Ето какъв е проблема :
Живея в Германия, но в момента съм в София за празниците.
Искам да си взема колело за градско каране, по асфалт.
Нямам никакви изисквания освен 2:
Да има добри спирачки, независимо какъв тип, и да е надеждно, защото нито разбирам особено от колела, нито има къде да го занеса да го оправят, тъй като съм в много малък град, а и зная много малко немски (не мога да се обеснявам с някого какво, що и тн.), засега.
Парите които имам са принципно до към 500 лева, но бих дал и от горе малко, стига да знам, че взимам нещо което ще има нужда само от смазване и почистване от време на време, при така дадените условия - каране по асфалт, без спускания, скачания и тн. Ще ми служи за да се превозвам от А до Б, както при сухо така и при мокро време. Ще закача и калници по тази причина. Ще го ползвам и като "муле" да пазарувам.
Та какво бихте препоръчали при горните условия, плюс би бил преден амотисьор, на досегащният ми драг имах и някак си ми е дървено без преден.
Най-вече наблягам на спирачките и надежността. Спирачките защото карам много аресивно и спирам също толкова, а надежността, както казах, нямам умения, знания и възможност да правя нещо повече от профилактични смазвания и почиствания.
Никак не е задължително да влизам в толкова скъп за мен клас колела. Зная че за някои хора може да е супер боклук и ефтино и тн. но за мен 250-300 евро не са никак малко пари - храната ми за 2 месеца близо.
Ако има един чалъм да има и свестни скорости, ще е супер.
Благодаря Ви предварително.
п.с. Четох темите в ЧЗВ и останах с впечатление за Драг онтарио тийм едишън и за сприн аполон, но темите бяха все за хора дето ще ползват байковете както за градско така и за спускане, а както потретвам, за мен е важно да има спирачки като хората и да е надеждно.