Отново проблеми с гаранцията този път Salomon

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Отново проблеми с гаранцията този път Salomon

Мнениеот kriso » Вто Ное 07, 2006 10:36 pm

Сигурно на всеки поне веднъж се е случвало да изпадне в ситуация като тази, в коята попаднах аз. Преди около месец си купих чисто нови обувки Salomon ProRock, един от най високите модели на марката. Според производителя, а и според външния им вид, те са предназначени за смесено катерене по лед и скали. Използвах обувките два пъти и единият от зъбите, които държат връзките, се счупи без никаква намеса от моя страна.Просто си вързах обувката. Разбира се веднага посетих магазина на Salomon на "Патриарх Евтимий", от където ги бях купил. От там обаче не много любезно ми обясниха, че това не може да е дефект, защото шефът такова нещо досега не бил виждал. "Обувката ми е счупена и е в гаранция" отвърнах аз. Разбира се това не попречи на една от магазинерките с любезен тон да напише гаранция на един вече разколебан клиент. Няма да ви разказвам как протече четирсет-минутният разговор с шефа, но мисля че на всички ви е ясно. В крайна сметка си останах със счупената обувка. Ще съм благодарен, ако някой ме посъветва как да постъпя.
kriso

Рейтинг: 1198

Мнениеот SPA » Вто Ное 07, 2006 10:52 pm

[quote="kriso"]

Сигурно на всеки поне веднъж се е случвало да изпадне в ситуация като тази, в коята попаднах аз. Преди около месец си купих чисто нови обувки Salomon ProRock, един от най високите модели на марката. Според производителя, а и според външния им вид, те са предназначени за смесено катерене по лед и скали. Използвах обувките два пъти и единият от зъбите, които държат връзките, се счупи без никаква намеса от моя страна.Просто си вързах обувката. Разбира се веднага посетих магазина на Salomon на "Патриарх Евтимий", от където ги бях купил. От там обаче не много любезно ми обясниха, че това не може да е дефект, защото шефът такова нещо досега не бил виждал. "Обувката ми е счупена и е в гаранция" отвърнах аз. Разбира се това не попречи на една от магазинерките с любезен тон да напише гаранция на един вече разколебан клиент. Няма да ви разказвам как протече четирсет-минутният разговор с шефа, но мисля че на всички ви е ясно. В крайна сметка си останах със счупената обувка. Ще съм благодарен, ако някой ме посъветва как да постъпя.
[/quote]

Ами и на мен ми се е случвало подобно нещо два пъти. И двата път ми бяха сменени обувките. Единият път бяха фалшиви NorthFace, другия пък си бяха оригинален Килтек. При първите дефекта се повтори и после си го оправях сам. При вторите още не съм ги носил, но е напълно възможно да се случи пак. Може да подходиш по два начина - единия да почнеш да пишеш до разни дружества и оргазнизации за защита на потребителя или пак направо до квартирата на Соломон или пък на официалния представител в БГ. Мисля, че има вероятност да ти се обърне вниамние и на двете места. Втория вариант е да пиеш една студена вода да опиташ да си орпавиш обувката сам и да я ползваш така. Стига разбира се да не е нарушена устойчивоста й, което ще е още по-гадно. Имам един прител който така си остана с разшито Асоло. Отказаха му гаранциа на 2-та седмица, а им беше топ модел. Въпросния магазин може и да не е официален вносител на соломон или пък да вкарва нелегално... Може да се опиташ да ги притиснеш по въпроса, ако е така, но се иска и яко дупе - не ясно къде ще избие. Дано съм бил от помощ.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот afterburner » Вто Ное 07, 2006 10:59 pm

Здрасти колега!

http://www.ktzp.bg/index.php

Свържи се с тази комисия.. от опит, действа! Дори понякога заплаха с използването на въпросните ти права помага.
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот climb » Вто Ное 07, 2006 11:01 pm

Ако не стане нито един от посочените по-горе варианти пий една студена вода и си вземи извод за напред.Ако не е тайна колко струва тези обувки и какво те накара да си вземеш Соломон а не например ЛаСпортива?
Аватар
climb

Мнениеот afterburner » Вто Ное 07, 2006 11:09 pm

Само за справка - ползвам обувки ASOLO... изключително доволен съм и от тях, и от обслужването в магазините им. Имам приятел, байкър и планинар, чието семейство има общо 7 чифта обувки ASOLO, някои на над 3 години, всичките без забележки...
Аватар
afterburner

Мнениеот elfa » Вто Ное 07, 2006 11:11 pm

@afterburner браво:clap:, подсети ме да дам един пример!
Брат ми си взе преди време фотоапарат, след известно време(около 3 месеца) се появи някакъв дефект(нещо с електрониката имаше проблем, не съм компетентен [size=67]и тук[/size]:D)!Отиде в магазина от където го купи, 2 месеца го овъртаха много(той си беше настоятелен) и накрая му отказаха гаранцията!Отчая се малко, обади се в комисията за защита на потребителите и след [b]2[/b] дни от магазина му се обадили с желанието да му сменят фотоапарата с [b]нов[/b]:D:beer:!Действа;)!
Успех ти желая:)!

Edit:Shady™, по случайност има 2 теми, ти писа в другата;)!
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот Shady™ » Вто Ное 07, 2006 11:13 pm

Абе да му се невиди какво ми стана с reply-a ?! Бях отговорил първи и т.н. Проверих го даже за грешки след като го Post-нах и сега влизам и го няма...

PS:Накратко бях казал да си търсиш правата в защита на потребителите.Ако им нямаш тел/адрес - 144.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот SPA » Вто Ное 07, 2006 11:17 pm

[quote="Shady™"]

Абе да му се невиди какво ми стана с reply-a ?! Бях отговорил първи и т.н. Проверих го даже за грешки след като го Post-нах и сега влизам и го няма...

PS:Накратко бях казал да си търсиш правата в защита на потребителите.Ако им нямаш тел/адрес - 144.
[/quote]

За справки тук: [url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=18414[/url]. Не си ти виновен. Просто автора е пуснал две теми и едната се поде повечко....
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Shady™ » Вто Ное 07, 2006 11:31 pm

[quote="SPA"]

[quote="Shady™"]

[/quote]

За справки тук: [url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=18414[/url]. Не си ти виновен. Просто автора е пуснал две теми и едната се поде повечко....
[/quote]

:D Thnx... :beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 07, 2006 11:35 pm

Salomon не е ли френска марка?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634