Пътеката от Хайдушко кл. към Златна рибка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Пътеката от Хайдушко кл. към Златна рибка

Мнениеот MOD » Пон Апр 26, 2004 9:24 pm

Така ... може би не успях да измисля подходящо заглавие ...

Поствам тази тема с десетина дни предварително, за да има време да се организираме по-добре ..
С оглед на многото неработни дни следващата седмица ( а именно - 6,7,8 и 9 - четвъртък,петък,събота и неделя ) си мисля че е много добро време да изчистим и приведем в удобен за каране вид трасето от Хайдушко кладенче към Златна Рибка

Представям си го по следния начин - един от тези дни, които ще уговорим така, че да е удобен на максимален брой хора тръгваме с колелата и необходимите ни сечива към Плана, като предварително правя уговорката, че каране надолу почти няма да има ...

Пътеката ( която на моменти е много запуснат черен път ) е много приятна , бърза и технична на моменти ... и си струва да разширим броя на готините места за каране с още едно ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот screamBoy » Пон Апр 26, 2004 9:35 pm

теоретично съм за, практически трябва да си направим графика и ще докладвам
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Lubo » Пон Апр 26, 2004 9:48 pm

Az sum zamislil edna palatka za teq dni ama ako e lo6o vremeto i ne hodq 6et doida da pomagam s BRADVATA :)))
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот axelmax » Пон Апр 26, 2004 10:58 pm

ako vi trebe nekoi sas umeniq na darvar nosat se sluhove/imam predvid edin posta ot neznam si ioq tema / za XTR che taman si e natochil bratvata i moje i da pomogne:D

xtr-nisto lichno:D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Admin » Вто Апр 27, 2004 6:07 am

В два от тези дни сигурно няма да съм в София, а много ми се участва.
Ще видя какво ще се уговорите и дано да мога да дойда. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот MOD » Вто Апр 27, 2004 10:45 am

@ScreamBoy, @Admin - точно затова я пуснах толкова рано тази тема ..

Освен брадви,триони и лозарски ножици какво друго може да ни трябва ?
( по въпроса за метлите какво мислите ? )

Също така ми се върти една мисъл в главата ...
Не зная кой определя коя пътека да бъде маркирана ... но при всички положения ако до тогава се сдобием със спрей ( за което съм готов да отделя някаква сума ) ми се струва удачно да я маркираме ( с някаква неофициална наша маркировка )- .. както е добре да се маркира и "Почистената" - според мен това ще е полезно на много хора, който са карали по веднъж или въобще не са я минавали ...

Изобщо, какво мислите по този въпрос ?

MOD

Мнениеот koko » Вто Апр 27, 2004 10:56 am

MOD,
pi6i me 6e pomagam s kvoto moga(toest ne mnogo:o))
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Вто Апр 27, 2004 11:58 am

ste mi se i az da pomogna sas trud naprimer stoto i bradve,stoto mai drugo nemam:D,kato lopati i drugi
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот MOD » Вто Апр 27, 2004 12:26 pm

[quote="axelmax"]

ste mi se i az da pomogna sas trud naprimer stoto i bradve,stoto mai drugo nemam:D,kato lopati i drugi
[/quote]

Лопати няма да трябват, споко .. :D:D:D

MOD

Мнениеот Admin » Вто Апр 27, 2004 3:09 pm

За тая пътека ще ни трябват повечко метли, според мен. А иначе имам наум още една пътека към Лозен, за коятопък ще нитрябват само метли. Ама тя ще остане за по-нататък, щото и така си е готина. ;)
За мен засега се очертава да съм свободен на 6 май или в неделя (9 май)р но не е сигурно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MOD » Вто Апр 27, 2004 4:34 pm

Моите спомени са за много дървета ( от всякакъв размер ) и много шума .... Ако махнем дърветата и клоните по трасето и понамалим количеството на шумата става идеално ...

Също така смятам да окастрим всичко, което може да те одраска по ръцете и лицето ...

MOD

Мнениеот TOYAGA » Вто Апр 27, 2004 5:34 pm

[quote]ще ни трябват само метли[/quote]

:D:D:D

Абе не че искам да ви се намесвам и да ви спирам ентусиазма..., обаче у мен някак си неудържимо напира един offtopic-въпрос...

Защо по дяволите ви трябва да МЕТЕТЕ (!) планината?!? Кво като има шума - нали карате MTB или нещо не съм разбрал? Шумата, драскащите/бъркащите в очите клони, бъзето, копривата, падналите дървета и разните други пинизи и врътки по пътя са си основна част от чара на тоя спорт. Хората по света правят изкуствени препятствия из горите за по-голям дженк, а вие махате естествено съществуващите. Много странно изглежда, замислете се :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот PtD » Вто Апр 27, 2004 5:54 pm

И аз съм съгласен с TOYAGA. Какъв FR ще е, ако всичко е нагласено? Хубостта на свободния стил (борбЪ :D) е, че караш през каквото ти се падне. Иначе може да се кара и в парка ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MOD » Вто Апр 27, 2004 6:51 pm

Има логика във въпроса, не отричам ..:D
Само да поясня : борим се да направим пътеката най-вече много по-лесно проходима .. да може да се кара без да се слиза през няколко минути от колелото ... А шумата на някой места крие в себе си изненадки като например серия остри камъни, които не се виждат ...

"Изчистената" пътека, която почистихме наскоро НЕ Е БЕЗОБИДНА, но може да се кара без слизане от байка ... Като цяло това е целта на занятието ... А за маркировката : по-добре да има такава, отколкото да няма никаква ...

За FR - аз примерно си харесвам един склон и зацепвам директно през него, като държа сметка само за посоката ( това разбирам под FR ) ... карането по пътека според мен трудно може да се нарече FR ...

MOD

Мнениеот Admin » Вто Апр 27, 2004 8:21 pm

Наистина има логика във въпроса. Въпросните пътеки са хубави за ХС и от тях могат да се получат чудесни маршрути и много комбинации с други пътеки и пътища. Това не са места за фрийрайд, по принцип. Значи пътеката, за която говоря само да я изметем, в момента е технична, под шумата има камъни и кво ли още не, ама не се виждат, на места има наклон и т.н. Аз може и да не съм от най-смелите и бързите, но не съм и много плах и бавен. ;) Сега обаче тази пътека трябва да се кара внимателно от по-лудите и направо страхливо от по-умерените. Освен това трудно се намира и на места се губи. Ако я заметем, по нея ще може да се кара бързо и технично от по-лудите и напълно спокойно от по-плахите. Смея да твърдя, че пътеката ще се превърне в подобие на главната пътека през Кокалянския манастир - много хора веднага ще разберат за какво става дума.
Доколкото знам, по света подобни пътеки, които са годни за каране от повече хора, удобни са за свързване в маршрути и не са много забутани (защото тази не е) се поддържат, включително и от колоездачите.8)
Нямаме никаква амбиция да почистваме цялата планина. Точно на около 300м. от въпросната пътека над Лозен има една друга - стар стръмен черен път, който в момента представлява улей, покрит с минимум 15-20см. шума, клони и т.н. Подобни пътеки аз поне нямам ни най-малка идея да ги пипам, защото те са си част от пущинака и дават друго преживяване като минеш по тях. Тази въпросната си е доста забутана и изобщо си е умряла за хора, които търсят точно това.
Абе дано да сте ме разбрали.:D Общата ми идея е, че почистването на някои такива ключови пътеки, които са много готини, ще помогне на много хора да се изкефят максимално от планинското колоездене. Съгласете се, че мнозина като видят някаква изчезваща пътека (ако я видят), и като не знаят какво има под шумата и дали пътеката няма да свърши насред гората, надали ще тръгнат по нея. :xx(:
Аватар
Admin

Мнениеот MOD » Сря Апр 28, 2004 12:12 am

Точно така !
Подържане е ключовата дума тук ...
Пък нищо не пречи на тази пътека ( към Рибката ) след време да се появят някакви изкуствени препятствия в стил NS ;):D:D:D
Все отнякъде трябва да се почне ... и ако ние като хора които сравнително често минаваме оттам не се грижим за тях, то тогава кой ?

MOD

Мнениеот screamBoy » Сря Апр 28, 2004 4:38 am

вече имам 2 спрея, не са флуоресцентни или дори светлоотражателни а само в по-ярки цветове, или поне и през деня и през нощта гледах напръсканото и така ми се струва; смятам да ги нося с мен по всичките не-витошки трасета и където се налага да слагам дамгата на цивилизацията
изчистената пътека е друга пътека, макар и в този случай (към Златната Рибка) изчистената пътека Е пътека (а иначе само спомен или бутане надолу)
миналата година ми беше поомръзнало да се връщам с раздрани тениски и сега участвам в превантивните мерки да не се случи това и тази година
Аватар
screamBoy

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 28, 2004 12:42 pm

Може да направим една пародия на 2 места на обиколната,айде като се видим на някое каране ще кажа, че ако го напиша тука ще е много смешно
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот MOD » Чет Апр 29, 2004 9:15 pm

Малко по конкретно вече :

Предлагам да го направим в неделя ( 9.05.2К4 ) това ...
Представям си го да тръгнем около 10/10:30 от Хладилника с автобус 98 до Железница, след което до Хайдушкото кладенче е ясно и след това се отлконяваме по пътеката за Рибката ...

От мен една брадва ( ще се опитам този път да не е толкова тъпа милата ) ...

Ако това не е оптималния ден не е проблем да го преместим ... но си мисля, че към края на почивните дни вероятността да са тук повече хора е по-голяма ...

@ScreamBoy ...ако е удобно вземи единия спрей ... според мен ще влезе в употреба ...

MOD

Мнениеот screamBoy » Чет Апр 29, 2004 10:04 pm

от теб брадва, от мен сватба - да полеем големото Ш и сладката Sh :))) на следващия ден, 10и
тогава докато чистим в гората трябва да намерим ягне, да го изпечем и на другия ден да им го занесем
със спрея може да оцветим салатата да изглежда по-зелена и свежа, примерно
а бира ще си носим ли ???
кой ше ни пусне в 98 ве майна
някой от тоз форум има ли тендем че не ми се кара мойто колело ???
не може ли като нормалните хора дето все казват аааа, оттам с колело не може, да си хванем рейсчето до Дяв.мост и да се покачим както миналия път и ... ?
неша да съм нещо като лош пример но ако бях драйвер на рейс и видя 10 мамини чарлита с колелца да искат да ми налазят рейсчето бум-бум с 2цефката и си решаам проблемосите :D
леле нямам сили да се излигава дажее аааа тряа да збаранат баирите ааа
ох модита нали ке го затъркате тоа пост ...
Аватар
screamBoy

Мнениеот MOD » Пет Апр 30, 2004 9:25 am

модитата няма да го затъркат този пост, няма :D
Сега сериозно - според мен ако тръгнем пеш ще е много по-неудобно, с оглед на това, че като се качим ще се наложи да се върнем съвсем близо до Хайдушкото кладенче .... и в крайна сметка ще загубим много повече време ... отколкото ако сме с колела ...

И никой не е казал, че трябва да се замъкнем до Железница с ЕДИН автобус .. може и на два пъти ...

Съществува и вариянт за спускане от Алеко и продължаване по Обиколната, но той според мен не е целесъобразен с оглед на инвентара, които ще мъкнем ( брадви, триони, ножици и т.н. ;):D:D:D) ...

MOD

Назад към Архив