от SPA » Вто Ное 07, 2006 10:52 pm
[quote="kriso"]
Сигурно на всеки поне веднъж се е случвало да изпадне в ситуация като тази, в коята попаднах аз. Преди около месец си купих чисто нови обувки Salomon ProRock, един от най високите модели на марката. Според производителя, а и според външния им вид, те са предназначени за смесено катерене по лед и скали. Използвах обувките два пъти и единият от зъбите, които държат връзките, се счупи без никаква намеса от моя страна.Просто си вързах обувката. Разбира се веднага посетих магазина на Salomon на "Патриарх Евтимий", от където ги бях купил. От там обаче не много любезно ми обясниха, че това не може да е дефект, защото шефът такова нещо досега не бил виждал. "Обувката ми е счупена и е в гаранция" отвърнах аз. Разбира се това не попречи на една от магазинерките с любезен тон да напише гаранция на един вече разколебан клиент. Няма да ви разказвам как протече четирсет-минутният разговор с шефа, но мисля че на всички ви е ясно. В крайна сметка си останах със счупената обувка. Ще съм благодарен, ако някой ме посъветва как да постъпя.
[/quote]
Ами и на мен ми се е случвало подобно нещо два пъти. И двата път ми бяха сменени обувките. Единият път бяха фалшиви NorthFace, другия пък си бяха оригинален Килтек. При първите дефекта се повтори и после си го оправях сам. При вторите още не съм ги носил, но е напълно възможно да се случи пак. Може да подходиш по два начина - единия да почнеш да пишеш до разни дружества и оргазнизации за защита на потребителя или пак направо до квартирата на Соломон или пък на официалния представител в БГ. Мисля, че има вероятност да ти се обърне вниамние и на двете места. Втория вариант е да пиеш една студена вода да опиташ да си орпавиш обувката сам и да я ползваш така. Стига разбира се да не е нарушена устойчивоста й, което ще е още по-гадно. Имам един прител който така си остана с разшито Асоло. Отказаха му гаранциа на 2-та седмица, а им беше топ модел. Въпросния магазин може и да не е официален вносител на соломон или пък да вкарва нелегално... Може да се опиташ да ги притиснеш по въпроса, ако е така, но се иска и яко дупе - не ясно къде ще избие. Дано съм бил от помощ.

.......................................................................