мнениеот airborneone » Пет Окт 20, 2006 9:52 am

[quote="nindja"]

Не че нещо но СКОТТ RUlllzzzz:jumpref:
[/quote]

Не, че нещо ама това не обосновано мнение. Bikerider говореше точно за това как се гледа марката, а не качествата на рамката.

п.п.
Зоз:thumb:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Пет Окт 20, 2006 9:57 am

[quote="Admin"]

Аз не съм го възприемал така и думите, които сицитирал, също не са следствие от подобно възприятие ;):agree:
[/quote]

Не съм и имал теб предвид :):agree:
Изненада ме реакцията на някои хора, които преди време критикуваха подобни реакции от БАС към мен, но за всяко нещо си има първи път. Пък нека ми говорят, че съм бил паднал аз и подобни глупости.

А сега ще отговоря на Zozka по същество.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Окт 20, 2006 10:05 am

[quote="Shady™"]
Е ако искаш питай C_Mo - преди да купя Scott-a го питах - може ли да ми направят задница на DHX с възможност за 3.0 - той каза не - и на следващия ден карах Scott.
[/quote]

Shady, хайде моля те отчитай факта, че ти единствено скачаш. Момчето което пита иска на първо място да се спуска. Не виждам смисъл в твоите аргументи специално за тази тема. Балон 3.0 може да ти трябва и за теб Scott-a да е по-добра рамка, мен това не ме интересува - интересува ме сравнението, което иска x3emur.
Ако се спускаше поне малко щеше да избереш DHX.

[quote="Shady™"]
ама ми направи впечатление че съм " в бизнес отношения " със Scott.E не е точно така(относно мнението ми).
[/quote]

Прощавай, кое не е вярно? Че работиш в Байк-Центъра, който е дилър на Scott? Това ли не е вярно? Я пак помисли? Имаш конфликт на интереси, така че изобщо не би трябвало да се обаждаш...

Така, стигам до Zozka :)
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Пет Окт 20, 2006 10:15 am

[quote="bikerider"]
[size=100]А сега ще отговоря на Zozka по същество.[/size]
Така, стигам до Zozka :)[/quote]

айде стигни де...да си четеме нещо....
Аватар
airborneone

Мнениеот bikerider » Пет Окт 20, 2006 10:23 am

@Zozka: най-накрая един вменяем човек... :)

[quote="Zozka"]
При 4-ставните окачвания нещата стоят съвсем различно, по-солидната ос е нужна за да се неутрализира усукването в ставите...рамка :)
[/quote]

Не съм съгласен с такова обобщение. В случая имаш известно право, заради лагера пред оста.

Нека да обясня:
1. Изобщо не разглеждам усукването при шока, разглеждам само главната става.
2. Ако DHX нямаше лагер пред задната ос, щях да ти кажа, че изобщо не си прав, защото планките представляват допълнителна опора, що се отнася до главната става. Обаче, понеже DHX има лагер между оста и главната става, приемам аргумента ти, че има сучене ако DHX беше с 135мм ос. Така, обаче не приемам твърдението, че сученето на DHX, отстранено чрез 150/12 стандарта е повече от това на монолитната едноставна задница на Scott-a на 135/9 стандарт - това е нещо, което както Admin каза може да бъде премерено единствено в лаборатория. От тази гледна точка съм съгласен, че сравнението (конкретно за главната става) е некоректно.

Нека за чистота на спора да приемем, че аргумента със сученето при главната става е невалиден, тоест да игнорираме главната става.

Остават някои моменти, които са доста по-съществени, а именно:
1. Сученето на самото задно колело спрямо ушите на рамката - при кой стандарт е повече (говоря за 203мм ротор в комбинация с типичен stock автомат с пластмаски)? Това за мен е доста по-важно за поведението на колелото в завой на скорост отколкото силите породени от усукване при главната става.
2. Работата на самите окачвания и пътя на задната ос? Тези неща като че ли ги позабравихме...
3. Поведението на двете рамки при спиране. И тези неща ги позабравихме.

Накратко, дори да игнорираме main pivot-a, все още смятам, че има предостатъчно аргументи за това защо DHX е по-подходящата рамка за спускане от 2005 HO.

Edit:
@airborneone: чакай бре, пожали старите ми кокали, ти тия моите ръце за нищо ги нямаш :D
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Пет Окт 20, 2006 10:33 am

[quote="bikerider"]
@airborneone: чакай бре, пожали старите ми кокали, ти тия моите ръце за нищо ги нямаш :D
[/quote]

интересно ми е....:D
Аватар
airborneone

Мнениеот Zozka » Пет Окт 20, 2006 1:24 pm

[quote="bikerider"]

2. Ако DHX нямаше лагер пред задната ос, щях да ти кажа, че изобщо не си прав, защото планките представляват допълнителна опора, що се отнася до главната става. Обаче, понеже DHX има лагер между оста и главната става, приемам аргумента ти, че има сучене ако DHX беше с 135мм ос. Така, обаче не приемам твърдението, че сученето на DHX, отстранено чрез 150/12 стандарта е повече от това на монолитната едноставна задница на Scott-a на 135/9 стандарт
[/quote]

Именно! Нека се обадим на лабораторията сега!:D

[quote="bikerider"]

1. Сученето на самото задно колело спрямо ушите на рамката - при кой стандарт е повече (говоря за 203мм ротор в комбинация с типичен stock автомат с пластмаски)? Това за мен е доста по-важно за поведението на колелото в завой на скорост отколкото силите породени от усукване при главната става.
2. Работата на самите окачвания и пътя на задната ос? Тези неща като че ли ги позабравихме...
3. Поведението на двете рамки при спиране. И тези неща ги позабравихме.

Накратко, дори да игнорираме main pivot-a, все още смятам, че има предостатъчно аргументи за това защо DHX е по-подходящата рамка за спускане от 2005 HO.
[/quote]

Нещата които казваш са факт - недостатъци на Скота, но на практика не са толкова съществени, колкото теглото, което ти не спомена ;). Ако сложим на кантар тези недостатъци на скота от едната страна, а от другата, високото тегло на Рам-а? Изборът съвсем няма да е ясен :).

Между другото аз като си купувам нова рамка, ще си търся нещо с ход до 220 мм максимум - не смятам че "яко travel" е печеливша карта, даже напротив...

btw. @shady: Защо реши че High Octane-a е по-здрав от RAM-a?:eek3:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот thekidtwist » Пет Окт 20, 2006 1:45 pm

Щото кара дроБ :D
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот bikerider » Пет Окт 20, 2006 2:26 pm

@Zozka: през цялото време съвсем умишлено игнорирам теглото понеже все още не зная дали говорим за състезателен DH или просто за суркане за кеф.

Аз не съм състезател, така че приемам и този аргумент. Все още не съм виждал нарязана HO рамка, но си позволявам лека спекулация относно това откъде идва спестеното тегло - можеш сам да се сетиш. Това разбира се няма отношение към спора.

Сега, обаче, относно теглото и другите фактори - нещата опират до това какви приоритети слагаме на теглото и на работата на окачването.
Аз лично отдавам по-голямо значение на работата на окачването. Това разбира се е субективен фактор и всеки си решава сам за себе си. Моето мнение бидейки мое също е субективно, не съм имал за цел да търся няква Истина за двете рамки.

А лабораторията.... чакам с нетърпение момента, когато ще мога да си позволя да спретна един стенд и да оставя графиките да говорят вместо мен :D
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Пет Окт 20, 2006 2:52 pm

[quote="bikerider"]
стенд и да оставя графиките да говорят вместо мен :D
[/quote]

само ще си направят user: bikeriders' stend (или там как се казва) и ти повече няма да говориш...:D
Аватар
airborneone

Мнениеот Shady™ » Пет Окт 20, 2006 6:23 pm

@BR - Абе мисля че се изразих достатъчно ДЪРВЕНО за да стане ясно че съм избрал Скота поради други причини, а не защото работя там.
Аз ако не харесвах скот и работех там - просо нямаше да се обаждам тука защото НИКОГА НЕ ЛЪЖА и не говоря неща които не мисля... Всеки който ме познава го знае това. Никога неговоря наизсут(в смисъл - "Е това ТРЯБВА да кажеш/направиш"). Казвам това което мисля.
Например, ако работех в БАС - просто нямаше да коментирам тука.
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Пет Окт 20, 2006 6:30 pm

@Zozka - E питай Ангел и един пич от Благоевград и още един(ама него не го знам(приятел на един мой приятел е)).
Накратко получили са се малко <s>д</s>ефекти.Наистина малки и ЛЕСНО поправими, но ги има(и то още от началото)А по-нататък ? А Scott-а са БЕЗ ПРОБЛЕМИ(освен ако не ги удариш ;) ).

Абе това почва да става като Marzocchi vs Rock Shox :crazy:
Аватар
Shady™

Мнениеот bikerider » Пет Окт 20, 2006 6:59 pm

[quote="Shady™"]

@BR - Абе мисля че се изразих достатъчно ДЪРВЕНО за да стане ясно че съм избрал Скота поради други причини, а не защото работя там.
[/quote]

Аз също мисля, че се изразих достатъчно дървено, за да стане ясно, че не би трябвало да се месиш изобщо в темата. Ай опитай се да ме убедиш, че това, че шефа ти плаща пари за продаваш Scott няма значение за мнението ти? Не можеш да докажеш убедително, че си честен, така че в твой интерес е да не се обаждаш в такава тема и да се поставяш сам в неспасяемо положение.

"Конфликт на интереси" е общоприето понятие по целия свят, ма нали все се учим какво е топла вода и за кво служи... :spin:

Каза си мнението, аз си казах мнението, темата можеше да спре дотам. Аз ли започнах тва дърляне за глупости??? Сега продължаваш да носиш вода от пет извора за да докажеш нещо с глупави доводи. На тоя му се била прецакала рамката, на оня еди-какво си. Айде моля, първо събери информация и я изнеси - КОЛКО 2005 HO са продадени в България и колко RAM DHX.

Ако беше малко по-грамотен, щеше да се сетиш, че винаги има определен процент брак и определен процент производствени дефекти. Съвсем нормално е за всеки учил математика за 6 клас да се сети, че това процентно отношение съотнесено към различна база (брой продадени рамки) дава различен брой дефектни рамки. Важен е процента, а не абсолютната бройка, ако искаш нещо да докажеш за даден модел като цяло. А процента зависи от производителя.
Та хайде ПЪРВО, събери информация от пазара, изчисли тези проценти за двете рамки (като отчиташ и статистическата грешка) и тогава говори коя рамка ПО ПРИНЦИП била по-здрава.
Ясен ли съм? Не си достатъчно грамотен, за да правиш такива изводи като цяло, затова спри.

А най-жалкото покрай цялата работа е, че 2006 HO, която вече е много хубава рамка, остана на заден план. Сравнението с нея мисля, че щеше да е още по-коректно и такъв аргумент щеше да спре тая глупост от самото начало. Да ама не. А сега благодарение на теб и Господина-дето-не-иска-да-го-споменавам и бебетата им стана ясно къде ги сърби някои хора относно 2005 HO. Беше ли нужно?
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Пет Окт 20, 2006 7:31 pm

Колкото и НЕВЪЗМОЖНО да ти се струва - това си е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ и е БЕЗПРИСТРАСТНО. Ако работех в БАС(както казах по-горе) щях да си замълча(защото е в мой интерес да не говоря с/у фирмата за която работя).
Това е накратко. Ти искара че всеки който кара Скот се е преебал. Въобще не е така. Дори и РАМ-а да е по-хубав - както казах пои горе - Скота ти спестява МНОГО ПАРИ. Скота ти е 1200лв и караш. Рама е 2000 и НЕ караш(+150-200лв главина) и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СКЪП амортисьор(както казах на DHX неможе да го продадеш без шок и да му сложиш заден аморт за 110лв НОВ а ПОНЕ за 300лв !!!
Накратко - ДОРИ рама да е по-хубав - трябва да имаш по-дълбок джоб за да си ПОЗВОЛИШ и друга пазарна ориентация като го продаваш.Това е всичко. Всеки си преценява за кое му стигат възможностите...
Аз ако карах ДХ и имах 2500лв бюджет - токувиж съм си купил рам дЕЧх. Ама уви имам 2х по малък.
Не мисля че рама заслужава 2х повече пари от колкото скота.
Ако бяха на същата цена(поне рамките със задните(не говорим за главини)) - тогава може да се спори доста. Но при двойна разлика в цената(и то според мене неоправдана) - няма смисъл от такива дискусии.
Темата би трябвало да е - заслужава ли рама ОКОЛО 1000лв отгоре на скота (2200лв (+200лв за главина)) за да ВЪРВИ или да дам 1250(+50лв за главина) за Скота и пак да карам.
1000лв не са малко пари. Толкова ли рама е по-профисионален че да дам 1000лв отгоре ? Не мислиш ли че за 2200 лв мога да си купя нещо по-добро от чужбина? Баси в пинкбайк се пордават Specialized Demo 9 за ПОД 2200лв със доставка и т.н. с по-хубави амортисьори на 2-3 карания.Нужно е само да имаш човек там(а според мене всеки по 1 или друг начин ще намери негов познат който има приятел там и ще му направи тая усуга). Но тука вече задълбаваме и става МНОГО сложно.
Мисля,че идеята ми ясна - РАМ-а може да е ХУБАВ, но от МОЯ гледна точка е неоправдано скъп, а Скота си заслужава и парите и качеството и като ОФЕРТА е по-добър от Рам-а.
Аватар
Shady™

Мнениеот did » Пет Окт 20, 2006 7:45 pm

Shady, ти си или много тъп, или много нагъл.

Отговори ми на следните въпроси:

1. От началото на темата се коментират качествата на РАМ DHX. Защо C_Mo не е взел отношение? Дали е защото не може да каже нищо? Или няма лично мнение? Да си видял тема от типа РАМ vs. XXX, в която той или Agent_Orange да са се намесили? Няма такава, няма и да има!

2. Постоянно има теми Drag XXX vs. YYY. Да си видял tailor да е писал в някоя от тези теми и да сравнява колелата на ДРАГ с конкурентни продукти? Няма такава тема, няма и да има, но причината не е, че tailor или другите работещи във Веломания форумци нямат лично мнение.

3. В този форум пишат поне двама, които работят за Спринт. Даже не можеш да ми кажеш кои са, защото [b]никога[/b] досега не са се намесвали в коментари, засягащи тази марка.

Как става така, че само да се спомене някъде из форума СКОТ и веднага скачаш? Аааа, забравих, това си е твое мнение и няма нищо общо с работата ти. А не мислиш ли, че C_Mo, tailor и останалите също имат свое лично мнение? Помисли защо тяхното мнение не се появява тук, а ти пишеш ли пишеш, после се обясняваш, после се оправдаваш...

Каквото ще да е мнението ти, щом работата ти е такава, каквато е, ти си длъжен да МЪЛЧИШ, когато продукт, от продажбата на който твоят работодател би имал финансова изгода, се сравнява с конкурентен продукт.

Друг е въпроса, че подобни сравнения XXX vs. YYY винаги са ялови и коментарите приличат на сравняване вкуса на круши и сливи.

EDIT:
Уффф, веднага почна да ми отговаряш. Добре, повтори още 5 пъти тва дето си го написал по-горе, определено ще има голяма полза.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Shady™ » Пет Окт 20, 2006 8:06 pm

Ми браво.Мисля че бях достатъчно ясен каквмо ми е отношението.
Баси ако почен Байк Центъра да внася марзочи и се появят теми марзочи с/у рок шокс или маноти и аз се заставя зад марзочи както до сега - пак ли ще ми обясняваш че е защото го внасяме ?!
Тука баси всеки търси с нещо да се заяде и НИКОГА неприема казаното за ЧИСТА монета. Все тряба да е ЗАРАДИ НЕЩО/НЯКОЙ. Еби му майката.
Ми аз да взема да си трая за всичко май...
Ми хубаво, като е за ДОБРОТО НА РЕНОМЕТО НА НЕЗНАМ СИ КОЙ.
Ми МОЛЯ админ да изтрие мненията ми защото са ПРИСТРАСТНИ и аз съм ЛЪЖЕЦ,ТЪПАНАР и ИДИОТ(както споменаха МНОГО УВАЖАВАНИТЕ ОТ НАС съфорумници)
Все някой трябва да е виновен или квото и да е.
Баси в отбра на ДРАХ има хора с РАМОВЕ БЕ !!! Мислиш ли че ако бях от отбора на БАС щях да карам дЕЧх ?! НЕ (освен ако не ми се даде конкуретна на скота цена). ТОЛКОВА ЛИ ТРЪДНО И СЛОЖНО да го разберете.
Аз МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ какво говоря и ЗАЩО. Ама някои хора мислят че са МНОГО УМНИ и МНОГО разбиращо кое как и защо - ми мислете си бе хора. В мойте очи сте ИДИОТИ. Едно тъпо просто и лементарно мое мнение неможе да го възприемете.
Да съм писал за специфики и кво ли не на рамките че да доказвам нещо? Да съм обяснявал за некви характеристики и интереси. Просто казах какво търся аз в една рамка и точно и ясно посочих коя е рамката и защо. Сега и тука ли лъжа ? Излугал ли съм че съм бедно тъпо копеле кеото няма 2200лв за да си Позволи рам ?
Я ме оставете на мира и не ме занивайте с глупсоти и простотии. Ако рам направят модел за 1500лв със 12 ос и 3.0 да побира - утре отивам и си го купувам и ще кажа че не искам Скот ясно ? Днеска звънях и на Любо от Вломания и го питах дали Факторито побира 3.0 защото ако побираше - него щях да купя. Не ме интересуват никакви спецификации за НАЧИН на работа. Интересува ме ход 12 ос и 3.0. Това е. Който ми го предлжои на разумна цена - него ще избера. А после като имам 2500+ - тогава вече ще търся НЕЩО повече в една рамка.
Ама сега ако не се оабди някой ПРОФЕСОР да сере лайна по мой адрес и интересите ми незнам. Просто :finger:
ПС:Е сега ми олекна. Серети си колкото искате, аз повече нямам какво да кажа. Кой каквото иска да си мисли и вярва. Който ме познава знае че говоря с ЧИСТО СЪРЦЕ а не със ИНТЕРЕСИТЕ на някой...
Аз повече няма да коментирам вашите изказвания относно каквото и да е в тая тема. Само ще ви гледам сеира и докъде може да стигнете с вашите ИЗВОДИ за мене и т.н. Просто е мой ред да се смея. Нямам търпение да чуя поредната измишлиотина, ама по-бързо че ми се спи.
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Пет Окт 20, 2006 8:10 pm

Абе, did, ти ДРОБ или па ДЪНХИЛ карАл ли си нЕкога? А? Аааа? КарАл ли си те питам?! :(!:
И като не си карАл, къде се завираш у шамарите?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Harka » Пет Окт 20, 2006 8:15 pm

@Shady™:

Стига се излага!
Аватар
Harka

Мнениеот thekidtwist » Пет Окт 20, 2006 8:42 pm

Ебаси рамките,ебаси чудото :D
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот did » Пет Окт 20, 2006 8:53 pm

[quote="TOYAGA"]

Абе, did, ти ДРОБ или ДЪНХИЛ карАл ли си нЕкога?[/quote]

ДРОБ или ДЪНХИЛ не съм карАл, обаче ДРОБ съм ял, а ДЪНХИЛ съм пушИл.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ