Издирва се: Bottom bracket for Shimano Deore XT

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Издирва се: Bottom bracket for Shimano Deore XT

Мнениеот lacho_m » Пет Ное 03, 2006 5:40 pm

Издирва се:
Bottom bracket for Shimano Deore XT crankset (Hollowtech II type)

Изображение
(sorry, кофти качество снимка)

Приемам всякакви предложения (особено от официални представители), дори и такива които се намират в Интернет, стига да предлагат доставка до БГ и заплащане с VISA credit card.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Рейтинг: 2000

Мнениеот pascoff » Пет Ное 03, 2006 5:47 pm

А какво му се случи на сегашния ти? (ако не е тайна) :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот lacho_m » Пет Ное 03, 2006 5:52 pm

[quote="mite_pascoff"]

А какво му се случи на сегашния ти? (ако не е тайна) :)
[/quote]
Eдиния лагер е поразлуфтен (което е основната мъка, тъи като луфта се предава на курбелите) а другия нещо... тегаво движи :)
Аватар
lacho_m

Мнениеот tailor » Пет Ное 03, 2006 6:15 pm

[quote="lacho_m"]

Издирва се:
[color=red][size=100]Bottom bracket for Shimano Deore XT crankset (Hollowtech II type)[/size][/color]

Приемам всякакви предложения (особено от официални представители), дори и такива които се намират в Интернет, стига да предлагат доставка до БГ и заплащане с VISA credit card.
[/quote]
Имаш PM
Аватар
tailor

Мнениеот F1-MAN » Пет Ное 03, 2006 6:32 pm

Тъй като се отвори тема, такива средни ще се продават ли някога отделно, защото колкото и да се хубави, както се вижда не са вечни?
Аватар
F1-MAN

Мнениеот tailor » Пет Ное 03, 2006 6:45 pm

[quote="F1-MAN"]

Тъй като се отвори тема, такива средни ще се продават ли някога отделно, защото колкото и да се хубави, както се вижда не са вечни?
[/quote]
Да, ще има.
Аватар
tailor

Мнениеот TLD1 » Пет Ное 03, 2006 7:01 pm

Дойде времето и аз да напи6а не6то което тая от доста време.Преди време когато се появи въпросното средно с курбелите ми се разлувти и на мен.Потърсих помощ от изключителният представите за България "ВЕЛОМАНИЯ" 1-во отидох при НИНА и тя ме гледа6е свсяка6 съм унищожил не6то съвършенно и нечувано.Няколко дни по късно ходих и до "завода" бях изгледан по същия начин.Поръчах XTR от USA пристигна срещу много пари и за щастие ги продадох да си нямам ни6то об6то с тази хич не ло6а фирма "shimano" но те не са виновни за случилото се все пак вси4ко се разваля.Но моят въпрос е какво 6те ме накара да си купя отново тези хубави продукти на "shimano" При полужение, че и до ден днешен фирма "ВЕЛОМАНИЯ" не внася дадената резервна част или по не не достъпно до обикновенния потребител........

И АКО МОЖЕ НЕ НА ПМ
TLD1

Рейтинг: 1200

Мнениеот TLD1 » Пет Ное 03, 2006 7:04 pm

@TAILOR от колко време е на пазара тази сисмема в БЪЛГАРИЯ и след колко време ЩЕ има средно.
TLD1

Мнениеот tailor » Пет Ное 03, 2006 7:21 pm

[quote="TLD1"]

Дойде времето и аз да напи6а не6то което тая от доста време.Преди време когато се появи въпросното средно с курбелите ми се разлувти и на мен.Потърсих помощ от изключителният представите за България "ВЕЛОМАНИЯ" 1-во отидох при НИНА и тя ме гледа6е свсяка6 съм унищожил не6то съвършенно и нечувано.Няколко дни по късно ходих и до "завода" бях изгледан по същия начин.Поръчах XTR от USA пристигна срещу много пари и за щастие ги продадох да си нямам ни6то об6то с тази хич не ло6а фирма "shimano" но те не са виновни за случилото се все пак вси4ко се разваля.Но моят въпрос е какво 6те ме накара да си купя отново тези хубави продукти на "shimano" При полужение, че и до ден днешен фирма "ВЕЛОМАНИЯ" не внася дадената резервна част или по не не достъпно до обикновенния потребител........
[/quote]
Доколкото знам, става въпрос за Sprint FX, който ти караше. Не съм запознат отблизо с твоя случай, но 1. Гаранцията на твоя велосипед FX, по принцип трябваше да си я търсиш от производителя на велосипеда, защото той най-добре знае какво и как е монтирал и
2. Всяка движеща се част изисква някаква елементарна поддръжка, за да ти служи дълго.

www.rothar.com/pages/service_bb.htm

Относно bb - пристигат през декември. Досега не сме внесли, защото кубрелите се продават отскоро и не е имало необходимост от подмяна на лагерите.
[color=pink] [quote]@TAILOR от колко време е на пазара тази сисмема в БЪЛГАРИЯ и след колко време ЩЕ има средно.
[/quote]
Този въпрос в качеството си на състезател, спонсориран от Truvativ ли ми го задаваш?[/color]
Аватар
tailor

Мнениеот lacho_m » Пет Ное 03, 2006 7:34 pm

Породилата се дискусия ме кара да споделя определени неща.
1. Въпросния BB set е на привлизително 8000 км. Не съм го поддържал по какъвто и да е начин, тъй като е от тип sealed bearings. Предполагам, че просто си му е дошло времето. Иначе нямам никакви други забележки нито към Shimano, нито към работата на BB set-a. С две думи, служи ми чудесно досега!

2. Другото, което искам да споделя, е че повреме на перстоя ми в Холандия, влязох в четити различни магазина (за жалост само за толкова имах време), където продаваха пълна гама Shimano и така и не открих въпросния BB set. Явно проблема не е само в "нашия телевизор" така че не бързайте с обвиненията към Веломания.

@tailor: Благодаря за обърнатото внимание :beer:
Аватар
lacho_m

Мнениеот did » Пет Ное 03, 2006 7:41 pm

@lacho_m: имаш ICQ!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TLD1 » Пет Ное 03, 2006 8:01 pm

Аз Не казвам 4е съм търсил каквато и да е гаранция.ЕЛЕМЕНТАРНА поддръжка не е имало,а имало е [b]строго специялизирана професионална[/b] поддръжка за целия велосипед.Аз искам да си го закупя да бъдем ясни мен не ме интересува кой на кого и кога е продавал този артикул.Аз исках да го закупя от официялния представител и дистрибутор на "shimano" в БЪЛГАРИЯ, но това се оказа не само по бавно от доставката от USA а и абсолютно невъзможно

(ФИРМАТА СПРИНТ щеше също да търси съдеисвие от Вас) както би търсил всеки производител на изделие в което са вложени детайли от "SHIMANO"
TLD1

Мнениеот TLD1 » Пет Ное 03, 2006 8:10 pm

СЕГА съм състезател на RAM BIKES TEAM, а случката се разви когато бях състезател на GTRacingTeam и избирах за кого да се състезавам за в бъдеще и след и твоя отговор-въпрос изобщо не съжалявам за избора си.
TLD1

Мнениеот tailor » Пет Ное 03, 2006 8:32 pm

[quote="TLD1"]

Аз Не казвам 4е съм търсил каквато и да е гаранция.ЕЛЕМЕНТАРНА поддръжка не е имало,а имало е [b]строго специялизирана професионална[/b] поддръжка за целия велосипед.Аз искам да си го закупя да бъдем ясни мен не ме интересува кой на кого и кога е продавал този артикул.Аз исках да го закупя от официялния представител и дистрибутор на "shimano" в БЪЛГАРИЯ, но това се оказа не само по бавно от доставката от USA а и абсолютно невъзможно[/quote]
Извинявай ако нещо съм те обидил, но не разбирам какви ги плещиш
Аватар
tailor

Мнениеот TLD1 » Пет Ное 03, 2006 8:47 pm

1-во не плещя а говоря или пи6а а ти дали 6ие6 или плещиш си е твои въпрос.Казвам това 4е не сте коректен дистрибутор и е време да помислите за резервни 4асти

(извиняваи ако съм те обидил)
TLD1

Мнениеот j0r3t0 » Пет Ное 03, 2006 9:24 pm

@tailor :banghead: ха ха ха ха :rofl::rofl::rofl::rofl:
j0r3t0

Мнениеот bikerider » Пет Ное 03, 2006 9:39 pm

[quote="TLD1"]
Казвам това 4е не сте коректен дистрибутор и е време да помислите за резервни 4асти
[/quote]

Мда сигурно е трябвало да внесат касети за 10,000 лева и да чакат една година да се разлуфти на някого касетата.

Плюс това, вече ти се каза - трябвало е да си потърсиш гаранцията от Sprint, щото тия касети
трудно се разлуфтват ако са били монтирани като хората, а именно чрез задължително струговане на муфата на средното. Никой дистрибутор не е длъжен да внася резервни части, само защото ти не си си потърсил гаранцията по каналния ред.

[quote]
(ФИРМАТА СПРИНТ щеше също да търси съдеисвие от Вас)
[/quote]

Многократно е коментиран реда за гаранционни претенции, ти си прескочил производителя на велосипеда. Та дали Веломания са некоректен дистрибутор? Мисля е ясно кой е некоректния в случая. Или?

Edit: още повече, че Веломания поръчват от производителя. Кой производител ще изпълни моментално поръчка от ЕДНА касета? Защо плюеш по Веломания след като не си запознат с елементарни неща? Или трябва заради твоята ЕДНА касета за вчера те да купят 100 касети и после да се чудят какво да ги правят? Според теб излиза, че Веломания са некоректни, понеже не искат да работят на загуба... :dunno:

Силно несериозно изказване направи, да ме прощаваш... да не говорим, че се състезаваш за конкурент на Веломания. :idea:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TLD1 » Пет Ное 03, 2006 9:56 pm

Никаде не говоря за гаранция искам да си го купя да си представим 4е няма гаранция колелото Марто обясними а дали те работят на загуба или не мисля 4е това не е мой проблем.
TLD1

Мнениеот TOYAGA » Пет Ное 03, 2006 10:40 pm

Хм... Позволявам си да взема отношение по въпроса по ред причини:

1. Ползвам ХТ 2004 курбели, които в момента са на пробег някъде между 5500 и 6550 километра и работят перфектно без каквато и да било следа от износване. Лъчо кара повече от мен, за което му праим евала :beer:, но познавам и хора с по-голям от неговия пробег, при които положението с лагерите е абсолютно безпроблемно...

2. Нееднократно в този форум съм подчертавал (а и не само аз) колко важна при монтажа на този тип курбели е предварителната обработка на рамката и колко бързо нещата могат да отидат на майната си при неуспоредни чела на ВВ... Ако някой е окензал монтажа на даден велосипед, погазвайки инструкциите на производителя на компонентите, този някой трябва да си понесе последствията.

3. Тва е най-обикновен евтин консуматив - капсулован и неподлежащ на разглобяване и ремонт според производителя. На моите поне го пише го пределно ясно...
[img]http://www.picvalley.net/u/46/45747_888.JPG[/img]
В случая tailor проявява добра воля, привеждайки пример за ремонтопригодността на компонента, за което ако аз му бях работодател, щях да му опъвам сериозно ушите...

4. Ако някой счита, че Shimano не са достатъчно кадърни в производството на въпросния компонент, е свободен да предприема волни комбинации с лагери от навъдилите се впоследствие подобни системи - на свой риск/печалба и с ясното съзнание, че губи гаранцията...

Та така.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MAN6 » Съб Ное 04, 2006 11:41 am

може ли да попитам къде в българия се прави тва на БЕБЕ-то, дето го казАхте... за да не отпадне гаранцията... че аман от специалисти
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот tailor » Съб Ное 04, 2006 1:30 pm

[quote="MAN6"]

може ли да попитам къде в българия се прави тва на БЕБЕ-то, дето го казАхте... за да не отпадне гаранцията... че аман от специалисти
[/quote]
Тва е рециклиране бе брат ми - каква гаранция :beer:
Аватар
tailor

Мнениеот MAN6 » Съб Ное 04, 2006 2:24 pm

пак да питам- кой в БГ прави споменатото упражнение с бебето- ? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TLD1 » Съб Ное 04, 2006 2:25 pm

xaxaxaxaxaaxaxa МАЙ само спецовете:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
TLD1

Мнениеот kotka12 » Съб Ное 04, 2006 2:27 pm

@TOYAGA
извинявам се за аматьорския въпрос, но под подготовка на рамката се има предвид зачистването на остатъци от боя и идеалното изглаждане на страните на рамката??
Този процес "райбероване" ли се нарича???
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот TLD1 » Съб Ное 04, 2006 2:38 pm

Според мен "BIKERIDER" може да ти отгвори по добре на този въпрос нищо ли4но @TOYAGA
TLD1

Мнениеот Ozzie » Съб Ное 04, 2006 2:41 pm

[quote="MAN6"]

пак да питам- кой в БГ прави споменатото упражнение с бебето- ? :)[/quote]
"Добрев байк" в Казанлък. Също и в "Горгона"- Велико Търново, но са ти далечко. На "Голо бърдо" N 5 май също имаха инструмент с който се нарязва резба на средното и се подравняват челата на ББ-то.:)
[b]@kotka12[/b] Не е въпроса само да са идеално изгладени страните на рамката (т.е. ББ-то), а трябва и да са успоредни.;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tailor » Съб Ное 04, 2006 2:51 pm

[quote="MAN6"]

пак да питам- кой в БГ прави споменатото упражнение с бебето- ? :)
[/quote]
На Гео Милев 63?:naughty:

Рамките на които слагаме Holloteh II се проверяват и при необходимост се фрезоват с [url=http://parktool.com/products/detail.asp?cat=25&item=BTS%2D1]тази ръчна фреза[/url] - питай Любо или Пацо. Основният проблем идва, когато резбите на средното движение [b]не са съосни[/b]. Това е рядко срещан дефект, и той е проблем на [b]производителя на рамката[/b], Трябва да се търси отговорност от него, защото по чертеж резбите трябва да са съостни, с много малък допуск.

При такъв проблем фрезоването не помага - просто рамката се изхвърля и производителат трябва да я подмени.

Edit много бавно пиша.
Аватар
tailor

Мнениеот MAN6 » Съб Ное 04, 2006 3:26 pm

е аз май за "съосването" питам, за резбата знам :)

за справка: "... ако са били монтирани като хората, а именно чрез задължително струговане на муфата на средното..."

:dunno:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Съб Ное 04, 2006 4:12 pm

[quote="kotka12"]

@TOYAGA
извинявам се за аматьорския въпрос, но под подготовка на рамката се има предвид зачистването на остатъци от боя и идеалното изглаждане на страните на рамката??
Този процес "райбероване" ли се нарича???
[/quote]

Има се предвид и зачистването, и заглаждането, и фрезоването до постигане на успоредност на челата, и прогонването на резбите. За всичко това се ползва комбинирания инструмент, посочен от tailor.

Райбероването е друг процес, при който се променя/увеличава фино размера на вече създадени цилиндрични отвори. Извършва се с ръчни (най-често с регулируем диаметър - т.нар. "раздвижни") или машинни райбери. Тривиалното название на този процес е "разпробиване"
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kotka12 » Съб Ное 04, 2006 4:35 pm

и аз това имах предвид, но исках да уточня
kotka12 gains experience
kotka12 level up
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар