mnenie za rockshox PIKE

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Мнениеот FasTmaN » Чет Дек 07, 2006 9:30 pm

[quote="GECKO"]

Хъмм забавно е!

Shady - Самият факт, че сравняваш Pike-а с толкова много продукти на друга/ги фирми и с това го вкарваш в техния клас говори само за себе си. Аз бих добавил някои модели за ХС и тотално ще опишеме тази вилка. Не мога да разбера кое не ти е ясно за конкретният преден амортисьор, но ще ти поставя нещата така:

Вилката е добра за всичко, не е най-добрата за спускане но става, не е най-добрата за катерене но става, не е най-добрата за скоци но става а и за "стриит" става това е.

Ако ми намериш друг продукт който да може да прави всичко това на тази цена ще се съглася с теб, но аз до колкото виждам нещата единствения конкурет (All Mountain 1 SL`07) е значително по-скъп. Друг е въпроса, че дори с метална пружина Pike е по-лек от въздушния си конкурент.
[/quote]
Drop Off 3 незнам как не разбрахте същия ход супер лека и здрава вилка става за сичко но не Extreme
Skype - nicksan90
E-mail - [email protected]
:D :D :D Money,I Love Money :D :D :D
Аватар
FasTmaN

Рейтинг: 1700

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 9:36 pm

Aaa чувствам се затапен :rofl:
Ми @GECKO да ти кажа темата е пусната от [color=red]DH[/color] Dude а RAM-FR e DH Dude N2. Тоест тука става въпрос май за DH. Виж ако темата беше от XC DUDE нямаше да се обаждам даже.
Иначе идеята за ралзичните вилки дето съм дал е че просто човек трябва да си избере стила в който ще кара и да си купи вилка за него. Pike става за от всичко по МАЛКО и в най примитивен стил иначе снимките говорят сами, но ак оса оправили проблема с арката - арката супер, за другите минуси които има вилката - някой карал да каже и да видим дали ПАК ще се появят.
А доц. г-н Дамянов - не искам да съм поредния със снимка на счупен пайк и ще си карам/давам на сигурно. Аз не съм толкова могат като Вас че да си позволя лукса да чупя такива вилки защото не са здрави или заради дефекти, да не говорим че не съм в BAS RACING TEAM (BRT) и да ползвам големи отстъпки като клиен и участник в отбора.
Приятко каране и на тебе пик**о.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот dulbokia » Чет Дек 07, 2006 9:37 pm

http://img.bike-bourgas.be/index.php/dj ... _fucked_up
На ти marzocchi.

когато почнах да правя градуси на 20-тия ден се счупи и корона и арка.

с pike SL съм от 6-7 месеца, а той е бил на liohman-а преди това и е бил тормозен преди мен.
Галвно градуси се правят с тая вилка. Нито пука, нито има луфт, нито изтърва, нито нищо.

Та? да бе взимайте си marzocchi, имам комплект патерици, мога да ви ги дам(за dj) На едната арката така седи, че и за бастун може да се ползва.
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 9:39 pm

[quote="dulbokia"]

http://img.bike-bourgas.be/index.php/dj ... _fucked_up
На ти marzocchi.

когато почнах да правя градуси на 20-тия ден се счупи и корона и арка.

с pike SL съм от 6-7 месеца, а той е бил на liohman-а преди това и е бил тормозен преди мен.
Галвно градуси се правят с тая вилка. Нито пука, нито има луфт, нито изтърва, нито нищо.

Та? да бе взимайте си marzocchi, имам комплект патерици, мога да ви ги дам(за dj)

[/quote]

Ами за DJ-a знам, както и че DOT 2004 е доста зле но другите продукти на марзочи за мене са без грешка.
А за Pike-a и street само да те питам - работи ли му заключването/u-turn-a на 100% при street, ако ги ползваш де ?
Аватар
Shady™

Мнениеот Bender » Чет Дек 07, 2006 9:43 pm

[color=beige][size=67]mafia mnoga da te zarina sas prasnati vilki marzocchi taka 4e stiga s tiq snimki ot pinkbike pokaji ot BG da ima 1 koga prasnati pike ot karane te horata karat navanka ne stoqt pred PC i da se zanimavat da opluvat tva i onova :crazy:[/size][/color]
Bender

Рейтинг: 1168

Мнениеот dulbokia » Чет Дек 07, 2006 9:45 pm

Да заключен го карам...
Какво значи да работи на 100% При дропове обира иначе е твърда.
Колкото повече карам... толкова повече ми се кара.
Изображение
Аватар
dulbokia

Рейтинг: 1680

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 9:56 pm

Радвам се за тебе :beer:
Иначе немога да разбера защо едва ли не ме убеждавате да си купя вилка която дава дефекти в голям процент от бройките си и то да дам много пари и да треперя.
Марозчита има счупени при положение че са треснати блъснати карни не по предназначение и т.н. И дори да не са карани по предназначение и даса строшени ще издържат много повече от конкурентните марки.
Аз например имах едно Z5 карано 3 години преди мене DH ГЛАВНО i 50/50 DJ/FR, при положение че вилката е най-нисък клас за ХС и беше на 3 години - нищо и нямаше докато нереших да я правя със 130 ход и я откъртих (30мм тръби все пак...)
Представям си една вилка направена за FR колко ще издържи.
Аз сега карam drop off 3 "06 и изрично пише че не е за XFR, то не че има къде да карам XFR, ама ако ми се отдаде възможност - няма да и го спестя ;)Да видим до къде ще го откарам. Дали ще се взриви/счупи нещо.
Аватар
Shady™

Мнениеот GECKO » Чет Дек 07, 2006 9:56 pm

[quote="FasTmaN"]

[quote="GECKO"]

Хъмм забавно е!
...
[/quote]
Drop Off 3 незнам как не разбрахте същия ход супер лека и здрава вилка става за сичко но не Extreme
[/quote]

Нито е по-здрава нито може да се настройва толкова, а работата изобщо няма да я сравнявам. Това, че ти си я карал и ти е харесало не значи, че е най-доброто. Ако не си карал Pike-а не виждам как можеш да правиш такова сравнение.

@Shady - когато не е описано конкретното предназначение, за разлика от теб аз не предполагам за какво е, това че има DH в ника си може да значи и, че се казва Димитър Христов.

Ако все пак се подведа по твоята нижка, мога да кажа, че за тези пари няма да намери по-добре работеща вилка за надолу, а конкуретните продукти със сигурност няма да работят толкова добре дори и с 2-та си сантиметра повече ход, защото хода не е всичко (сметам знаеш). Интересува ме ти карал ли си конкретния амортисьор и на каква база правиш тези заключения? А и щом става дума за DH искам да ми кажеш къде стоеше ти с твоя Monster в сравнение с Ram-FR с неговия Pike на последното състезание (ем че Monster-а не е в ценовия клас на Pike-a)?

Edit: С какво мислиш, че твоята арка е по-здрава от тази в кофата при Pike-ските

Edit 2:
[img]http://photo.pinkbike.com/photo/951/pbpic951240.jpg[/img]

Edit 3: темата с здравината я бистрихме май вече на едно друго място та сега хайде някой да се включи по темата с работата. Кое работи по-добре Pike или Drop Off/All Mountain
Аватар
GECKO

Мнениеот EmZo » Чет Дек 07, 2006 10:09 pm

[quote="RAM-FR"]

[url=http://store3.data.bg/marconym/S2010007.JPG] Какво му е на Пайка мноУ добра вилкЪ [/url]
[/quote]

Земи пробвай следващия път да пуснеш поне 15-20МВ снимка!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 10:12 pm

Pike-a е вилка за АМ и както виждаш ставала и за urban/streen/dj. Всяко друго предназначение е леко мъчително или пресилва нейните възможности и се чупи.
А за мене - аз отидох да видя колко ще оставя след мене на състезанието и както виждаш съм на горе долу средно ниво.
А Ram-Fr and Pike-a му могат да дойдат на състезние в стил RED BULL RAMPAGE искам да видя до къде ще стигне той или па вилката му :rofl: И невярвам да е на средно ниво ;)
И друго аз като гледам за здравина ще се насоча към 66VF 2 - вилка за FR/DH по-здрава от Pike-a и по хубава. А не да карам вилка за АМ и то да дам + 100лв МИНИМУМ отгоре за това. А ако карам ХС ще си взема вилка за ХС до 100мм ход а не чудовище със 20мм ос и 140 ход и по-високо тегло като че ли ще карам ХС в Utah.

A PS: http://www.mtbr.com/reviews/2006_front_ ... 5147.shtml
Аватар
Shady™

Мнениеот airborneone » Чет Дек 07, 2006 10:16 pm

[quote="Shady™"]

DH[/red] Dude а RAM-FR e DH Dude N2. Тоест тука става въпрос май за DH. Виж ако темата беше от XC DUDE нямаше да се обаждам даже.
[/quote]

по тая логика , аз да ходя да във форума на списание криле, "бесен на колело " - в <s>лудниза</s> психиатрично заведение и тн.
[quote="Shady™"]
но другите продукти на марзочи за мене са без грешка.
[/quote]

Влади , без да се обиждаш ама ти всички цокита ли си карал?
п.п.
Денис е доказателсво че тази вилка държи на тормоз, са кото и да си говориме на момчето му липсва Ъкъл (в хубавия сми.;))
[quote="Shady™"]

А Ram-Fr and Pike-a му могат да дойдат на състезние в стил RED BULL RAMPAGE искам да видя до къде ще стигне той или па вилката му :rofl: И невярвам да е на средно ниво ;)
[/quote]

A... ти откровенно смяташ , че има човек от бг, който ще стигне до средно ниво в това състезание, дори и ти?:peace:
п.п.2
Пак почнахе с религиозните спорове, аман !
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Bender » Чет Дек 07, 2006 10:18 pm

[color=beige]vlado koito si e fen si e fen na markata no prosto ti iska6 da ni ubedi6 4e pike se praskat dokat si sedi6 na PC_to i gleda6 disorderi li[/color]
Bender

Мнениеот GECKO » Чет Дек 07, 2006 10:21 pm

[quote="Shady™"]

... RED BULL RAMPAGE искам ...
[/quote]

Нали знаеш, че там трябва да финишираш на колелото за да продължиш в класирането?

В този ред на мисли пак ще заложа на младежа с Pike-а :D (чисто практически, неговата вилка няма да го рита в ръцете докато си прави Run In-a и ще може да направи по-прецизен скок :angel2:)

Edit:

[quote="airborneone"]

...
Пак почнахе с религиозните спорове, аман !
[/quote]

Изцяло се солидирам с това ти мнение и спирам да споря :thumb:
Аватар
GECKO

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 10:48 pm

Ок сега Monster-a е за ХС/АМ a Pike-a за XFR.
Който иска да пробва 10-15м - да си купи Pike.

Иначе разбрах кой е религиозен и кой не. Може да седя зад PC но ЧЕТА хората които карат какво карат и какво се случва. Вие карате и ако нещо се случи - обвинявате себе си че сте некъдърен а не производителя че не е направил кадърна вилка която да държи на тормоз.То вас никой нищо неможе да ви убеди - при вас е религия. При мене - просто избирам качественото.

Иначе относно RedBull-a ти знаеш ли колко мозък ми е останъл и на какво съм способен? Може и аз да мога неща които стават по филми и картинки, а може би пък не. Като ми се отдаде възможност може да видим кой прав и кой не.
Просто...:banghead: :bigeyes: :bowdown: :eek3: :skull:
Аватар
Shady™

Мнениеот Admin » Чет Дек 07, 2006 10:57 pm

Shady, никой не се опитва да те убеждава да си купуваш каквото и да е ;) По-скоро ти се опитваш да убедиш някого, че Pike е лоша вилка, или по-скоро, че е по-лоша от някакви други вилки. Проблемът е, че се опитваш като доводи да привеждаш снимки на счупени Pike-ове. Излишно е да ти казвам (то се и видя в темата!), че такива снимки могат да се намерят и за Marzocchi и за кой ли още не. Поради което изказванията ти звучат смешно и необосновано. Не забравяй, че дали ще счупиш или не един продукт понякога е въпрос и на късмет. Така че дали един модел на Marzocchi e по-здрав от друг на Rock Shox е нещо, което може да се провери само с тестове за здравина, при това не единични и т.н., и т.н. Силно се съмнявам да вадиш изводите си на базата на подобна информация, съдейки по кофите доводи, които представи. А пък изказването ти за Manitou, че били едва ли не второ качество спрямо другите две, говори най-вече за това, че явно асоциираш марката само с по-евтините й модели, които си виждал у нас. Има обаче и доста по-скъпи, така че не обобщавай толкова смело. И не бързай със заключенията за вилки, които дори не си карал.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 11:10 pm

Mи виж това е тема в която се пишат някакви мнения и се подкрепят. Аз си подкрепих моето не само със снимки но и със "разкази" на хора карали тоя продукт.
Ако:
- Rebound adjuster fell out
- Crap !!! I can't belive i actualy say this, but this fork is crap !!! It's not as strong as it looks. I had a lite fall today, and gues what ? it bent !!!
- Weaknesses: everything
не ти говорят нищо - мога да ти преведа ;)
Да продължавам ли ? Дадох и снимки и какво ли не. Аз не си ги измислям тези неща - просто ДАВАМ информация намерена в интернета. А сега за някой от здравите модели мога да кажа че или хората не карато толкова екстремно колкото казват или са случили на недефектнакакто казваш.
А относно късмета и т.н. - ми мисля че Marzocchi са вилки с повече късмет. А относмо маниту - ми те за мене са на 3то място в класацията но имам и 2 вилки на маниту които удобрявам НАПЪЛНО, а такива при rock shox за сега нямам. Но да видим Тотем-а, макар че на работа не ми хареса, поне на място.

ПС: И още нещо - Интересно м ие защо някои съфорумници употребяват думи като "пик**" към мене защото съм ДАЛ някаква информация.Едно да дам МНЕНИЕ, друго е информация. Ако бях казал - аз предпочитам Marzocchi - това е мнение или ако бях наредил суамти думи без снимки и "черно на бяло" - това е мнение. Но мисля че постовете са ми информация, а не мнение...
Сега ако г-на си търси повод да ме тупа като ме извади от нерви и аз "захапя въдицата" е друг въпрос...До колкото си спомням аз никой тука не съм обижал и съм зачитал всяко мнение за разлика от <s>дебил caller</s> bikerider ...
Аватар
Shady™

Мнениеот Zozka » Чет Дек 07, 2006 11:29 pm

Влади, бате, не е истина колко си досаден! И само наизуст говориш. Не е арно така ;)

И един съвет: Поработи върху комуникативните си способности, защото към момента забелязвам че си от хората, които говорят адски много, а реално не казват нищо...:dunno:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Bender » Чет Дек 07, 2006 11:29 pm

[color=beige][size=67]mafia monsteri sa6to ima dosta st4upeni no ne6to ti nemoja da se spravi6 sas tazi zada4a :beer: no i da vidi6 snimkata pak 4e ti e vse edno nali ??? a sas karaneto koeto se praska vav BG mai4e nema mnogo prasnati pike ili gre6a :bouncy:[/size][/color]

[color=red]Пиши на кирилица![/color]
Bender

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 07, 2006 11:43 pm

Правилш ли разлика между единични случаи и серийно ? И между блъснати ударени и т.н.
Информацията която дадох в тази тема е от сигуни източници и карачи.Може да е дървена и т.н. - но е вярна и всичко.
А това с новото е по здраво - не видях от къде му е дошло това в главата ? В сайта на рок шокс ли го пише или какво ?
От вас досега чух само надежди и нищо друго.
Аз реално не съм взел участие в темата.Взеха го хората карали Pike от чужбина.Пишете и им се жалвайте натях. Аз просто се опитах да дам едно по-глобално виждане въху вилката, а не моето лично мнение и на територията на страната ни.
Аватар
Shady™

Мнениеот Bender » Чет Дек 07, 2006 11:46 pm

[color=beige][size=67]a pike kak se 4upqt vlez v skype i mi razkaji 1 iztoriika na 1 vilka PIKE kak se e spraskata tala PLS kato za leka no6t 1 prikazka taka da se keje :beer:[/size][/color]

[color=red]Пиши на кирилица![/color]
Bender

Мнениеот Teodor40 » Пет Дек 08, 2006 12:15 am

Нечовешка тъпотия!!! Верно човек сам избира какво да чета ама тук е като Биг Брадър баси! Само празни приказки като изкюча 2-3 топика.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот boian » Пет Дек 08, 2006 12:45 am

:popcorn::popcorn::popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:
моля продалжавайте темата е интерсна и най вече забавна
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот GECKO » Пет Дек 08, 2006 12:49 am

[quote="Shady™"]

...едно по-глобално виждане въху вилката...
[/quote]

[quote="Shady™"]

...едно по-глобално виждане въху вилката...
[/quote]

Я да видиме какво пишат там за вилките който ти препоръчваш:

Weaknesses: - BLEW UP IN 5 WEEKS!!!!!!, seals/bottem bolts are now oozeing oil onto my bike.
- It's a marzocchi
- It is small travel
- barely any adjustments

Bottom Line: GOD IF U GOT THIS FORK WITH UR BIKE TRY TO UPGRADE FAST. IF U BOUGHT IT AS A UPGRADE, UR AN IDIOT AND MY GOD BE WITH YOU.....

Weaknesses: not good for anything

Bottom Line: sucks. dont buy it.

Weaknesses: Crappy weak fork

Bottom Line: Do not buy this fork

Та сега отново малко извън темата, човека пита за мнения за Pike. Ти такава вилка ако не си карал не виждам какво можеш да кажеш. Всичко което ти виждаш по сайтовете всеки друг също го вижда и се вижда, че цитираш само това което ти отърва. Ставаш смешен. :uhh:
Аватар
GECKO

Мнениеот mih » Пет Дек 08, 2006 6:50 am

абе, какво се връзвате на човек, който сам си признава:
"Аз сега карam drop off 3 "06 и изрично пише че не е за XFR, то не че има къде да карам XFR, ама ако ми се отдаде възможност - няма да и го спестя" ...:usclap:
и
"Аз например имах едно Z5 карано 3 години преди мене DH ГЛАВНО i 50/50 DJ/FR (:lol2:), при положение че вилката е най-нисък клас за ХС и беше на 3 години - нищо и нямаше докато нереших да я правя със 130 ход и я откъртих" ...:lol:
:crazy::confused::xx(::dunno::uhh:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот bikerider » Пет Дек 08, 2006 11:39 am

Shady, кога ще пораснеш?

Като толкова искаш да докажеш, че Pike е по-лоша вилка - давай - докажи го. Ама не със снимки.

Докажи го със статистика в световен мащаб (щото вилките се продават по цял свят). Кажи, тука и тука има еди-колко-си счупени Пайка срещу еди-колко-си счупени Марзочита ([b]от модела, който е директен конкурент на Pike[/b]), там и там има толкова и толкова и така. И накрая остави хората да сравняват сами, а не им набутвай изводи, щото просто си личи отстрани, че плюеш по вилката без да имаш реална представа за нея. Аз нямам реална представа също, нямам такава статистика и точно заради това не си позволявам да кажа такава глупости, че видите ли Пайк била по-лоша вилка от едва ли не всички Марзочита в околните класове. Gecko ти го каза. Разбирам, че си имаш убеждения, но поне ги подплати с нещо, щото верно звучиш много ограничено, като квартален специалист - видял повредена капачка, хайде значи на всички хора с Pike им се скапват капачките. Единственото определение е за това глупаво. И точно щото упорстваш за нещо очевидно глупаво и се опитваш да докажеш общи твърдения с единични случаи и снимки на кофи, затова ти казвам, че си дебил. Ако искаш да доказваш общи твърдения, направи структурен, рентгенов и прочие анализи на арките на двете конкурентни вилки в някоя лаборатория, сравни ги и ги изнеси тук. Дотогава звучиш невежо и предразсъдъците ти направо се леят от екрана.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот pe60t0 » Пет Дек 08, 2006 12:09 pm

[img]http://www.biketechmogi.com.br/loja/images/620.jpg[/img]
кво се карате ..секи си зима 1 такова и нема ядове :)
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот psicho » Пет Дек 08, 2006 1:43 pm

[quote="bikerider"]

Shady, кога ще пораснеш?

Като толкова искаш да докажеш, че Pike е по-лоша вилка - давай - докажи го. Ама не със снимки.

Докажи го със статистика в световен мащаб (щото вилките се продават по цял свят). Кажи, тука и тука има еди-колко-си счупени Пайка срещу еди-колко-си счупени Марзочита ([b]от модела, който е директен конкурент на Pike[/b]), там и там има толкова и толкова и така. И накрая остави хората да сравняват сами, а не им набутвай изводи, щото просто си личи отстрани, че плюеш по вилката без да имаш реална представа за нея. Аз нямам реална представа също, нямам такава статистика и точно заради това не си позволявам да кажа такава глупости, че видите ли Пайк била по-лоша вилка от едва ли не всички Марзочита в околните класове. Gecko ти го каза. Разбирам, че си имаш убеждения, но поне ги подплати с нещо, щото верно звучиш много ограничено, като квартален специалист - видял повредена капачка, хайде значи на всички хора с Pike им се скапват капачките. Единственото определение е за това глупаво. И точно щото упорстваш за нещо очевидно глупаво и се опитваш да докажеш общи твърдения с единични случаи и снимки на кофи, затова ти казвам, че си дебил. Ако искаш да доказваш общи твърдения, направи структурен, рентгенов и прочие анализи на арките на двете конкурентни вилки в някоя лаборатория, сравни ги и ги изнеси тук. Дотогава звучиш невежо и предразсъдъците ти направо се леят от екрана.
[/quote]

Какво ще промени това в суеверните мозъци на хората които карат PIKE и тези които карат Marzocchi, според мен е хубаво да има конкуренция и в двете марки пак който каквато вилка иска да кара...!
MR.PSICHO
Предпочитам да ме мразят такъв какъвто съм, отколкото да ме обичат такъв какъвто не съм!
Аватар
psicho

Рейтинг: 1228

Мнениеот TOYAGA » Пет Дек 08, 2006 1:52 pm

Taя тема мяза на серия от South Park ебаси... :yuck:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Пет Дек 08, 2006 1:53 pm

по-зле е даже :yuck:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пет Дек 08, 2006 2:33 pm

Стига бе, South Park е забавно за гледане, тая тема не е :eek2:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

ПредишнаСледваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ