Хм... Позволявам си да взема отношение по въпроса по ред причини:
1. Ползвам ХТ 2004 курбели, които в момента са на пробег някъде между 5500 и 6550 километра и работят перфектно без каквато и да било следа от износване. Лъчо кара повече от мен, за което му праим евала

, но познавам и хора с по-голям от неговия пробег, при които положението с лагерите е абсолютно безпроблемно...
2. Нееднократно в този форум съм подчертавал (а и не само аз) колко важна при монтажа на този тип курбели е предварителната обработка на рамката и колко бързо нещата могат да отидат на майната си при неуспоредни чела на ВВ... Ако някой е окензал монтажа на даден велосипед, погазвайки инструкциите на производителя на компонентите, този някой трябва да си понесе последствията.
3. Тва е най-обикновен евтин консуматив - капсулован и неподлежащ на разглобяване и ремонт според производителя. На моите поне го пише го пределно ясно...
[img]http://www.picvalley.net/u/46/45747_888.JPG[/img]
В случая tailor проявява добра воля, привеждайки пример за ремонтопригодността на компонента, за което ако аз му бях работодател, щях да му опъвам сериозно ушите...
4. Ако някой счита, че Shimano не са достатъчно кадърни в производството на въпросния компонент, е свободен да предприема волни комбинации с лагери от навъдилите се впоследствие подобни системи - на свой риск/печалба и с ясното съзнание, че губи гаранцията...
Та така.