[quote="Windstream"]
[quote="zero knowledge"]
Ако задереш върху някой камък или дънер, няма да задере като алуминиев и да те хвърли през кормилото, ако е назъберн алуминиев .. още по-зле. За разлика от тях ще се пързулне лесно и ще преминеш над препядствието, заедно с колелото си, не отделен от него.
[/quote]
ZK, защо смяташ че алуминиевия bash-guard със зъби ще задере повече от нормалния гладък? Все пак зъбите са насочени назад, поне на моя [url=http://i10.ebayimg.com/01/i/01/35/66/5c_1.JPG]Ring Thing[/url] (12 зъба ако трябва да съм точен, всеки по 45мм дълъг и 5мм висок). Всъщност за Blackspire Ring God в mtbr.com четох че точно това му лиспва - някои карачи запъвали върху паднали дървета и понеже бил гладък не могли да издрапат напред. Не оспорвам предисмтвата на SRS/STS (предполагам ти си с едно от двете), просто се чудя с какво зъбите влошават положението?
[/quote]
Каквото каза и Оранжевият Агент
2002 карах с алуминиев, от 2003 до сега с този на е13. Разликата се усеща не само ако удариш нещо на скорост, тъкмо при ниската скорост е най-осезаема. Ако си със скорост, инерцията ти те спасява, но с 2-5-10 км/ч ако минаваш през паднало дърво, тогава е най-лесно да запецнеш. А зъбите на алуминиевия с който карах бяха много подобни на този, който ми показваш, моят беше Salsa. Въпреки че са обърнати, пак малко по-лесно закачат от гладък алуминий, особено на дървесина и след като самите зъби са леко остъргани в камъни и са станали по-грапави. За това пък със сегашният ми е направо като на пързалка