Дрифт на Витоша.

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Дрифт на Витоша.

Мнениеот mandarin » Чет Яну 04, 2007 6:33 pm

Малко се позабавлявахме аз и Драган! Витоша, Златните мостове, опел, лада и сняг. Сложил съм два линка.

линк в датата:
http://vid.data.bg/v.php?k=ecc2p2zh&sid=9iv8un6za6usu3d476vc#vid

линк в youyube:
http://www.youtube.com/watch?v=Ui1pYnlvbNA
mandarin

Рейтинг: 1205

Мнениеот brokicho » Чет Яну 04, 2007 11:16 pm

без да си помислите че се заяждам
но вие много на разбирачи го раздавате спирачки брембо правозъба скоростана кутия :bowdown: :bowdown: :bowdown: иначе да попитам шофьора на опела имаше ли контрол над колата си по тоя лед??? и едно съветче не я много фалете ладичката а премислите пак номера с предните пружини от нива защото по високи ако не лъжа разбирасе за размера по малък живот на ходовата част и уманта че колата не е шега работа
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот axelmax » Пет Яну 05, 2007 9:53 am

това ли е дрифт бре?
я го направете това на асвалт
вие за задно предаване чували ли сте и колко мощ трябва

всеки ден по улиците има такива като вас с "силов"и "оптичен" тунинг,с което колите им са станали не само грозни,а и опасни

като видя некви такива селски изпълнения си мисля какво стана посредственоста е на мода
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот RAM-FR » Пет Яну 05, 2007 12:40 pm

@axel***** Ае ти като можеш повече го направи на асвалт!!! на кой ще пречат посред нощ на пътя за Златните мостове ?!?!?! дааа там трафика по това време на денонощието е ОГРОМЕН. Ае трай че дразниш.
Клипчето радва
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот naso » Съб Яну 06, 2007 2:28 am

За AXEL-A! : първо на асвалт без ама никав проблем
за моща си прав там в драг и ферари зглобявате сигурно ;) ама пък возил ли си се на вектричката а? не си сооо траи си ... ;) относно задното ... брех че то само с задно ли се дрифти бе бтачет? ти книжшжка имаш ли ? кола карал ли си? пък и дето се изказа рам-а фр кои 6е ти ходи в 12 на златните през ноща с кола деба начи трафика и пешеходци има там.Братле тва че е пълно с идиоти по пътищата е ок ама не секи които се крие за да си прави кефа е идиот... замисли се малко.Ни са пени толко и двамата са колоездачи и при тва градски така че и тях ги дебнат лудите шофьори ако искаш па да знаиш шот се много ти знае лапацалника ама само толко май!а?И да дрифт е и то си е бая ;)!

Ха сега и за BROKICHO :

шоферчето ... епа кара си момчето не е като без хич па и я владеее на чист лед и на сапун оня ден натъркахме в ценъра 10-тина сапуна на един булевард и ти кааам нема такава лудница. арабия братчет!А па за пружинките по ладичката и т.н. нема една дума измама сичко аз съм тургал у личния гараж да знаиш па и дет каза разбирачи се изпипваме :) брембо ала бала преви криви кутии вулнообразни е питаи ахела те в драг ги правят тунингите !:)

ае и се научете да гледате малко по положително на света около вас и непознатите хора които ви заобикалят пък и малко ако хапнете нещо да ви подсили чувството за хумур нема да е зле... не че нещо ама е кофти да приемаш сичко буквално! ;) ае с здраве и да внимавате че съм гангстер и ви дебна!
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот Windstream » Съб Яну 06, 2007 2:43 pm

brokicho написа:и едно съветче не я много фалете ладичката а премислите пак номера с предните пружини от нива защото по високи ако не лъжа разбирасе за размера по малък живот на ходовата част и уманта че колата не е шега работа

Мани ги ти пружините, двойната стабилизираща щанга отпред е по-интересна: момчета, прекалено голям swaybar при по-агресивно каране дори сериозно масивната рама на SRT-10 се опитва да суче, а вие сте сложили две такива на кола със самоносеща конструкция - силно се надявам поне strut brace да сте сложили горе над двигателя, иначе някой ден при по-остър завой (на асфалт) нещо от окачването ви просто ще се откъсне.

axelmax, ти пък къде ги водя тия силови и оптични тунинг бе? А това за задното предаване и "мощта" също нещо не го разбрах, японците в Токио основно предно предаване ползват, ченгетата в академията в Маями пък действат с Mustang GT, Camaro Z28, и Impala SS (и трите са със задно предавне) - добър "drifting" може и с 4х4 офроуд пикап да се прави, стига да знаеш как.

naso написа:ае с здраве и да внимавате че съм гангстер и ви дебна!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот brokicho » Съб Яну 06, 2007 2:59 pm

дрифта е едно доста интересно начинание стига да се упражнява от хора които значт какво правят и техниката която ползват е подходяща стабилно окачване добри гуми разбирасе мощен двигател и куп други който не са ми известни но всичко трябва да се шрави на места където няма да застрашите нечии живот!!! и не на пътищата отворени за обществено ползване. иначе браво за ентусиазмът с тези коли да се научите да владеете техниките при пързаляне само да попитам защото видях че похвалихте опела напишете моля какво има по този оппел толкова пипано защото знам за някои които наистина имат доста респектиращ силов тунинг а вашият какъв е???
иначе не се заяждам и разбирам желаниято Ви за дрифт и аз съм същата работа
а до това кой ганкстер ни дебне "епа от мене по голем ганкстер нема" ;)
brokicho

Мнениеот naso » Съб Яну 06, 2007 3:21 pm

Опелчето начи под кпака има три турбини ,един двигател от 911 един от тестароса (ама то е отзад не се вижда още) неколко стотин NOS бутилки... абе воообще тежка раота...

не бе братчет има много запазен мотор и то му стига за на сняг... пък и мислиш ли че тея неща не ги знаеме с окачването мощните двигатели и т.н. техники сичко е ясно и именно поради случая отиваме да караме на хлъзгаво... за сняг с квото и да отидеш 6те стане. дай ако си мераклия и от софия едно телефонче и ела като ходим. :) :agree:
naso

Мнениеот brokicho » Съб Яну 06, 2007 6:57 pm

хубаво сте го решили и неможеш си представи колко мерак имам да доида с вас но за съжаление не съм от София иначе с голямо удовоствие щяхме да се съберем а по Божурище ходите ли сега там има някъква писта която смятам да посетя при малко повече свобдоно време и път към столицата :beer: :beer: :beer:
brokicho

Мнениеот TLD1 » Нед Яну 07, 2007 9:05 pm

nasko винаги съм казвал че които си го може си го може :agree: :agree: клипа е много добър ;) само нз как има толко черногледи хорица ама и те сигурно си намират място за чернееене :bawling:
TLD1

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пон Яну 08, 2007 1:24 am

@RAM-FR-има закони бе
не ми пука какво ще извадиш и откъде!
няма значение дали мога или не ,това не значи ,че немога да преценя кое е мизерията

@Windstream-да съм споменал за коя школа на дрифта говоря,бе?

ако толкова ти харесва тва ,което видя
предложи на ченгетата в академията в Маями :rofl: вектри,да се упражняват

според мен това не дрифт
все едно с колело за градко да се съзтезаваш на РЕДБУЛ
Аватар
axelmax

Мнениеот axelmax » Пон Яну 08, 2007 1:37 am

TLD1 написа:nasko винаги съм казвал че които си го може си го може :agree: :agree: клипа е много добър ;) само нз как има толко черногледи хорица ама и те сигурно си намират място за чернееене :bawling:

кое е добро,
да си посредсвен ли?
според теб в Япония правят ли дрифт с издухана вектра и или лада (голям смях)

те хората нямаше да ходя на курсове и да дават луди пари за тея коли

а ние "хитреците" праиме такива неща за стотинки

я мислете реално, нещата сте правят с пари

айде некои си там рещил да се хлъзне на лед и да му слагаме червения килим
Аватар
axelmax

Мнениеот mandarin » Пон Яну 08, 2007 1:53 am

axelmax: Пич дай ми пари и ще карам хубава кола! И аз мога да ти се присмивам колко си некадърен, но даже и колело не те знам как караш :dunno: Исках да развеселя хората с това клипче, но явно ти не можеш да се веселиш, кофти за теб добре за мен! :nono:
mandarin

Мнениеот naso » Пон Яну 08, 2007 2:05 am

AXELMAX-ЧЕ Виж са да си остане между нас си ... вектрата не си я карал ! нямаш право да храниш без причина освен ако не си някакси притеснен че не ти обръщат внимание девойките по улиците нема лошо имаш секакви комплекси.Нидей да ми говориш за пари и стотинки и путки маини шото и MTB не се кара с некви трошки (голям смях) ама някой не се сеща,че нема кинти и ше ям водорасли а?

Пък и като заговори за червените килими ти си обрал овациите на целия форум... евала неможе да имаме репутацията ти. ;) you are MAX,AXELMAX bang bang ;]
naso

Мнениеот axelmax » Пон Яну 08, 2007 2:17 am

за карането на колело аз си знам и ще ти кажа немога да карам ,но пак знам кой може да кара и ти си един от тях

въпросът е ,че едвали смях си искал да предизвикаш?

аз се смях на теб,а не на клипа

нищо лично просто това е селско изпълнение за мен

предполагам си ,чел закона за движение по пътищата
това?
това,което направи на тоя път според теб правилно ли е?и не слушай RAM-FR тои е малък глупак

никой те ти е длъжен да ти дава пари:D

@всички-ама никой неможе да поема малко критика ,деба толкова ли сте заблудени

п.с говоря по принцип
Аватар
axelmax

Мнениеот mandarin » Пон Яну 08, 2007 2:22 am

Ти изобщо осъзнаваш ли, че в 23:00 на тоя убит път никой не минава? Плюс това имаме радиостанции и си съобщаваме дали е чисто и така! Ето щом съм ти смешен съм си свършил работата и съм доволен. :)
mandarin

Мнениеот bruce » Пон Яну 08, 2007 2:29 am

Такаааа... Да,знам, че аз съм никой както във форума, така и в живота, но мисля , че е крайно време да спрете да се заяждате, не сме се събрали за това, нали помните? Не казвам да не изразявате мнението си, просто го правете по в рамките на добрия тон.
@Admin: Съжалявам , че иззех функциите ти в някаква степен, просто не ми е особено приятно да гледам как съфорумниците ни се карат, обиждат се и т.н.
Е, това е от мен, хайде лека и по-полека :peace:
Не приемайте написаното от мен особено навътре :^:
Аватар
bruce

Мнениеот axelmax » Пон Яну 08, 2007 2:30 am

naso написа:AXELMAX-ЧЕ Виж са да си остане между нас си ... вектрата не си я карал ! нямаш право да храниш без причина освен ако не си някакси притеснен че не ти обръщат внимание девойките по улиците нема лошо имаш секакви комплекси.Нидей да ми говориш за пари и стотинки и путки маини шото и MTB не се кара с некви трошки (голям смях) ама някой не се сеща,че нема кинти и ше ям водорасли а?

Пък и като заговори за червените килими ти си обрал овациите на целия форум... евала неможе да имаме репутацията ти. ;) you are MAX,AXELMAX bang bang ;]

хаахаха айде за последно ,че ми се спи
:)
значи тая вектра да не е повече от 300 коня?
те винаги вектрите вържят много ,всеки да питаш неговата е най-яка

значи да ти обърнат девойките внимание трябва да имаш веектра или неква там кола?
много жалко и за теб и за девойките

за теб ,че няма как освен с неква стара кола да ги приманваш

и за девойките ,който се привливат от една стара раздясала машина вместо от теб

да ти кажа честно такива ,жени ме дразнят адски и гледам
да нямам нищо общо с тях

@mandarin-ама защо се опитваш да кажеш на бялото ,черно?
нарушаваш правилата и дори неискаш да си призннаеш нещо толкова очевидно
Последна промяна axelmax на Пон Яну 08, 2007 2:35 am, променена общо 1 път
Аватар
axelmax

Мнениеот naso » Пон Яну 08, 2007 2:34 am

...и каде пише в закона за пътищата че неможе да се парзаляш по пътищата отворени аз обществено ползване?Ледена настилка винаги може да се случи! Точка.Пък и дето каза за колелото че ти си знаеш .. за колите пък ние си знаем правиме сметка преценяваме ситуация и понасяме последствията ако има такива... ок? никои не ти се бурка в кирливия v-brake и ти не се меси м/у буталата на вектрата.иии извиняяяяй неможе да сме в час всички ... редовно печелиш кой е по-по-най ... май ;]
naso

Мнениеот naso » Пон Яну 08, 2007 2:45 am

axelmax написа:
naso написа:AXELMAX-ЧЕ Виж са да си остане между нас си ... вектрата не си я карал ! нямаш право да храниш без причина освен ако не си някакси притеснен че не ти обръщат внимание девойките по улиците нема лошо имаш секакви комплекси.Нидей да ми говориш за пари и стотинки и путки маини шото и MTB не се кара с некви трошки (голям смях) ама някой не се сеща,че нема кинти и ше ям водорасли а?

хаахаха айде за последно ,че ми се спи
:)
значи тая вектра да не е повече от 300 коня?
те винаги вектрите вържят много ,всеки да питаш неговата е най-яка

значи да ти обърнат девойките внимание трябва да имаш веектра или неква там кола?

да нямам нищо общо с тях

@mandarin-ама защо се опитваш да кажеш на бялото ,черно?
нарушаваш правилата и дори неискаш да си призннаеш нещо толкова очевидно
БРАТЛЕ ЩЕ ТИ ГО КАЖА ПРОСТО И ЯСНО И НЯМА ДА ПИША ПОВЕЧЕ : ТИ СИ УНИКАЛЕН ПРАВОЛИНЕЕН БУКВАЛЕН И ДОСТА КОМПЛЕКСИРАН С МАЛКО СВЕЖИ ИДЕИ ОПИТВАЩ СЕ СА БЪДЕ РАЗЛИЧЕН ПО НЯКАКЪВ ТЪП КОМПЛЕКСАРСКИ МЕТОД ТВА Е.ТОЙ ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!А ТВА ЗА РАМ-ФР НЕЗНАМ КОЛКО Е ВЯРНО АМА ТИ СЕ СТАРАЕШ С ДЕТСКИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ И ВИЖ ПО СКОРО НАЧИНА ЗА ЗАЩИТА ТИ Е ...ХМ ГЛУПОВАТ. ;)
naso

Мнениеот axelmax » Пон Яну 08, 2007 2:46 am

оки
предтсави си майки ти я блъска един като тебе и
после той си понася последствият и какво става

ти си без майка той ще се отърве с подкуп и така живота продължава

е тва е гадното ,че всеки си прави каквото иска без да има санкции ,живеем като цигани ден за ден

доста отрезвително дейтсва в ареста да ви танцуват бъбреците ,което не е правилно разбира се
Аватар
axelmax

Мнениеот Windstream » Пон Яну 08, 2007 9:21 am

axelmax написа:айде некои си там рещил да се хлъзне на лед и да му слагаме червения килим

Прав си, на лед всеки може да се хлъзне, не всеки обаче може да владее колата по време на хлъзгането. Особено пък със задно предаване и без ABS - натиснеш спирачките и директно си излиташ, натиснеш газта и задницата ти веднага се опитва да те изпревари... Ама ти си ги знаеш тия неща де, нали си експерт все пак. Обаче май изпускаш един много важен момент - с мощна кола с подходящо окачване и гуми дрифтинга (и др. подобни изпълнения) са доста лесни, майсторлък е ако можеш да направиш същото със съвсем обикновена кола без никакви екстри.

axelmax написа:значи да ти обърнат девойките внимание трябва да имаш веектра или неква там кола?

да нямам нищо общо с тях

Всяко симпатично момиче, което излиза с теб на срещи, въпреки че я караш с раздрънкана стара бричка, всъщност съвсем очевидно се интересува от теб, а не от колата ти - ако си падаше по колите щеше да си намери някой с Мерцедес или друго нещо луксозно. Което пък значи че си е повече от свястна, и съответно заслужава пълното ти внимание.

axelmax написа:оки
предтсави си майки ти я блъска един като тебе

А майка му каква работа има на майната си от цивилизацията, посред нощ, и пеша? Айде стига вече, като си такова ченге що не идеш да вразумяваш някоя мутра с черен джип, коята посред бял ден си лети из центъра със 100км/ч?
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот axelmax » Пон Яну 08, 2007 10:02 am

край

@bruce- :beer:
Аватар
axelmax

Мнениеот afterburner » Пон Яну 08, 2007 10:35 am

Aз само да спомена... бих имал доста повече доверие на човек, който има уменията да прави това на въпросните филмчета, от колкото на такъв, който, от както е взел книжка, винаги е карал по правилата, не си е изкарвал колата на лед, а тя има 100 стабилизиращи системи и т.н., защото, недай си Боже, ако на такъв се случи да попадне на изненадваща настилка - то той няма да знае какво да направи, ще се панира и тогава последствията биха били далеч по-сериозно, защото със сигурност това няма да се случи на празен и забравен от Бога път, при това през нощта, а по време на наличието на трафик/хора по въпросния път.

Не казвам, че одобрявам нарушаването на закона, но човек трябва да знае и крайностите при шофирането, за да може да ги избягва.
Аватар
afterburner

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 08, 2007 11:01 am

Само дето това, че човек прави някви смешни snow дрифтове не го прави добър шофьор (говоря попринцип, а не в случая). Щото с очите си съм виждал (дори бях в колата) когато един тъпак, мислейки се за голям майстор, влизаше с ръчна по заледените преки на София. Таа, след адската маневра се навря в една TOYOTA RAV4... Иначе е яко гъзария да дрифтиш в града...

Разбира се на Витоша е ОК, аз самият съм експериментирал многократно по неоживените улици на квартала...

И последно... Въртенето на гуми, рязкото спиране/тръгване НЕ Е НАРУШЕНИЕ на Закона За Движение По Пътищата :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот afterburner » Пон Яну 08, 2007 11:09 am

bluskanie написа:Само дето това, че човек прави някви смешни snow дрифтове не го прави добър шофьор (говоря попринцип, а не в случая). Щото с очите си съм виждал (дори бях в колата) когато един тъпак, мислейки се за голям майстор, влизаше с ръчна по заледените преки на София. Таа, след адската маневра се навря в една TOYOTA RAV4... Иначе е яко гъзария да дрифтиш в града...

В случая нямам предвид "гъзарите", и аз гледах онзи ден как една 5-ца си счупи едната джанта след като влезе в отбивката за ТУ с "вратите първо" и като не можа да изправи колата цунка бордюра със задница :)... В случая говорим за "трениране" на безопасно място, където е малък шанса да нараниш себе си, колата и околните. Знам, че ти си ме разбрал, но го казвам за другите :)

P.S. И съм на мнението, че именно с маломощни коли трябва да се тренира това, всеки може да накара колата да поднесе с много коне под капака, съвсем друго е с ладичка или вектра, именно там ситуацията е "най-напечена" и близка до реален инцидент.

( не че не ми беше яко возенето в едно Cherokee 4l, това как влиза с газ в завоите :) :) :) )
Аватар
afterburner

Мнениеот brokicho » Пон Яну 08, 2007 12:17 pm

това което са направили момчета НЕ Е НАРУШЕНИЕ на закона (или не е в по-голямата си част)пиша го защото някои се опитва да говори за правилник за нарушения и т.н. те са го направили на място на което няма трафик в този час от денонощието на те по булевардите както някои "реисари" после имали са раиостанции и така водачът на МПС е знае какво става пред него и дали е безопасно да поднесе колата в завоя това е похвално така че обвиненията мисля че за доста безпочвени и както преди написа afterburner по добре е да се возиш при шофьор който е изпадъл в такива ситуации и знае що годе как да се държи от колкото при някои който се е панирал веднага! колкото до колата и че тя не била за това емиии знаете ли колко колоездачи карат дисциплини с колела за съвсем други но карат мъчат се момчета и се учат същото е и с колата няма как да стане веднага да се качът на спецялно подготвена кола а може би с времето те ще си подготвят и ще ни радват с изпълненията си
НЕ го казвам само да ги защита и аз съм същият като тях този коментар ако може да се чете като мнение на съмишленик :)
brokicho

Мнениеот BMXMDFK » Пон Яну 08, 2007 12:33 pm

как? по таван? ;)

Големите експерти, дайте да видим вас като знаете много.

все едно с колело за градко да се съзтезаваш на РЕДБУЛ
Или с драг на витоша. Че даже и по улиците

*****МАХ вярно ти не си посредствен. Ти си под ********************
BMXMDFK

Windstream?

Мнениеот Dragan_Trial » Пон Яну 08, 2007 6:57 pm

Windstream, я пак кажи за двойната предна стабилизираща щанга! Тя хваща долния носач и купето - всъщност е торсионна щанга и не разбирам какво толкова натоварва, та чак и греда над двигателя да трябва да слагам (не, че не съм обикалял разни стругари да питам колко ще ми излезне една такава разпънка - няколко приятели от Лада Клуб България имат такава и са доволни)! Иначе двойната предна стабилизираща щанга не съм си я измислил аз - видял съм я както по сайтовете за унгарските Лади, така и сумати мои приятели имат такива щанги по колите си от много много време и никой още не се е оплакал да му се е счупило нещо! Аз лично съм много доволен от предницата на колата в момента - пружините от Нива много добре паснаха след като ги срязах с навивка и половина - колата ляга много по-малко в завоите! Е - возията се доближава до тази на Cross Champion, но избора си е мой! С помощта на фланците и пружините мога да взимам завои, които преди съм взима със 40км/ч, с 60 примерно! :) Принципно съм си мислил да хвана някакси горния носач - с биалетка ли, или аз не знам как - ако имаш идея - сподели, гледам, че само ти градивно се включваш в този иначе толкова безсмислен спор! :)
Аватар
Dragan_Trial

Рейтинг: 1265

Мнениеот GNK » Вто Яну 09, 2007 2:28 pm

Браво филмчето е яко!!! Е то май Ладата по стабилна от Вектрата бе? :dunno: Или пича дето я кара е някъв спец. ?! :) Кофти само накрая че удариха Вектрата. :crap:
Аватар
GNK

Следваща

Назад към Други