Имам нужда от съвет за колелото ?

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Имам нужда от съвет за колелото ?

Мнениеот HEPBAKA » Вто Дек 19, 2006 3:23 am

Ето какъв е проблема :

Живея в Германия, но в момента съм в София за празниците.
Искам да си взема колело за градско каране, по асфалт.

Нямам никакви изисквания освен 2:

Да има добри спирачки, независимо какъв тип, и да е надеждно, защото нито разбирам особено от колела, нито има къде да го занеса да го оправят, тъй като съм в много малък град, а и зная много малко немски (не мога да се обеснявам с някого какво, що и тн.), засега.

Парите които имам са принципно до към 500 лева, но бих дал и от горе малко, стига да знам, че взимам нещо което ще има нужда само от смазване и почистване от време на време, при така дадените условия - каране по асфалт, без спускания, скачания и тн. Ще ми служи за да се превозвам от А до Б, както при сухо така и при мокро време. Ще закача и калници по тази причина. Ще го ползвам и като "муле" да пазарувам.

Та какво бихте препоръчали при горните условия, плюс би бил преден амотисьор, на досегащният ми драг имах и някак си ми е дървено без преден.

Най-вече наблягам на спирачките и надежността. Спирачките защото карам много аресивно и спирам също толкова, а надежността, както казах, нямам умения, знания и възможност да правя нещо повече от профилактични смазвания и почиствания.

Никак не е задължително да влизам в толкова скъп за мен клас колела. Зная че за някои хора може да е супер боклук и ефтино и тн. но за мен 250-300 евро не са никак малко пари - храната ми за 2 месеца близо.

Ако има един чалъм да има и свестни скорости, ще е супер.

Благодаря Ви предварително.

п.с. Четох темите в ЧЗВ и останах с впечатление за Драг онтарио тийм едишън и за сприн аполон, но темите бяха все за хора дето ще ползват байковете както за градско така и за спускане, а както потретвам, за мен е важно да има спирачки като хората и да е надеждно.
HEPBAKA

Рейтинг: 1200

Re: Имам нужда от съвет за колелото ?

Мнениеот PtD » Вто Дек 19, 2006 6:24 am

HEPBAKA написа:
п.с. Четох темите в ЧЗВ и останах с впечатление за Драг онтарио тийм едишън и за сприн аполон, но темите бяха все за хора дето ще ползват байковете както за градско така и за спускане, а както потретвам, за мен е важно да има спирачки като хората и да е надеждно.

Добре си се насочил. Мисля, че в 500 лева ще вместиш и ъпгрейд на спирачките, ако фабричните не те уреждат.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Дек 19, 2006 9:44 am

И аз мисля, че някой от моделите Онтарио ще ти свърши работа с някои модификации. Не забравяй да си сложиш и гуми с по-плитък протектор (по-гладички така) - щом е само за градско, не само ще се търкалят по-добре, но и по-добро сцепление може да имат. Като купуваш обаче гледай внимателно дали рамката има достатъчно възможности за монтиране на калници, багажници и т.н. Ако тази няма (все пак е модел за планината), Drag имат други модели, които със сигурност имат.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Isidor » Вто Дек 19, 2006 10:23 am

sorry za latinicata, no sym v zala v momenta....

Ako bqh na tvoe mqsto 6tqh da dobavq o6te 100-150 i da si vzema HT1. dosta byrzo i leko kolelo. karal sym takova i nabira dosta pove4e ot moeto Copy na F5
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 19, 2006 10:37 am

Drag Marathon. :agree:

Изображение

Тънко, леко, елегантно и с него ще изпъкваш по-малко у селОто :santa2:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот HEPBAKA » Вто Дек 19, 2006 12:24 pm

E, 650-700 лева вече ми идват в повече за колело.

Ще се поразходя на сам на там да видя какво предлагат, но в момента знам само 2 магазина, единият на веломания в кв. Лагера, а другият на женския пазар в една пресечка.

Да кажете къде мога да намина да разпитам знаещите какво може да се направи за тези пари (хората от магазина - целта е да знам с наличните им мат'ряли какво могат да спретнат по моите нужди), защото четох за разни други магазини, но не ми стана ясно къде са.
HEPBAKA

Мнениеот Black cat » Вто Дек 19, 2006 1:08 pm

Isidor написа:sorry za latinicata, no sym v zala v momenta....

Ako bqh na tvoe mqsto 6tqh da dobavq o6te 100-150 i da si vzema HT1. dosta byrzo i leko kolelo. karal sym takova i nabira dosta pove4e ot moeto Copy na F5

:agree: Аз също подкрепям НТ1 само че смени някои компоненти с по нисък клас щом няма да го тормозиш
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот drdre » Вто Дек 19, 2006 2:24 pm

HEPBAKA написа:E, 650-700 лева вече ми идват в повече за колело.

Ще се поразходя на сам на там да видя какво предлагат, но в момента знам само 2 магазина, единият на веломания в кв. Лагера, а другият на женския пазар в една пресечка.

Да кажете къде мога да намина да разпитам знаещите какво може да се направи за тези пари (хората от магазина - целта е да знам с наличните им мат'ряли какво могат да спретнат по моите нужди), защото четох за разни други магазини, но не ми стана ясно къде са.

Отиваш в BikeCenter
Велоцентър
София
ж.к. Младост 1, бл. 1А
тел. 974 3833

Ако не знаеш къде е тва влез в bgmaps.com и ще добиеш по-ясна представа. Магазинът е доста голям и там със сигурност ще получиш компетентно мнение.
Е па я си карам за удоволствие ;)
Аватар
drdre

Мнениеот Charger92BG » Вто Дек 19, 2006 2:43 pm

За около 500лв., най доброто решение е Ontario или ZX5, според мен
Charger92BG

Рейтинг: 1327

Мнениеот BikeArea » Съб Дек 23, 2006 9:41 pm

Онтарио тийм едишън не е добър вариант, според мен. Колелцето като цяло не е лошо, но проблема е в предната спирчка: тя спира много зле! Това, което би ме накарало да купя този модел е, че поне има главина и шина за диск и може да се купи напрово хубава спирачка, но в твоя случай това не е удобен вариант, защото още поскъпява продукта.
Ако се не лъжа обикновеното Онтарио е със същата вилка(тя е мекичка и много добра за града) отпред не е с "дискова спирачка", а с такава, която си спира доста добре. Това е твоето колело!
Спринт Аполон също има много модификации, но върху него нямам практически впечатления и не мога да дам мнение.

Успех !
Your bike, your way !
Аватар
BikeArea

Рейтинг: 1507

Мнениеот mih » Съб Дек 23, 2006 11:22 pm

Пичове, не му предлагайте колело, което ще му гепят още на същия ден, момчето иска да се превозва с него до университета и до магазина, а не да си прави кушии. След като ще го оставя завързано, дори и за половин час дневно, колелото не трябва да е скъпо.
Вече ако иска да се кефи и излиза специално за да кара, тогава може да си търси хубаво колело, че и по-хубаво от Онтарио. Него обаче не трябва да оставя, дори и завързано, нито за миг. :)

Подкрепям напълно предложението на ТOYAGA за Драг Маратон :agree:

@НЕРВАК, ако толкова държиш да имаш преден амортисьор (което за този клас колело не е препоръчително), можеш да погледнеш и този Драг:
http://www.dragbicycles.com/modules/new ... toryid=132

Парите, които си приготвил, са даже много. Ако вземеш велосипед, подобен на някой от тези, които ти предлагаме с TOYAGA, можеш да му смениш спирачките (ако не спират добре, но може пък и да спират - пробвай ги) с подобни на Авид, Шимано или Тектро, но по-скоро предвиди кинти за каска, светлини, облекло, калници, "вързалка", резервна гума, мултиинструментче за ремонт на пътя и прочее каквото ти затрябва, като там вече гледай да не купуваш неща от ниския клас. И тъкмо ще си запълниш бюджета ;) В самото колело обаче гледай да не инвестираш излишно. И не го карай много агресивно,
защото, дори и с хубави спирачки, то не е колело за блъскане и все ще почне да се чупи.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

относно горното мнение

Мнениеот mih » Нед Дек 24, 2006 1:05 am

хм, сега като се чета и намирам за нужно да отбележа :baseball: , че ако в градчето ти не стават много кражби на колела и ако можеш винаги да съхраняваш колелото на сигурно място, без да го оставяш завързано и без надзор, тогава може би предложението ми за толкова евтино колело би било малко "пресилено"
:) :angel:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот HEPBAKA » Нед Дек 24, 2006 2:41 am

Ааами, ще отида до младос, ще разгледам цените на коуеуенцата и ще преценя.

Точа се на по-скъпо колело (т.е. до 500лв, щот за мен си е скъпо), щот държа да купя нещо което няма да има проблемите на особено евтините модели. Имам един DRAG GrandCanyon, дето горкия само рамката му е същата. Задно, средно движение, капли, оптегачи, спирачки, скоростти, всичко е сменено. Да се връзва на едно 600-700 лева, ама пък е толкова претръпнало вече горкото - лопа му средното движение, рамката си е таковала мамата, колко е падала не е истина, спирачките не са като хората, закачат в капите, т.е. пружините им не са ОК и не ги връщат и тн.

Та за т'ва питам вас, щото искам да знам, че спирачките ще са като хората, че скоростите ще са като хората, че движенията няма да се разлопат на 2-рия месец ... сещате се, просто здраво и надежно колелце.

За кражбите, достатъчно съм Ганьовец, да си прибирам колелото заедно с мен до вратата на залата.

Но ако мога да разчитам на безпроблемност и от нисък клас колела, т.е. непредназначени за скачане, спускане и тн. няма никаква необходимост да давам 500 камъка, че и от горе, както бях/съм склонен да дам.
HEPBAKA

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ