Има вече 101 документа, които опровергават това недвусмислено
Redhat написа:Либия щеше най-малкото да е сериозно заплашена от военна интервенция от страна на северноатлантическия клуб.
bikerider написа:Redhat написа:Либия щеше най-малкото да е сериозно заплашена от военна интервенция от страна на северноатлантическия клуб.
Не се ли увличаш малко?
bluskanie написа:Значи Седевчов веднага реагира, като казва, че това е безумие и е тотално манипулиране на системата и общественото мнение.
bluskanie написа: Изведнъж се появява някакъв си канцлер, който казва "дайте им шанс, и те са хора". Така някак (според мен) натискът претърпява по-приемлив за Либия вид.
bluskanie написа:Тоест имат повече основание да "раздават правосъдие", защото тъпите ни съюзници определят медиците ни, като виновни, но все пак човешки същества... ай сиктир.
bluskanie написа:Въобще не става дума дали РЕАЛНО са виновни тези хора. Този въпрос не стои, защото отговора е ЕДИН.
bluskanie написа:Разбира се, че е трудно за премиер на страна да изкаже крайно мнение, особено когато няма власт да промени нещо в случая, но... просто е обидно това снисходително поведение... бе направо съм бесен, тва е...
Redhat написа:@bikerider: Аз за разлика от политиците мога да изказвам крайни мнения колкото си искам!
Redhat написа:Е, ако не за медиците, то все щеше да изскочи я някое химическо оръжие, я някой таен бункер...
bikerider написа:Redhat написа:@bikerider: Аз за разлика от политиците мога да изказвам крайни мнения колкото си искам!
Aaa, гледай сега, аз не те съдя. Просто отбелязвам.
bikerider написа:Redhat написа:Е, ако не за медиците, то все щеше да изскочи я някое химическо оръжие, я някой таен бункер...
Ма те медиците са точно жив щит срещу такъв вариант. Нали едно нападение (дори само намек за него) само ще потвърди в очите на обществеността обвиненията на Кадафи и ще демонизира още повече ЦРУ и спецслужбите на Запада?
Redhat написа:Мисълта ми беше просто за "меката" политика на България по въпроса.
Да не забравяме за "високите" постижения на "висшата" ни дипломация в множество случаи, различни от този.
bikerider написа:Първанов е БЪЛГАРСКИ президент и се съобразява с преобладаващите мнения сред БЪЛГАРСКИТЕ избиратели, т.е. крайни като твоето.
Първо не е някакъв канцлер, а канцлер на страна ключов член в ЕС.
Второ, какъв да бъде натиска според теб?
"Оправдайте медиците" (вмешателство, губеща позиция)
или
"Ако не ги освободите, ще ви нападнем" (малоумие/популизъм тип Болен Сидеров - губеща в дългосрочен план позиция)
или
"Надяваме се, че по-висшата инстация ще прояви снизхождение и ще зачете фактите" (умерен и балансиран намек за преговори)
Според елементите на международното право, рафитицирани от България и съюзниците й, единствен либийския съд може да определи дали са виновни или не. Подв;астен на Кадафи или не, единствен либийския съд е легитимен да раздава правосъдие в Либия. Всякакви други изказвания биха нарушили международното право и биха дали допълнителни козове на Кадафи да реве срещу "лошия Запад". Както между впрочем ревеш по-завоалирано и ти без да отчиташ реалностите (не те критикувам, отбелязвам какво виждам).
.е. аз, ти, Пешо, Гошо, и.т.н. сме по-компетентни от либийския съд? Такава позиция изнесена на международно ниво само влошава шансовете на нещастните хора. Замислял ли си се над това?
Изобщо, извини ме, ако ти се струва, че те критикувам, но мисля че подхождаш твърде емоционално/лекомислено. Трагедията е факт, но от нея няма спасение по този път. Все едно да крещим като Саддам, че сме невинни докато ни налагат с документи по главата. Печеливша позиция ли е това?
Накрая, аз лично имам за източници само масмедиите, което определено ми пречи да махна с ръка и да кажа "те това е ИСТИНАТА и пътя към спасението на медиците".
А ти?
Но и той също не е приемлив за Кадафи. На него му трябват виновни. И тъй като няма да си признае, че вината е в неговите хора, ще използва палестинеца и сестрите ни докрай, т.е. докато партньорите ни (дано са такива) не се нагърбят с лечение и грижи за заразените деца. Това сигурно ще бъде изтълкувано като признаване на вина, но може би е по- добре от даване на пари в брой. Не искам да съм песимист, но не виждам този проблем да бъде решен в близките 1-2 години.bikerider написа:Следователно остава варианта с помилването...
bluskanie написа:bikerider написа:Първанов е БЪЛГАРСКИ президент и се съобразява с преобладаващите мнения сред БЪЛГАРСКИТЕ избиратели, т.е. крайни като твоето.
А какви други трябва да са?
bluskanie написа:Нали разбираш, че шибания канцлер на ГОЛЕМИЯ ЧЛЕН не смята медиците за невинни, но цели да помогне, като проповядва милосърдие...
Ако няколкото специалисти, лекари и т.н. се казват Пешо, Гошо... все тая... ебати те доказаха, че ХИВ е имало преди въобще да има българи в тази болница, ти ми говориш, че това са махленски приказки...
Оф лелее... кви документи бе, братче, не следиш ли събитията? Онези произнасят просъди и всички се чудят кво става... има само едни кирливи самопризнания, за които вече е ДОКУМЕНТИРАНО,че са ИЗТРЪГНАТИ чрез насилие...
Извини ме ти този път, но да твърдиш, че не си сигурен в невинноста на хората е... как да кажа... ти си знаеш.
Истината е спомената както казах от хора, които се анимават с това... да правят експертизи и да говорят чрез научни анализи и документи. Което пак не е основна причина да си сигурен коя е ИСТИНАТА... Въпросът тук е, че истината няма значение, както и ти спомена. И аз затова не коментирам това, а коментирам как ни помагат ГОЛЕМИТЕ ЧЛЕНОВЕ. Всъщност всички знаем какво оначава ЧЛЕН.
bluskanie написа:Относно пътя за спасението, имам мнение, но е вече прекалено несериозно да се коментира тук. Дано се справим със собствени сили, както в повечето случаи в историята ни.
bikerider написа:1. Ако медиците бъдат оправдани, това ще бъде загуба за Кадафи на вътрешния фронт.
2. Ако медиците бъдат екзекутирани, това ще бъде загуба за Кадафи на външния фронт.
Redhat написа:bikerider написа:1. Ако медиците бъдат оправдани, това ще бъде загуба за Кадафи на вътрешния фронт.
2. Ако медиците бъдат екзекутирани, това ще бъде загуба за Кадафи на външния фронт.
Добър извод, дано и Кадафи да е стигнал до него.
screamBoy написа:не само че ще ни имплантират чипове но и ще ни имплантират безумна радост от идването на антихриста
bluskanie написа:Вероятно пък Либия е по-интересна, като бъдещ партньор на запада от една България, защото четох тези дни за разни мега сделки по дестинация Париж - Триполи. Става дума за бойна техника и то за доста милиарди долари. Та тази сделка би се провалила при евентуален "истински" натиск от страна на европа по процеса...
bluskanie написа:Пълна лайнарщина, отново с цел...
Brave написа:имаме договор с Либия от преди много години
bluskanie написа:От друга страна, не е лесно да убиеш 7 невинни човека, за да награниш псетата...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта