Велосипед vs МПС

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Мнениеот baribal » Вто Ное 14, 2006 11:20 pm

[b]СМЪРТ ЗА КОЛОЕЗДАЧИТЕ СКОРО ЩЕ СТАВАМ ШОФЕР.
[size=67]Опа май казах Йехова и ще бъда убит с камъни.[/b][/size]
let's go where eagles dare...
Аватар
baribal

Рейтинг: 1200

Мнениеот halcor » Сря Ное 15, 2006 10:10 am

Нека който не е нарушил нито веднъж правилника хвърли първия камък! :)
Аватар
halcor

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Сря Ное 15, 2006 2:07 pm

А не може ли който нито веднъж не е спазил правилника да хвърли камъка? :eyebrow::8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Redhat » Сря Ное 15, 2006 2:35 pm

Ако ще се хвърлят камъне и дърве, по-добре да отидем да поизчистим някоя пътека:D
You Bastards!
Аватар
Redhat

Мнениеот lanzz » Сря Ное 15, 2006 3:39 pm

[quote="halcor"]
И според теб предупреждаването на колоездач не може да се тълкува като предотвратяване на (потенциално) пътно-транспортно произшествие?[/quote]

то по тази логика, всяка употреба на звуков сигнал може да мине за предотвратяване на [i]някакво[/i] произшествие. действително такова звуково предупреждение може по-скоро да предизвика произшествие, от колкото да го предотврати - ако е толкова слабо движението че колоездача да не е постоянно нащрек, то наближаващия автомобил определено ще се чува и без сигнал. аз като шофирам и изпреварвам колоездач не изпитвам никаква нужда да му свиря - какво ще направи като ме чуе? или го изпреварвам с голяма дистанция (ако има възможност), или го изпреварвам достатъчно бавно за да няма опасност от силен удар дори и ненадейно да кривне пред мен. от звуков сигнал има смисъл примерно ако колоездача тръгне да навлиза към средата на пътя без да гледа. ако си кара нормално, и аз си карам нормално, и никой на никого не свири. свиренето при изпреварване на велосипедист за мен е израз на "пай се, щото аз няма да те пазя".
Аватар
lanzz

Мнениеот halcor » Сря Ное 15, 2006 4:59 pm

Ок, де, исках да кажа, че не може да имаш универсална рецепта за всяка ситуация и че културните шофьори лесно се различават от педалите, дори и да бибиткат според теб неправилно понякога. Много ясно, че ако шофьор ти се залепи отзад и надуе рязко клаксона има добри шансове да те стресне. Но има и залюхани колоездачи, които едно кратко бипване би ги предупредило, че ще бъдат изпреварени. Има и такива със слушалки. По принцип съм съгласен с написаното от теб иначе, и аз не бибиткам на колоездачите, а ги изпреварвам на достатъчна дистанция.
Аватар
halcor

Мнениеот pascoff » Чет Ное 16, 2006 11:31 am

Нещо интересно по темата:
http://moto.zonebg.com/forum/index.php/ ... 923.0.html
:)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот halcor » Чет Ное 16, 2006 12:24 pm

:rofl:
Аватар
halcor

Мнениеот Гост » Чет Ное 16, 2006 12:43 pm

никой не се сабразява сас нас а ТЕ искат ние да се съобразяваме сас тях да си гледат работата !а ето един пример на НДК(София)има вело алея а всеки си минава както иска извинете отклоних се леко от темата но това е вазмотително бе хора-ще взема да бластна някой та това да спре!:(!:;)
Гост

Мнениеот Гост » Чет Ное 16, 2006 12:44 pm

[quote="TLC-attack"]

никой не се сабразява сас нас а ТЕ искат ние да се съобразяваме сас тях да си гледат работата !а ето един пример на НДК(София)има вело алея а всеки си минава както иска извинете отклоних се леко от темата но това е вазмотително бе хора-ще взема да бластна някой та това да спре!:(!:;)
[/quote]
Гост

Мнениеот wuminator » Съб Ное 18, 2006 10:36 am

и колоездачите и шафорите са българи а при нас трудно се намират хора с култура на пътя, и на мене също ми се е случвало да правя нарушения но основно разчитам на слуха и зрението си :)
All in the name of riding freee!!!!
Аватар
wuminator

Рейтинг: 970

Мнениеот Free Spirit odubo » Съб Ное 25, 2006 6:41 am

[color=beige][size=67]minalata godina me blasnaha v parka do pametnika![/size][/color]
Free Spirit odubo

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към Анкети